Tikia ma faʻapipiʻi avetaavale mo le komepiuta Lenovo G500

O avetaavale ua faʻapipiʻi e fesoasoani i mea uma o lau komepiuta feaveaʻi saʻo saʻo. E le gata i lea, e aloese ai le faʻaalia o mea sese ma faʻalautele ai le faʻaogaina o meafaigaluega. O aso nei o le a matou taʻuina atu pe faapefea ona e sii mai ma faʻapipiʻi avetaavale mo se komepiuta Lenovo G500.

Auala e maua ai avetaavale mo se komepiuta Lenovo G500

Ina ia faamaea le galuega, e mafai ona e faʻaaoga auala eseese. O i latou taʻitoʻatasi e aoga i lana lava auala ma e mafai ona faʻaaogaina i se tulaga patino. Matou te valaʻauina oe e aʻoaʻo atili e uiga i nei metotia taʻitasi.

Metotia 1: Punaoa a le au gaosi oloa

Ina ia mafai ona faʻaaoga lenei metotia, e tatau ona matou faʻafesoʻotaʻi le 'upega tafaʻilagi aloaia a Lenovo mo fesoasoani. O le mea lea o le a tatou suʻeina ai taʻavale mo le komepiuta G500. O le faasologa o gaioiga e tatau ona e faia e faapenei:

  1. Alu e oe lava pe ala i le mulimuli i le sootaga i le upega tafaʻilagi aloaia a Lenovo.
  2. I le ulutala o le 'upega tafaʻilagi o le a e vaʻai ai i vaega e fa. O le a tatou manaʻomia se vaega "Lagolago". Kiliki i lona igoa.
  3. O le iʻuga, o le a faʻaalia i lalo se lisi o le pa'ū. O loʻo i ai vaega o le vaega "Lagolago". Alu i le vaega "Faʻamaumau taʻavale".
  4. I le ogatotonu o le itulau e tatala, o le ae maua se fanua mo le sailiga i luga o le saite. I totonu o lenei pusa suʻesuʻe e tatau ona e ulufale i le igoa o le komepiuta komepiuta -G500. A e ulufale i le tau faʻamaufaʻailogaina, o le a e vaʻai i se lisi o loʻo faʻaalia i faʻamaumauga e fetaui ma lau fesili. Filifili le laina muamua lava mai se lisi o lalo ifo.
  5. O lenei mea o le a tatalaina ai le itulau fesoasoani o le api G500. I luga o lenei itulau e mafai ona e faamasani oe lava i mea eseese mo le komepiuta, ma faatonuga ma isi. E le gata i lea, o loʻo i ai se vaega faʻatasi ma polokalama faʻapitoa mo lenei faʻataʻitaʻiga. Ina ia alu i ai, e tatau ona e kiliki i le laina "Avetaavale ma masini komepiuta" i luga o le itulau.
  6. E pei ona uma ona matou taʻua, o lenei vaega e aofia uma ai avetaavale mo le komepiuta Lenovo G500. Matou te fautua atu ia muamua ona e filifilia le faiga o le faiga faʻaogaina ma lona loloto i le faasologa o le mataʻitū tutusa, aʻo leʻi filifilia le avetaavale e te manaʻomia. O lenei mea o le a vavaeeseina mai le lisi o le polokalame ia avetaavale e le talafeagai mo lau OS.
  7. I le taimi nei, e mafai ona e mautinoa o mea uma na sii mai le masini komepiuta o le a fetaui ma lau polokalama. Mo le televave o suʻesuʻega faʻapipiʻi, e mafai ona e faʻamaonia le vaega o masini e manaʻomia ai le avetaavale. E mafai foi ona e faia lenei mea i le lisi autu e toso i lalo.
  8. Afai e le filifilia le vaega, ona faʻamaonia uma lea o avetaavale o loʻo maua i lalo. I se auala talitutusa, e le mamao le avanoa mo tagata uma e suʻe ai soʻo se polokalama. I soo se tulaga, e faʻafeagai ma le igoa o polokalama taʻitasi o le ae iloa ai faʻamatalaga e uiga i le tele o le faila faʻapipiʻi, o le kopi o le avetaavale ma le aso o le faʻamalolo. I le faʻaopoopoga, i luma o masini taʻitasi o loʻo i ai se ki i foliga o se uʻamea lanumoana. O le kiliki i luga o le a amata ai ona sii mai le polokalama ua filifilia.
  9. E tatau ona e faʻatali seʻia oʻo ina faʻafeiloaina faila o le avetaavale i le komepiuta. A maeʻa lena mea, e tatau ona e tamoe i latou ma faʻapipiʻi le polokalama. Ina ia faia lenei mea, ia mulimuli i musumusuga ma fautuaga o loʻo i ai i faamalama taʻitasi o le faʻapipiʻi.
  10. I se tulaga talitutusa, e tatau ona e siiina ma faʻapipiʻi mea uma mo le Lenovo G500.

Faamolemole ia matau o le auala ua faamatalaina e aupito sili ona faatuatuaina, talu ai o polokalama uma e tuuina saʻo atu e le tagata gaosi oloa. O lenei mea e faʻamautinoa ai le faʻataunuʻuina o polokalama faʻatekonolosi ma le leai o se faʻafitauli. Ae le gata i lenei, e tele isi metotia o le a fesoasoani ia te oe i le faapipiiina o avetaavale.

Metotia 2: Lenovo Online Service

O lenei auaunaga i le initaneti ua mamanuina faapitoa mo le faʻafouina o le komepiuta Lenovo. O le a otometi lava ona fuafuaina le lisi o le polokalama e te manaʻo e fai. O le mea lenei e tatau ona e faia:

  1. Alu i le itulau faʻapipiʻi software mo se komepiuta komepiuta G500.
  2. I le pito i luga o le itulau o le a e maua ai le poloka o loʻo faʻaalia i le sikola. I lenei poloka, e tatau ona e kiliki i le ki "Amata le Iloiloga".
  3. Faamolemole ia matau, mo lenei metotia, e le fautuaina e faʻaaoga le upega o Edge lea eo mai ma le Windows 10 operating system.

  4. A maeʻa lena, o le a tatalaina se itulau faʻapitoa lea o le a faʻaalia ai le iuga o le siaki muamua. Ole siaki lenei o le a fuafua pe iai ni auupega faaopoopo e manaʻomia e faʻatautaia lelei lau polokalama.
  5. Lenovo Service Bridge - tasi o nei aoga. Atonu o le LSB o le a misia mai ia te oe. I lenei tulaga, o le ae vaaia se faamalama e pei ona faaalia i le ata o loʻo i lalo. I lenei faamalama, e tatau ona e kiliki i le ki. "Maliliega" e amata ai ona sii le Lenovo Service Bridge i luga o se komepiuta.
  6. Matou te faʻatali seiloga e sii mai le faila, ona faʻatautaia lea o le faila.
  7. O le isi, e manaʻomia ona e faʻapipiʻi le Pasela Lenovo Service. O le faagasologa lava ia e faigofie lava, o lea o le a tatou le faamatalaina auiliiliga. E oʻo lava i se tagata faʻapitoa i le PC e mafai ona faʻatautaia le faʻatulagaga.
  8. Aʻo leʻi amataina le faʻatulagaga, e mafai ona e vaʻai i se faamalama ma se savali saogalemu. O se faʻataʻitaʻiga masani lea e puipuia ai oe mai le taʻavaleina o mea leaga. I totonu o se faamalama e tasi, e tatau ona e kiliki "Tamoe" poʻo "Tamoe".
  9. A maeʻa faʻaaogaina le LSB, e tatau ona toe toe faʻafouina le itulau muamua o le komepiuta mo le komepiuta G500 ma toe tataʻi le ki "Amata le Iloiloga".
  10. I le taimi o le alavai, o le a foliga mai o le ae vaaia le faamalama lenei.
  11. Fai mai o le polokalama ThinkVantage System Update (TVSU) e leʻo faʻaogaina i le komepiuta. Ina ia faaleleia lenei mea, e tatau lava ona e kiliki le ki i le igoa "Faʻatulagaga" i le faamalama e tatala. Faʻaleleia le Faʻaleleia o le System, e pei o le Lenovo Service Bridge, e manaʻomia e matamata lelei lau komepiuta mo le misi o le polokalama.
  12. A uma ona e kiliki i luga o le ki luga, o le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina o le faila o le a amataina loa Faʻaalia le alualu i luma o le a faʻaalia i se isi faamalama e aliali i luga o le lau.
  13. A faʻapipiʻi faila faila, e faʻaaogaina le faʻaaoga TVSU i tua. O lona uiga, i le taimi o le faʻapipiʻiina o le a le mafai ona e vaʻai i ni savali poʻo ni faʻamalama i luga o le lau.
  14. A maeʻa le faʻapipiʻiina o le ThinkVantage System Update, o le a toe faʻafouina lava le polokalama. O le a tupu lenei mea e aunoa ma se lapataiga talafeagai. O le mea lea, matou te fautuaina oe ia e le galue faʻatasi ma faʻamatalaga ao e faʻaogaina lenei metotia, lea o le a mou atu pe a toe faʻafou le OS.

  15. A maeʻa ona toe faʻafouina le polokalama, e tatau ona e toe foʻi i le itulau mo le downloadina o le komepiuta mo le komepiuta G500 ma toe kiliki i le ala amata amata.
  16. O le taimi nei o le a e vaʻavaʻai ai i le nofoaga o loʻo i ai le faamau, le alualu i luma o le siakiina o lau masini.
  17. E tatau ona e faʻatali e faʻauʻu. A maeʻa, o le a avea ma lisi atoa o avetaʻavale o loʻo misi i lau 'auʻaunaga. O polokalama taʻitasi mai le lisi e tatau ona sii mai ma faʻapipiʻiina i se komepiuta.

O lenei mea o le a maeʻa ai le auala na faʻamatalaina. Afai e faigata tele ia te oe, ona matou ofoina atu lea ia oe nisi filifiliga e fesoasoani ia te oe e faʻapipiʻi ai masini komepiuta i se komepiuta G500.

Metotia 3: MafaufauVantage System Update

O lenei mea e manaʻomia e le gata mo le suʻesuʻeina i luga o le initaneti, lea na matou talanoaina e uiga i le taimi ua tuanaʻi. MafaufauVantage System Update e mafai foi ona faʻaaogaina e avea o se faʻaaogaga ese mo le sailia ma le faʻapipiʻiina o le polokalama. O le mea lenei e te manaʻomia:

  1. Afai e te leʻi faʻaogaina muamua le ThinkVantage System Update, ona kiliki lea o le sootaga e download itulau ThinkVantage.
  2. I le pito i luga o le itulau o le a e maua ai ni sootaga se lua e makaina i le sikipi. O le fesoʻotaʻiga muamua o le a faʻatagaina ai oe e faʻaaoga le lomiga faʻaaoga mo Windows 7, 8, 8.1 ma le 10 faiga faʻaogaina. O le lona lua e fetaui lelei mo Windows 2000, XP ma Vista.
  3. Faamolemole ia maitauina le aoga o le Faʻaaogaina o le ThinkVantage System i na o Windows. O isi lomiga OS e le aoga.

  4. A maua mai le faila faila, faʻafetaui.
  5. O le mea e sosoo ai e tatau ona e faʻapipiʻi le aoga ile komepiuta. E le tele se taimi, ma e le manaʻomia se poto faapitoa mo lenei mea.
  6. A maeʻa ona faʻaleleia le Faʻaleleia o le System ThinkVantage, faʻaaoga le aoga mai le lisi "Amata".
  7. I le faamalama autu o le aoga, o le ae vaai i se faʻafeiloaiga ma faʻamatalaga o galuega autu. Kiliki i lenei faamalama "Lisi".
  8. Atonu o le ae manaʻomia le faʻafouina o le aoga. O lenei mea o le a faʻaalia e le isi matala o savali. Toto "Lelei" e amata ai le faʻafouina o le faagasologa.
  9. Aʻo lei faʻafouina le faʻaaoga, o le a e vaʻai i se faamalama ma se laisene laisene i luga o le mata. Filifili ma le faitalia lona tulaga ma kiliki le faamau "Lelei" ia faaauau.
  10. O le a sosoo ma le download ma le faʻapipiʻiina o faʻamatalaga mo le Faʻafouina o le System. O le alualu i luma o nei gaoioiga o le a faaalia i se isi faamalama.
  11. A maeʻa le faʻafouina, o le a e vaʻai i se feʻau. Matou te taomi le faamau i totonu "Katia".
  12. O lenei e tatau ona faʻatali mo ni nai minute seʻia toe amataina le aoga. I le taimi lava e maeʻa ai, o le a siaki lau siaki mo avetaavale. Afai e le amata otometi le siakiina, ona e tatau lea ona kiliki i le itu tauagavale o le 'auʻaunaga aoga "Maua ni faʻamatalaga fou".
  13. A maeʻa lenei mea, o le ae toe vaʻai i le maliega laisene i luga o le lau. Togi le atigipusa o lona uiga e te malilie i tuutuuga o le maliliega. O le isi, oomi le faamau "Lelei".
  14. O le iʻuga, o le a e vaʻai i le faʻaaogaina o se lisi o polokalama e manaʻomia ona faʻapipiʻiina. O le ai ai le aofaʻiga o taʻapa e tolu - Faʻamatalaga Mataʻutia, "Faʻaalia" ma "Faitalia". E tatau ona e filifilia se laupepa ma siaki i totonu o faʻamatalaga e te manaʻo e fai. Ina ia faʻaauau le faagasologa, kiliki le faamau "Lisi".
  15. O le taimi nei o le a maua ai le faʻapipiʻi o faila faʻapipiʻi ma le faʻapipiʻi vave o avetaʻavale ua filifilia.

O lenei auala o le a muta iina. A maeʻa le faʻatulagaina, naʻo oe e tatau ona tapunia le aoga o le ThinkVantage System Update.

Metotia 4: Faʻamatalaga telefoni suʻesuʻeina

I luga o le Initaneti, e tele polokalama e mafai ai e le tagata faʻapipiʻi ona suʻeina, sii mai ma faʻapipiʻi avetaavale toetoe lava a aunoa ma le aunoa. O se tasi o ia polokalame o le a manaomia e faʻaaoga lenei metotia. Mo i latou e le o iloa po o le fea polokalame e filifili, ua matou saunia se iloiloga ese o lenei polokalama. Masalo, a uma ona e faitauina, o le ae foia se faafitauli i se filifiliga.

Faitau atili: O polokalama sili mo le faʻatulagaina o avetaavale

Le sili ona lauiloa o le DriverPack Solution. E mafua lenei mea ona o faʻalautelega faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma se faʻalauteleina o le lagolago o masini lagolago. Afai e te leʻi faʻaaogaina lenei polokalama, e tatau ona e faamasani ia oe i la matou lesona aʻoaʻoga. I totonu o lea mea o le ae maua ai se taiala auiliili i le faʻaaogaina o le polokalama.

Lesona: Faʻafefea ona faʻafouina avetaavale i luga o lau komepiuta e faʻaaoga ai le DriverPack Solution

Metotia 5: ID ID

O masini taʻitasi e fesoʻotaʻi atu i se komepiuta ei ai lana lava faʻamaonia. Faatasi ai ma lenei ID, e le mafai ona e iloa na o meafaigaluega lava ia, ae ia maua foi le polokalama mo ia. O le mea sili ona taua i lenei auala o le sailia lea o le tau o le ID. A maeʻa lena, e tatau ona e faʻaaogaina i luga o nofoaga faʻapitoa e suʻeina le masini komepiuta e ala ile ID. Na matou aʻoaʻoina pe faʻapefea ona maua le faʻamatalaga ma pe o le a le mea e fai faʻatasi ma a matou lesona eseese. I totonu, ua tatou faamatalaina auiliili lenei auala. O le mea lea, matou te fautuaina e mulimuli i le fesoʻotaiga i lalo ma na ona faitau i ai.

Lesona: Mauaina o avetaavale e le ID ID

Metotia 6: Faʻamaumauga o le Avetaavale Windows

I le le mafai, o itu uma o le polokalama o le Windows o loʻo i ai se meafaigaluega faʻapitoa e sailia. Faʻatasi, e mafai ona e taumafai e faʻapipiʻi se avetaavale mo soʻo se masini. Sa matou fai atu "taumafai" mo se mafuaaga. O le mea moni o le i ai i nisi tulaga o lenei filifiliga e le maua ai ni taunuuga lelei. I ia tulaga, e sili atu le faʻaaogaina o soʻo se isi auala o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga. O lenei ua matou agai i le faʻamatalaga o lenei metotia.

  1. Matou te taʻalo i le komepiuta o le komepiuta i le taimi lava e tasi ki "Windows" ma "R".
  2. O lau faʻaaoga o le a amata. Taumafai. Ulufale le tau i le laina se tasi o lenei aoga.devmgmt.mscma tulei le faamau "Lelei" i le lava faamalama.
  3. O nei faatinoga o le a amataina "Pule Sili". E le gata i lea, e tele auala e fesoasoani ai e tatala lenei vaega o le polokalama.
  4. Lesona: Tatala le "Pule Faʻatonu"

  5. I le lisi o meafaigaluega e te manaʻomia e suʻe ai le mea e te manaʻomia se avetaʻavale. I luga o le igoa o nei masini, kiliki i le kiliki mautu o le kuki ma i le lisi autu e aliali mai, kiliki i le laina "Avetaʻavale Faʻafou".
  6. O le a amataina le tagata sailiili. O le a talosagaina oe e filifili se tasi o ituaiga lua o sailiga - "Aunoa" poʻo "Tusi". Matou te fautuaina oe e filifili le filifiliga muamua. O lenei mea o le a mafai ai e le faiga lava ia ona suʻeina le masini faʻapitoa i luga o le Initaneti e aunoa ma lau fesoasoani.
  7. I le tulaga o se sailiga manuia, o le a faʻapipiʻiina nei avetaavale.
  8. I le faaiuga o le ae iloa le faamalama mulimuli. O le a aofia ai le iuga o le sailiga ma le faʻapipiʻi. Matou te faamanatu atu ia te oe e mafai ona lelei ma leaga.

Ua maeʻa lenei tusiga. Ua matou faamatalaina auala uma e mafai ai e oe ona faʻapipiʻi uma komipiuta i luga o lau komepiuta Lenovo G500 e aunoa ma se poto faapitoa ma tomai. Manatua, mo se masini komepiuta mautu, e le gata ina e manaʻomia e faʻapipiʻi avetaavale, ae ia siaki foi mo faʻamatalaga mo i latou.