Vaʻai faʻamatalaga o le kilipa i le Windows 7


Meafaigaluega i luga o fesoʻotaiga o loʻo i ai se nofoaga taua i le ASUS oloa gaosi. O fofo tau tupe ma isi faʻalautelega o filifiliga e tuʻuina mai. O le RT-N14U le telefoni e maua i le vaega mulimuli: i le faaopoopo atu i le galuega talafeagai o le alatele ala, o loʻo i ai le tomai e faʻafesoʻotaʻi ai i le Initaneti e ala i le modem USB, le filifiliga o le mamao mamao atu i le vaʻalele o le lotoifale ma le teu malu. E alu e aunoa ma le faapea mai o galuega uma a le roli e tatau ona faʻatulagaina, lea o le a matou taʻu atu nei ia oe.

Faʻapipiʻi ma le fesoʻotaʻiga o le uila

E manaʻomia lou amata galue ma le alalaupapa e ala i le filifilia o le nofoaga ma faʻafesoʻotaʻi le masini i le komepiuta.

  1. O le nofoaga o le masini e tatau ona filifilia e tusa ai ma taiala nei: faʻamautinoa le maualuga o le vaʻavaʻai; o le leai o ni faʻalavelave faʻafefeteina i le tulaga o masini Bluetooth ma lipine leo leitio; leai o paʻu uʻamea.
  2. I le taulimaina o le nofoaga, faafesootai le masini i se punaoa eletise. Ona faʻafesoʻotaʻi lea o le uaea mai le mea e tuʻuina atu i le fesoʻotaʻiga WAN, ona faʻafesoʻotaʻi lea o le uila ma le komepiuta ma se uaea Ethernet. Ua uma ona sainia ma faailogaina ports uma, o lea o le ae le fenumiai ai soo se mea.
  3. E manaʻomia foi ona e saunia se komepiuta. Alu i le faʻafesoʻotaʻiga, saili le fesoʻotaʻiga i le lotoifale ma valaʻau i ana meatotino. I meatotino, tatala le filifiliga "TCP / IPv4"lea e mafai ai ona maua le tuatusi o le tuatusi i le faiga faʻapitoa.
  4. Faitau atili: Faʻafefea ona faʻatulagaina se faʻalapotopotoga i le Windows 7

I le maeʻa ai i nei faʻatonuga, faʻaauau le faʻatulagaina o le uila.

Faʻasalalau ASUS RT-N14U

A aunoa ma se faʻasesega, o fesoʻotaʻiga uma o fesoʻotaʻiga e faʻapipiʻiina e ala i le suia o laina i totonu o le upega tafailagi uepi. Tatala lenei talosaga e ala i se initaneti talafeagai: tusi le tuatusi i le laina192.168.1.1ma kiliki Ulufale poʻo le faamau "Lelei"ma pe a aliali mai le faamalama o le upu tatala, ulu i le upu i koluma uma e luapule.

Faamolemole ia matau o le pito i luga o le mea e le mafai ona fai - i nisi o fetuunaiga o le ata faataitai, e mafai ona eseese faʻamaumauga faʻatagaga. Faʻasaʻoina le igoa o le igoa ma le upega tafailagi e mafai ona maua i luga o le mea faapipii na faapipii i tua o le uila.

O le alatele o loʻo fesiligia o loʻo faʻatautaia le faʻamaumauga fou fou, ua taʻua o ASUSWRT. O lenei atinaʻe e faʻatagaina ai oe e faʻasinomaga faatulagaga i le faʻaleleia poʻo le faʻaaogaina o le tusi. Matou te faamatalaina uma.

Faʻamatalaga faʻapipiʻi vave

A e faʻafesoʻotaʻi le masini i lau komepiuta, o le a vave amataina le seti vave. O le avanoa i lenei aoga e mafai foi ona maua mai le lisi autu.

  1. I le faamalama faʻafeiloaʻi, kiliki "Alu".
  2. I le laasaga o loʻo iai, e tatau ona suia le faʻamaumauga o faʻamaumauga i le aoga. E tatau ona sili atu le faʻaaogaina o le upu faʻaulu: ia le itiiti ifo i le 10 le faʻasologa o igoa, numera Latina ma faailoga faʻailoga. Afai ei ai ni ou faafitauli i le fuafuaina o se tuufaatasiga, e mafai ona e faʻaaogaina le generator password on our website. Toe fai le faʻasologa o tulafono, ona lolomi lea "Lisi".
  3. O le ae manaomia le filifiliina o le auala o le masini. I le tele o tulaga e tatau ona matauina le filifiliga. "Ala o le Router Lelei".
  4. Filifili le ituaiga o fesoʻotaʻiga e tuʻuina atu e lau 'auʻaunaga. Atonu e manaʻomia foi ona e ulu i totonu "Manaoga Faapitoa" nisi o mea patino.
  5. Seti faʻamaumauga e faʻafesoʻotaʻi atu i le tagata e saunia.
  6. Filifili le igoa o le 'upega tafailagi, faʻapea foʻi ma le motalala e faʻafesoʻotaʻi ai.
  7. Ina ia maeʻa le galue ma le faʻaaoga, lolomi "Faasaoina" ma faʻatali mo le uila e toe faʻafouina.

O se faʻavavega vave o le a lava lea e aumai ai galuega faavae o le uila i se foliga maloloina.

Suiga Tusi a suiga

Mo nisi ituaiga o fesoʻotaʻiga, e tatau lava ona e fetuʻutuʻutuʻu ma le lima ia tulaga, talu ai o loʻo faʻatino pea le faʻatulagaina o le faʻalapotopotoga faʻapipiʻi. Avanoa i faʻasalalau o le Initaneti i le lisi autu - kiliki i luga o le ki "Initaneti".

O le a matou tuʻuina atu faʻataʻitaʻiga o tulaga mo filifiliga uma o fesoʻotaʻiga i le CIS: PPPoE, L2TP ma le PPTP.

PPPoE

O le faʻatulagaina o lenei filifiliga o fesoʻotaʻiga e faapenei:

  1. Tatala le vaega o faatulagaga ma filifili le ituaiga o fesootaiga "PPPoE". Ia mautinoa o mea uma lava i totonu o le vaega "Faʻaliliuga Faʻamatalaga" o loʻo i ai i tulaga "Ioe".
  2. O le tele o faʻalapotopotoga e faʻaogaina le malosi o filifiliga mo le mauaina o le tuatusi ma le DNS server, aua e tatau ona i ai i le tulaga tulaga tutusa "Ioe".

    Afai e faʻaaogaina e lau 'auʻaunaga filifiliga faʻavae, faʻaagaoioia "Leai" ma ulufale i tulaga manaomia.
  3. I le isi, tusi le saini ma le upega tafailagi na maua mai le faʻatau oloa i le poloka "Seti Tausi". Faʻapipiʻi foi le numera manaʻomia "MTU"pe afai e ese mai le faaletonu.
  4. Mulimuli ane, seti le igoa o le talimalo (o lenei mea e manaʻomia ai le fomaʻi). O nisi o auʻaunaga e fai atu ia te oe e faʻapipiʻi le tuatusi MAC - o loʻo maua lenei uiga e ala i le kiliki i le ki o le igoa tutusa. Ina ia faamaea le galuega, kiliki "Faaaoga".

E totoe na o le faatalitali mo le toe faʻaleleia ma faʻaaoga le Initaneti.

PPTP

O le fesoʻotaʻiga PPTP o se ituaiga o le VPN, o lea e ese ai ona faʻapipiʻi nai lo le masani a le PPPoE.

Vaʻai foi: Ituaiga ituaiga fesootaiga VPN

  1. O lenei taimi i totonu "Faʻaliliuga Faʻamatalaga" manaʻomia e filifili se filifiliga "PPTP". O isi vaega o totoe o lenei poloka o loʻo totoe ona o le faaletonu.
  2. O lenei ituaiga o fesoʻotaʻiga e faʻaaogaina ai le tele o tuatusi, ona ulu ai lea i tulaga manaomia i vaega talafeagai.
  3. Le isi, alu i le poloka "Seti Tausi". Lenei e tatau ona e ulufale i le upega tafailagi ma le ulufale mai mai le o tausia. O nisi o loʻo manaʻomia le faʻamalamalamaina o le fesoʻotaʻiga - o lenei filifiliga e mafai ona filifilia i le lisi PPTP Filifiliga.
  4. I le vaega "Faatulagaga Faapitoa" Ia mautinoa e te ulufale i le tuatusi o le VPN a le tagata faʻatau, o le vaega sili lea ona taua o le faagasologa. Seti le igoa o le fale talimalo ma lolomi "Faaaoga".

A maeʻa le faʻamalosiina o le Initaneti e leʻi oʻo mai, toe fai le faʻasalaga: masalo o se tasi o faʻamaufaʻailoga na tusia saʻo.

L2TP

O le isi laasaga lauiloa o le VPN-type, lea e faʻaaoga lelei e le kamupani Rusia o Beeline.

  1. Tatala le itulau o le Initaneti ma filifili "Meli Fesootaiga L2TP". Ia mautinoa o isi filifiliga "Faʻaliliuga Faʻamatalaga" o loʻo i ai i tulaga "Ioe": e tatau mo le faʻamaonia saʻo o le IPTV.
  2. Faatasi ai ma lenei ituaiga o fesoʻotaʻiga, o le tuatusi IP ma le nofoaga o le DNS server e mafai ona faʻamalosia ma faʻamalosi, o lea i le mataupu muamua, tuʻu "Ioe" ma agai i le laasaga e sosoo ai, aʻo iai i le isi mea faʻaopoopo "Leai" ma fetuutuunai ia tafaoga e pei ona manaʻomia e le tagata faʻapipiʻi.
  3. I lenei laasaga, tusi ai faʻamaumauga faʻatagaga ma le tuatusi o le faila o le tausiga. O le igoa o le talimalo mo lenei ituaiga o fesoʻotaʻiga e tatau ona i ai le igoa o le igoa o le tagata faʻapipiʻi. A uma ona faia lenei mea, faʻaaoga tulaga.

A maeʻa i le Initaneti, faʻaauau le fetuunaiga o le Wi-Fi.

Faʻamatalaga Wi-Fi

Faʻafesoʻotaʻi laina faʻafesoʻotaʻi i le "Faʻatonu Autu" - "Faʻasalalauga Lelei" - "Aoao".

O le tagata faufautua e iai ni feʻau faʻaopoopo e lua - 2.4 GHz ma le 5 GHz. Mo taimi taʻitasi, e tatau ona faʻataʻatia ese le Wi-Fi, ae o le faʻatinoga mo nei faʻaoga uma e foliga tutusa. Lalo o loʻo tatou faʻaalia le faʻaoga e faʻaaoga ai le 2.4 GHz faʻataʻitaʻiga e fai ma faʻataʻitaʻiga.

  1. Telefoni i le Wi-Fi. Filifili masani, ma taʻu le fesoʻotaiga. Filifiliga "Faʻapolo SSID" tumau i tulaga "Leai".
  2. Sue ni nai filifiliga ma alu i le lisi "Faʻamaumauga Faʻamatalaga". Tuu se filifiliga "Tatalaina le polokalama" E le mafai i soo se tulaga: i le taimi lava e tasi, soo se tasi e manaʻo i ai e faigofie ona faʻafesoʻotaʻi i lau Wi-Fi. Matou te fautuaina le faatulagaina o le auala puipui "WPA2-Personal", o le fofo aupito sili mo lenei router. Fausia se palakalafa talafeagai (ia le itiiti ifo i le 8 characters), ma ia ulufale i totonu o le fanua "O le WPA na faʻamaonia le ki".
  3. Toe fai laasaga 1-2 mo le lua mode, pe a tatau ai, ona toe lolomiina lea "Faaaoga".

O le mea lea, matou te faʻavaeina le faiga faavae o le router.

Isi faʻaopoopoga

I le amataga o le tusiga na matou taʻua nisi vaega faaopoopo o le ASUS RT-N14U, ma o lenei o le a matou faamatala atu ia i latou i nisi auiliiliga ma faaali mai pe faapefea ona fetuunai.

USB le modem connection

E mafai ona maua le fesoʻotaiga i luga o le Initaneti e ala i se telefoni WAN, ae faʻapitoa foi i luga o se uafu USB pe a fesoʻotaʻi se modem talafeagai. Puleaina ma fetuunai lenei filifiliga o loʻo i le palakalafa "Applications a USB"filifiliga 3G / 4G.

  1. E tele naua mea, o lea o le a tatou taulai atu ai i mea sili ona taua. E mafai ona e faʻaaogaina le mode o le modem e ala i le suia o le filifiliga i "Ioe".
  2. O le autu autu o le "Nofoaga". O le lisi e aofia ai le tele o atunuʻu, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina tusi o faʻasologa. "Tusi". A filifilia se atunuʻu, filifili se tagata e saunia mai le lisi "ISP", ulufale i le PIN-code modem ma saili lona ata i le lisi "Adafaʻi USB". A maeʻa lena, e mafai ona e faʻaogaina tulaga ma faʻaaoga le Initaneti.
  3. I le faʻatonuga o le tusi lesona, o mea uma e tatau ona tatau ona tusia i se tulaga tutoʻatasi - mai le ituaiga o fesoʻotaʻiga i le faʻataʻitaʻiga o le masini fesoʻotaʻi.

I se tulaga lautele, o se avanoa sili ona fiafia, aemaise lava mo tagata o le vaega tumaoti, lea e leai se laina DSL poʻo se telefoni tele na faʻataʻitaʻiina.

Fesoasoani

I le au fou o le ASUS, o loʻo i ai se filifiliga faʻapitoa o le mamao mamao atu i le malo mālosi e fesoʻotaʻi i le USB port - AiDisk. Puleaina o lenei filifiliga o loʻo i totonu o le vaega. "Applications a USB".

  1. Tatala le tusi talosaga ma kiliki "Amata" i le faamalama muamua.
  2. Seti aia tatau avanoa. E fautuaina e filifili se filifiliga "Limited" - O lenei mea o le a mafai ai ona e setiina se upega tafailagi ma puipuia ai le vanu mai tagata ese.
  3. Afai e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi i le disk mai soʻo se mea, o le ae manaʻomia le resitalaina o se vaega i luga o le server DDNS. O le taotoga e matua saoloto lava, o lea aua e te popole i lenei mea. Afai o le teuina e faamoemoe mo le faʻaaogaina i totonu o se 'upega tafaʻilagi, siaki le filifiliga "Skip" ma lolomiina "Lisi".
  4. Kiliki "Faauma"e faʻatumu ai le seti.

AiCloud

ASUS foi e ofoina atu i ona tagata faʻaaogaina le televave o fesoʻotaʻiga vavave ua taʻua o AiCloud. I lalo o lenei filifiliga, o se vaega atoa o le lisi autū o le fesoʻotaʻiga ua faʻamaonia.

E tele naua tulaga ma avanoa mo lenei galuega - o loʻo lava mea mo se mea ese - o le mea lea o le a tatou taulai atu i mea sili ona ofoofogia.

  1. O loʻo iai faʻamatalaga auʻiliʻili mo le faʻaaogaina o le filifiliga, faʻapea foʻi ma le vave faʻaogaina o nisi o mea.
  2. Faʻamasinoga SmartSync ma o se faaputuga ao - faʻafesoʻotaʻi se puʻelaʻela afi po o se mea mama i fafo i le uila, ma faatasi ai ma lenei filifiliga e mafai ona e faʻaogaina o se faila faila.
  3. Taofi "Faʻatonu" Ua i ai tulaga o tulaga. O le tele o taʻavale e setiina faʻafuasei, e le mafai ona e suia ma le lima, o le mea lea e itiiti lava ia avanoa.
  4. O le vaega mulimuli o loʻo i ai le faʻasologa o le faʻaaogaina o log.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le galuega e aoga tele, ma e tatau ona e gauai i ai.

Faaiuga

O le mea lea ua maeʻa ai le faʻatautaia o le taʻaloga o le ASUS RT-N14U. Afai ei ai ni au fesili, e mafai ona e fesili ia i latou i faʻamatalaga.