Faʻafesoʻotaʻi le PWR_FAN i le laupapa

O le taimi nei e le o tagata uma e maua le avanoa e faʻatau ai se komepiuta po o le komepiuta ma se uʻamea lelei, o loʻo faʻaaoga pea e le toʻatele ia ata tuai, lea ua silia ma le lima tausaga mai le aso na faʻasaoloto ai. O le mea moni, pe a faigaluega ma mea faigaluega e le masani ai, e tele faafitauli e masani ona tulai mai, faila e tatala mo se taimi umi, e le lava le RAM e oo lava i le lafoaia o le masini. I lenei tulaga, e tatau ona e mafaufau e uiga i le suia o le faiga faʻaoga. O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu i le asō e tatau ona fesoasoani ia te oe e maua ai se faʻasoasoaina faigofie o OS i luga o le fatu o Linux.

Filifilia se tufatufaina atu o Linux mo se komepiuta vaivai

Na tonu ia i matou e faʻaauau le OS o loʻo tamoe i le kulupu Linux, aua o lona faavae o loʻo i ai le tele o tufatufaga eseese. O nisi o na mea ua mamanuina mo na o le komepiuta tuai, ua le mafai ona taulimaina le faʻatinoina o galuega i luga o se fausaga e faʻaumatia ai le leona o mea uma uʻamea. Seʻio tatou tilotilo i fale lauiloa uma ma mafaufau i ai i auiliiliga.

Lubuntu

Ou te fia amata i le Lubuntu, talu ai o lenei faʻalapotopotoga ua manatu o se tasi o mea sili. E i ai le faʻafefiloi kalafi, ae e galue i lalo o le puleaina o le atigi LXDE, lea i le lumanaʻi e ono suia i le LXQt. O lenei siata o le komepiuta e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le pasene o le faʻaaogaina o punaʻoa faʻalapotopotoga. E mafai ona e vaʻaia le faʻaalia o le atigi o loʻo i ai nei i le faʻamalamalamaga lea.

O manaoga faʻapitoa i inei o loʻo i ai foi le telekalamokalasi. E na o le 512 MB o le RAM e manaʻomia, soʻo se faila ma le televave o le televave o le 0.8 GHz ma le 3 GB o le avanoa avanoa i luga o le taʻavale-fale (e sili atu le vaʻai 10 GB ina ia i ai se nofoaga e teu ai faila fou). E faigofie lava i lenei faʻasalalauga le leai o soʻo se vaaiga vaaia pe a galue i le atinaʻe ma faatapulaʻa galuega. A uma le faʻatulagaga, o le ae mauaina se seti o talosaga faʻapitoa, faʻapitoa, Mozilla Firefox browser, tusitala o tusiga, leo puʻe, Faʻasalalau vevela vevela, archiver, ma le tele o isi faʻamalamalamaga o polokalama talafeagai.

Talia le Lubuntu faʻasalalauga mai le 'upega tafaʻilagi aloaia.

Linux mint

I se tasi taimi, o le Linux Mint o le tufatufa sili ona lauiloa, ae na leiloa lona nofoaga i le Ubuntu. O le taimi nei o lenei faʻalapotopotoga e fetaui lelei e le gata mo tagata faʻapitoa e mananao e faamasani i le Linux, ae faʻapea foi mo komepiuta vaivai. Pe a sii mai, filifili se atigi kalafa e taʻua o lenamamoni, aua e manaʻomia le laʻititi o punaoa mai lau PC.

E tusa ai ma tulaga maualalo o mea manaʻomia, e tutusa tutusa ma Lubuntu. Ae ui i lea, pe a sii mai, tagaʻi i le leaga o le ata - mo mea tuai, o le x86 sili atu. A maeʻa le faʻapipiʻiina, o le ae mauaina se seti o mamanu faigofie o le polokalama o le a galue lelei e aunoa ma le faʻaaogaina o le tele o punaoa.

Tulaʻi le Linux Mint tufatufaina mai le 'upega tafaʻilagi aloaia.

Tupulaga mamanu

Matou te fautua atu e gauai faapitoa atu i le Tupulaga Linux, talu ai e ese mai i faʻalapotopotoga ua taua i luga, e le manaʻomia muamua le faʻatulagaga ma e mafai ona galue saʻo mai se taavale eletise (ioe, e mafai ona e faʻaaogaina se pulou, ae o le saoasaoa o le a pa'ū le tele o taimi). O le sauniga o le a faʻaolaina pea, ae o suiga e le toe faʻaleleia. Mo masaniga faʻapitoa, e manaʻomia na o le 64 MB o le RAM, ae o loʻo i ai foi se GUI (faʻamatalaga faʻamaonia), e ui lava e matuia faʻasalalau i tulaga o le lelei ma faʻaaliga vaaia.

E le gata i lea, ua avea le taifau ma se tufatufa lauiloa, i luga o le faavae o loʻo atinaʻeina ai paʻu - fausia fou mai atinaʻe tutoʻatasi. Faatasi ai ma i latou o le lomiga a Rūlati o PuppyRus. O le ata ISO e na o le 120 MB le umi, ma e fetaui foi i luga o se taavale afi laitiiti.

Faʻatau mai le tufatufaina atu o le Tuppy Linux mai le 'upega tafaʻilagi aloaia.

Damn Small Linux (DSL)

O fesoasoani aloaia mo Damn Small Linux ua le toe faaauauina, ae o lenei OS o loo sili ona lauiloa i le nuu, o lea na matou filifili ai e talanoa foi e uiga i ai. DSL (o loʻo tu mo "Damn Little Linux") maua lona igoa mo se mafuaaga. E i ai le tele naʻo le 50 MB ma o loʻo utaina mai le disk poʻo le USB-drive. I le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻapipiʻiina i luga o se iniseti malosi i totonu poʻo fafo. Ina ia faia lenei "pepe" e te manaʻomia na o le 16 MB o le RAM ma se faʻailoga e leʻi sili atu nai lo le 486DX.

Faatasi ai ma le faiga o faagaioiga, o le ae mauaina se seti o talosaga masani - Mozilla Firefox web browser, tusitala tusitusi, komipiuta, pule o faila, leo leo, masini komepiuta, masini lomitusi, ma se tagata maimoa PDF.

Fedora

Afai e te fiafia i le mea moni o le pusa faʻapipiʻi tuʻuina atu e le gata e faigofie, ae e mafai foi ona galue faʻatasi ma lomiga fou o masini, matou te fautuaina oe e te vaʻavaʻai atu ia Fedora. O lenei fale na fuafuaina e faʻataʻitaʻi ai foliga o le a faaopoopo mulimuli ane i le kamupani Red Hat Enterprise Linux OS. O le mea lea, o tagata Fedora uma e masani ona maua se tele o ituaiga fou fou ma e mafai ona latou galulue faʻatasi ma i latou ao leʻi i ai se tasi.

O mea e manaʻomia i le mea nei e le maualalo e pei o nisi o tufatufa atu muamua. E te manaʻomia le 512 MB o le RAM, o le PPU ma se taimi o le 1 GHz ma e tusa ma le 10 GB o le avanoa avanoa i luga o le mea na fausia. O i latou e vaivai mea e tatau ona filifili i taimi uma le 32-bit version i le LDE poʻo le LXQt taʻaloga o le laulau.

Talia le tufatufaina o le Fedora mai le upega tafaʻilagi aloaia.

Manjaro

O le mea lata mai i la matou lisi o Manjaro. Na tonu ia i matou e faʻamatalaina tonu lenei tulaga, talu ai o le a le aoga mo ē e ona matua tuai. Mo galuega faʻalelei, o le a e manaʻomia le 1 GB o le RAM ma se faʻasinoala ma le x86_64 fausaga. Faatasi ai ma Manjaro, o le ae mauaina le seti uma o polokalama faʻapitoa, lea ua uma ona matou talanoa i ai pe a toe iloiloina isi fale. Ae mo le filifilia o le atigi ata, o lea e taua ai le na o le lomiga faʻatasi ma KDE, e sili atu le taugofie o mea uma e maua.

E taua le taulaʻi atu i lenei faiga faʻaleaoga ona o loʻo atinaʻe vave, mauaina o le lauiloa i totonu o le alalafaga ma e lagolagoina malosi e ia. O mea sese uma e maua o le a faʻasaʻo vave lava, ma o le lagolago o lenei OS ua tuʻuina atu mo isi nai tausaga i luma atu e mautinoa.

Tusia le Manjaro faʻasoa mai le upega tafaʻilagi aloaia.

O aso nei ua faʻafeiloaia oe i le ono tufatufaina atu o le OS i luga o le fatu o Linux. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e tofu i latou ma mea e manaʻomia e le tagata lava ia mo meafaigaluega ma tuʻuina atu galuega eseese, o lea o le filifiliga e faalagolago i luga o mea e te manaʻo i ai ma lau komepiuta. E mafai ona e faamasani ia oe lava i manaoga o isi, sili atu le taua o fonotaga i la tatou isi tusiga i le sootaga lenei.

Faitau atili: Faʻamaumauga o le System mo Vaʻaʻiga eseese a Linux