Faʻafefea ona fatuina se taʻaloga i luga o le komipiuta i le Faʻatusiga Taʻaloga

Afai e sili atu i le tasi le laulau o loʻo i ai i le tusitusiga o tusitusiga, ua fautuaina e sainia. E le na o le matagofie ma le manino, ae saʻo foi mai le manatu o pepa talafeagai, aemaise lava pe a fuafua le faasalalauina mo le lumanaʻi. O le i ai o se faʻamatalaga i se ata poʻo se laulau e tuʻuina atu ai i le pepa se foliga faʻapitoa, ae o lenei mea e mamao mai le na o le aoga o lenei faiga i le mamanu.

Lesona: Faʻafefea ona sainia se Upu

Afai ei ai ni laulau e iai se saini i le pepa, e mafai ona faʻaopopo i le lisi. O lenei mea o le a matua faafaigofie ai le faataamilosaga i totonu o le pepa aloaia ma elemene o loo i ai. E tatau ona e iloa e mafai ona e faʻaopopo se faʻamatalaga i le Upu e le gata i le faila uma poʻo le laulau, ae faʻapea foʻi i se ata, ata, faʻapea foʻi ma nisi o faila. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoaina pe faʻapefea ona faʻaofi upu o le saini i luma o le laulau i totonu o le Upu poʻo le taimi lava e uma ai.

Lesona: Faʻamatalaga upu

Faʻaofi se faʻamatalaga mo se laulau oi ai

Matou te fautuaina malosi oe e aloese mai le sainia e le lima o mea faitino, avea ma laulau, se ata, poʻo se isi elemene. O le a leai se lagona galue mai se laina o tusiga e faʻaopopo ma le lima. Afai o se atigipusa ua faʻaofiina saini, lea e mafai ona faʻatagaina e le Upu, o le a faaopoopo i ai le faigofie ma talafeagai i le galue ai ma le pepa.

1. Filifili le laulau lea e te manaʻo e faʻaopopo i ai se faʻamatalaga. Mo le faia o lenei mea, kiliki i luga o le pou o loʻo i ai i lona pito i luga tauagavale.

2. Kiliki le tab "Sootaga" ma i se vaega "Igoa" kiliki le faamau Faaofi le Igoa.

Manatua: I uluai lomiga o le Upu, e faaopoopo ai se ulutala, e tatau ona e alu i le lisi "Faaofi" ma i se vaega "Sooga" kiliki se faamau "Igoa".

3. I le faamalama e tatala, siaki le atigipusa i talaane "Vagana le saini mai le ulutala" ma ulufale i le laina "Igoa" pe a uma le ata o le faʻamatalaga mo lau laulau.

Manatua: Faʻasologa le vaʻa "Vagana le saini mai le ulutala" naʻo le manaʻomia ona aveese pe afai o le igoa masani "Laulau 1" e te le fiafia.

4. I le vaega "Tulaga" E mafai ona e filifilia le tulaga o le faʻamatalaga - luga o le mea ua filifilia poʻo lalo o le mea faitino.

5. Kiliki "Lelei"e tapuni ai le faamalama "Igoa".

6. O le igoa o le laulau o le a faʻaalia i le nofoaga na e faʻamaonia.

Afai e manaʻomia, e mafai ona suia atoa (e aofia ai le saini saini i le igoa). Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o le upu o le saini ma ulu i le mea e manaʻomia.

I totonu foi o le pusa talanoa "Igoa" E mafai ona e fatuina lau lava faʻamaufaʻailoga faʻamaonia mo se laulau poʻo se isi mea. Ina ia faia lenei mea, kiliki le ki "Fausia" ma ulufale i se igoa fou.

Leomi le ki "Faanumeraina" i le faamalama "Igoa", e mafai ona e seti numera numera mo uma laulau o le ae fatuina i le pepa oi ai nei i le lumanaʻi.

Lesona: Lisi numera i le laulau Upu

I lenei laasaga, matou te tilotilo pe faapefea ona faʻaopopo se faʻamatalaga i se laulau patino.

Faʻamau faʻapipiʻi faʻamalosi mo laulau paʻu

O se tasi o le tele o mea lelei o le Microsoft Word o le i totonu o lenei polokalama e mafai ona e faia ina ia e faʻapipiʻi soʻo se mea i totonu o le pepa, tuusao i luga pe lalo ifo o le a faaopoopo i ai se saini ma se numera telefoni. e le gata i luga o le laulau.

1. Tatala se faamalama "Igoa". Le faia lenei i le lisi "Sootaga" i se vaega "Igoa"Faasolo le faamau Faaofi le Igoa.

2. Kiliki le ki "Igoa Autū".

3. Tusi i totonu o le lisi. "Faʻaopopo se igoa pe a faʻaofi se mea faitino" ma siaki le pusa i autafa "Laupapa Microsoft Word".

4. I le vaega "Filifiliga" ia mautinoa o le lisi autu "Saini" faavaeina "Laulau". I le palakalafa "Tulaga" filifili le ituaiga o tulaga saini - luga pe lalo ifo o le mea faitino.

5. Kiliki le ki. "Fausia" ma ulufale i le igoa manaomia i le faamalama e aliali mai. Kuni le faamalama e ala i le kiliki "Lelei". Afai e tatau ai, seti le numera numera e ala i le kiliki i luga o le ala talafeagai ma faia suiga talafeagai.

6. Kiliki "Lelei" e tapuni ai le faamalama "Igoa Autū". I se tulaga talitutusa, tapuni le faamalama "Igoa".

I le taimi nei, o taimi uma lava e te faʻaofiina ai se laulau i totonu o le pepa, i luga pe lalo ifo (e fuafua i laina na e filifilia), o le saini na e faia o le a aliali mai.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Upu

I le isi lava itu, i le auala lava e tasi, e mafai ona e faʻaopopo faʻamalosi i ata ma isi mea faitino. Pau lava le mea e manaʻomia o le filifili lea o mea e fetaui i le pusa talanoa. "Igoa" pe faʻamaonia mai i le faamalama "Igoa Autū".

Lesona: Faʻafefea i le Upu ona faʻaopoopo se faʻamatalaga i le ata

I le taimi lenei o le a tatou maeʻa, aua o le taimi nei ua e iloa mautinoa pe mafai faapefea ona e saini se laulau i le Upu.