E faʻapefea ona faʻapipiʻiina se taavale afi pe a le tatalaina (pe e le o vaaia i "laʻu komepiuta")

Talofa E ui lava i le mea moni e faʻapea, o le faʻamalosi afi o se mea e teu malu ai (e faʻatusatusa i CD e tasi lava CD / DVD e faigofie ona tosoina) ma faʻalavelave tutupu ai ...

O se tasi o nei mea o se mea sese e tupu pe a e manaʻo e faʻapipiʻi se lelei faʻamalosi USB. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Windows faʻatasi ai ma se taʻavale e masani ona lipotia e le mafai ona faatino le taotoga, pe o le moli vevela e faigofie lava ona le maua i totonu o laʻu komepiuta ma e le mafai ona e mauaina ma tatala ai ...

I lenei tusiga ou te manaʻo e mafaufau i ni auala faʻalagolago e faʻapipiʻiina ai se moli vevela, lea o le a fesoasoani i le toe faafoiina i le galuega.

O le anotusi

  • Faʻasalalauga o se avega eletise e ala i le puleaina o komepiuta
  • Faʻasalalauga e ala i laina laina
  • Polokalame o le siakiina o le Flash (lalo ifo o le faatulagaga)

Faʻasalalauga o se avega eletise e ala i le puleaina o komepiuta

E taua! A maeʻa le faʻapipiʻiina - o le a faʻaumatia faʻamatalaga uma mai le afi. O le a sili atu le faigata ona toe faʻafoʻisia nai lo le faʻatalanoaina (ma o nisi taimi e le mafai ai). O le mea lea, afai ei ai au faʻamatalaga talafeagai i luga o se kiliva moli - muamua taumafai e toe faʻaleleia (link to one of my articles:

E masani lava, o le tele o tagata e le mafai ona faʻapipiʻiina le eletise USB flash, aua e le o vaaia i laʻu komepiuta. Ae e le o vaaia i le tele o mafuaʻaga: afai e le o faʻatulagaina, pe afai o le faila faila "tuʻituʻi" (mo se faʻataʻitaʻiga, Raw), pe a fai o le avega o le taavale afi e fetaui ma le mataitusi o le disiki, ma isi.

O le mea lea, i lenei tulaga, ou te fautuaina e alu i le komiti faafoe o Windows. Ma le isi, alu i le vaega o le "System and Security" ma tatala le "Administration" tab (vaai Ata 1).

Fig. 1. Pulega i le Windows 10.

Ona e vaʻaia ai lea o le 'au faʻapitoa "Pulega Faʻapitoa" - tatala (tagai i le ata 2).

Fig. 2. Puleaina o komepiuta.

Ma le isi, i le itu tauagavale, o le a iai se '' Disk Management ', ma e tatau ona tatala. I lenei laupepa, o faʻamaumauga uma lava e fesoʻotaʻi i le komepiuta (e oʻo lava ia i latou e le o vaaia i My Computer) o le a faʻaalia.

Ona filifili lea o lau avega moli ma kiliki i luga-saʻo: mai le lisi autu, ou te fautuaina le faia o mea e 2 - suia le tusi avega ma se tulaga tulaga ese + le faatulagaga o le uila. I le avea ai o se tulafono, e leai ni faafitauli i lenei, e ese mai i le fesili o le filifilia o se faiga faila (tagai Ata 3).

Fig. 3. O le taʻavale afi o loʻo vaaia i le puleaina o le vaʻa!

O nai upu e uiga i le filifiliaina o faila faila

Pe a faʻapipiʻiina se pulou poʻo se moli felaulafoaʻi (ma soʻo se isi faʻasalalauga), e manaʻomia ona e faʻamaonia le faiga o le faila. I le taimi nei, e leai se uiga i le valiina o auiliiliga ma foliga o mea taitasi; O le a ou faailoaina atu le sili ona taua:

  • FAT o se faila faila tuai. E leai se mea e faʻapipiʻiina ai le masini flash flash i totonu nei, sei vagana, o le mea moni, o loʻo e galue faʻatasi ma Windows OS ma mea tuai tuai;
  • FAT32 o se faila faʻaonaponei faʻaonapo nei. Galue sili atu nai lo le NTFS (mo se faʻataʻitaʻiga). Ae o loʻo i ai se mea tāua tele: o lenei faiga e le iloa faila e sili atu nai lo le 4 GB. O le mea lea, afai e fai sau faila i luga o le 4 GB i luga o se kiliva afi - ou te fautuaina le filifilia o le NTFS poʻo le exFAT;
  • NTFS o le polokalama sili ona lauiloa i le asō. Afai e te le iloa po o fea e filifili, taofi i ai;
  • exFAT o se faila faila fou mai Microsoft. Afai e faʻafaigofie - ona manatu lea o ExFAT o se faʻaleleia atili o le FAT32, faʻatasi ma le lagolago mo faila tele. Mai le lelei: e mafai ona faʻaaoga e le gata i le taimi o le galuega ma Windows, ae faʻapea foi ma isi faiga. Faatasi ai ma ni faaletonu: o nisi masini (pusa seti-seti, mo se faataitaiga) e le mafai ona iloa lenei faiga faila; faʻapea foʻi le OS tuai, mo se faʻataʻitaʻiga Windows XP - o le a le iloa lenei faiga.

Faʻasalalauga e ala i laina laina

Ina ia faʻapipiʻiina se pulou USB flash e ala atu i le laina o le poloaiga, e tatau ona e iloa le tusi sao lava (e taua tele, pe afai e te faʻamaonia le le sese - e mafai ona e faʻasalalau le leolele!).

O le iloaina o le tusi avega e matua faigofie lava - na o le alu i totonu o le komepiuta (tagai i le vaega muamua o lenei tusiga).

Ona mafai lea ona e tamoe i le laina o le laina (ia tamoe, lolomi Win + R, ona tapena lea o le CMD ma lolomi Enter) ma ulufale i se poloaiga faigofie: faatulagaga G: / FS: NTFS / Q / V: usbdisk

Fig. 4. O le poloaiga e faʻapipiʻi le pu.

Polokalame poloaiga:

  1. faatulagaga G: - o le faʻatulagaina o le faatulagaga ma le tusi taʻavale o loʻo faʻaalia iinei (aua nei faʻalavelave le tusi!);
  2. / FS: NTFS o le faila lea e te manaʻo e faʻapipiʻi le aufaasālalau (faila faila i le amataga o le tusiga);
  3. / Q - faʻatonuina le faʻatulagaga vave (pe afai e te manaʻo i le atoatoa, faʻaaoga le filifiliga lenei);
  4. / V: usbdisk - iinei e mafai ona e vaʻai i le igoa o le avega o le a e vaʻaia pe ae faʻafesoʻotaʻi.

I se tulaga lautele, e leai se mea faigata. O nisi taimi, i le auala, o le faatulagaina e ala i le laina o le laina e le mafai ona faia pe afai e le amata mai le pule. I le Windows 10, ia faʻalauiloa le laina o le poloaiga mai le pule, ia naʻo le pāti-matau i le lisi Amata (vaai Ata 5).

Fig. 5. Windows 10 - kiliki i luga le START ...

Togafitiga faʻaleleia eleʻele eleʻele laʻasaga

Ou te fautuaina le faʻaaogaina o lenei metotia - pe afai o mea uma ua le manuia. Ou te fia iloa foʻi afai e te faia le faʻavasegaina o tulaga maualalo, ona toe faʻaleleia lea o faʻamatalaga mai se avega eletise (lea sa i luga) o le a toetoe lava a le mafai ...

Ina ia iloa tonu po o fea le pule o lau uila afi ma filifili lelei le faʻaaogaina o le faʻaaogaina, tatau ona e iloa le VID ma le PID o le kiliva afi (o faʻamatalaga faapitoa nei, e iai lava le masini komepiuta).

Mo le fuafuaina o le VID ma le PID o loʻo i ai le tele o faletusi faapitoa. Ou te faʻaaogaina se tasi oi latou - ChipEasy. O le polokalama e vave, faigofie, lagolagoina le tele o masini komepiuta, e vaʻaia faʻavavega fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi atu i le USB 2.0 ma le USB 3.0 e aunoa ma ni faʻafitauli.

Fig. 6. ChipEasy - faʻaliliuga o le VID ma le PID.

O le taimi lava e te iloa ai le VID ma le PID - alu i luga o le upega tafaʻilagi o le iFlash ma ulufale i lau data: flashboot.ru/iflash/

Fig. 7. Maua ni mea faigaluega ...

E le gata i lea, o le iloa o lau kamupanī ma le telē o lau avega eletise - e faigofie ona e mauaina i totonu o le lisi se aoga mo le faʻatulagaina o tulaga maualalo (pe afai, ioe, o loʻo iai i le lisi).

Afai o le mea moni. E le o lisiina mea faigaluega - Ou te fautuaina e faʻaaoga le HDD Low Level Format Tool.

HDD Low Level Format Tool

Faʻasinomaga o le Falemeli: //hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/

Fig. 8. Polokalame polokalama HDD Mea Faigofie Laititi.

O le polokalame o le a fesoasoani i le faʻasalalauga e le gata i le faʻaleleia o masini, ae e mafai foi ona faʻamalosi. E mafai foi ona maua ai le faʻatulagaina o le tele o masini komepiuta e fesoʻotaʻi atu i se tagata faitau kiliva. I se tulaga lautele, o se meafaigaluega lelei pe a le mafai e isi mea faigaluega ona faʻaaoga ...

PS

O loʻo oʻu faʻatalanoaina lenei mea, ou te faafetai mo faʻaopoopoga i le autu o le tusiga.

Mananaia sili!