Auala e mafai ai le komepiuta i se komepiuta ma le Windows 10

I luga o se masini komepiuta ma le Windows 10, e le mafai ona galue le piano i se tasi mafuaʻaga poʻo se isi, lea e tatau ai ona toe faʻaali. E mafai ona faia lenei mea i le tele o auala, e fuafua i le uluai setete. I le taimi o faʻatonuga, matou te mafaufau i le tele o filifiliga.

Liliu le piano i luga o se komepiuta ma le Windows 10

Soʻo se komepiuta faʻaonaponei ua faʻapipiʻiina i ai se piano lea e mafai ona galue i luga o faiga faʻaogaina uma, e aunoa ma le manaʻomia o le downloadina o soʻo se polokalama poʻo ni avetaavale. I lenei itu, afai o uma ki ua taofia le galue, e foliga mai, o le faafitauli o loo i ai i ni faaletonu, lea e na o tagata tomai faapitoa e mafai ona aveesea. E sili atu i lenei mea o loʻo taʻua i le vaega mulimuli o le tusitusiga.

Vaʻai foi: Auala e faʻaoga ai le komepiuta i luga o le komepiuta

Filifiliga 1: Pule Faʻatonu

Afai e fesoʻotaʻi se isi keyboard, pe o se sui o se masini e fausia ai totonu poʻo se masini komepiuta USB, atonu o le a le vave faigaluega. Ina ia mafai ai ona faʻaaogaina "Pule Sili" ma faʻaagaoioi lima. Ae ui i lea, e le faʻamautinoa ai le aoga lelei.

Vaʻai foʻi: Tuʻua le keyboard i se komepiuta ma le Windows 10

  1. Faʻasani-saʻo i luga o le logo o le Windows i luga o le faletusi ma filifili le vaega "Pule Sili".
  2. I le lisi, saili laina "Kipi" ma faalua ona kiliki i luga i le faamaumatau i le itu taumatau. Afai ei ai ni masini e i ai le aū poʻo le faʻamalo i le lisi o le faʻavaivai, kiliki-saʻo ma filifili "Meatotino".
  3. Kiliki le lisi "Avetaavale" ma kiliki "Liliu masini"pe afai e maua. A maeʻa, o le a tatau ona maua e le piano.

    Afai e le maua le ki, kiliki "Aveese le masini" ona toe faʻaoga lea o le patipati. A faʻagaoioia le masini faʻapipiʻiina i lenei tulaga, e tatau ona toe amata le komepiuta.

I le leai o ni taunuuga lelei mai faʻamatalaga ua faʻamatalaina, tagaʻi i le vaega o le faʻafitauli o lenei tusiga.

Filifiliga 2: Kiina Taʻo

Ma le tele o le tele o isi filifiliga, o le le mafai ona faʻaaogaina na o ni nai ki e mafai ona tupu i luga o auala eseese e faʻaaoga ona o nisi o mea faigaluega. E mafai ona e siakiina lenei mea e se tasi oa matou faʻatonuga, e ala i le toe liliu i luga o le ki "Fn".

Faitau atili: Faʻafefea pe mafai ona faʻamalo le kī "Fn" i luga o se komepiuta

O nisi taimi o se numera numera poʻo ni ki mai "F1" agai i luga "U12". E mafai foi ona taofia, ma o lea na mafai ai ona ese mai le komepiuta atoa. I lenei tulaga, ia tagai i mataupu nei. Ma matau vave, o le tele o manipisi e sau i lalo e faʻaaoga le ki. "Fn".

Faʻamatalaga auiliili:
Auala e mafai ai F1-F12 ki
Faʻafefea ona sui le iunite numera i luga o se komepiuta

Filifiliga 3: Laupapa Papa-Mata

I le Windows 10, o loʻo i ai se mea faʻapitoa e aofia ai le faʻaalia o luga o le keyboard keyboard, o le faagasologa o le tuufaatasia lea o loʻo faʻamatalaina i totonu o le mea e tutusa. E mafai ona faʻaaogaina i le tele o tulaga, faʻatagaina oe e faʻaaogaina faʻamatalaga ma le kiofu poʻo le paʻiina o le i ai o le mata paʻi. I lenei tulaga, o lenei uiga o le a aoga e tusa lava pe toesea po o le le mafai ona faʻaogaina o se kesi papaʻi atoa.

Faitau atili: Faʻapefea ona mafai le keyboard i luga o le Windows 10

Filifiliga 4: Tatala le Lisi

O le le mafai ona faʻaogaina o le komepiuta e mafai ona mafua mai i se polokalama faʻapitoa po o ni gaioiga keyboard o loʻo tuʻuina mai e le atinaʻe. E tusa ai ma lenei mea na taʻuina mai ia i matou i se isi mea i luga ole saite. E tatau ona totogi le taulaʻi ile aveeseina o mea leaga ma le faʻamamaina o le tino mai otaota.

Faitau atili: Faʻapefea ona tatalaina le piano ile komepiuta

Filifiliga 5: Faʻasalalau

O le faʻalavelave sili ona masani i le faʻaogaina o le komepiuta, lea e feagai ma tagata palama komepiuta, e aofia ai i le Windows 10, o le toilalo lea o lona toilalo. Ona o lenei mea, e tatau ona e ave le masini i se nofoaga autu mo tautua ma, pe afai e mafai, mo le toe faaleleia. Faitau a tatou faʻasalaga faaopoopo i lenei autu ma maitauina e le o iai se matafaioi a le OS lava ia i lenei tulaga.

Faʻamatalaga auiliili:
Aisea e le galue ai le komepiuta i luga o se komepiuta
Fofoina o faafitauli o le keyboard i luga o se komepiuta
Faʻafoʻisia ia ki ma pā i luga o se komepiuta

O nisi taimi, ina ia faʻaitiitia faʻamalosi i le komepiuta, e manaʻomia se tagata taʻitoʻatasi. Ae ui i lea, o faʻamatalaga faʻamatalaina o le a lava i le tele o mataupu e siaki ai le komepiuta o se komepiuta ma le Windows 10 mo faafitauli.