Fofoina o le faafitauli o lauulu lanumoana i Windows

O le sui e taua o se uʻamea vavalalata e auala mai ai se talosaga mai se tagata faʻaaogā poʻo se tali mai se faʻatoʻaga o le taunuu atu. O lea ituaiga fesootaiga e mafai ona iloa e tagata uma o fesoʻotaʻiga pe o le a natia, lea e faalagolago i le faʻamoemoe o le faʻaoga ma le ituaiga o sui. E tele ni faʻamoemoega mo lenei tekonolosi, ma o loʻo i ai foi se taʻiala taua o le faʻaogaina, lea ou te fia taʻu atili atu ia te oe. Tatou amata le talanoaga i le taimi lava lena.

Le itu taua o le sui

Afai e te faʻamatalaina le taʻiala o lona faʻatinoga i ni upu faigofie, e tatau ona e gauai atu i nisi o ona foliga faʻapitoa lea o le a aoga i le avefaʻatatau o le tagata. O le faʻatinoga mo le galue e ala i se sui e pei ona taua i lalo:

  1. E te faʻafesoʻotaʻi mai lau komepiuta i se PC mamao, ma e galue o se sui. O loʻo i ai se seti faapitoa o le masini komepiuta ua mamanuina e faʻatino ma tuʻuina atu talosaga.
  2. O lenei komepiuta e mauaina se faailo mai ia te oe ma auina atu i le punavai mulimuli.
  3. Ona maua ai lea o se faailo mai le punavai mulimuli ma toe lafo atu ia te oe, pe a manaʻomia.

O le auala lenei e galue ai le vaʻavaʻaʻi vaʻaia i le va o se filifili o ni komepiuta se lua i se auala saʻo. O le ata oi lalo o loʻo faʻaalia ai le mataupu faavae o fegalegaleaiga.

Ona o lenei mea, e le tatau i le punavai mulimuli ona maua le igoa o le komepiuta moni lea na faia ai le talosaga; o le a na o le iloa naʻo le faʻaupuga sui. Sei o tatou talanoa atili e uiga i ituaiga ituaiga tekinolosi o loʻo iloiloina.

Eseese o saini sui

Afai ua e fetaiai pe ua masani foi i tekinolosi sui, e tatau ona e maitauina e tele ituaiga o mea eseese. E tofu i latou ma se matafaioi patino ma o le a sili ona talafeagai mo le faʻaaogaina i tulaga eseese. Seʻio tatou faʻamatala puupuu atu ia ituaiga e le masani ai i tagata masani masani:

  • FTP sui. O le fesoʻotaʻiga o faʻamaumauga o fesoʻotaʻiga i luga o le FTP network e mafai ai e oe ona faʻafefe faila i totonu o maketi ma faʻafesoʻotaʻi ia i latou e matamata ma faʻasaʻo directories. FTP faila e faʻaaoga e faʻapipiʻi ai mea i ia ituaiga sava;
  • CGI Faʻamanatu se vaega o le VPN, ae o loʻo avea pea ma sui. O lona autu autu o le tatalaina lea o soʻo se itulau i totonu o le masini e aunoa ma ni faʻamuamua. Afai na e maua se tagata e le o iloa le Initoneti i luga o le Initaneti, o fea e te manaʻomia e faʻaofi ai se fesoʻotaʻiga, ona i ai lea o se suiga i luga o le Initaneti, atonu o se punaoa na galue ma CGI;
  • SMTP, Pop3 ma IMAP Faʻafeiloaia e meli meli e lafo ma maua imeli.

E tolu isi ituaiga e masani ona feagai ai tagata masani masani. O lea ou te manaʻo e talanoa i ai i le tele o auiliiliga ina ia mafai ai ona e malamalama i le eseesega i le va oi latou ma filifili ni tulaga talafeagai mo le faʻaaogaina.

HTTP sui

O lenei manatu e sili ona taatele ma faʻaopoopo le galuega a tagata suʻesuʻe ma faʻaoga e faʻaaoga ai le TCP (Transmission Control Protocol). O lenei faʻasalalauga e faʻasalalau ma faʻamautu i le faʻamautuina ma le tausia o fesootaiga i le va o masini e lua. O pusa HTTP aloaia e 80, 8080 ma le 3128. O le aufaʻasalaga o galuega e faigofie lava - o se masini komepiuta po o se polokalama e auina atu se talosaga e tatala se fesoʻotaʻiga i le faʻaupuga sui, e maua mai le faʻamatalaga mai le punaoa ua talosagaina ma toe faafoi atu i lau komepiuta. Faʻafetai i lenei faiga, faʻatagaina le HTTP e mafai ai ona e:

  1. Faʻapipiʻi faʻamatalaga matala vave e tatala i le isi taimi.
  2. Faatapulaaina le avanoa o le tagata i nofoaga patino.
  3. Faʻamaumauga o faʻamaumauga, mo se faʻataʻitaʻiga, poloka ad iunite i luga o se punaʻoa, tuʻu ai nai lo avanoa avanoa poʻo isi elemene.
  4. Seti se tapulaa i le saoasaoa o le fesoʻotaʻiga ma nofoaga.
  5. Faʻamau se taga e fai taga ma matamata i le faʻatautaia o tagata.

O nei galuega uma e tatalaina ai le tele o avanoa i vaega eseese o galuega i luga o le upega tafailagi, lea e masani ona feagai ma tagata faʻaaoga. Ae mo le le amanaiaina i luga o le fesootaiga, ua vaevaeina HTTP proxies i ni ituaiga se tolu:

  • Malamalama. Aua e te natia le IP o le na auina atu le talosaga ma tuʻuina atu i le punavai mulimuli. O lenei manatu e le talafeagai mo le le amanaiaina;
  • Faalilolilo. Latou te logoina le faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le 'auʻaunaga vavalalata, ae le tatalaina le IP a le tagata faʻatau. O le igoa le igoa i lenei mataupu e le o maeʻa, talu ai ona o le mea faigaluega i le sapalai lava ia e mafai ona maua;
  • Elite. Ua faatauina mai mo tupe tetele ma galue e tusa ai ma se mataupu faavae faapitoa, pe a le iloa e le punavai mulimuli e uiga i le faaaogaina o se sui, i le faasologa, o le IP moni o le tagata e le faaaogaina e le tatalaina.

HTTPS sui

HTTPS e tutusa HTTP, ae o le fesoʻotaʻiga e malupuipuia, e pei ona molimauina e le mataitusi S i le faaiuga. O ia tulaga e mafai ona maua pe a manaʻomia le fesiitaʻi o mea faalilolilo pe faʻailoaina foi, e fai ma tulafono, o logins and passwords of account users in the site. O faʻamatalaga e tuʻuina atu e ala i le HTTPS e le faʻalavelaveina e tutusa ma HTTP. I le faʻasalaga lona lua, o le vavevevega e galue e ala i le sui ia lava poʻo i se tulaga maualalo maua.

E sili lava i latou uma e tuʻuina atu avanoa i faʻamatalaga faʻasalalau ma fatuina ana ogalaau. O nei faʻamatalaga uma o loʻo teuina i luga o 'auʻaunaga ma fai o se faʻamaoniga o gaioiga i luga o le fesoʻotaiga. O le puipuiga o faʻamatalaga a le tagata lava ia o loʻo tuʻuina mai e le HTTPS protocol, faʻailogaina uma feʻaveaiga faʻatasi ai ma se algorithm faapitoa e puipuia i le osofaia. Ona o le mea moni o faʻamatalaga o loʻo faʻasalalau i totonu o le faʻailoga, o lea sui e le mafai ona faitauina ma faamamaina. E le gata i lea, e le o aafia o ia i le decryption ma soo se isi gaioiga.

SOCKS sui

Afai tatou te talanoa e uiga i le ituaiga o tagata e sili atu ona alualu i luma, e le masalomia le SOCKS. O lenei tekinolosi sa faia muamua mo na polokalame e le lagolagoina ai fesoʻotaʻiga tuusaʻo ma se 'auʻaunaga vavalalata. I le taimi nei, ua suia le SOCKS ma fegalegaleai lelei ma ituaiga uma o tulafono. O lenei ituaiga sui e le tatalaina lau tuatusi IP, o lea e mafai ai ona mafaufauina e le o amanaia.

Aisea e te manaʻomia ai se faʻataʻitaʻi sui mo se tagata masani ma faʻapefea ona faʻapipiʻi

I mea moni o loʻo iai nei, toetoe lava o tagata uma o loʻo faʻaaogaina le Initaneti ua latou maua le tele o loka ma tapulaʻa i luga o le fesoʻotaiga. O le taofiofia o ia faʻasao o le mafuaaga autu lea e tele ai tagata o loʻo sailia ma faʻapipiʻi se sui i la latou komepiuta poʻo le masini komepiuta. E tele metotia faʻapipiʻi ma faʻatinoga, e aofia ai le faia o nisi faʻataʻitaʻiga. Siaki auala uma i la tatou isi tusiga e ala i le kiliki i luga o le sootaga lenei.

Faitau atili: Tuʻuina se fesoʻotaʻiga e ala i se faʻaufaʻailoga sui

E tatau ona maitauina o sea fesoʻotaʻiga atonu e laʻititi pe faʻaitiitia le saoasaoa o le Initaneti (faʻalagolago i le nofoaga o le 'auʻaunaga vavalalata). Ma o se taimi e te manaʻomia e faʻamaonia le sui. O se faʻamatalaga auiliili i lenei galuega, faitau i ai.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻasao le faʻaufaʻailoga o loʻo i le Windows
Faʻafefea ona faʻasaʻo le sui i le Yandex Browser

Filifilia i le va o le VPN ma le sui faifaʻailoga

E le o tagata uma na faʻaaogaina i le autu o le auala e ese ai le VPN mai le sui. E foliga mai e suia e le lua uma le tuatusi IP, maua avanoa i mea e taofia ma tuʻuina atu le le amanaiaina. Peitai, o le taʻiala o le faʻaaogaina o nei tekonolosi e lua e matua ese lava. O faʻamanuiaga o le sui o mea nei:

  1. O lau tuatusi IP o le a natia faʻatasi ma siaki sili ona maualuga. O lona uiga, pe afai e le aofia ai auaunaga faapitoa.
  2. O lou faʻafanua o le a natia ona e maua e le saite se talosaga mai se tagata faufautua tau inisiua ma e na o lona tulaga e mafai ai.
  3. O nisi faʻasalaga sui e maua ai le faʻamalamalamaga o fefaatauaiga atamai, o lea e puipuia ai oe mai faila leaga mai masini masalosalo.

Ae ui i lea, o loʻo i ai ni mea le lelei ma o loʻo i lalo:

  1. E leʻo faʻamaʻoloina au fesoʻotaiga I luga o Initaneti pe a pasia se uʻamea vaʻaia.
  2. O le tuatusi e le natia mai metotia e iloagofie ai, o lea pe a manaʻomia, e faigofie ona maua lau komepiuta.
  3. O fefaʻatauaiga uma e pasia e le 'auʻaunaga, o lea e mafai ai ona le gata o faitau mai lona itu, ae o le faʻasesega foi mo isi gaoioiga leaga.

I le asō, tatou te le o iai i auiliiliga o le auala e galue ai le VPN, matou te matauina o ia ituaiga fesoʻotaʻiga vavalalata faʻapitoa e talia i taimi uma fefaʻatauaʻiga o fefaʻatauaiga (lea e aafia ai le saoasaoa o fesoʻotaiga). I le taimi lava e tasi, latou te maua ai le puipuiga lelei ma le le amanaiaina. I le taimi lava e tasi, o se VPN lelei e sili atu le taugata nai lo le sui, talu ai o faʻamalamalamaga e manaʻomia ai le tele o le komipiuta.

Faitau foi: Faatusatusaga o VPN ma sui sui o le auaunaga HideMy.name

O lenei ua e masani i mataupu faavae o le taotoga ma le faʻamoemoe o le faʻaufaʻailoga. O le asō ua toe iloiloina ai faamatalaga masani o le a sili ona aoga mo le tagata lautele.

Tagai foi:
Faʻapipiʻi faʻapipiʻiina o le VPN ile komepiuta
VPN Types Connection