Faia o se tusi itulau i le pepa a le Microsoft Word.

ODT (Open Document Text) o se faʻataʻitaʻiga tutusa o Formats Word DOC ma DOCX. Sei o tatou vaʻai po oa polokalama o loʻo i ai mo le tatalaina o faila faatasi ai ma le faʻaopoopoga faʻasologa

Tatalaina o faila ODT

Tuuina atu o le ODT o se faʻatusa o formats o le Word, e le faigata le mateina o lena mea e mafai ona galulue faatasi ma le gaosiga i le mea muamua. E le gata i lea, o le anotusi o pepa o le ODT e mafai ona maimoaina ma le fesoasoani a nisi o tagata matamata.

Metotia 1: OpenOffice Tusitala

Muamua lava, sei o tatou tilotilo i le auala e tamoe ai i le ODT i se faʻasologa o upu Tusitala, o se vaega o le oloa o le OpenOffice. Mo le Tusitala, o le faatulagaga maoti o le faavae, o lona uiga, e le mafai e le polokalama ona faasaʻo le teuina o tusitusiga i totonu.

Tatala OpenOffice mo le leai o se totogi

  1. Tatala le OpenOffice package product. I le faamalama amata, kiliki i luga "Tatala ..." pe kiliki tuʻu Ctrl + O.

    Afai e te manaʻo e galue i le lisi, ona kiliki lea. "File" ma mai le lisi e aliali, filifili "Tatala ...".

  2. O le faʻaaogaina o soʻo se gaoioiga ua faʻamatalaina o le a faʻaaogaina ai le mea faigaluega. "Tatala". O le a tatou folau atu i le tusi faʻamaumauga o loʻo faʻatulagaina ai le Target ODT. Faailoga le igoa ma kiliki "Tatala".
  3. O le pepa o loʻo faʻaalia i le matala Tusitala.

E mafai ona e toso se pepa mai Windows Explorer i le faitotoʻa tatala o OpenOffice. I le taimi lava e tasi, e tatau ona patipati le faamaumatau o le kuki. O lenei gaoioiga o le a tatalaina ai foi le faila o le ODT.

O loʻo i ai avanoa mo le faʻatonutonuina o le ODT e ala i le totonugalemu o le tusi a le Tusitala.

  1. A maeʻa le tatalaina o le Tusitala, kiliki le ulutala. "File" i le lisi. Mai le lautele o le lisi, filifili "Tatala ...".

    O isi gaioiga e fautuaina le kiliki o le icon "Tatala" i le foliga o se faletupe pe faʻaaogaina se tuufaatasiga Ctrl + O.

  2. A maeʻa lena, o le a faʻaalia le faamalama masani. "Tatala"lea e te manaʻomia e faʻatino tutusa laasaga e pei ona faʻamatalaina muamua.

Metotia 2: LibreOffice Tusitala

O le isi polokalame saoloto e faʻaaogaina ai le ODT autu o le Tusitala a le Ofisa mai LibreOffice. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻaaoga lenei tusi e matamata ai pepa i le faʻatulagaina o le faatulagaga.

Tatalo FreeOffice mo le leai

  1. A maea le tatalaina o le OpenOffice amata window, kiliki i le igoa "Tatala le File".

    O le gaoioiga i luga e mafai ona suia i le kilikiina o le igoa i le lisi. "File", ma mai le lisi pa'ū, filifilia le filifiliga "Tatala ...".

    O i latou e fiafia i ai e mafai foi ona faʻaaogaina le faʻatasi Ctrl + O.

  2. O le a tatalaina le faamalama o le faʻaaliga. I totonu, alu i le pusa lea o loʻo i ai le pepa. Filifili ma kiliki i luga. "Tatala".
  3. O le faila o le ODT o le a tatalaina i totonu o le window LibreOffice Writer.

E mafai foi ona e toso se faila mai Faʻafoe i le matala amata o LibreOffice. A maeʻa lena, o le a vave ona i ai i le faamalama o le Tusitala.

E pei foi o le upu muamua, o le FreeOffice foi ua i ai le gafatia e amataina se pepa aloaia e ala i le Tusitusia Tusitala.

  1. A maeʻa le faʻagasologa o le Tusitala o LibreOffice, kiliki i luga o le ata. "Tatala" i le tulaga o se pusa pe fai se tuufaatasiga Ctrl + O.

    Afai e te manaʻo e fai taga i le lisi, kiliki i le faʻamatalaga "File"ona sosoo ai lea ma le lisi "Tatala ...".

  2. Soo se tasi o gaioiga fuafuaina o le a amataina le faamalama tatala. Manipulations i ai na faamatalaina i le fuafuaina o le algorithm o gaioiga i le taimi o le faalauiloaina o le ODT e ala ile faamalama amata.

Metotia 3: Microsoft Word

O faʻamatalaga amata faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le ODT e lagolagoina foi e le polokalama lauiloa a Word mai le laiga a Microsoft Office.

Tikiai Microsoft Word

  1. A maeʻa le tatalaina o le Upu, alu i le lisi "File".
  2. Kiliki "Tatala" i le itu.

    O laasaga e lua i luga e mafai ona suia i se kiliki faigofie. Ctrl + O.

  3. I le faamalama mo le tatalaina o se pepa, alu i le tusi o loʻo i ai le faila o loʻo e sailia. Fai se filifiliga. Kiliki le ki. "Tatala".
  4. O le a avanoa le pepa mo le maimoaina ma le faʻataʻitaʻia e ala i le Upu Upu.

Metotia 4: View Viewer

I le faʻaopoopoga i faʻaliliuga o upu, e mafai e le au maimoa lautele ona galulue faʻatasi ma le faʻatulagaga suʻesuʻeina. O se tasi o nei polokalame o le Universal Viewer.

Download Universal Viewer

  1. A maeʻa ona faʻagasolo le Universal Viewer, kiliki i luga o le ata. "Tatala" e avea o se faletupe pe faʻaaoga se faʻapitoa lauiloa Ctrl + O.

    E mafai foi ona e suia nei taga e ala i le kilikiina o le faʻamatalaga "File" i le lisi ma faʻaauau pea "Tatala ...".

  2. O nei taga e taʻitaʻia ai le tatalaina o le faamalama o le mea. Faʻafesoʻotaʻi i le lisi o le kiliva le mea o loʻo i ai le mea ODT. A uma ona filifili, kiliki "Tatala".
  3. O faʻamaumauga o tusitusiga o loʻo faʻaalia i le window View Viewer.

E mafai foi ona amata ODT e ala i le tosoina o se mea mai Faʻafoe i le faamalama o le polokalama.

Ae tatau ona maitauina o le Universal Viewer o se mea lautele, ae le o se polokalama faapitoa. O le mea lea, o nisi taimi o le faʻamalamalamaga faʻamaonia e le lagolagoina uma tulaga faʻavae ODT, faia mea sese pe a faitau. I le faaopoopo atu, e le pei o polokalama talu ai, i le Universal Viewer e mafai ona e vaai i lenei ituaiga faila, ae le o le faasaʻoina o le pepa.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o faila faila o le ODT e mafai ona faʻatautaia e faʻaaogaina ai le tele o talosaga. E sili mo nei faʻamoemoe le faʻaaogaina o tusitala faʻapitoa faapitoa o upu o loʻo aofia ai i suʻega ofisa OpenOffice, LibreOffice ma Microsoft Office. Ma o filifiliga muamua muamua e lua e sili atu. Ae, i tulaga ogaoga, e matamata i mea, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi o tusitusiga poʻo tagata lautele, mo se faataitaiga, Universal Viewer.