Auala e fatu ai se lisi o mau i le Upu 2016

Le aso lelei.

Faʻamatalaga - o se lisi o punaoa (tusi, mekasini, tusiga, ma isi), i luga o le faavae na maeʻa ai e le tusitala lana galuega (tipiloma, tusiga, ma isi). E ui i le mea moni o lenei elemene e "le taua" (e pei ona talitonuina e le toatele) ma e le tatau ona gauai atu i ai - masani lava o se mea e tupu ai ...

I lenei tusiga ou te fia mafaufau i le faigofie ma le vave (faʻafuaseʻi!) E mafai ona e faia se lisi o mau i le Upu (i le lomiga fou - Upu 2016). I le ala, ia faamaoni, ou te le manatua pe na i ai se "togafiti" faapena i lomiga muamua?

Faʻamatalaga faʻapitoa o faʻasino

Ua maeʻa ona faia. Muamua e te manaʻomia le tuʻuina o le pala i luga o le nofoaga o le ai ai sau lisi o mau. Ona tatala lea o le "Faʻamatalaga" vaega ma filifili le "Faʻamatalaga" tab (tagai Ata 1). I le isi, i le lisi pa'ū, filifili le lisi lisi (i laʻu faʻataʻitaʻiga, na ou filifilia le mea muamua lava, masani ona tupu i totonu o pepa).

A maeʻa ona faʻaofiina, mo le taimi nei o le ae vaaia naʻo se avanoa - leai se mea ae o se ulutala o le ai ai ...

Fig. 1. Faaofi Faʻamatalaga

Faʻagasolo nei le faʻaulu i le pito o se parakalafa, i le faaiuga e tatau ona e tuʻuina se fesoʻotaʻiga i le punavai. Ona tatala lea o le laupepa i le tuatusi lenei "Sootaga / Faafesoʻotaʻi le Luga / Faʻamatalaga Fou" (silasila Ata 2).

Fig. 2. Faaofi le sootaga

O se faamalama e tatau ona foliga mai e te manaʻomia e faatumu ai koluma: tusitala, igoa, aai, tausaga, tagata lolomi, ma isi mea (tagai i le ata 3)

I le auala, faamolemole ia matau o le le mafai, o le "ituaiga o punaoa" o se tusi (ma atonu o se upega tafaʻilagi, ma se tusiga, ma isi mea faapena - na faia avanoa mo Upu uma, ma o lenei mea e sili ona lelei!).

Fig. 3. Fausia punaoa

A maeʻa le faʻapogai, pe o fea oi ai le pepese, o le a e vaʻai i se faʻamatalaga i le lisi o mau i puipui (tagai i le Ata 4). I le ala, afai e leai se mea e faʻaalia i le lisi o mau, kiliki i luga le kene "Toe faʻafou sootaga ma faʻamaufaʻailoga" i ona tulaga (silasila i le fig 4).

Afai i le faaiuga o se parakalafa e te manaʻo e faʻaofi i ai le fesoʻotaʻiga tutusa - ona mafai loa lea ona sili atu le saoasaoa pe a faʻaofiina se sootaga o le Upu, o le a uunaia oe e faʻafesoʻotaʻi se fesoʻotaʻiga ua uma ona "faʻatumu" muamua.

Fig. 4. Faʻafouina o le lisi o faʻasino

O le lisi sauni o faʻamaumauga o loʻo tuʻuina atu i le mati. 5. I le ala, faʻalogo i le punavai muamua mai le lisi: e le o se tusi sa faʻaalia, ae o lenei saite.

Fig. 5. Lisi lisi

PS

Ae ui i lea, e foliga mai ia te aʻu, o se uiga faapena i totonu o le Upu e sili ona faigofie ai le olaga: leai se mea e tatau ona mafaufau i le auala e tusia ai se lisi o mau; leai se mea e tatau ona "sasa" i tua ma faʻaauau (faʻaofi uma lava mea uma); leai se mea e tatau ona taulotoina le sootaga tutusa (Upu o le a manatua e ia lava). O le mea lautele, o le mea e sili ona talafeagai, lea o le a ou faʻaaogaina nei (muamua, ou te le matauina lenei avanoa, pe leai foi ... Atonu e foliga mai i le 2007 (2010) Upu).

Lelei Lelei 🙂