Eseesega i le va o le Windows 7 faʻatautaia o polokalama

Mo faʻamaumauga taʻitasi o polokalama komepiuta a Windows, e maua ai e Microsoft se numera patino o toefaʻaiga (tufatufa) o loʻo i ai galuega eseese ma faiga faʻavae. E i ai a latou seti o mea faigaluega ma foliga e mafai ona faʻaaoga e tagata faʻaoga. O faʻamaumauga faigofie e le mafai ona faʻaaogaina le tele o "RAM". I lenei tusiga o le a tatou faia se iloiloga faatusatusaga o ituaiga eseese o le Windows 7 ma faailoa mai o latou eseesega.

Faamatalaga lautele

Matou te tuʻuina atu ia te oe se lisi o loʻo faʻamatalaina ai tufatufaina atu o le Windows 7 faʻatasi ai ma se faʻamatalaga puupuu ma le iloiloga faʻatusatusa.

  1. Windows Starter (Initial) o le faʻamatalaga aupito faigofie lea o le OS, o lona tau maualalo. O le uluaʻi kopi o loʻo i ai se numera tele o tapulaʻa:
    • Lagolago le na o le 32-bit processor;
    • O le tapulaa maualuga mo le mafaufau faaletino o le 2 gigabytes;
    • E leai se avanoa e fatuina ai se vaega fesoʻotaiga, suia le tala o le falemaʻi, fatuina se fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga;
    • E leai se lagolago mo le faʻaalia o le faʻamalama o le faʻaaliga - Aero.
  2. Windows Home Basic (Home Basic) - o lenei lomiga e sili atu le taugata faʻatusatusa i le lomiga muamua. O le tapulaa aupito maualuga o le "RAM" ua siitia i se voluma e 8 GB (4 GB mo le 32-bit version o le OS).
  3. Windows Premium Premium (Home Premium) o le mea sili ona lauiloa ma sailia sailiga mo le Windows 7. O se filifiliga sili ona lelei ma paleni mo se tagata masani e faʻaaogaina. Faʻaauau le lagolagosua mo le galuega telefoni. Le fua faʻatusatusa o faʻatusatusaga-faʻatusatusa.
  4. Windows Professional (Professional) - faʻapipiʻiina toetoe lava o se seti atoatoa o foliga ma gafatia. E leai se tapulaa maualuga mo le RAM. Lagolago mo le le faʻatapulaʻaina o numera o le CPU. Ua faʻapipiʻi faʻamatalaga EFS.
  5. Windows Ultimate (Ultimate) o le lomiga sili ona taugata o le Windows 7, lea o loʻo avanoa mo tagata faʻatau oloa. O loʻo maua uma ai galuega faʻatino o le faʻaogaina o le polokalama.
  6. Atinaʻe a le Windows (Corporate) - se tufatufaga faʻapitoa mo faʻalapotopotoga tetele. E leai se aoga o lea ituaiga tagata i se tagata masani.

O tufatufa e lua o loʻo faʻamatalaina i le pito i tua o le lisi o le a le iloiloina i lenei iloiloga faatusatusa.

O le uluai kopi o le Windows 7

O lenei filifiliga o le taugofie ma le "teuteuina", o lea matou te le fautuaina oe e faʻaaogaina lenei version.

I lenei faʻasalalauga, e leai se avanoa e mafai ai ona faʻatulaga le faiga e fetaui ma ou manaoga. Faʻailoga faʻamaonia faʻaleagaina i le faʻaogaina o masini o le PC. E leai se avanoa e faʻapipiʻi ai se 64-bit version o le OS, ona o lenei mea moni o se tapulaa ua tuʻuina i luga o le malosiaga o le gaosiga. E naʻo le 2 Gigabytes o le RAM o le a aofia ai.

E uiga i le gaioiga, ou te fia iloa foi le le lava o le mafai ona sui le tala faʻatusa o le laulau. O faʻamalama uma o le a faʻaalia i le opaque mode (pei o Windows XP). E le o se mea sili ona leaga lenei mo tagata e faʻaaogaina masini e matua le masani ai. E taua foi le manatua o le faatauina mai o se tulaga maualuga atu o le faamatuu atu, e mafai lava ona e tape uma ona foliga faaopoopo ma liliu i totonu o le lomiga autu.

Faʻavae o le fale o Windows 7

Ae a leai e leai se manaʻoga e faʻaoga lelei le faiga e faʻaoga ai se komepiuta komepiuta poʻo le komepiuta mo na o gaoioiga a le aiga, Home Basic o se filifiliga lelei. E mafai e tagata faaaoga ona faʻapipiʻi se 64-bit version o le polokalama, lea e faʻaogaina le lagolago mo se aofaiga tele o le RAM (e oʻo i le 8 Gigabytes i le 64-bit ma le oʻo i le 4 i le 32-bit).

O loʻo faʻalagolago le faʻatulagaga o Windows Aero, e ui i lea, e le mafai ona fetuunai, o le mafuaʻaga lea ua foliga tuai tele ai le atinaʻe.

Lesona: Faʻamalosia le Ala Aero i le Windows 7

Faʻaopoopoga mea (e ese mai i le Faʻamatalaga muamua), pei o:

  • Le mafai ona vave fesuiaʻi i le va o tagata faʻaoga, lea faʻafaigofie le galuega o le tasi masini mo le tele o tagata;
  • O le galuega o le lagolagoina o le lua poʻo le sili atu siaki o loʻo aofia ai, e faigofie tele pe'ā e faʻaaogaina ni siaki i le taimi e tasi;
  • O loʻo i ai se avanoa e suia ai le talaaga o le komepiuta;
  • E mafai ona e faʻaaogaina le pule o le komepiuta.

O lenei filifiliga e le o se filifiliga sili ona lelei mo le faʻaogaina lelei o le faaaogaina o le Windows 7. E mautinoa e le o se seti atoatoa o galuega, e leai se talosaga mo le taʻalo i ala o faasalalauga eseese, o se laʻititi o manatua e lagolagoina (lea o se faʻatonuga matuia).

Home Premium version of Windows 7

Matou te fautuaina oe e filifili mo lenei version o le masini komepiuta Microsoft. O le maualuga o le RAM lagolago ua faatapulaa i le 16 GB, lea e lava mo le tele o taaloga atamai komipiuta ma tusi aoga tele. O le faʻasalalauga o loʻo i ai uiga uma sa tuʻuina atu i lomiga o loʻo faʻamatalaina i luga, ma i totonu o isi faʻafouga fou o mea nei:

  • Faʻatinoga atoatoa o le faʻatulagaina o Aero-interface, e mafai ona suia le foliga o le OS e le o faʻamalamalamaina;
  • Faʻaaogaina tele-touch function, lea o le a aoga pe a faʻaaogaina se laulau poʻo se komepiuta ma se paʻi lima. Malamalama lelei i le tusitusi tusitusi;
  • Malosiaga e gaoioi ai le vitio, leo faila ma ata;
  • E i ai i totonu taaloga.

Faiga faʻapolofesa o le Windows 7

Ae a faʻapea o loʻo i ai sau '' fiafia 'PC, ona tatau lea ona e gauai totoʻa atu i le Faʻataʻitaʻiga Faʻapitoa. E mafai ona tatou fai atu iinei, i le mataupu faavae, e leai se tapulaa i le aofaʻi o le RAM (128 GB e tatau ona lava mo soʻo se mea, e oʻo lava i galuega sili ona faigata). O le Windows 7 OS i lenei faʻasalaga e mafai ona galulue faʻatasi ma le lua poʻo le sili atu o faila (e le faʻafememeaʻi ma ni meaʻai).

O loʻo faʻaaogaina meafaigaluega e sili ona aoga mo le tagata faʻapitoa, ma o le a avea foi ma ponesi fiafia mo tagata o le "eliina" i le OS. O loʻo i ai se faʻatinoga mo le faia o se kopi kopi o le polokalama i luga o se fesoʻotaʻiga i le lotoifale. E mafai ona faʻatautaia e ala i le avanoa mamao.

Sa i ai se galuega e faia ai se faʻataʻitaʻiga o Windows XP. O lea ituaiga meafaigaluega o le a matua aoga lava mo tagata e mananao e faʻalauiloa oloa faʻapipiʻi matutua. E matua aoga lava ina ia mafai ai ona faʻatautaia le taaloga tuai komipiuta, ao leʻi oʻo i le 2000s.

E mafai ona faʻailogaina faʻamaumauga - o se galuega e sili ona talafeagai pe'ā manaʻomia le faʻasoaina o pepa taua pe puipuia oe lava mai tagata faʻalavelave e mafai ona faʻaaoga le osofaʻiga o le siama e maua ai avanoa i faʻamatalaga agatapuia. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i le vaega, faʻaaoga le polokalama e avea o se fale talimalo. E mafai ona toe faafoiina le polokalama i Vista poʻo XP.

O le mea lea, matou te tilotilo i ituaiga eseese o le Windows 7. Mai le matou manatu, o le filifiliga sili ona lelei o le Windows Home Premium (Home Premium), aua e maua ai le seti sili ona lelei o galuega mo se tau talafeagai.