Faia o se calculator i Microsoft Excel

I totonu o aiga Windows, o loʻo i ai se mea faʻapitoa e fausiaina e mafai ai e oe ona faʻatulagaina i luma poʻo le faʻatulagaga taimi o taualumaga eseese i luga o se PC. Ua valaauina "Faʻatulagaga o Task". Seʻio tatou suʻeina faʻaaliga o lenei mea faigaluega i le Windows 7.

Vaʻai foi: Faʻasalaga aunoa le komepiuta i luga o se faʻatulagaga

Galulue ma le "Task Schertler"

"Faʻatulagaga o Task" e faʻatagaina oe e faʻatulagaina le faʻalauiloaina o nei faiga i totonu o le faiga mo se taimi faatulagaina tonu, i luga o le tupuga o se mea na tupu, pe faʻamaʻo mai le taimi o lenei gaioiga. O le Windows 7 o loʻo i ai se faʻamatalaga o lenei meafaigaluega "Task Scheduler 2.0". E faʻaaogaina e le naʻo faʻamaonia e tagata faʻapitoa, ae faʻapea foi le OS e faʻatino ai faiga faʻapitoa o totonu. O le mea lea, e le fautuaina lenei vaega ina ia e le atoatoa, talu mai le taimi mulimuli ane e mafai ona iai ni faafitauli eseese i le faagaoioiga o le komepiuta.

O le isi mea tatou te vaʻai i auiliiliga i le auala e alu ai "Faʻatulagaga o Task"mea e mafai ona ia faia, auala e galulue ai ma ia, faʻapea foi pe faapefea, pe a tatau ai, e mafai ona faʻagata.

Faʻataʻatia le Fuafuaina o Task

O le mea e le mafai, o le meafaigaluega o loʻo matou suʻesuʻeina e mafai ona faʻatagaina i le Windows 7, ae ina ia mafai ona faʻatautaia, e tatau ona e amataina le ata faʻataʻitaʻi. E tele ni algorithms gaioiga mo lenei mea.

Metotia 1: Amata le Menu

Le ala masani e amata ai le atinaʻe "Faʻatulagaga o Task" o lona faʻafouina e ala i le lisi o mea e mafaufauina "Amata".

  1. Kiliki "Amata", ona - "Polokalama uma".
  2. Alu i le lisi "Tulaga Faataatia".
  3. Faʻamatalaga tatala "Auaunaga".
  4. I le lisi o mea aoga, saili "Faʻatulagaga o Task" ma kiliki i luga o lenei mea.
  5. Faʻamatalaga "Faʻatulagaga o Task" o loʻo tamoe.

Metotia 2: Faʻamatalaga Pulea

E faapena foi "Faʻatulagaga o Task" e mafai ona taʻavale ma faʻaauau "Lisi Pulea".

  1. Toe fai le feau "Amata" ma alu i le tusi "Lisi Pulea".
  2. Alu i le vaega "Faigaluega ma le Puipuiga".
  3. Ia kiliki nei "Pulega".
  4. I le lisi o meafaigaluega e tatala, filifili "Faʻatulagaga o Task".
  5. Shell "Faʻatulagaga o Task" o le a faʻalauiloaina.

Metotia 3: Suʻega fanua

E ui lava o auala e lua o sailiga ua faamatalaina "Faʻatulagaga o Task" e masani lava ona le mafai, ae le o tagata uma e mafai ona vave manatuaina le algorithm atoa o taga. E i ai se filifiliga faigofie.

  1. Kiliki "Amata". Tuu le mala i le fanua. "Saili polokalama ma faila".
  2. Faʻamatala le faʻamatalaga o loʻo i lalo:

    Task Scheduler

    E mafai foi ona e le ulufale atoa, ae na o se vaega o le faaupuga, talu ai o le a amata ona faaali atu i luga o le laulau ia sailiiliga. I poloka "Polokalama" kiliki i le igoa faʻaalia "Faʻatulagaga o Task".

  3. O le vaega o le a faʻalauiloaina.

Metotia 4: Matala matala

O le faʻatalosaga faʻavae e mafai foi ona faia e ala i le faamalama. Taumafai.

  1. Talosaga Manumalo + R. I totonu o le atigipusa o loʻo tatala, ulufale:

    taskschd.msc

    Kiliki "Lelei".

  2. O le a afaina le meafaigaluega.

Metotia 5: "Poloaiga Tulafono"

I nisi tulaga, afai ei ai ni siama i totonu o le tino po o mea leaga, e le aoga i le faaaogaina o metotia masani. "Faʻatulagaga o Task". Ona mafai loa lea ona faʻataʻitaʻiina lenei faiga faʻaaoga "Laina o poloaiga"faʻaaogaina i faʻatagaga pule.

  1. Faaaogaina o le lisi "Amata" i le vaega "Polokalama uma" alu i le faila "Tulaga Faataatia". E faʻapefea ona fai lenei mea pe a faʻamatalaina le auala muamua. Saili le igoa "Poloaiga Poloaiga" ma kiliki i luga i le kī saʻo o le kusi (PKM). I le lisi o loʻo aliali mai, filifili le filifiliga o le faʻasalalauga e fai ma sui o le pule.
  2. O le a tatalaina "Poloaiga Poloaiga". Faʻamau i ai:

    C: Windows System32 taskschd.msc

    Kiliki Ulufale.

  3. A maeʻa "Faʻatonu" o le a amata.

Lesona: Faʻataʻi le "Poloaiga Poloaiga"

Metotia 6: Faʻasalalauga Faʻatonu

Ma le mea mulimuli, o le faʻaoga "Faʻatulagaga o Task" e mafai ona faʻamalosia e ala i le tuusaʻoina saʻo o lana faila - taskschd.msc.

  1. Tatala i luga "Saili".
  2. I totonu o le pusa o le tuatusi i le:

    C: Windows System32

    Kiliki le faʻamau i luga o le aū i le taumatau o le laina faʻamaonia.

  3. O le a tatalaina se faletupe "System32". Suʻe le faila i totonu taskschd.msc. Talu ai o loʻo i ai le tele o elemene i totonu o lenei faʻamaumauga, mo se sailiga sili atu ona faigofie, faatulaga i le faasologa o le pi faitau pe a kiliki i luga o le igoa o le igoa "Igoa". I le mauaina o le faila manaʻomia, faʻa-lua-kiliki i le kiliki i le itu taumatau o le kuki (Pepa).
  4. "Faʻatonu" o le a amata.

Faʻataʻitaʻiga o le Tomai Ata

O le taimi nei pe a uma ona ma mafaufauina le auala e tamoe ai "Faʻatonu", seʻi o tatou iloa le mea e mafai ona ia faia, ma faʻamatalaina foi le algorithm o gaioiga faʻaaoga e ausia ai sini patino.

Faatasi ai ma faatinoga autu ua faatinoina "Faʻatulagaga o Task", e tatau ona faʻamaonia mea faapena:

  • Faʻatino galuega;
  • Fausiaina o se galuega faigofie;
  • Faaulufale mai;
  • Faʻataulaga;
  • Faʻasolo le ogalaau;
  • Faʻaalia o galuega uma e faia;
  • Fausiaina o se pusa;
  • Aveese se galuega.

E le gata i nisi o nei galuega o le a tatou talanoa atili auiliili.

Fausiaina o se galuega faigofie

Muamua, mafaufau i le auala e faia ai "Faʻatulagaga o Task" galuega faigofie.

  1. I totonu o le faʻaoga "Faʻatulagaga o Task" i le itu taumatau o le atigi le vaega "Gaoioiga". Kiliki i luga le tulaga o iai. "Fausia se galuega faigofie ...".
  2. E amata le fausaga faigofie o le fausiaina o galuega. I le eria "Igoa" Ia mautinoa e ulufale i le igoa o le mea o loʻo faia. O iinei e mafai ona e ulufale ai i soo se igoa faʻamaonia, ae e manaʻomia le faʻamatala puupuu o le faʻataʻitaʻiga, ina ia mafai ai e oe lava oe ona vave malamalama i le mea. Faatoaga "Faamatalaga" filifili e faʻatumu, ae iinei, pe ae manaʻo ai, e mafai ona e faʻamatalaina le faʻatinoga o loʻo faia i auiliiliga. A maeʻa ona faʻapipiʻi muamua le fanua, o le ki "Lisi" avea ma tagata galue. Kiliki i luga.
  3. O lenei ua amata le vaega "Faʻaosofia". I totonu, e ala i le faʻaogaina o le leitio, e mafai ona e faʻamautinoa le taimi e faʻaalia ai le gaoioiga faʻaalia:
    • A e faʻaagaoioi Windows;
    • A e amataina le PC;
    • Pe a tatu le mea na filifilia;
    • O masina uma;
    • Aso uma;
    • O vaiaso uma;
    • Tasi.

    A maeʻa ona e filifilia, kiliki "Lisi".

  4. O le mea lea, afai e te le faʻamaotiina se mea na tupu, a maeʻa le faʻalauiloaina o le faʻatinoga, ae filifilia se tasi o mea mulimuli e fa, e tatau ona e faʻamaonia le aso ma le taimi o le faʻalauiloa, faʻapea foi ma le tele o taimi, pe afai e silia ma le tasi le faʻataunuuga na fuafuaina. E mafai ona faia lenei mea i tulaga talafeagai. A maeʻa ona faʻauluina faʻamaumauga, kiliki "Lisi".
  5. A maeʻa, e ala i le faʻaogaina o le leitio i tafatafa o mea e fetaui, e tatau ona e filifilia se tasi o ni taga se tolu o le a faia:
    • Talosaga faʻaaogā;
    • Tuuina atu o se savali e ala i le imeli;
    • Faʻaalia le feʻau.

    Pe a uma ona filifili le filifiliga kiliki "Lisi".

  6. Afai i le taimi muamua na filifilia ai le faʻalauiloaina o le polokalame, o le a tatalaina se vaega lea e tatau ona e faʻaalia ai le faʻamatalaga patino ua faʻamoemoeina mo le faʻafouina. Ina ia faia lenei mea, kiliki le ki "Iloilo ...".
  7. O le a tatalaina le faamalama mea e filifili ai mea faitino. I totonu, e tatau ona e alu i le lisi lea o loʻo i ai le polokalama, tusitusiga poʻo isi elemene e te manaʻo e tamoe i ai. Afai o oe o le a faʻagaoioia se talosaga lona tolu, atonu o le a tuʻuina i totonu o se tasi o le lisi o api "Polokalama Polokalama" i le aʻa o le pu F. A uma ona faailoga le mea, kiliki "Tatala".
  8. A maeʻa lena, o le toe foʻi mai aunoa ma le faʻaalia o le atinaʻe. "Faʻatulagaga o Task". O le avanoa tutusa e faʻaalia ai le ala atoa i le filifiliga filifilia. Faasolo le faamau "Lisi".
  9. O le taimi nei o le a tatala se faamalama, pe a fai o le aotelega o faʻamatalaga e uiga i le galuega na faia o le a tuʻuina atu e faʻavae i luga o faʻamatalaga na tusia e le tagata faʻaaoga i vaega muamua. Afai e te le faamalieina i se mea, ona kiliki lea o le faamau. "Toe foi" ma faasaʻo i lau faitalia.

    Afai e saʻo mea uma, ona faʻamaeʻaina lea o le galuega, faʻasalalau "Fai".

  10. O lenei ua faia le galuega. O le a oʻo i totonu "Faletusi o Task Scheduler".

Faʻatino galuega

Ia tatou mafaufau nei i le auala e faia ai se galuega masani. I le faatusatusa atu i le faigofie faigofie e pei ona talanoaina i luga, o le a mafai ona faatulaga ni tulaga faigata i totonu.

  1. I le sao saʻo o le atinaʻe "Faʻatulagaga o Task" lolomi "Fausia se galuega ...".
  2. Vaega e tatala "Aoao". O lona faamoemoega e talitutusa lava ma le aoga o le vaega lea tatou te setiina ai le igoa o le faʻatinoga pe a fausiaina se galuega faigofie. I totonu o le fanua "Igoa" e manaʻomia foʻi ona faʻamaonia le igoa. Ae e le pei o le lomiga muamua, e ese mai i lenei elemene ma le avanoa e ulufale ai i totonu o le fanua "Faamatalaga"E mafai ona e faia se numera o isi faʻailoga pe a manaʻomia, e aofia ai:
    • Le tuʻuina atu o aia aupito maualuga i le taualumaga;
    • Faʻamaoti le faʻamaonia o le usoga, i le faitotoa e faʻaaoga ai lenei taotoga;
    • Faʻatau taualumaga;
    • Faʻamatala faʻamaonia tulaga fetaui ma isi OS.

    Ae ua faamalosia i lenei vaega ua na o le folasagaina o le igoa. A maeʻa uma tulaga, kiliki i le igoa o le igoa. "Faʻateleina".

  3. I le vaega "Faʻateleina" o le taimi o le taualumaga e amata, o ona taimi poʻo le tulaga o loʻo faʻaaoga ai ua setiina. Ina ia alu i le fausiaina o nei laina, kiliki "Fausia ...".
  4. E tatalaina le atinaʻe foafoa. Muamua lava, mai le lisi pa'ū e te manaʻomia e filifili ai tuutuuga mo le faʻagaoioia o le taualumaga:
    • I le amataga;
    • I le tulaga;
    • A leai se taimi;
    • I luga o le afaina;
    • Fuafuaina (le faʻaaogaina), ma isi.

    Pe a filifilia le mulimuli o filifiliga i totonu o le faamalama i le poloka "Filifiliga" Manaomia e ala i le faʻamalosiina o le leitio e faʻamaonia ai le taimi ole taimi:

    • Tasi (e le mafai ona totogi);
    • Vaiaso;
    • Aso uma;
    • Masina taʻitasi.

    O le isi mea e tatau ona e ulufale atu i le aso talafeagai, taimi ma vaitaimi.

    I le faʻaopoopoga, i le lava faamalama e tasi, e mafai ona e faʻateleina se numera o faʻaopoopoga, ae le o ni faʻamaumauga faʻamaonia:

    • Umi;
    • Tuai;
    • Toe fai, ma isi.

    A maeʻa ona faʻamalamalama mea uma talafeagai, kiliki "Lelei".

  5. A maeʻa lena, toe foʻi i le tab "Faʻateleina" o pupuni "Faia o se Task". O faʻavae faʻavae o le a vave faʻaalia e tusa ai ma faʻamatalaga na tusia i le laasaga muamua. Kiliki i le igoa o le igoa. "Gaoioiga".
  6. Alu i le vaega o loʻo i luga e faʻamaonia ai le taualumaga patino e fai, kiliki le ki. "Fausia ...".
  7. Ua aliali mai le faamalama o le faatinoga. Mai le faasologa o le lisi "Gaioiga" Filifili se tasi o filifiliga e tolu:
    • Tuuina atu imeli;
    • Faʻamatalaga o feʻau;
    • Faʻamoemoe le polokalama.

    A e filifili e faʻalauiloa se tusi talosaga, e tatau ona e faʻamaonia le nofoaga o faila faila. Ina ia faia lenei mea, kiliki "Iloilo ...".

  8. Ua amata le mata "Tatala"lea e foliga tutusa ma le mea tatou te matauina pe a fatuina se galuega faigofie. Pau lava le mea e tatau ona e alu i le faila o le faila, filifili ma kiliki "Tatala".
  9. A maeʻa lena, o le ala i le mea ua filifilia o le a faʻaalia i totonu o le fanua "Polokalama poʻo le Tusiga" i le faamalama "Fausia Galuega". E mafai ona tatou taomi le faamau "Lelei".
  10. I le taimi nei o le faʻatusatusaina o faʻatinoga o loʻo faʻaalia i le matala o le mea autu e fai ai galuega, alu i le lisi "Tulaga".
  11. I le vaega e amataina, e mafai ona e setiina ni numera o tuutuuga, e aofia ai:
    • Faʻamanino faʻamaonia eletise;
    • Fuʻe le PC e faia le taualumaga;
    • Faʻamaoti fesootaiga;
    • Seti le faagasologa e tamoe pe a leai se taimi, ma isi.

    O nei tulaga uma e filifili ma faʻaaoga i na o mataupu faapitoa. Ona mafai lea ona e alu i le lisi "Filifiliga".

  12. I le vaega o loʻo i luga, e mafai ona e suia se numera o faʻasologa:
    • Faʻataga le taualumaga e faʻatino i luga ole manaʻoga;
    • Taofi le faiga e sili atu nai lo le taimi atofaina;
    • Faʻamalosia faʻamalosia le taualumaga pe afai e le maeʻa i le talosaga;
    • Faʻaauau le faʻagasologa o le taualumaga pe a fai e le iloa le faʻasologaina o fuafuaga;
    • I le tulaga o le toilalo, toe amata le taualumaga;
    • Aveese le galuega pe a mavae se taimi faapitoa pe afai e leai se toe faatulagaina.

    O faʻamuamua muamua e tolu e mafai ona le mafai, ma le isi tolu e le atoatoa.

    A maeʻa ona faʻamalamalama mea uma e manaʻomia e fai ai se galuega fou, ia kiliki i luga o le ki "Lelei".

  13. O le a faia le galuega ma faʻaalia i le lisi. "Faletusi".

Aveese le galuega

Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaumatia le galuega na faia "Faʻatulagaga o Task". E taua tele lenei mea pe a fai e leʻi faia e oe lava ia, ae e ala mai i nisi polokalama tolu. E i ai foi taimi masani pe a "Faʻatonu" o le faʻatulagaga e faʻamatalaina ai vailaʻau viral. Afai e te maua se mea talitutusa faapena, e tatau ona faʻaumatia vave le galuega.

  1. I le itu tauagavale o le atinaʻe "Faʻatulagaga o Task" kiliki "Faletusi o Task Scheduler".
  2. O le lisi o taualumaga faʻatulagaina o le a tatalaina i le pito i luga o le pitonuʻu tutotonu. Suʻe le tasi e te manaʻo e aveese, kiliki i luga. PKM ma filifili "Aveesea".
  3. O le a faʻaalia se pusa talanoa i le mea e tatau ona e faʻamaonia ai lau faʻaiuga e ala i le kiliki "Ioe".
  4. O le faʻatulagaina o taualumaga o le a faʻamutaina mai "Faletusi".

Faʻataʻatia le Faʻatonu Task

"Faʻatulagaga o Task" E matua fautuaina lava e aua le faʻaaogaina, e pei o le Windows 7, e le pei o le XP ma uluai lomiga, e faʻaaogaina le tele o faiga faʻavae. O le mea lea, le faʻaaogaina "Faʻatonu" e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino ma le tele o taunuuga le lelei. O le mafuaʻaga lenei e leai se tapulaa faʻapitoa e tuʻuina atu mo. Pule o Auaunaga le auaunaga e nafa ma le faʻaaogaina o lenei vaega o le OS. Ae ui i lea, i tulaga faapitoa, e manaʻomia mo se taimi le tumau ona taofia "Faʻatulagaga o Task". E mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o le resitala.

  1. Kiliki Manumalo + R. I totonu o le faʻafanua o le mea faʻaalia e aofia ai:

    faʻatonutonu

    Kiliki "Lelei".

  2. Ofisa Resitala faʻaauau I le itu tauagavale o lona atinaʻe, kiliki i le igoa o le igoa. "HKEY_LOCAL_MACHINE".
  3. Alu i le faila "PULEGA".
  4. Faʻamatalaga tatala "CurrentControlSet".
  5. Ma le isi, kiliki le igoa o le igoa. "Auaunaga".
  6. Ma le mea mulimuli, i le lisi lisi umi o loʻo tatala, saili le faila "Faasologa" ma filifili.
  7. O le taimi nei ua matou gauai atu i le itu taumatau o le atinaʻe. "Faatonu". Lenei e tatau ona e maua le parakalafa "Amata". Faalua ona kiliki i luga Pepa.
  8. E tatala le atigi faʻasologa o taʻavale. "Amata". I totonu o le fanua "Taua" nai lo numera "2" tuʻu "4". Ma kiliki "Lelei".
  9. A maeʻa lena, o le a toe foi i le faamalama autu. "Faatonu". Tulaga faʻatatau "Amata" o le a suia. Katia "Faatonu"e ala i le kiliki i luga o le laina latalata tapuni.
  10. O lea e tatau ona toe toe amata Pc. Kiliki "Amata". Ona kiliki lea i le tafatolu tafatafa i le taumatau o le mea faitino. "Taofi". I le lisi faʻaalia, filifili Toe toe fai.
  11. O le a toe amata le PC. A e toe liliuina "Faʻatulagaga o Task" o le a faʻaaogaina. Ae, e pei ona taʻua i luga, o se taimi umi e aunoa ma "Faʻatulagaga o Task" e le fautuaina. O le mea lea, a maeʻa ona foʻia faafitauli e manaʻomia ai lona faʻalavelave, toe foʻi i le "Faasologa" i le faamalama Ofisa Resitala ma tatala le afifi suiga o le atigi "Amata". I totonu o le fanua "Taua" suia le numera "4" i luga "2" ma lolomiina "Lelei".
  12. A maeʻa ona toe faʻafou le PC "Faʻatulagaga o Task" o le a toe faʻafouina.

Faatasi ai ma le fesoasoani a "Faʻatulagaga o Task" e mafai e le tagata faʻaaoga ona fuafua le faʻatinoina o toetoe lava o le tasi-taimi poʻo le taimi faʻapitoa e faia ile PC. Ae faʻaaogaina foi lenei meafaigaluega mo manaʻoga i totonu o le tino. O le mea lea, e le fautuaina e faʻaaogaina. E ui lava, afai e matua tatau lava, o loʻo i ai se auala e faia ai lenei mea e ala i le faia o se suiga i le resitalaina o le polokalama.