Auala e siaki SSD mo mea sese, tulaga o le disk ma uiga SMART

O le siakiina o SSD mo mea sese e le tutusa ma suega tutusa mo taʻaloga masani masani ma o le tele o mea faigaluega o loʻo e faʻaaogaina o le a le galue iinei mo le tele o vaega ona o uiga o le faʻatinoina o masini eletise.

O lenei tusi lesona o loʻo auiliili faʻamatalaga pe faapefea ona siaki le SSD mo mea sese, saili lona tulaga e faʻaaoga ai le tekonolosi a le MSM.A.R.T., ma faʻapea foʻi ma ni faʻaaliga o le toilalo o le disk, lea e ono aoga. Atonu foi e manaia: Auala e siaki ai le saoasaoa o SSD.

  • Faʻapipiʻi Windows i totonu o mea siaki siaki e faʻaaoga i SSD
  • Polokalame siakiina ma iloiloga SSD
  • Faʻaaoga CrystalDiskInfo

Windows 10, 8.1 ma le Windows 7 siaki siaki ua fausia-i meafaigaluega

Muamua, e uiga i na meafaigaluega mo le suʻega ma le faʻamaoniaina o taʻavale Windows e talafeagai i SSD. Muamua lava, o le a faatatau i le CHKDSK. E toʻatele tagata latou te faʻaaogaina lenei aoga e siaki ai faʻamatalaga faigata masani, ae o le a le aoga i SSD?

I nisi tulaga, pe a oo i faafitauli e ono tulai mai i le galuega a le faila: amioga ese pe a feagai ma faila ma faila, RAW "faila faila" nai lo le SSD o loʻo galue muamua, e mafai ona e faʻaaoga le chkdsk ma e mafai ona aoga. O le ala mo i latou e le masani i le aoga o le a faapenei:

  1. Taʻosaʻo se faʻasologa o le faʻatonuina o le pule.
  2. Ulufale i le poloaiga chkdsk C: / f ma lolomi Ulufale.
  3. I le poloaiga o loʻo i luga, o le tusi avega (i le faʻataʻitaʻiga - C) e mafai ona suia e le isi.
  4. A maeʻa le faʻamaonia, o le ae maua se lipoti i luga o mea na maua ma faʻapipiʻi mea sese o faila.

O le a se mea faapitoa e siakiina SSD pe a faatusatusa i le HDD? I le sailiga mo vaega leaga ma le fesoasoani o se isi faʻataʻitaʻiga, pei o le poloaiga chkdsk C: / f / r e le talafeagai le faia o se mea e leai se aoga: o le SSD o loʻo auai i lenei mea, o loʻo toe faʻamaonia ai foi vaega. I se tulaga talitutusa, e le tatau ona e "saili ma faaleleia poloka leaga ile SSD" e faaaoga ai meafaigaluega e pei o Victoria HDD.

E maua foi e Windows se mea faigofie mo le siakiina o le tulaga o le disk (e aofia ai le SSD) e faʻavae i luga o faʻamaumauga a le SMART self-diagnosis: faʻailoa se musumusuga o le poloaiga ma ulufale i le poloaiga wmic dissese maua le tulaga

O se taunuuga o lona faʻatinoga, o le ae mauaina se feʻau e uiga i le tulaga o fesoʻotaʻiga uma. Afai, e tusa ai ma le Windows (lea e fausiaina i luga o le faavae o le SMART data), o mea uma lava ua faatulagaina lelei, O le a faʻaalia le OK mo puʻe taitasi.

Polokalama mo siakiina SSD disks mo mea sese ma le suʻeina o latou tulaga

Lavea siaki ma le tulaga o le SSD drive ua faia i luga o le faavae o S.M.A.R.T. (Iloiloina o le tagata lava ia, Suʻesuʻega, ma le Lipotia Tekonolosi, muamua na faʻaalia le tekinolosi mo le HDD, lea o loʻo faʻaaoga nei). O le laina pito i lalo, o le masini siaki lava ia e faamaumauina faʻamaumauga i luga o le tulaga, o mea sese na tutupu ma isi faʻamatalaga o auaunaga e mafai ona faʻamaonia le SSD.

E tele polokalame saoloto mo le faitauina o uiga SMART, ae o se tagata faʻapitoa e mafai ona feagai ma ni faʻafitauli pe a taumafai e iloa po o le a le uiga o uiga taʻitasi, faapea foi ma isi:

  1. O tufuga eseese e mafai ona faʻaaoga uiga eseese SMART. O nisi o nei mea e le o faʻamatalaina mo le SSD mai isi gaosi oloa.
  2. E ui i le mea moni e mafai ona e faamasaniina oe lava i le lisi ma faamalamalamaga o uiga "autu" o le S.M.A.R.T. i le tele o ala, mo se faʻataʻitaʻiga i Wikipedia: //ru.wikipedia.org/wiki/SMART, e ui i lea, o nei uiga o loʻo faamaumauina eseese ma faʻamatalaina ese mai i gaosiga eseese: mo le tasi, o le tele o mea sese i se vaega faapitoa e mafai ona faauigaina faafitauli i le SSD, mo se isi, ua na o se vaega o le ituaiga o faʻamaumauga o loʻo tusia ai iina.
  3. O taunuuga o le parakalafa muamua o nisi o polokalame "lautele" mo le auiliiliga o le tulaga o disks, aemaise lava i latou e le i toe faafouina mo se taimi umi pe ua faamoemoe muamua mo le HDD, atonu e le saʻo ona logoina oe e uiga i le setete o SSD. Mo se faʻataʻitaʻiga, e matua faigofie lava ona maua ni lapataiga e uiga i faafitauli le i ai i ia polokalama e pei o Acronis Drive Monitor poʻo HDDScan.

Faitauga tutoatasi o uiga S.M.A.R.T. e aunoa ma le iloa o faʻamatalaga a le kamupanī, e seasea ona mafai e se tagata masani ona faia se ata saʻo o le setete o lona SSD, ma o lea e faʻaaogaina ai polokalame faʻa-tolu i inei, lea e mafai ona vaevaeina i ni vaega faigofie se lua:

  • CrystalDiskInfo - o le mea sili ona lauiloa i le lautele, faʻafouina pea ma faʻamalamalama lelei le uiga SMART o SSD e sili ona lauiloa, i le amanaʻiaina o faʻamatalaga mai le au gaosi oloa.
  • Polokalame mo SSD mai tagata gaosiga - i le faʻamalamalamaga, latou te iloa uma faʻaaliga o uiga SMART o se taʻavale-malo o se tagata gaosi oloa ma e mafai ona lipotia saʻo le tulaga o le pu.

Afai o oe o se tagata faʻaaogaina e na o le manaʻomia ona maua faʻamatalaga e uiga i le SSD punaoa, o loʻo i se tulaga lelei, ma pe a manaʻomia, ia faʻaalia le tele o ana galuega - Ou te fautuaina le gauai atu i le aoga o tagata gaosi oloa e mafai ona e maua mai e le aunoa o latou nofoaga aloaia (masani - o le mea muamua i le sailiga o se fesili ma le igoa o le aoga).

  • Samsung magician - mo Samsung SSD, faʻaalia le tulaga o le disk e faʻavaeina i luga o faʻamatalaga SMART, le numera o faʻamaumauga tusitusia TBW, e mafai ai e oe ona matamata saʻo i uiga, fetuunai le disk ma le faʻaoga, faʻafouina lona firmware.
  • Intel SSD Toolbox - e mafai ai e oe ona faʻamaonia le SSD mai Intel, faʻamatalaga faʻamatalaga o tulaga ma sili ona lelei. O loʻo avanoa foi le faʻatulagaga o SMART mo faʻaupuga lona tolu.
  • Kingston SSD Pule - faʻamatalaga e uiga i le tulaga faʻapitoa o le SSD, o le totoe o punaoa mo vaega eseese i le pasene.
  • Mea faʻapitoa e teu ai oloa - Iloiloina le setete mo SSD taua ma isi gaosi oloa. O isi faʻamatalaga e avanoa mo na o masini taʻaloga.
  • Toshiba / OCZ SSD Lelei - siaki le tulaga, faʻatulagaga ma le tausiga. Faʻaalia na o taʻavale ua gaosia.
  • ADATA SSD Pusa o Meafaigaluega - faʻaalia uma faʻaletonu, ae saʻo faʻamatalaga i le setete, e aofia ai le totoe o le auaunaga, le aofaʻi o faʻamaumauga tusitusia, siaki le pulou, faʻamautinoa le faiga e galue ai ma le SSD.
  • WD SSD Dashboard - mo masini komepiuta o Western Digital.
  • SanDisk SSD Dashboard - faʻaaoga tutusa mo vaʻa

I le tele o tulaga, o nei 'auʻaunaga ua lava, peitaʻi, afai e le o tausia e lau kamupanī le fatuina o se SSD siaki siaki poʻo oe manaʻo e tago i lima ma uiga SMART, o lau filifiliga o CrystalDiskInfo.

Faʻafefea ona faʻaaoga CrystalDiskInfo

E mafai ona e maua mai le CrystalDiskInfo mai le faletusi aloaia //crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/ - e ui lava o le mea e teu ai i le Igilisi (o le polokalama feaveaʻi e maua foi i le archives ZIP), o le polokalame lava ia i le gagana Rusia (pe a le liliu oe lava, suia le gagana i le Rusia i le lisi o le Igilisi Gagana). I le lisi lava e tasi, e mafai ona e faʻaalia le faʻaalia o igoa o le SMART i le Igilisi (pei ona faʻaalia i le tele o punaoa), ma tuʻu ai le polokalame i le gagana Rusia.

O le a le isi mea? Ona mafai lea ona e faamasani i le auala e iloilo ai e le polokalama le setete o lau SSD (pe afai ei ai nisi, sui i le panel maualuga o CrystalDiskInfo) ma faitau i uiga SMART, ia, e faaopoopo atu i le igoa, e tolu koluma faʻamaumauga:

  • Taimi nei (Taimi nei) - o le taua i le taimi nei o le uiga SMART i le SSD e masani lava ona faʻaalia o se pasene o mea totoe, ae le o mea uma (mo se faʻataʻitaʻiga, o le vevela o loʻo faailoaina eseese, o le tulaga lava lea ei ai uiga o ECC sese - i le ala, aua le fefe pe a le fiafia nisi polokalama e fesoʻotai ma le ECC, masani i faʻamatalaga sese faʻamatalaga).
  • E sili ona leaga - le sili ona leaga na resitaraina mo le SSD ua filifilia mo le numera o loʻo iai nei. E masani lava e faʻatasi ma le taimi nei.
  • Fale - le laasaga i le faʻasalaga faʻaitiitiga, lea e tatau ona amata ai le masalosalo o le setete. O le taua o le 0 e masani lava ona taʻu mai le leai o sea tulaga.
  • Taiala RAW - o faʻamatalaga na maua i luga o le igoa ua filifilia, e ala i le lē mafai, o loʻo faʻaalia i le notation, ae e mafai ona e faʻaalia le numera i le "Tools" - "Advanced" - "RAW-values" menu. E tusa ai ma i latou ma faʻamatalaga a le kamupanī (e mafai e tagata uma ona tusia lenei faʻamatalaga i se eseʻese), o faʻatusatusa mo koluma "Faʻamasino" ma le "sili ona leaga" ua fuafuaina.

Ae o le faʻamalamalamaina o taʻitasi taʻitasi e mafai ona eseese mo SSD eseese, i totonu o autu autu o loʻo maua i luga o masini eseese ma e faigofie ona faitau i pasene (peitai o faʻamatalaga eseese e mafai ona i ai faʻamatalaga eseese i faʻamaumauga RAW):

  • Toe faʻaaogaina le Vaega o le Vaega - le fuainumera o poloka toe tofia, o "poloka leaga", na talanoaina i le amataga o le tusiga.
  • Mana-luga itula - SSD taimi faigaluega i itula (i totonu o RAW-values, ua liua i le numimal format, o le masani lava o le uati e pei ona faailoa mai, ae le tatau).
  • Tupe Faʻatau Faʻasao Faʻaaogaina - le numera o iunite faʻaopoopo mo le toe faʻaleleia.
  • Faʻaaoga Tafaʻi Tau - faʻaaogā le pasene o siama manatua, e masani ona fuafuaina e fuafua i le aofaʻi o le faasologa o taʻaloga, ae le o pepa SSD uma.
  • Aofai LBA Written, O taimi uma e tusi ai - le aofaʻi o faʻamaumauga faʻamaumauga (i totonu o faʻataʻitaʻiga RAW, poloka poloka LBA, octets, gigabytes).
  • CRC Error Count - O le a ou faʻapipiʻi lenei mea i isi, ona o zeros i isi uiga o le faitauina o ituaiga eseese o mea sese, o lenei mea atonu o iai ni mea taua. E masani lava, o mea uma lava e tatau ona faʻatulagaina: o nei mea sese e mafai ona faʻaleleia i taimi faʻafuaseʻi o le malosi o le malosi ma faʻalavelave faʻafuaseʻi OS. Ae peitaʻi, afai e tupu le fuainumera, ia mautinoa o loʻo lelei fesoʻotaʻiga o lau SSD (fesoʻotaʻiga e leai ni oxidized, fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi, lelei tele).

Afai e le o manino se uiga, ae le o Wikipedia (fesoʻotaʻiga o loʻo i luga), taumafai e saili lona igoa i le Initaneti: atonu o le a maua lona faʻamatalaga.

I le faaiuga, tasi fautuaga: pe a faʻaaoga se SSD e teu ai faʻamatalaga taua, faʻalagolago i luga i se isi mea - i le ao, i luga o se puʻupuʻu masani, masini matagi. Ae paga lea, faatasi ai ma le malo-malo, o le faafitauli o le le atoatoa o le toilalo e aunoa ma ni uluai faailoga e talafeagai, e tatau ona amanaia lenei mea.