SSD poʻo le HDD - o le a le mea e te filifilia?

O uluai komepiuta na faʻaaogaina e teu ai pusa kata card card, kaseti faʻamau, setete o ituaiga eseese ma lapoa. Ona oo mai ai lea o le tolusefulu tausaga o le monopoly o avetaavale malosi, lea e taua foi o "mea faigata" po o le HDD-drives. Ae i aso nei, o se ituaiga fou o mafaufauga e le masani ai, ua tupu mai lea e vave ona maua ai le lauiloa. O lenei SSD o se taʻavale malo. O le a le mea e sili atu: SSD poʻo le HDD?

Eseesega i le teuina o faʻamaumauga

E le na o le faigata o le disk. E aofia ai le tele o mama mama mo le teuina o faʻamatalaga ma se ulu faitau e fetaui ma i latou. O le galuega a le HDD i le tele o auala e talitutusa ma le galuega a se faila lipine vinyl. E tatau ona manatua i le mafaufau ona o le tele o vaega masini, o le "avega mamafa" e tatau ona ofuina i le taimi o le taotoga.

-

O le taʻavale malo e matua ese lava. E leai ni elemene feaveaʻi i totonu, ma semiconductors e faʻapipiʻiina i totonu o faʻatalatalanoaga faʻatasi e nafa ma le teuina o faʻamaumauga. O le tautala malosi, SSD ua fausia i luga o le mataupu faavae lava e tasi e pei o se ave taavale eletise. E na o le vave tele le vave galue.

-

Laulau: faʻatusatusaga o faʻamaumauga o taʻavale malosi ma taʻavale malo

FaʻailogaHDDSSD
Toa ma le mamafasili atuitiiti
Puipuiga o le gafatia500 GB - 15 TB32 GB-1 TB
Faataitaiga o tau ma se gafatia e 500 GBmai le 40 s. u.mai le 150 y. u.
Taʻiala OS Taea Taimi30-40 sekone10-15 sekone
Noise levelle tauao loʻo misi
Telefoni eletisee oo i le 8 We oo i le 2 W
Auaunagafaʻalavelave faʻavaitaimie le o manaʻomia

A maeʻa ona suʻeina nei faʻamatalaga, e faigofie ona oʻo mai i le faaiuga e sili atu le fetaui lelei o le puʻupuʻu mo le teuina o le tele o faʻamatalaga, ma le faʻamautuina o le tulaga - ia faʻaleleia le lelei o le komepiuta.

I le faʻatinoga, o le faʻalapotopotoga faʻavae o le manatua tumau e lautele. O le tele o iunite faʻaonapo nei ma le komepiuta e faʻapipiʻiina se puʻupuʻu tele-mafai e teu ai faʻamatalaga o tagata, ma se SSD le mea e nafa ma le teuina o faila, polokalame, ma taaloga.