Auala e faʻamalo ai faila lē tumau i le Windows 7

O le upu MS Word word processor ua lelei ona faʻaaogaina pepa faʻamaonia. I le taimi o le tusiaina o tusitusiga poʻo le faaopoopoina o isi faʻamatalaga i le faila, e lavea e le polokalama lana kopi kopi i se vaitau atofaina.

Ua uma ona matou tusia e uiga i le auala e galue ai lenei galuega, i le lava tusiga e tasi o le a matou talanoaina se autu e faatatau i ai, o le a matou vaʻavaʻai i le mea o teuina ai faila lē tumau o le Upu. O nei lava faʻamaumauga, o taimi e le o faʻasaoina pepa, o loʻo i totonu o le lisi e le aoga, ae le o le nofoaga na faʻamaonia e le tagata faʻaaoga.

Lesona: Faʻaalia le faʻamaonia upu

Aiseā e manaʻomia ai e se tasi ona faʻaaoga faila lē tumau? Ioe, e oo lava i le taimi lena, ina ia maua ai se pepa aloaia, o le ala lea e le o faamaoti mai e le tagata faaaoga. I le nofoaga lava e tasi, o le faʻamaumauga mulimuli o le faila na faia i le tulaga o le faʻamutaina vave o le Upu o le a teuina. O le mea mulimuli e mafai ona tupu ona o le faʻaaogaina o malosiaga pe ona o le toilalo, sese i le faiga faʻaoga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapolopolo se pepa pe a faʻamaʻa le Upu

Faʻapefea ona maua se faʻailoga e fai ai faila lē tumau

Ina ia mafai ona maua le lisi lea e teu ai kopi o kopi o pepa a le Upu, faia sao ao galue i le polokalama, o le a manaomia ona tatou faasino i le galuega autosave. E sili atu ona patino, i ona faatulagaga.

Manatua: Aʻo leʻi amata ona e suʻe faila le tumau, ia mautinoa e tapunia faʻamalama Microsoft Office. Afai e talafeagai, e mafai ona e aveesea le galuega e ala i le "Pule" (mafua mai i se tuufaatasiga o ki "FMTL + SHIFT + ESC").

1. Tatala Upu ma alu i le lisi "File".

2. Filifili se vaega "Filifiliga".

3. I le faamalama e tatala i ou luma, filifili "Faasaoina".

4. Naʻo totonu o lenei faamalama o le a faʻaalia auala faʻapitoa mo le faʻaolaina.

Manatua: Afai e suia e le tagata faʻaaoga ia tulaga faaletonu, o le a faʻaalia i totonu o lenei faamalama nai lo tulaga tau le aoga.

5. Vaʻaia le vaega "Pepa Faasaoina"igoa o le aitema "Faʻamatalaga faʻamaumauga mo le faʻafouina o le taavale. O le ala o loʻo faʻamaonia faʻafeagai o le a taʻitaʻia ai oe i le nofoaga e teu ai faʻamaumauga aupito lata mai o faʻamaumauga faʻapolopoloina.

Faʻafetai i lenei faamalama e mafai ona e mauaina le faʻamaumauga faʻamaufaʻailoga mulimuli. Afai e te le iloa lona nofoaga, faʻalogo i le ala o loʻo faʻafeagai "Nofoaga fafusi faila i le lotoifale".

6. Manatua le ala e te manaʻomia e te alu i ai, pe na o le kopiina ma faapipii i totonu o le sailiga sailiili a le tagata suʻesuʻe. Faʻasalalau "INETA" e alu i le pusa faʻamaufaʻailogaina.

7. Taulai atu i le igoa o le pepa aloaia poʻo le aso ma le taimi ole suiga mulimuli, saili le mea e te manaʻomia.

Manatua: O faila lē tumau e masani lava ona teuina i totonu o laupepa, e pei lava o pepa o loʻo aofia ai. E moni, nai lo avanoa i le va o upu ei ai a latou faatusa «%20», e aunoa ma ni upusii.

8. Tatala lenei faila i le lisi autu: kiliki i luga o le pepa - "Tatala ma" - Word Word. Fai suiga talafeagai, aua nei galo e teu le faila i se nofoaga talafeagai mo oe.

Manatua: I le tele o tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi o se faʻamatalaga o tusitusiga (faʻasologa o fesoʻotaiga ma mea sese a le komipiuta), pe a toe tatalaina le Upu e tatala le faʻamaumauga mulimuli o le pepa na e galue ai. E tupu foi lea mea pe a tatala se faila le tumau mai le pusa lea e teu ai.

Lesona: Faʻafefea ona toe faʻaleleia le pepa e leʻi faʻaolaina Upu

O lenei ua e iloa le mea o teuina ai faila lē tumau o le Microsoft Word. Matou te moomoo ma le faamaoni ia outou e le gata ina aoga, ae o galuega mausali (e aunoa ma ni mea sese ma ni toilalo) i lenei tusitala o tusitusiga.