Fuʻu se ata e sili atu nai lo le 4 GB i le FAT32 UEFI

O se tasi o faafitauli ogaoga e feagai ma le aufaasālalau pe a fausia se taavaʻaleti a le UEFI mo le faʻapipiʻiina o Windows o le manaʻoga e faʻaaoga le polokalama FAT32 i luga o le taavale, ma o le mea lea o le tapulaa i luga o le maualuga o le image ISO (pe o le file install.wim i totonu). Ona o le tele o tagata latou te filifilia ituaiga eseese o le "faʻapotopotoga", lea e tele lava ina telē atu i le 4 GB, o le fesili e mafua mai i le faʻamauina mo le UEFI.

E iai auala e faʻafetaui ai lenei faafitauli, mo se faʻataʻitaʻiga, i Rufus 2 e mafai ona e faia se taʻavale i NTFS, lea e "vaaia" i UEFI. Ma talu ai nei lava na i ai se isi auala e tusia ai ISO sili atu nai lo le 4 gigabytes i luga o se taavale afi FAT32, ua faʻatinoina i laʻu polokalama sili ona fiafia WinSetupFromUSB.

Faʻafefea ona galue ma se faʻataʻitaʻiga o le tusiaina o se faʻamalositili feʻaveaʻi a le UEFI mai ISO e sili atu ma le 4 GB

I le version beta 1.6 o le WinSetupFromUSB (faaiuga o Me 2015), e mafai ona faamaumauina se ata o foliga vaaia e sili atu i le 4 GB i luga o se taavale FAT32 ma le lagolago a le UEFI.

E pei lava ona ou malamalama mai le faamatalaga i luga o le upega tafaʻilagi aloaia winsetupfromusb.com (o iina e mafai ona e siiina le lomiga o fesili), na tupu mai le manatu mai se talanoaga i le forum ImDisk, i le mea na fiafia ai le tagata faaaoga i le mafai ona vaevae le ata ISO i ni faila ina ia mafai ona tuu i le FAT32, faatasi ai ma le "pipii" i le faagasologa o le galulue faatasi ma i latou.

Ma o lenei manatu na faʻatinoina i WinSetupFromUSB 1.6 Beta 1. Ua faʻamaonia e le au atinaʻe i lenei taimi i le taimi e le i tofotofoina atoa lenei galuega, ma atonu o le a le aoga mo se tasi.

Mo le faʻamaonia, na ou uia le ata ISO o le Windows 7 ma le filifiliga muamua a le UEFI, le file install.wim lea e tusa ma le 5 GB. O laasaga latou lava mo le fatuina o se masini komepiuta USB i WinSetupFromUSB na faʻaaoga tutusa lava e pei ona masani ai mo UEFI (mo nisi faʻamatalaga tagaʻi i le Faatonuga ma le WinSetupFromUSB video):

  1. Faʻapipiʻi aunoa i le FAT32 i le FBinst.
  2. Faaopoopoina o se ata ISO.
  3. Faʻasalaga le ki Go.

I le laasaga lona lua, ua faʻaalia le faʻaaliga: "E tele le faila mo le vavaega FAT32. O le a vaeluaina." Sili, o le a le mea e manaʻomia.

Faamaumauga sa manuia. Na ou matauina nai lo le faʻaalia masani o le igoa o le faila kopi i le tulaga o le WinSetupFromUSB, i le taimi nei nai lo le faapipiiina.Wim latou fai mai: "O se faila tele e kopiina. Faamolemole faatali" (e lelei lenei, o nisi tagata e amata ona mafaufau o le polokalama ua malolo) .

O le iʻuga, i luga o le moli uila lava ia, o le faila faila i le Windows na vaevaeina i ni faila se lua (silasila i le ata), e pei ona faʻamoemoeina. Matou te taumafai e teʻa ese mai ai.

Siaki siaki siaki

I luga o laʻu komepiuta (GIGABYTE G1.Sniper Z87 motherboard) o le tikeri mai le USB flash drive i le mode UEFI na faamanuiaina, o le isi laasaga e pei ona taua i lalo:

  1. I le faʻasologa o "Kopi Kopi", o se faamalama ma le WinSetupFromUSB icon ma le tulaga o le "Faʻamauina o le USB Disk" na faʻaalia i luga o le Windows installing screen. Ua toe faafou le tulaga i nai minute uma lava.
  2. O le iʻuga, o le feau "Ua le mafai ona faʻanatinati le kiliva USB. Taumafai e vavae ese ma toe faʻaoga pe a uma le 5 sekone. Afai o loʻo e faʻaaogaina le USB 3.0, taumafai le USB 2.0 port."

O isi gaioiga i luga o lenei PC e le aoga mo au: e leai se avanoa e kiliki ai "OK" i le feau, aua o le kio ma le keyboard e mumusu e galue (Sa ou taumafai i filifiliga eseese), ae e le mafai ona ou faʻafesoʻotaʻi le kiliva flash USB ma faʻanofo ona o le tasi aʻu ituaiga , e matua le lelei lava (e le fetaui le laulava afi).

Ae ui i lea, ou te manatu o lenei faʻamatalaga o le a aoga mo i latou o loʻo fiafia i le mataupu, ma o le a faʻasaʻoina talo i lomiga i le lumanaʻi o le polokalama.