Faʻafouina BIOS i luga o le NVIDIA graphics card

E masani lava pe'ā e galue i laʻasaga i Microsoft Excel, ei ai se tulaga e manaʻomia e faʻapipiʻi ai siama. O le galuega e le faigata tele pe afai e leai ni faʻamatalaga nei. Ae o le a le mea e fai pe afai ua uma ona latou tusia faʻamatalaga? Pe o le a faʻaumatia i latou? Sei o tatou vaʻavaʻai i auala e faʻafefiloi ai sene, e aofia ai le leai o se faʻamaumauga, i le Microsoft Excel.

Faʻamatalaga faigofie e fusia ai

E ui lava, o le a matou faʻaalia le tuufaatasia o sela e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o Excel 2010, ae o lenei metotia e fetaui foi mo isi lomiga o lenei talosaga.

Ina ia mafai ona fusia le tele o siaki, e naʻo le tasi e tumu i faʻamatalaga, poʻo le leai foi o se mea avanoa, filifili ia sela e manaʻomia ile pala. I le Excel tab "Fale", kiliki i luga o le ata i luga o le "Faʻatasi ma le Nofo i le Nofoaga" lipine.

I lenei tulaga, o le a fusia faatasi ia sela, ma o faʻamatalaga uma e fetaui i totonu o le cell fusion o le a tuu i le ogatotonu.

Afai e te manaʻo ia tuʻuina atu faʻamatalaga e tusa ai ma le faatulagaga o le suauʻu, ona filifili lea o le "Faʻatasi faʻatasi" mea mai le lisi pa'ū.

I lenei tulaga, o le a le amataina le ulufale mai mai le taumatau saʻo o le cell mixged.

E le gata i lea, e mafai ona tuʻufaʻatasia ni laina sela i laina. Ina ia faia lenei mea, filifili le laina manaomia, ma mai le lisi pa'ū, kiliki i le tau "Faʻatasi le laina i le laina".

E pei ona tatou vaʻaia, pe a maeʻa, e le mafai ona tuʻuina atu sela se tasi i totonu o se tasi o cell, ae o le laina o le laina laina e taliaina.

Union e ala i le lisi autu

E mafai ona faʻafefiloi siaki e ala i le lisi autu. Ina ia faia lenei mea, filifili filifili e te manaʻo e faʻafefiloi ma le fetuu, kiliki i luga-saʻo i luga o latou, ma i le lisi autu o loʻo i ai, filifili le "Faʻatulagaina o sela" mea.

I le faamalama o le telefoni feaveai, alu i le "Alignment" tab. Siaki le pusa "Faʻatasi faʻatasi". E mafai foi ona e setiina isi mea faataʻitaʻi: o le itu ma le faʻatulagaga o le tusiga, faʻasolosolo ma faʻasolosolo i luga o le vertical, filifiliga otometi o le lautele, afifi upu. A maeʻa uma tulaga, kiliki i le "OK" button.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, sa i ai se faʻafefiloi o sela.

Fegalegaleaiga leai se aoga

Ae, o le a le mea e fai pe a iai ni faʻamaumauga i nisi o siama ua fusia, aua a e faʻasoaina uma tulaga faatauaina vagana ai le pito i luga o le a leiloloa?

O loʻo i ai se ala i fafo atu i lenei tulaga. O le a matou faʻaaoga le "CLUTCH" galuega. Muamua lava, e manaʻomia le faʻaopoopoina o se isi cell i le va o sel o loʻo e fesoʻotaʻi. Ina ia faia lenei mea, kiliki-i luga o le pito sili ona saʻo o sela ua fusia. I le lisi autu o loo i ai, filifili le "Insert ..." mea.

O se faamalama e tatalaina lea e te manaʻomia e aveese ai le ki i le "Add column" position. Matou te faia lenei mea, ma kiliki i le "OK" button.

I totonu o le masini na fausia i le va o na vavalalata o le a matou fusia, tuu le tau e aunoa ma ni upusii "= CHAIN ​​(X; Y)", pe a o X ma Y o faʻasalalauga o selu na tuʻuina, pe a uma ona faʻaopoopo le koluma. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia tuʻu faʻatasi laina A2 ma le C2 i lenei auala, ia faʻaofi le faaupuga "= CLEAR (A2; C2)" i le cell B2.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei mea, o tagata o loʻo iai i le televise masani e "pipii faatasi."

Ae o le taimi nei nai lo le tasi o le fusuaga ua tatou maua tolu: lua sela ei ai faʻamatalaga muamua, ma tasi le fusuaga. Ina ia faia se tasi sela, kiliki i luga o le cell fusion faatasi ma le kuki saʻo, ma filifili le mea "Kopi" i le lisi autu.

Ma, matou te agai atu i le taumatau saʻo ma faʻamatalaga muamua, ma le kiliki i luga, filifili le "Faitino" mea i totonu o faʻasalaga faʻapipiʻi.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o faʻamatalaga na faʻaalia muamua i totonu o le suʻega cell na faʻaalia mai i totonu o lenei cell.

I le taimi nei, tape le koluma pito i luga o loʻo i ai le pu ma faʻamaumauga autu, ma le koluma o loʻo aofia ai le paʻu ma le faʻasologa faʻatasi.

O le mea lea, tatou te maua ai se cell fou ei ai faʻamatalaga lea e tatau ona fusia, ma ua soloia uma lela o loʻo i totonu.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe afai o le fusia masani o sela i totonu o Microsoft Excel e faigofie lava, ona e togiina lea i le tuufaatasia o sela e aunoa ma se gau. Ae ui i lea, o lenei foi galuega taua mo lenei polokalama.