Suia le suauu mama i le komepiuta


O le fofoina ma ona taunuuga o le faafitauli e faavavau o tagata komepiuta. O le maualuga o le vevela e mafua ai le le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le tino atoa, lea e masani ona faʻaalia mai i laina eletise maualalo, faʻaogaina ma e oʻo lava i vavave faʻafuaseʻi o le masini. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga ile auala e faʻaitiitia ai le vevela e ala i le sui o le paʻu mūmū i luga o le tino malulu o le komepiuta.

Suia o le paʻu vevela i luga o se komepiuta

I le ia lava, o le faagasologa o le suia o le pasene i luga o le komepiuta e le o se mea e faigata, ae e muamua atu i le vavaeeseina o le masini ma le faamatuu ese atu o le tino malulu. O le mea lenei e mafua ai nisi o faʻafitauli, aemaise lava mo tagata e leai ni poto masani. I lalo lalo tatou te tilotilo i ni filifiliga se lua mo lenei taotoga i luga o le faʻataʻitaʻiga o laupepa e lua. O a tatou suʻesuʻega i aso nei o le Samsung NP35 ma le Acer Aspire 5253 NPX. O le galulue faatasi ma isi ponapoti feaveaʻi o le a eseese lava, ae o mataupu faavae autu e tutusa lava, o lea afai ei ai ni lima tuusaʻo e mafai ona e faʻafetaui soʻo se faʻataʻitaʻiga.

Faamolemole ia matau o soʻo se gaioiga e soli ai le amio saʻo o le tino o le a mafua ai ona le mafai ona maua se tusi faʻamaonia. Afai o lau komepiuta o loʻo i lalo o le tusi saisai, ona tatau loa lea ona faia lenei galuega i se nofoaga autu e tuʻuina atu ai auaunaga.

Tagai foi:
Matou te faʻasese le komepiuta ile fale
Lafoaʻi le komepiuta Lenovo G500
Matou te foia le faafitauli i le faʻafefe o le komepiuta

Faataitaiga 1

  1. O le fufulu ese o le maa o se faʻatagaga faʻamalosia e mautinoa ai le saogalemu o vaega.

  2. Aveese le faʻavaa mo le module Wi-Fi. E faia lenei mea e ala i le toe vavaeina o se sikulima se tasi.

  3. Matou te siakiina se isi toso e faʻamalosi ai le ufiufi e ufiufi ai le lelei ma le mafaufauga. O le ufiufi e tatau ona siitia i luga, i le itu e faʻafeagai ma le paʻa.

  4. Faʻasese le kiliva mama mai le fesoʻotaʻiga.

  5. Faʻateʻaina le laʻititi Wi-Fi. Mo le faia o lenei mea, ia vaʻaia ma le faʻaeteete le lua uaea ma faʻavasega le sikulima e tasi.

  6. I lalo ole laʻoga ole cable e fesoʻotaʻi ai le komepiuta. E tatau ona tatalaina i se loka palasitika, lea e tatau ona toso ese mai le fesoʻotaʻi. A maeʻa lenei mea, e faigofie ona sau le uaea mai le sola.

  7. Aveese le sikilima o faʻaalia i le sikipiʻi, ona ave lea o le CD CD.

  8. Ma le isi, faʻataʻitaʻituina uma fao i luga o le mataupu. I a tatou faʻataʻitaʻiga, e na o le 11 o latou - 8 i le perimeter, 2 i le potu malolo malosi ma le 1 i le ogatotonu (vaʻai le faʻamalamalama).

  9. Matou te faʻaogaina le komepiuta ma faʻalelei, faatasi ai ma le fesoasoani a nisi masini, sii aʻe le pito i luma. Ina ia faia lenei gaioiga, e sili atu ona lelei le filifiliina o se meafaigaluega e le o ni meafaigaluega poʻo se mea, mo se faʻataʻitaʻiga, o se pepa palasitika.

  10. Sii le pito i luma ma aveese le piano. Ia manatua o le "patipati" o loʻo taofiofia lelei i lona nofoa, o lea e tatau ai ona e pikiina i luga ma se mea faigaluega.

  11. Faʻalēaogā pulou o loʻo i totonu o le faʻaavanoa na avanoa i le aveeseina o le komepiuta.

  12. O lea ia tape ese mata o totoe, ae mai lenei itu o le komepiuta. Aveese mea uma, talu ai e le o toe i ai isi faʻamau.

  13. Aveese le pito i luga o le tino. E mafai ona e pry uma i le pepa palasitika tutusa.

  14. Faʻasaʻi isi laʻau i luga o le laupapa.

  15. Liliu ese le naʻo le toe toso o loʻo uuina le "motherboard". Atonu e sili atu sikula i lau mataupu, ia faʻaeteete.

  16. O le isi, faʻasese le tuʻuina o le malosiaga, faʻasolosolo se pea sikilima ma faʻasaʻo le polo. O se vaega lenei o le faʻasesega o lenei faʻataʻitaʻiga - i totonu o isi komipiuta se mea tutusa e ono le faʻalavelave i le vavaeeseina. Ole taimi nei e mafai ona e aveeseina le motherboard mai le mataupu.

  17. O le isi laasaga o le faʻaitiitia lea o le tino malulu. O iinei e tatau ona e faʻavasegaina ni nai sikulima. I totonu o komepiuta komepiuta, e mafai ona eseese a latou numera.

  18. O le taimi nei matou te aveeseina le gaʻo tuai mai le pusa o le gaosiga ma le pusa kesi, faʻapea foi mai le sola i luga o le vevela vevela na matou aveese. E mafai ona faia lenei mea i se paʻu o le cotton ua lilo i le ava malosi.

  19. Faaaoga le paʻu fou i luga o tioata e lua.

    Tagai foi:
    E faʻafefea ona filifili se paʻu vevela mo se komepiuta
    Auala e faʻaaoga ai le suauu mama i le gaosiga

  20. Faʻamau le faʻamafana i le nofoaga. O iinei e tasi le faʻataʻitaʻiga: e tatau ona faʻamaofiofi sikulima i se faasologa tonu. Ina ia faʻamalo le mea sese, o le numera o le telefoni e faʻaalia i tafatafa o faʻamau taʻitasi. I le amataga, tatou te "faʻatau" uma fao, faʻamalosi i latou, ma faʻamalosi i latou, matauina le faasologa.

  21. O le faʻapotopotoga o le komepiuta e faia i le faasologa o le faasologa.

Faataitaiga 2

  1. Aveesea o le maa.

  2. Matou te vaʻavaʻai matala o loʻo uuina le pulou o le komiti, RAM ma le Wi-Fi adapter.

  3. Aveese le faavaa e ala i le prying ma se meafaigaluega talafeagai.

  4. Matou te aveeseina le kiliva, lea matou te toso ai i le itu tauagavale. Afai o le HDD e muamua, ona faigofie ai lea ona i ai se laulaufaiva faapitoa.

  5. Taofia le uili mai le Wi-FI-adapter.

  6. Matou te faʻamavae le taʻavale e ala i le vavae ese o le toso ma toso ese mai le mataupu.

  7. Vaʻai nei mea uma, o loʻo faʻaalia i le faʻamalama.

  8. Matou te fesuiaʻi le komepiuta ma faʻasaʻo le kesi, faʻapipiʻi lemu le faʻaoga.

  9. Matou te aveeseina le "patipati" mai le vaega.

  10. Liliu ese le uaea i le tatalaina o le loka palasitika. E pei ona e manatua, i le faʻataʻitaʻiga muamua na matou vavaeeseina lenei uaea ina ua uma ona aveese le faʻavaa ma le Wi-Fi mai tua o le mataupu.

  11. I le mea o loʻo tatou faatalitali mo ni nai sikulima.

    ma laupepa.

  12. Aveese le pito i luga o le komepiuta ma tape laina o loʻo totoe o loʻo faʻaalia i le sikolasipi.

  13. Matou te faʻamavaeina le tinaboard ma le faʻaogaina o le tino. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e aveese, i lenei tulaga, fa sikuea nai lo le tasi mo le ata muamua.

  14. O le isi mea e tatau ona e vaʻaia le vavaeina o le laina eletise "tina", lea e tu i le va o le manava ma le pito i lalo. O sea faatulagaga o lenei uaea e mafai ona matauina i isi komipiuta feaveaʻi, o lea ia faʻaeteete e le faʻaleagaina le uaea ma le paʻu.

  15. Aveese le faʻamafana e ala i le vavaeina o sikuea e fa, lea e lima lima o Samsung.

  16. Ona tatau lea ona tupu mea uma e tusa ai ma le masani masani: matou te aveeseina le paʻu tuai, tuʻu se mea fou ma tuʻu le radiator, ma matau le faʻatulagaga o le faʻamalosiina o faʻamau.

  17. Tuʻuina o le komepiuta feaveaʻi.

Faaiuga

I totonu o lenei tusiga, matou te tuuina atu na o ni faataitaiga se lua o le vavaeeseina ma le sui o le paʻu vevela. O le sini o le faʻamatala atu ia te oe mataupu faavae, talu ai o loʻo i ai le tele o faʻataʻitaʻiga o le komepiuta ma o le a le mafai ona e faʻamatalaina mea uma. O le tulafono autu i lenei mea o le faʻalelei, o le tele o elemene e taulimaina e laiti tele pe sili ona vaivai e faigofie tele ona faʻaleagaina. I le nofoaga lona lua o le gauai, talu ai o faʻamagaloina faʻamagaloina e mafai ona oʻo atu ai i le gaioiga o vaega palasitino o le mataupu, faʻasalaga o pupuni poʻo le faaleagaina o latou fesoʻotaʻiga.