E faʻafefea ona faʻamalo vaega i luga o se avega eletise

O se tasi o faafitauli e ono fesagaʻi e tagata faʻapitoa o nai vaega i luga o se kiliva afi po o se isi laupepa USB, lea e na o le vaega muamua lava o le vaeluaina (e maua mai ai le siʻitia o le telefoni i le USB). E mafai ona tupu lenei mea pe'ā uma le faʻasalalauga ma ni polokalama poʻo ni masini (pe a faʻapipiʻiina le avega i luga o se komepiuta), o nisi taimi e mafai ona e maua ai le faafitauli, mo se faataitaiga, e ala i le fatuina o se masini feaveaʻi i luga o le televave o le flash flash drive po o se masini fafo.

I le taimi lava e tasi, o le tapeina o vaega i luga o se avega eletise e faʻaaoga ai le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le pulou i le Windows 7, 8 ma le Windows 10 i le Creators Update versions e le mafai: o mea uma e fesoʻotaʻi ma le galue ia i latou ("Aveese le Volume", "Compression Volume", ma isi) leai se toʻaga. I totonu o lenei tusi lesona - auiliiliga e uiga i le tapeina o vaega i luga o le USB drive e faalagolago i le faʻapipiʻiina o le polokalama, ma i le faaiuga o loʻo i ai se ata vitio i luga o le taualumaga.

Faʻamatalaga: talu mai le Windows 10 version 1703, e mafai ona galue ma masini moli e aofia ai ni vaega, vaʻai Faʻafefea ona momotu le ave taavale i ni vaega o le Windows 10.

E faʻapefea ona faʻamalo vaega i luga o se kiliuli i le "Pulega o Disk" (naʻo le Windows 10 1703, 1709 ma le fou)

E pei ona taʻua i luga, e mafai ona galulue faʻasalalau Windows 10 i le tele o vaega i luga o faʻamalosi USB, e aofia ai le tapeina o vaega i totonu o le faʻaaogaina o le "Disk Management". O le a faʻapenei le faiga (faʻamatalaga: o faʻamatalaga uma mai le kiliva afi o le a faʻamutaina i le faagasologa).

  1. Faasolo i luga o le komepiuta Win + R i luga o le piano, ituaiga diskmgmt.msc ma lolomi Ulufale.
  2. I le pito i lalo o le faamalama o le puleaina o le disk, saili lou moliuila afi, kiliki-i luga o se tasi o vaega ma filifili le mea o le "Aveese Volume". Toe faia lenei mea mo voluma totoe (e mafai ona e faʻamalo le voluma mulimuli ma le faʻateleina le tasi muamua).
  3. Aʻo naʻo le tasi le avanoa le tumau e tumau i luga o le taavale, kiliki i luga-o-luga ma filifili le vaega o le "Fausia mea faigofie" lisi.

O isi laasaga uma o le a faia i totonu o se faila atamai e fatu ai voluma ma i le faaiuga o le faagasologa o le a e maua ai se palota se tasi, lea o loʻo i ai avanoa uma i luga o lau kiliva USB.

Aveese faʻaupuga i luga o se komepiuta USB e faʻaaoga ai le DISKPART

I totonu o le Windows 7, 8 ma le Windows 10, o uluai lomiga o le vavaeina i luga o se ave taavale eletise i le faʻaaogaina o le Disk Management le avanoa, ma o le mea lea e tatau ai ona e faʻaaoga le DISKPART i le laina o le poloaiga.

Ina ia faʻamalo uma vaega i luga o le ave taavale eletise (o le a faʻaumatia foi faʻamatalaga, tausia lelei o latou faʻasaoina), faʻatautaia vave le poloaiga e avea ma pule.

I le Windows 10, amata ona taina le "Poloaiga Lisi" i le sailiga o le galuega, ona kiliki lea i luga o le iuga ma filifili le "Run as Administrator", i le Windows 8.1 e mafai ona e kiliki i le Win + X ki ma filifili le mea e te manao ai, ma i le Windows 7 maua le laina o le laina o le faasologa o le Amata, kiliki-i luga ma filifili le lauiloa e avea ma Pule.

A maeʻa lena, i le faasologa, ia tusia tulafono nei, faʻasalaga Ulufale atu ia i latou taʻitasi (o le sikipipiʻi o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le faagasologa atoa o le faia o le galuega o le tapeina o vaega mai le USB):

  1. vavae ese
  2. lisi le disk
  3. I totonu o le lisi o disks, saili lau moli, o le a matou manaʻomia lona numera. N. Aua e te fenumiai ma isi avega (o se taunuuga o faʻamatalaga ua faʻamatalaina, o le a faʻaumatia faʻamatalaga).
  4. filifili le kifi N (pe a o N o le numera o le ave taavale)
  5. mama (o le poloaiga o le a soloiesea uma vaega i luga o le moli uila.) E mafai ona e faʻamalo tasi i le tasi e faʻaaoga ai le vaeluaga o lisi, filifili le vaeluaga ma le vaeluaina o le vaega).
  6. Mai lenei taimi i luga, e leai ni vaega i luga o le USB, ma e mafai ona e faʻapipiʻiina i meafaigaluega faʻatautaia Windows, e maua ai se tasi o palota autu. Ae e mafai ona faʻaauau pea ona e faʻaaogaina le DISKPART, o tulafono uma o loʻo i lalo o le fatuina o se tasi vaega vaevaega ma faʻapipiʻiina i le FAT32.
  7. faia le vaeluaga muamua
  8. filifili se vaega 1
  9. malosi
  10. fs = fat32 vave
  11. tofi
  12. alu ese

I luga o lenei mea, o mea uma e fai e faʻamalo ai vaega i luga o le moli uila ua maeʻa, e tasi le vaeluaga na faia ma ua tuʻuina atu le avega i se tusi - e mafai ona e faʻaaogaina le mafaufauga uma i le USB.

I le faaiuga - o se ata vitio, pe afai e tumau pea se mea e le manino.