Faʻatuina se alatele TP-Link TL-MR3420

Pe a faʻatau se masini fesoʻotaiga fou, e tatau ona faʻatutu. O loʻo faʻatinoina e ala i le firmware na faia e le au gaosi oloa. O le faʻatulagaina o faʻatulagaga e aofia ai le faʻapipiʻiina o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi, o avanoa avanoa, o le saogalemu, ma uiga sili atu. O le isi, o le a matou auiliiliga auiliili e uiga i lenei faiga, ma avea TP-Link TL-MR3420 o se faʻataʻitaʻiga.

Saunia e faatulaga

A maeʻa le tapenaina o le uila, o le fesili e tulaʻi mai i le mea e faʻapipiʻi ai. O le nofoaga e tatau ona filifilia e faavae i luga o le uumi o le uaea fesoʻotaʻi, faʻapea foʻi ma le nofoaga o loʻo i ai le fesoʻotaiga i luga o laina eletise. Afai e mafai, e sili atu le aloese mai le i ai o le tele o masini e pei ole microwave oven ma ia manatua o pa puipui i le foliga o, mo se faataitaiga, puipui puipui, faʻaitiitia le lelei o le faailoilo Wi-Fi.

Liliu le pito i tua o le uila ia te oe ia faamasani oe lava i fesootaiga uma ma faamau o loo i ai. WAN e lanumoana ma Ethernet 1-4 o samasama. O le muamua e faʻafesoʻotaʻi le uaea mai le 'auʻaunaga, ma o isi e toʻafa o loʻo i ai komepiuta uma i le fale poʻo le ofisa.

Le lelei le setiina o faʻamaumauga o fesoʻotaiga i le faiga o mea e masani ai ona mafua ai le le mautonu o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi poʻo le avanoa. Aʻo leʻi amataina le galuega o le faʻavasegaina o meafaigaluega, vaʻai i le Windows ma faʻamautinoa ua maua fua faʻamaumauga mo DNS ma IP. O faʻamatalaga auiliili i lenei autu o loʻo sailia i totonu o la tatou isi tusiga i le fesoʻotaʻiga i lalo.

Faitau atili: Windows 7 Network Network

Faʻasaʻo le TP-Link TL-MR3420 router

O taʻiala uma o loʻo i lalo o loʻo faia e ala i le initaneti o le kopi lona lua. Afai e te le fetaui ma le foliga mai o le firmware ma le faʻaaogaina i lenei tusiga, faigofie ona maua ia mea tutusa ma sui ia tusa ai ma a tatou faataitaiga, o le firmware functionally of the router in question is practically the same. Ulufale atu i le faʻasalalauga i luga o faʻaliliuga uma e faapenei:

  1. Tatala soʻo se 'upega tafaʻilagi i le tuatusi192.168.1.1poʻo192.168.0.1, ona kiliki lea o le ki Ulufale.
  2. I le fomu o loʻo faʻaalia i luga o laina taitasi, ia ulufalepulema faʻamaonia le ulufale.

Faʻaauau nei ona tatou agai saʻo i le faiga o le faatulagaga, lea e tupu i ni auala se lua. E le gata i lea, o le a tatou paʻi atu i faʻaopoopoga faaopoopo ma mea faigaluega o le a aoga i le tele o tagata e faʻaaogaina.

Faʻamatalaga vave

E toetoe lava o faʻalapotopotoga uma o le tafailagi TP-Link o loʻo aofia ai se Seti Setup Seti, ma o le faʻataʻitaʻiga e fesiligia e leai se faʻasalalauga. Faʻatasi ai, naʻo laina pito sili ona taua o le fesoʻotaʻi fesoʻotaʻi ma le nofoaga avanoa e suia. Ina ia ausia lelei le galuega e te manaʻomia e fai ai mea nei:

  1. Tatala le vaega "Faatulagaina vave" ma vave ona kiliki "Lisi"O lenei mea o le a faʻalauiloa ai le vaitau.
  2. I le taimi muamua e faʻasaʻo le Initaneti. Ua valaʻauina oe e filifili se tasi o ituaiga o WAN, lea o le a masani ona faʻaaogaina. Le tele o filifiliga "Ua na o le".
  3. Le isi, seti le ituaiga fesoʻotaʻiga. O lenei mea e fuafuaina saʻo e le tagata e saunia. Mo faʻamatalaga e uiga i lenei autu, vaavaai mo se konekarate ma se 'auʻaunaga o le Initaneti. O loʻo i ai faʻamatalaga uma e fai.
  4. O nisi fesoʻotaiga i luga ole Initaneti e masani lava ona maeʻa ona maeʻa ona faʻaaogaina le tagata, ma mo lenei mea e tatau ona e setiina le saini ma le upu faʻauluina pe a maeʻa se maliega ma le 'auʻaunaga. E le gata i lea, e mafai ona e filifilia se isi tulaga lua, pe a manaʻomia.
  5. I le tulaga pe a oʻo i le taimi muamua na e faʻaalia ai o le 3G / 4G o le a faʻaaogaina foi, o le ae manaomia le seti o laina faavae i se isi faamalama. Faʻamanino le sao ole vaipanoa, faʻasinomaga Initaneti feaveaʻi, ituaiga faʻatagaina, igoa ole igoa ma le uputusi, pe'ā tatau. A maeʻa, kiliki "Lisi".
  6. O le laasaga mulimuli o le fatuina lea o se laina eletise, lea e masani ona faaaoga e le aufaitautusi e maua ai le Initaneti mai a latou masini feaveaʻi. Muamua lava, faʻagaoioia le faiga lava ia ma seti se igoa mo lou nofoaga avanoa. Faatasi ai, o le a faʻaalia i le lisi o fesoʻotaʻiga. "Faiga" ma Taeala tele tuu le faaletonu, ae i le vaega i luga o le malupuipuia, tuu se faailoga i autafa "WPA-PSK / WPA2-PSK" ma tuʻuina atu se faʻamaoni faigofie o le itiiti ifo ma le valu tagata. E te manaʻomia ona e ulufale atu i tagata taʻitasi pe a taumafai e faʻafesoʻotaʻi i lou nofoaga.
  7. O le a e vaʻai i se faʻamatalaga ua manuia le faʻatulagaina o le seti, e mafai ona e alu ese le masini e ala i le kilikiina o le ki "Faauma".

Ae peitai, o filifiliga na saunia i le taimi o le seti vave e le o taimi uma e faamalieina ai manaʻoga o tagata faʻaoga. I lenei tulaga, o le fofo pito sili ona lelei o le alu lea i le lisi talafeagai i totonu o le initaneti ma faʻatutu lima uma mea e te manaʻomia.

Lisi tusi

O le tele o mea o le faʻatulagaina o tusi e tutusa ma na o loʻo mafaufauina i le masini e fausia, ae peitai, o loʻo i ai se numera sili atu o galuega faʻaopoopo ma meafaigaluega e mafai ai e oe ona fetuutuunai le polokalama mo oe lava ia. Seʻi o tatou amata le auʻiliʻiliga o le faagasologa atoa i se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi:

  1. Tatala le vaega "Fesootaiga" ma agai i vaega "Initaneti". Ae e te leʻi tatalaina se kopi o le vaega muamua o le seti vave. Seti iinei le ituaiga o fesoʻotaʻiga e sili ona e faʻaaoga.
  2. O le isi vaega o le 3G / 4G. Faʻalogo i manatu "Itumalo" ma "Tagata e tuʻuina atu auaunaga i luga ole Initaneti". Isi faʻataʻitaʻiga uma e faʻapitoa mo ou manaʻoga. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e siiina le faʻaleleia o le modem, pe'āfai e tasi lau komipiuta o se faila. Ina ia faia lenei mea, kiliki le ki. "Seti Seti" ma filifili le faila.
  3. O lea, seʻi o tatou vaʻavaʻai i le WAN - o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga tele na faʻaaogaina e le tele o tagata e ona ia meafaigaluega. O le laasaga muamua o le alu i le vaega. "WAN", ona filifilia ai lea o se ituaiga fesoʻotaʻiga, o se igoa ole igoa ma le upega tafailautusi e faʻamaonia, pe'ā manaʻomia, faʻapea foʻi ma se fesoʻotaʻiga lua ma laina faʻailoga. O mea uma o loʻo i totonu o lenei faamalama ua faʻamalieina e tusa ai ma le konekarate na maua mai le o loʻo tuʻuina atu.
  4. O nisi taimi e te manaʻomia e faʻalanoa se tuatusi MAC. O lenei taualumaga e faʻatalanoaina muamua ma le 'auʻaunaga o le Initaneti, ona sosoo ai lea ma le vaega tutusa i le initaneti, ua suia ia tau.
  5. O le aitema mulimuli o le "IPTV". TP-Link TL-MR3420 router, e ui lava ina lagolagoina lenei auaunaga, ae ui i lea, e maua ai se seti laitiiti o faasologa mo le teuteuina. E mafai ona e suia le aoga o le sui ma le ituaiga o galuega e seasea manaomia.

I lenei, ua maeʻa le fesoʻotaʻi fesoʻotaʻi, ae o se vaega tāua e manatu foʻi o se nofoaga e faʻaogaina ai laina eletise, lea e faia e le tagata faʻaaoga ma le lima. O loʻo sauniuni mo se fesoʻotaiga vavalalata:

  1. I le vaega "Ala Lelei" filifili "Faʻasalalauga Lelei". Alu i mea uma o loʻo i ai. Muamua seti le igoa fesoʻotaʻi, e mafai ona iai, ona faʻamaonia ai lea o lou atunuu. O le auala, o le lautele o le laina ma le auala e masani lava ona tumau e le suia, talu ai o la latou tusi lesona e matua leai lava. E le gata i lea, e mafai ona e seti ni tapulaa i luga o le maualuga o le fua o le fesiitaiga i lou nofoaga. A maeʻa uma taga, kiliki i luga "Faasaoina".
  2. O le isi vaega o le "Lelei le Puipuiga"lea e tatau ona e alu atili i ai. Faailoga le ituaiga o faʻamaufaʻailogaina o loʻo i ai se maka ma suia ai iina naʻo le ki o le a avea ma faʻaufaʻailoga i lou nofoaga.
  3. I le vaega "Suʻega Faʻamatalaga MAC" seti tulafono mo lenei meafaigaluega. E mafai ai e oe ona faʻamapulaʻa pe, i se isi itu, faʻatagaina nisi masini e faʻafesoʻotaʻi i lau 'upega tafailagi. Ina ia faia lenei mea, faʻaauau le galuega, seti le tulafono manaʻomia ma kiliki "Faaopopo mea fou".
  4. I le faamalama e tatala, o le a uunaia oe e ulufale atu i le tuatusi o le masini manaomia, tuu atu se faamatalaga ma filifili le setete. A maeʻa, ia faʻafesuia suiga e ala i le kiliki i le ala talafeagai.

E maeʻa lenei galuega i vaega autu. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea faigata i lenei, o le faagasologa atoa e na o ni nai minute, mulimuli ane e mafai loa ona e galue i le Initaneti. Ae ui i lea, o loʻo i ai pea isi meafaigaluega faʻapitoa ma tulafono mo le saogalemu e tatau ona mafaufauina.

Seti Atinaʻe

Muamua, matou te iloiloina le vaega "Seti DHCP". O lenei faʻasalalauga e mafai ai e oe ona otometi ona maua ni tuatusi patino, ona o le mea e sili atu ona mautu le fesootaiga. E na o le tatau lava ia mautinoa o loʻo i ai le galuega, pe a leai, filifili le mea e tatau ai ma se maka ma kiliki "Faasaoina".

O nisi taimi e te manaʻomia ai le tuʻuina atu o taulaga. O le tatalaina o nei avanoa e mafai ai polokalama ma faʻalapotopotoga i le lotoifale ona faʻaaoga le Initaneti ma faʻasoa faʻamaumauga. O le faʻatinoga o le faʻagasologa e pei o lenei:

  1. E ala i le vaega "Toe tulei" alu i "Servers Mataʻutia" ma kiliki "Faaopopo mea fou".
  2. Faatumu le pepa e tusa ai ma ou manaʻoga.

E mafai ona maua faʻamatalaga auiliili i luga o pitonuu i luga o taʻavale TP-Link i la tatou isi tusiga i le fesoʻotaʻiga i lalo.

Faitau atili: Tatalaina o ports i luga o le telefoni TP-Link

O nisi taimi pe a faʻaaoga le VPN ma isi fesoʻotaʻiga, o le taʻavale ua le manuia. E tupu lenei mea i le tele o taimi ona o le mea moni o le faailo e pasia e ala i afi faapitoa ma e masani ona leiloloa. Afai e tulai mai se tulaga talitutusa, ua faatulagaina se auala (saʻo) mo le tuatusi manaomia, ma ua faia lenei mea e pei o lenei:

  1. Alu i le vaega "Faʻatautaia o Faʻasologa Faʻasologa" ma filifili mea "Lisi Faʻasologa o Auala". I le faamalama e tatala, kiliki "Faaopopo mea fou".
  2. I laina, faʻamaonia le tuatusi o tuatusi, masini fesoʻotaiga, faitotoa, ma seti le tulaga. A maeʻa, aua nei galo e kiliki "Faasaoina"mo suiga e aoga.

O le mea mulimuli ou te fia taʻua mai tulaga maualuga o le Dynamic DNS. E tatau ona naʻo le tulaga o le faʻaaogaina o tagata eseese ma FTP. I le le mafai, o lenei auaunaga e le atoatoa, ma o lana aiaiga ua feutagai ma le e tuuina atu auaunaga. Na te resitala oe i luga o le tautua, atofaina se igoa ole igoa ma le upega tafailautusi. E mafai ona e faʻagaoioia lenei gaioiga i le lisi faʻatulagaina o mea.

Polokalama saogalemu

E taua tele e le gata ina faʻamautinoa le saʻo lelei o le faʻatinoga o le Initaneti i luga o le uila, ae ia seti ai foi faʻamafanafanaga ina ia puipuia ai oe lava mai fesoʻotaʻiga e le manaʻomia ma mea e le mautonu i luga o le fesoʻotaiga. O le a tatou mafaufau i tulafono sili ona aoga ma aoga, ma ua uma ona e filifili pe e te manaʻomia e faʻaagaoioia pe leai:

  1. Faʻalogo vave i le vaega "Polokalama Faʻamatalaga Puipuiga". Ia mautinoa o mea uma e mafai ona mafai iinei. E masani lava ua latou toʻaga i le leai o se mea. E te le manaʻomia le faʻaaogaina o se mea iinei, o nei tulafono e le afaina ai le gaioiga o le masini lava ia.
  2. Faʻasinomaga faʻasino fesoʻotaʻiga i luga o fesoʻotaiga i tagata uma o loʻo fesoʻotaʻi atu i lau 'upega tafaʻilagi E mafai ona faasaina le ulu atu i le firmware e ala i le vaega talafeagai. Filifili le tulafono talafeagai ma tuʻuina atu i tuatusi MAC talafeagai.
  3. Ole puleʻaga a matua e mafai ai ona e le gata e seti se tapulaʻa i le taimi e faʻaalu e tamaiti i luga o le Initaneti, ae ia tuʻuina foi ni pini i luga o nisi o punaoa. Muamua i le vaega "Pule Faatamā" faʻaauau lenei uiga, ulufale i le tuatusi o le komepiuta e te manaʻo e mataʻitu, ma kiliki "Faaopopo mea fou".
  4. I le lisi e tatala ai, ia seti tulafono e te manatu e talafeagai ai. Toe fai lenei faagasologa mo nofoaga uma e manaʻomia.
  5. O le mea mulimuli ou te fia tusia e uiga i le saogalemu o le puleaina o tulafono e pulea ai avanoa. O se tele o numera eseese e pasi i le alalaupapa ma o nisi taimi e tatau ai ona pulea i latou. I lenei tulaga, alu i le lisi "Puleaina" - "Tulafono", faʻafesoʻotaʻi lenei galuega, seti mea e faʻaaogaina ma kiliki "Faaopopo mea fou".
  6. O iinei e te filifilia ai se nato mai i latou o loʻo i ai i le lisi, seti se sini, faʻatulagaga ma le tulaga. A o lei alu atu kiliki i luga "Faasaoina".

Faʻatonu le seti

Na o mea mulimuli lava na totoe, o le galuega e fai i nai kiliki:

  1. I le vaega "Meafaigaluega Faigaluega" filifili "Taimi taimi". I le laulau, seti le taimi saʻo ma le taimi e faʻamautinoa ai le saʻo o le faʻaogaina o le faasologa o matua ma taimi ole puipuiga, faapea ma fuainumera saʻo i luga o le gaioiga o meafaigaluega.
  2. I poloka "Upu" E mafai ona e suia lou igoa ole igoa ma faapipii seisi auala avanoa. O lenei faʻamatalaga e faʻaaogaina pe a ulufale i le 'upega tafaʻilagi o le uila.
  3. I le vaega "Lagolago ma Toe Faʻafoisia" ua uunaia oe e teu le faatulagaga i le taimi nei i se faila ina ia mulimuli ane leai se faafitauli ma lona toe faʻaleleia.
  4. Kiliki mulimuli i luga o le ki Toe toe fai i totonu o le faafuaiupu faatasi ai ma le igoa e tasi, ina ia maeʻa ona toe amataina le suiga o le laina.

I luga o lenei mea, o la tatou tusiga e oʻo mai i se faaiuga talafeagai. Matou te faʻamoemoe o le asō ua e aʻoaʻoina ai faʻamatalaga talafeagai e uiga i le faʻatulagaina o le TP-Link TL-MR3420 ma e leai sau faʻafitauli pe'ā e faia lenei faʻatinoga na oe lava.