Faʻafefea ona e siiina le vitio mai VK

Network Computing (Computing Network Computing) (VNC) o se faiga mo le tuʻuina mamao atu o le komepiuta i se komepiuta. E ala i le fesoʻotaiga, o se ata o le lau e faʻasalalauina, kiliki kiliki ma kī kuki oomi. I totonu o le polokalama o le Ubuntu, o loʻo faʻapipiʻiina le faʻapipiʻiina i le ofisa faʻapitoa, ma naʻo le taimi lava e faia ai le faʻafanua ma le faʻatulagaga o faʻatulagaga o faʻatulagaga.

Faʻatu le VNC Server i Ubuntu

Talu ai talu mai lomiga aupito lata mai o Ubuntu ua faʻatūina le GUI Gnome i le lē mafai, o le a matou faʻaeʻeina ma faʻavae le VNC, amata mai lenei siosiomaga. Mo le faigofie, o le a matou vaevaeina le faagasologa atoa i ni laasaga mulimuli, o lea e le tatau ai ona faigata ia te oe ona malamalama i le fetuunaiga o le galuega a le meafaigaluega o le fiafia.

Laasaga 1: Faʻatu mea e manaʻomia

E pei ona taʻua i le taimi muamua, o le a tatou faʻaaoga le fale teu oloa. O loʻo i ai le lomiga aupito lata mai ma le tumau o le server VNC. O gaioiga uma e faia e ala i le faʻamafanafanaga, aua e taua le amataina i lona lauiloa.

  1. Alu i le lisi ma tatala "Terminal". E i ai se ki vevela Ctrl + Alt + Tlea e mafai ai ona e faia vave.
  2. Faʻatulaga ni faʻamatalaga mo faletusi uma e ala iSuo le talafeagai-maua le faʻafouina.
  3. Ulufale mai se upu faila e maua ai le aʻa.
  4. I le faaiuga e tatau ona e resitalaina le poloaigasudo apt-get install --no-install-recommends ubuntu-desktop gnome-panel gnome-settings-daemon mea taufaasese nautilus gnome-terminal vnc4serverma kiliki Ulufale.
  5. Faamaonia le faaopoopoina o faila fou i le polokalama.
  6. Faatali mo le faʻapipiʻi e faʻauma ma faʻaopoopo seʻia oʻo mai se laina fou e uia.

O lenei o vaega taua uma lava o loʻo i ai i le Ubuntu, o mea uma o totoe o le siakiina o la latou galuega ma faʻatautaia ao le i faʻatuina le masini mamao.

Laasaga 2: Faʻatomuaga muamua o le VNC-server

I le taimi muamua o le faʻaaogaina o le mea faigaluega, ua faʻatautaia ai tafaʻi faavae, ona amata loa lea o le ofisa. E tatau ona e mautinoa o mea uma lava e masani lava ona masani ai, ma e mafai ona e faia faapenei:

  1. I le mafanafana, tusi le poloaigavncservernafa ma le amataina o le 'au.
  2. O le a uunaia oe e seti se faʻamaoni mo au komipiuta. O iinei e tatau ona e ulufale i soo se tuufaatasiga o tagata, ae le itiiti ifo ile lima. Pe a le faʻamaonia le taina o le tagata.
  3. Faʻamaonia le upu faʻauu i le toe ulufale atu i ai.
  4. O le a logoina oe na amataina se tusiga amata ma ua amataina lana galuega i se masini komepiuta fou.

Laasaga 3: Faʻatonu le VNC Server mo le Faʻamalosia atoatoa

Afai i le laasaga muamua na matou mautinoa ai o loʻo faʻaaogaina vaega o loʻo faʻapipiʻi, o lea ua tatau ai ona matou saunia i latou mo le faia o se fesoʻotaʻiga mamao i luga o le komepiuta o se isi komepiuta.

  1. Muamua faʻauma le komepiuta taʻavale ma le poloaigavncserver -kill: 1.
  2. O le isi o le faʻatautaia lea o le faila faatulagaina e ala i le faila o le tusitusiga. Ina ia faia lenei mea, ulufalenano ~ / .vnc / xstartup.
  3. Ia mautinoa o faila uma o loʻo i ai laina uma o loʻo lisi atu i lalo.

    #! / bin / sh
    # Faʻaeʻeina laina nei e lua mo le teuga masani:
    # leiloloa SESSION_MANAGER
    # exec / etc / x11 / xinit / xinitrc

    [-x / etc / vnc / xstartup] & exec / etc / vnc / xstartup
    [-r $ HOME / .Xources] & xrdb $ HOME / .Xources
    xsetroot -solid gutu
    vncconfig -iconic &
    x-term-emulator -geometry 80x24 + 10 + 10 -ls -title "$ VNCDESKTOP Desktop" &
    x-window-manager &

    gnome-panel &
    gnome-settings-daemon &
    valea &
    nautilus &

  4. Afai na e faia ni suiga, sefe le faatulagaga e ala i le uu Ctrl + O.
  5. E mafai ona e alu ese mai le faila e ala i le uu Ctrl + X.
  6. E le gata i lea, e tatau foi ona e tuʻuina atu ni vanu e maua ai le avanoa mamao. O lenei 'au o le a fesoasoani ia te oe e ausia lenei galuega.iptables-INPUT -p tcp --dport 5901 -i TATAU.
  7. A maeʻa ona faʻaofiina, ia faʻapipiʻi tulaga i le tusitusiiptables-laveai.

Laasaga 4: Faʻamaonia le faʻaaogaina o le VNC Server Operation

O le laasaga mulimuli o le siakiina o le faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻi le VNC i le faʻatinoga. O le a matou faʻaaogaina se tasi o talosaga mo le puleaina o komipiuta mama mo lenei mea. Matou te fautua atu e suesue i lona faʻatulagaina ma toe faʻalauiloa atili.

  1. Muamua e tatau ona e amataina le au lava ia e ala i le ulufalevncserver.
  2. Ia mautinoa e sao le faagasologa.
  3. Amata le faʻaopopoina o le talosaga Remmina mai le fale teu oloa. Mo le faia o lenei mea, faʻaoga i le faʻamafanafanagaSufa-pusa-faʻaopoopoga ppa: remmina-ppa-team / remmina-isi.
  4. Kiliki Ulufale e faʻaopopo ai afifi fou i le polokalama.
  5. A maeʻa le faʻatulagaga, faʻafou le faletusi o polokalama.Suʻesuʻega faʻaleleia.
  6. O le taimi nei e tumau pea na o le aoina mai o le lomiga lata mai o le polokalama e ala i le poloaigasudo apt install remmina remmina-plugin-rdp remmina-plugin-secret.
  7. Faamautu le taotoga e faʻapipiʻi ai faila fou.
  8. E mafai ona faʻalauiloa le Remmina e ala i le lisi i luga o le kiliki i luga o le afi tutusa.
  9. E tumau pea naʻo le filifilia o le tekonolosi VNC, resitala le tuatusi IP manaomia ma faʻafesoʻotaʻi i luga o le komepiuta.

Ioe, ina ia fesootai i lenei auala, e tatau i le tagata faaaoga ona iloa le tuatusi IP fafo o le komepiuta lona lua. Mo le fuafuaina o lenei mea, o loʻo i ai faʻamatalaga faʻapitoa i luga o le initaneti poʻo ni faʻaopoopoga faʻaopopo e faaopoopo i le Ubuntu. O faʻamatalaga auiliili i lenei autu e mafai ona maua i faʻamaumauga aloaia mai le atinaʻe OS.

O lenei ua e masani i laasaga uma e te manaʻomia e fai e faʻapipiʻi ma faʻatautaia ai le VNC mo le tufatufa atu o le Ubuntu i le Gnome shell.