Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi 2 komepiuta i se 'upega tafaʻilagi e ala i se fesoʻotaʻiga telefoni

Faʻafeiloaiga i tagata asiasi uma.

I le taimi nei, o le tele o tagata ua uma ona i ai ni komepiuta i le fale, e ui e le o uma uma i latou e fesoʻotaʻi atu i se fesoʻotaʻiga i le lotoifale ... Ma o fesoʻotaʻiga i le lotoifale e maua ai mea e sili ona manaia: e mafai ona e taʻalo i komepiuta, fefaʻasoaai faila (pe faʻaaoga le vaeluaga o avanoa avanoa, galulue faatasi pepa, ma isi.

E tele auala e faʻafesoʻotaʻi ai komepiuta i totonu o fesoʻotaiga faʻapitonuʻu, ae o se tasi o le taugofie ma le sili ona faigofie o le faʻaaogaina lea o se uaea fesoʻotaʻi (o se uʻamea faifai pea) e ala i le faʻaogaina i kata o fesoʻotaiga o komepiuta. O le auala lenei ua faia ma o le a talanoaina i lenei tusiga.

O le anotusi

  • O a mea e te manaʻomia e amata ai galuega?
  • Faʻafesoʻotaʻi 2 komepiuta i le 'upega tafailagi e ala ile kela: o laasaga uma i le faasologa
  • E faʻapefea ona tatala le avanoa i se faila (poʻo le kopa) mo tagata faʻaoga o le 'upega tafaʻilagi
  • Fetufaai le Initaneti mo le upega tafaʻilagi

O a mea e te manaʻomia e amata ai galuega?

1) 2 komepiuta ma kata o fesoʻotaʻiga, lea o le a matou faʻafesoʻotaʻi ai le uila uʻamea.

O komepanoa komepiuta faʻaonaponei (komepiuta), e pei o se tulafono, ia i ai ia le itiiti ifo i le tasi le keli fesootaiga i totonu o la latou auupega. O le auala pito sili ona faigofie e iloa ai pe i ai lau kata o fesoʻotaiga i luga o lau PC o le faʻaaogaina lea o se aoga e matamata ai i uiga o lau PC (mo lenei ituaiga utilities, tagaʻi i lenei tusiga:

Fig. 1. AIDA: Ina ia maimoa i masini komepiuta, alu i le "Windows Devices / Devices" tab.

I le auala, e mafai foʻi ona e gauai atu i fesoʻotaʻiga uma i luga o le tino o le komepiuta (komepiuta). Afai ei ai se kilika fesoʻotaʻiga, o le a e vaʻai i se fesoʻotaʻiga RJ45 faʻatasi (silasila Ata 2).

Fig. 2. RJ45 (tulaga laititi pona komepiuta, vaaiga i le itu).

2) Telefoni fesoʻotaʻiga (o loʻo taʻua o le uʻamea uʻamea).

O le filifiliga pito sili ona faigofie o le na o le faatauina mai o sea telefoni. Ae ui i lea, o lenei filifiliga e talafeagai pe afai o komepiuta o loʻo e maua e le mamao ma le isi ma e te le manaʻomia le taʻiina o le uaea i luga o le puipui.

Afai e fesuiaʻi le faʻafitauli, atonu e manaʻomia ona e lalagaina le uaea i le nofoaga (o le a faʻapea foʻi ona manaʻomia ni mea faʻapitoa. nonoa, cable o le umi o manaʻo ma RJ45 (o le fesoʻotaʻiga sili ona taatele mo le faʻafesoʻotaʻi i komiuniti ma kata o fesoʻotaiga)). O loʻo faʻamatala auiliili i lenei tusiga:

Fig. 3. Cable 3 m umi (paʻu uʻamea).

Faʻafesoʻotaʻi 2 komepiuta i le 'upega tafailagi e ala ile kela: o laasaga uma i le faasologa

(O le faʻamatalaga o le a fausia i luga o le faavae o le Windows 10 (i le mataupu faavae, i le Windows 7, 8 - o le nofoaga e tutusa lelei.) O nisi o faaupuga e faigofie pe faʻasese, ina ia mafai ai ona faigofie ona faʻamatalaina ni tulaga patino)

1) Faʻafesoʻotaʻi komepiuta ma fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga.

E leai se mea leaga iinei - na o le faʻafesoʻotaʻi o komepiuta ma se uaea ma liliu uma i luga. E masani lava, i tafatafa o le fesoʻotaʻiga, o loʻo i ai se LED lanumeamata o le a faʻamaonia ai oe ua e fesoʻotaʻi atu i lau komepiuta i se fesoʻotaiga.

Fig. 4. Faʻapipiʻi le uaea i le komepiuta.

2) Seti o le igoa komipiuta ma le kulupu galue.

O le taua o le taua - o komepiuta uma (e fesoʻotaʻi i le uaea) e tatau ona i ai:

  1. tutusa vaega galulue (i loʻu tulaga, o le WORKGROUP, tagaʻii le fig. 5);
  2. igoa eseese komipiuta.

Ina ia seti nei faatulagaga, alu i le "O LAʻU ITULAU" (poʻo lenei komepiuta), i soo se mea lava, kiliki le ki o le kuki saʻo ma i totonu o le lisi o mea iloga, filifili le sootaga "O meatotino"Ona mafai lea ona e vaʻavaʻai i le igoa o lau PC ma le kulupu galulue, faʻapea foʻi ma suia (Vaʻai le liʻo lanumeamata i le fig. 5).

Fig. 5. Seti le igoa komipiuta.

A uma ona suia le igoa o le komepiuta ma lana kulupu faigaluega - ia mautinoa e toe amata le PC.

3) Faʻaopoopoina o se fesoʻotaiga fesoʻotaiga (setiina o IP, masini subnet, saini DNS)

Ona e manaʻomia lea e alu i le komiti o le Windows, faʻasino: Lisi Pulea Network ma le Internet Network ma le Faʻasoa Faʻatau.

I le tauagavale o le ai ai se sootaga "Suia tulaga fetuutuunai", ma e tatau ona tatalaina (ioe. matou te tatalaina uma fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga i luga o le PC).

O le mea moni, ona tatau lea ona e vaʻaia lau fesoʻotaiga fesoʻotaiga, pe afai e fesoʻotaʻi atu i se isi PC ma se uaea, e leai ni koluse mumu e tatau ona i luga (tagaʻi i le fig. 6, o le tele o taimi, o le igoa o sea fetuunaiga a le Ethernet). E tatau ona e kiliki i le kuki saʻo ma o le a alu i ona meatotino, ona e alu lea i le mea e fai ai le feagaiga "IP version 4"(e tatau ona e ulufale i nei tulaga i luga o PC uma).

Fig. 6. Faʻamaumauga o le mea faʻapipiʻi.

O lea e tatau ona e tuʻuina nei faʻamatalaga nei i luga o le komepiuta e tasi:

  1. Tuatusi IP: 192.168.0.1;
  2. Masini Subnet: 255.255.255.0 (pei o le Ata 7).

Fig. 7. Faʻamauina o le IP i le komepiuta "muamua".

I luga o le komepiuta lona lua, e manaʻomia ona e setiina le tele o laina faʻavae:

  1. Tuatusi IP: 192.168.0.2;
  2. Masini Subnet: 255.255.255.0;
  3. O le faitotoa autu: 192.168.0.1;
  4. Tagata e fiafia i le DNS: 192.168.0.1 (pei o le Ata 8).

Fig. 8. Faatulagaina o IP ile PC lona lua.

Le isi, sefe ia faatulagaga. O le faʻatulaga lelei o le faʻalapotopotoga e maeʻa. Ia, afai e te alu i le tagata suʻesuʻe ma kiliki le "Network" sootaga (i le tauagavale) - e tatau ona e vaʻai i komepiuta i lau kulupu galue (ae ui i lea, ae tatou te lei tatalaina avanoa i faila, o le a tatou taulimaina nei mea ... ).

E faʻapefea ona tatala le avanoa i se faila (poʻo le kopa) mo tagata faʻaoga o le 'upega tafaʻilagi

Masalo o le mea sili ona taatele lea e manaʻomia e tagata o loʻo manaʻomia, faʻatasi i totonu o se 'upega tafaʻilagi. O lenei mea e fai vave ma vave, sei tatou uia uma i laasaga ...

1) Faʻaleleia le faila faila ma le lolomiina

Ulufale i luga o le auala i le Windows: Lisi Pulea Network ma le Internet Network ma le Faʻasoa Faʻatau.

Fig. 9. Nofoaga Tutotonu ma Faʻasoa Faʻasoa.

E le gata i lea o le a e vaʻaia ni faʻamatalaga talaloa: malolo, mo tagata uma e faʻaaogaina, tagata tumaoti (Fig 10, 11, 12). E faigofie lava le galuega: ia faʻatagaina le faila ma le lomitusi faʻasoa i soo se mea, faʻamatalaga fesoʻotaʻiga ma aveese le faʻamaoniga o le password. Faʻatoa faatulaga ia lava faatulagaga e pei ona faʻaalia i le mati. lalo.

Fig. 10. Private (clickable).

Fig. 11. Tusi tusi (clickable).

Fig. 12. Fesoʻotaʻiga uma (faʻaaogaina).

Se mea taua. Fai ia tulaga i luga o komipiuta uma i luga o le upega tafaʻilagi!

2) Faʻasalalauga vaʻaiga / faila

Faʻaaoga nei le faʻailoga poʻo le avega e te manaʻo e faʻasoa. Ona alu lea i ona meatotino ma le "Avanoa"o le ae mauaina le ki"Seti Seti", ma lolomiina, tagai i le Ata 13.

Fig. 13. Avanoa i faila.

I tulaga maualuga, siaki le pusa "Faasoa se faila"ma alu i le lisi"faatagaga" (e ala i le le mafai, o le a tatala avanoa avanoa, ioe. O tagata uma e faʻaaoga i luga o le upega tafaʻilagi o le a na o le mafai ona matamata i faila, ae le faʻasaʻo pe tapeina. I totonu o le "faatagaga" tab, e mafai ona e tuuina atu ia i latou ni avanoa, e oo lava i le maeʻa atoa o faila uma ... ).

Fig. 14. Faataga le tufatufa atu o se faila.

O le mea moni, faʻamautu tulaga - ma o lau pulou e mafai ona iloa i le upega tafailagi atoa. O lenei e mafai ona e kopiina faila mai le tusi (tagai i le fig 15).

Fig. 15. Faaliliuina o le File e LAN ...

Fetufaai le Initaneti mo le upega tafaʻilagi

O se faʻalavelave faifai pea e feagai ma tagata faʻaoga. I le avea ai ma tulafono, e tasi le komepiuta e fesoʻotaʻi atu i le Initaneti i totonu o le fale, ma o isi ua uma ona maua mai (vagana ai, ioe, ua faʻapipiʻiina se alalaupapa :)).

1) Muamua alu i le lisi "fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga" (auala e tatalaina ai o loʻo faamatalaina i le vaega muamua o le tusiga. E mafai foi ona e tatalaina pe afai e te ulu atu i le pusa o le pule, ona sosoo ai lea i totonu o le sailiga saili ia ulufale i le "View network connections").

2) I le isi itu, e tatau ona e alu i meatotino o le fesoʻotaʻiga e mafai ai ona e maua le Initaneti (i loʻu tulaga o le "fesoʻotaiga faʻaeletoroni").

3) I le isi itu o meatotino e te manaʻomia e tatala ai le '' 'Avanoa"ma tusi le pusa"Faʻatagaina isi 'auʻaunaga fesoʻotaʻiga e faʻaoga le initaneti ... "(pei o le Ata 16).

Fig. 16. Faasoaina o le Initaneti.

4) E tumau pea e teu ai tulaga ma amata faʻaaoga le Initaneti :).

PS

I le auala, atonu e te fiafia i se tusiga e uiga i filifiliga mo le sosooina o se PC ile fesootaiga i le lotoifale: (o le autu o lenei tusiga sa aafia foi i se vaega). Ma i luga o le sim, ou te taamilo. Lelei lelei i tagata uma ma faigofie faigofie 🙂