Faia o avatars mo se vaega o VKontakte

Aʻo galue i faʻamatalaga, e masani lava ona manaʻomia le suʻeina o le a le mea o le tasi poʻo le isi faʻailoga e maua i le lisi. I fuainumera, ua taʻua lea tulaga o le numera. Excel ei ai meafaigaluega e mafai ai e tagata faʻaoga ona faʻavave ma faigofie ona faia lenei faiga. Sei o tatou sailia pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

Faʻatonu galuega

O le faʻatulagaina o le ranking i le Excel e maua ai ni mea faʻapitoa. I le lomiga tuai o le talosaga sa i ai le tasi tagata faʻatautaia na fuafuaina e foia lenei faafitauli - Tulaga. Mo mafuaʻaga talafeagai, o le a tuʻuina i se isi vaega o fua faʻatatau ma lomiga faʻaonapo nei o le polokalame, ae i totonu o ia mea, e manaʻomia pea le galulue i ni analogues fou, pe afai ei ai sea avanoa. E aofia ai faʻamatalaga faʻapitoa. RANG.RV ma RANG.SR. O le a tatou talanoa i eseesega ma le algorithm o le galulue faatasi ma i latou.

Metotia 1: Galuega RANK RV

Pule RANG.RV faʻagasolo faʻamaumauga ma galuega faatino i le telefoni faʻamaonia le numera o faasologa o le finauga faʻamaonia mai le lisi faʻatusatusa. Afai o le tele o tulaga taua ei ai le tulaga lava e tasi, ona faʻaalia loa lea e le 'auʻaunaga le maualuga o le lisi o tau. Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, lua tau aofaʻi tutusa le taua, ona tuʻuina atu lea ia i latou uma se numera lona lua, ma o le numera sili ona taua o le ai ai lona fa. I le auala, e galue le tagata faigaluega i le auala lava lea e tasi. Tulaga i totonu o lomiga tuai o Excel, ina ia mafai ai ona manatu nei galuega e tutusa lelei.

O le tuufaatasiga o lenei faamatalaga ua tusia e faapea:

= RANK RV (numera, fesoʻotaʻiga; [poloaiga])

Feteenaʻiga "numera" ma "sootaga" e manaʻomia foʻi "poloaiga" - filifiliga. E fai ma finauga "numera" E tatau ona e tuʻuina se fesoʻotaʻiga i le cell o loʻo i ai le tau, le numera faasologa lea e te manaʻomia e te iloa. Feteenaʻiga "sootaga" o loʻo aofia ai le tuatusi o le aofaʻi atoa o loʻo i ai. Feteenaʻiga "poloaiga" e lua ona uiga - "0" ma "1". I le mataupu muamua, o le faasologa o le poloaiga e faasolosolo ina faʻaitiitia, ma i le lona lua - i luga o le faʻateleina. Afai e leʻo faʻamaonia lenei finauga, ona vaʻaia loa lea o se polokalama e tutusa ma zero.

O lenei faiga e mafai ona tusia ma le lima i totonu o le potu e te manaʻo ai ia faʻaalia le taunuuga o le gaosiga, ae mo le tele o tagata faaaoga e sili atu ona faigofie le setiina o mea e ala i le faamalama Pule sili.

  1. Filifili se sela i luga o le pepa o le a faʻaalia ai le iuga o le faʻamaumauga o faʻamatalaga. Kiliki le ki "Insert function". O loʻo i le itu tauagavale o le faʻailoga pa.
  2. O nei mea e mafua ai ona amata le faamalama. Pule sili. E maua ai mea uma (faʻatasi ai ma tuusaunoaga e le masani ai) tagata faʻatautaia e mafai ona faʻaaoga e fatuina ai faʻataʻitaʻiga i Excel. I le vaega "Fuainumera faamauina" poʻo "Lisi faasologa o le faasologa o tusi" sue le igoa "RANK.RV", filifili ma kiliki i le "OK" button.
  3. A maeʻa faʻasalaga o loʻo i luga, o le a faʻamalosia le faamalama o le galuega. I totonu o le fanua "Numera" ulufale i le tuatusi o le telefoni lea e te manaʻo e fai. E mafai ona faia lenei mea ma le lima, ae sili atu le faigofie ona faia i le auala o loʻo faamatalaina i lalo. Seti le fetuu i le fanua "Numera", ona filifili lea o le masini e manaʻomia i le pepa.

    A maeʻa lena, o lona tuatusi o le a tusia i totonu o le fanua. I le auala lava e tasi, matou te ulufale ai i faʻamaumauga i totonu o le fanua "Sooga", e naʻo le tulaga lea matou te filifilia ai le tele o ituaiga, lea o loʻo faʻatulaga ai le tulaga.

    Afai e te manaʻo i le laʻasaga e alu mai le itiiti ifo i le tele, ona i ai lea i le fanua "Poloaiga" tatau ona seti le numera "1". Afai e tatau ona faasoasoa le faasoasoa mai le tele i le laʻitiiti (ma i le numera lomitusi o mataupu o le mea tonu lea e manaʻomia), ona leai lea o lenei fanua.

    A maeʻa uma faʻamaumauga o loʻo i luga, kiliki le ki "Lelei".

  4. A uma ona faia nei faʻatinoga, o le numera faasologa o le a faʻaalia i totonu o le telefoni ua uma ona faʻamaonia, lea ei ai le tau na e filifilia i le lisi atoa o faʻamaumauga.

    Afai e te manaʻo e faʻavasega le vaega atoa na faʻamaonia, ona e le manaʻomia lea ona e faia se isi faʻasologa mo faailoilo taʻitasi. Muamua, matou te faia le tuatusi i le fanua "Sooga" saʻo. Faʻaopopo se faʻamau i luma o le faʻasologa o tau aofaʻi ($). I le taimi lava e tasi, ia suia tulaga taua i totonu o le fanua "Numera" e leai se auala e tatau ona saʻo, a leai o le a fua saʻo le fua faatatau.

    A maeʻa lena, e tatau ona e seti le pala i le pito i lalo taumatau o le cell, ma faatalitali mo le faʻatumu o le pine ina ia aliali mai i foliga o se koluse. Ona uu lea i lalo le faamaumatau agavale ma faʻalautele le faʻailoga e tutusa ma le vaega ua fuafuaina.

    E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le mea lea, o le faiga o le a kopiina, ma o le a faʻatulagaina i luga o le faʻamaumauga atoa.

Lesona: Excel Function Wizard

Lesona: Soʻo lelei ma fesoʻotaʻiga i Excel

Metotia 2: RANK.SR galuega

O le galuega lona lua o loʻo faʻatino ai le faʻatulagaina o le faʻatulagaina i Excel RANG.SR. E le pei o galuega Tulaga ma RANG.RV, i se tulaga le mautonu o tulaga faatauaina o elemene eletise e maua ai e lenei tagata le tulaga maualalo. O lona uiga, afai e lua tutusa tau faʻatauaina ma mulimuli i le tau aofaʻi 1, ona tuʻuina atu lea ia i latou uma le numera 2.5.

Faʻailoga RANG.SR tutusa lava ma le faamatalaga muamua. E pei o lenei:

= RANK.SR (numera, fesoʻotaʻiga; [order])

E mafai ona ulu faʻatasi le mamanu pe faʻafesoʻotaʻi le masini galue. O le a matou nonofo i le faʻamaumauga mulimuli i auiliiliga.

  1. Fai se filifiliga o le cell i luga o le pepa e faʻaalia ai le iuga. I le auala tutusa e pei o le taimi muamua, alu i Wizard Function e ala i le faamau "Insert function".
  2. A uma ona tatala le faamalama Pule sili matou te filifili i le lisi o vasega "Fuainumera faamauina" igoa RANG.SR ma kiliki le ki "Lelei".
  3. Ua faʻaalia le faamalama o le finauga. O finauga mo lenei tagata faʻafoe e tutusa lelei ma le galuega RANG.RV:
    • Numera o (o le tuatusi o le potu e aofia ai le elemene e tatau ona fuafuaina lona maualuga);
    • Faʻamatalaga (faʻasalalauga o le lautele, o le faʻapitoa i totonu o loʻo faia);
    • Poloaiga (filifiliga faitalia).

    O le faʻasoaina o faʻamaumauga i totonu o le fanua o le auala lava lea e tasi e pei o le tagata muamua. A maeʻa ona faia uma, kiliki le ki. "Lelei".

  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe'ā uma ona faia taga, o le fua faʻatatau na faʻaalia i totonu o le cell ua taua i le parakalafa muamua o lenei faatonuga. O le aofaiga atoa lava o se nofoaga e i ai se tau aogā faʻatasi ma isi tau aoga o le lautele. E le pei o le taunuuga RANG.RVfaʻatalanoaga faʻapitoa RANG.SR e mafai ona i ai sona vaega taua.
  5. E pei o le faʻasologa muamua, i le suia o fesoʻotaʻiga mai le faʻamaoni ma faʻamaonia le faailoga, e mafai ona e faʻatulagaina le tele o faʻamaumauga e ala i le faʻatumu. O le algorithm o le gaioiga e tutusa lelei.

Lesona: Isi galuega faʻafuainumera i Microsoft Excel

Lesona: Faʻafefea ona faʻapitoa i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i Excel e lua galuega mo le fuafuaina o le faʻavasegaina o se tau aogā i se faʻamaumauga: RANG.RV ma RANG.SR. Mo lomiga matutua o le polokalama, faʻaaoga le tagata faʻapipiʻi Tulagalea, i le mea moni, o se faʻatusatusaga atoatoa o le galuega tauave RANG.RV. Le eseesega tele i le va o fua faʻatatau RANG.RV ma RANG.SR e aofia ai le mea moni o le muamua o latou e faailoa mai le tulaga sili ona maualuga pe a fetaui lelei ia tau, ma o le lona lua o loo faaalia ai le fuainumera o foliga i se vaega o le siʻitaga lona lua. E na o le pau lava lea o le eseesega i le va o nei kamupanī, ae tatau ona amanaia pe a filifilia pe o le a le mea e tatau ona faʻaaogaina e le tagata faʻaoga.