Tatalaina faila EMZ


Photoshop, o se faʻataʻitaʻiga o ata lautele, e mafai ai ona tatou faʻatinoina faʻamaonia mamanu numera e maua mai i le fana. O le polokalama ei ai se faʻalapotopotoga e taʻua o le "Camera RAW", lea e mafai ona faʻapipiʻiina ia faila e aunoa ma le manaʻoga e liua i latou.

O le asō o le a tatou talanoa e uiga i mafuaʻaga ma fofo o se faʻalavelave taatele faʻatasi ma mea tau mamanu.

RAW tatala mataupu

E masani lava, a e taumafai e tatala se faila RAW, e le manaʻo le Photoshop e maua, faʻaalia se mea e pei o lenei faamalama (i ni fesuiaiga eseese e ono eseese feau):

O lenei mea e mafua ai le le mautonu ma le le fiafia.

Mafuaaga o le faafitauli

O le tulaga lea e tupu ai lenei faafitauli o le tulaga masani: a maeʻa le faatauina o se ataata fou ma se ata muamua muamua, o loo e taumafai e faasaʻo ata e maua ai, ae Photoshop tali mai ma le faamalama o loo faaalia i luga.

O le mafuaʻaga mo lenei mea tutusa: o faila na faia e lau 'upega taʻavale pe a feteʻenaʻi e le ogatusa ma le faʻaogaina o le Module RAW module faʻapipiʻi i Photoshop. E le gata i lea, o le lomiga o le polokalama lava ia atonu e le ogatasi ma le faʻaogaina o le module e mafai ona fai e nei faila. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi faila o le NEF e lagolagoina i na o le Camera RAW, lea o loʻo aofia ai i PS PS6 poʻo laʻitiiti.

Tali i le faafitauli

  1. O le tali sili ona manino o le faʻapipiʻi lea o se kopi fou o Photoshop. Afai e le fetaui lenei filifiliga ia te oe, ona e alu lea i le isi aitema.
  2. Faʻafou le module o loʻo iai. E mafai ona e faia lenei mea i luga o le upega tafailagi aloaia a Adobe e ala i le siiina o le pusa tufatufaina mea e tutusa ma lau version PS.

    Talia le tufatufaina mai le nofoaga aloaia

    Faamolemole ia maitauina o lenei itulau e naʻo le afifiina mo pusa CS6 ma laʻititi.

  3. Afai ei ai sau Photoshop CS5 pe sili atu foi, ona le aumaia ai lea o le iuga. I lenei tulaga, na o le tasi lava le fofo o le faaaogaina lea o le Adobe Digital Negative Converter. O lenei polokalama e leai se totogi ma faia se tasi o galuega: liliu tagata i totonu o le DNG format, lea e lagolagoina e vaega matutua o le Modula Camera RAW.

    Tikiake le Adobe Digital Negative Converter mai le upega tafaʻilagi aloaia.

    O lenei metotia e lautele ma talafeagai i mataupu uma o loʻo taʻua i luga, o le mea autu o le faitauina ma le faʻaeteete faatonuga i le itulau download (o le Rusia).

I le taimi lea, o fofo i le faafitauli i le tatalaina o faila RAW i Photoshop ua vaivai. E masani lava o lenei mea ua lava, a leai, atonu o ni faafitauli matuia i le polokalama lava ia.