Faʻamuʻu le Google Chrome browser - o le a le mea e fai?

O se faitioga masani mai tagata Google Chrome o le masini lemu o le masini. I le taimi lava e tasi, o le chrome e mafai ona faʻagesegese i auala eseese: o nisi taimi e amataina ai le masini mo se taimi umi, o nisi taimi e tupu mai ni nofoaga e tatala ai, taʻavale itulau, poʻo le taimi e taʻalo ai i le vitio i luga o le initaneti (o loʻo i ai se taʻiala eseese i le autu mulimuli -

O lenei tusi lesona e auiliiliina pe faapefea ona iloa le mafuaʻaga o le faʻagesegese o Google Chrome i le Windows 10, 8 ma le Windows 7, o le a le mafuaʻaga e faʻaalu lemu ma pe faapefea ona faʻaleleia le tulaga.

Faaaoga le pule o le galuega a Chrome e saili ai po o le a le mafuaʻaga e faʻagesegese ai.

E mafai ona e vaai i le uta i luga o le faagasologa, faʻaaogaina o le manatuaina ma le fesoʻotaʻiga e le Google Chrome browser ma ona tafaʻi taʻitasi i le pule o le Windows, ae le o tagata uma e iloa o le chrome e iai lona pule faʻatulagaina i totonu, faʻamalamalama auʻiliʻili le avega e mafua mai i tafaʻosiu ma faʻaopoopoga mamao.

Le faʻaaogaina o le Task Manager a Chrome e suʻe ai le mafuaʻaga o taofi, faʻaoga laasaga nei.

  1. A oi ai ile masini, lolomi le Shift + Esc - o le Google Chrome task manager o le a tatalaina. E mafai foi ona e tatalaina i luga o le lisi - Meafaigaluega faaopoopo - Faʻatonu Task.
  2. I le pule o le galuega e tatala, o le a e vaʻai i se lisi o nusipepa tatala ma le faʻaaogaina o le RAM ma le polokalama. Afai, e pei ona i ai i totonu o le sikolasipi, ua e vaʻaia e faʻaaogaina e le isi faʻalautele se tele o mea ole komepiuta (processor), o se mea e afaina ai le galuega atonu o le a tupu i luga, o le aso e masani ona masani ai (mea e le masani ai initaneti i luga o le initoneti, "free download" ma punaoa faapena).
  3. Afai e manaʻomia, faʻaoga saʻo i soʻo se mea i le pule o galuega, e mafai ona e faʻaalia isi koluma ma faʻamatalaga faaopoopo.
  4. I se tulaga lautele, e le tatau ona e maasiasi i le mea moni e toetoe lava o nofoaga uma e sili atu i le 100 MB o le RAM (pe a lava e iai) - mo tagata sailiili o nei aso, o se mea masani ma, e le gata i lea, e masani ona televave galuega (talu mai o loʻo i ai se fesuiaiga o punaoa o nofoaga i luga o se upega tafaʻilagi poʻo se pulou, lea e sili atu ona lemu nai lo le RAM), ae afai o soʻo se nofoaga e tu i fafo mai le ata tele, e tatau ona e gauai atu i ai ma atonu, faʻamaeʻaina le faagasologa.
  5. Task "Process GPU" i le Chrome Task Manager e nafa ma le galuega o le faʻatautaia o faʻatautaia. Afai e mamafa tele le faagasologa, e mafai foi ona ese lenei mea. Masalo o se mea e sese i le avetaavale kata o vitio, pe e aoga le taumafai e faʻamalosi le faʻatautaia o mea faʻanatinati i le masini. E taua le taumafai e faia pe afai e faʻagesegeseina le tafe o itulau (toe uia, ma isi).
  6. O le pule o galuega a Chrome e faʻaalia ai le avega e mafua mai i faʻaopoopoga o masini ma nisi taimi, afai latou te galulue le saʻo pe i ai foi le code e le o manaʻomia i totonu (lea e mafai foi), atonu o le faʻaopoopoga o loʻo e manaʻomia, o le a faʻagesegese ai lau sailiga.

Ae paga lea, e le o taimi uma e ala i le fesoasoani a le Google Chrome Task Manager e mafai ona e suʻeina le mafuaʻaga o le lags. I lenei tulaga, mafaufau i vaega faaopoopo nei ma taumafai nisi auala e faasaʻo ai le faafitauli.

Mafuaʻaga faʻapitoa e faʻagesegese ona faʻaitiitia ai chima

Muamua lava, e tatau ona manatua i le taimi nei e faʻapea, o faʻamatalaga lata mai i le lautele ma le Google Chrome aemaise lava o loʻo faigata tele i uiga faʻapitoa o se komepiuta ma, afai e le lava lau komipiuta, e le lava le RAM (4 GB mo 2018), ona mafai lea o faafitauli e mafai ona mafua mai i lenei mea. Ae o nei mea e le o mafuaʻaga uma.

Faatasi ai ma isi mea, e mafai ona tatou faʻasino atu taimi ia atonu e aoga i le faʻamautuina o le faafitauli:

  • Afai e umi se taimi e amataina ai Chrome - masalo o le mafuaʻaga mo le faʻapipiʻiina o se laʻititi o le RAM ma se vaega itiiti o le avanoa i luga o le poloka o le disk (i luga o le taavale C), e tatau ona e taumafai e faʻamamā.
  • O le vaega lona lua, e fesoʻotaʻi foʻi ma le faʻalauiloaina - o nisi o faʻaopoopoga i le masini e amataina i le amataga, ma i le Task Manager i le taimi muamua o Chrome, latou te amio masani.
  • Afai o loʻo faʻagasolo malie le tatalaina o itulau i totonu o le Chrome (pe a faʻapea o le Initaneti ma isi suʻesuʻega e lelei), masalo ua e liliuina ma ua galo e faʻasaʻo se ituaiga o VPN poʻo le Proxy extension - o le Initaneti e sili atu le sologa lelei i latou.
  • Mafaufau foi: pe afai, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o lau komepiuta (poʻo se isi masini e fesoʻotaʻi i le fesoʻotaʻiga tutusa) se mea e faʻaaogaina ai le Initaneti (mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata gaosi vaitafe), o le a faʻaitiitia ai le amataina o itulau.
  • Taumafai e faʻamalo lau Google Chrome cache ma faʻamaumauga, silasila Faʻapefea ona faʻamalamalama lau faʻaoga i totonu o se masini.

E tusa ai ma faʻalautelega o Google Chrome, o le tele lava o mafuaʻaga o le faʻagasoloina o le faagaoioia o masini komepiuta (faapea foi ma ona alu ese), ae e le o taimi uma e mafai ai ona "puʻe" i latou i le pule lava e tasi, aua o se tasi o auala ou te fautuaina o le taumafai e faʻamalo uma faʻaopoopoga (tusa lava pe talafeagai ma aloaia) faʻaopoopoga ma suʻe le galuega:

  1. Alu i le lisi - meafaigaluega faʻaopopo - faʻaopoopoga (pe ulufale i le pusa o le tuatusi chrome: // faʻaopoopoga / ma faʻasalaga Enter)
  2. Faʻasalaga mea uma (e oo lava i mea e te manaʻomia mo le 100 pasene, tatou te faia mo sina taimi, mo na o le suʻega) o le faʻalauteleina o le Chrome ma le app.
  3. Toe amata lau masini ma vaai pe faapefea ona faʻaalia lenei taimi.

Afai e foliga mai ua leai se faʻafitauli, o le faafitauli ua mou atu ma ua leai ni taofi, taumafai e fesuiaʻi taitoatasi, seiloga e iloa le faafitauli. I le taimi muamua, o masini plug-ins Chrome Chrome na ono mafua ai faafitauli tutusa ma e ono mafai ona tapeina i se auala talitutusa, ae o le plug-in pulega na aveesea i lomiga lata mai o le sailiga.

E le gata i lea, o le faagaoioiga o tagata sailiili e mafai ona aʻafia e malware i luga o le komepiuta, ou te fautuaina e faatino se faʻatalanoaga ma le fesoasoani o meafaigaluega faapitoa mo le aveesea o mea leaga ma le ono le manaʻomia.

Ma o le mea mulimuli: afai o loʻo i ai itulau o loʻo i luga o faʻatautaia uma, o loʻo amata lemu, e le na o Google Chrome, i lenei tulaga e tatau ona e suʻeina mafuaʻaga i fesoʻotaʻiga ma faʻalapotopotoga lautele (mo se faʻataʻitaʻiga, ia mautinoa e le oi ai sau faʻaufaʻailoga, ma isi mea. E mafai ona maua lenei mea i le tusiga E le tatalaina le itulau i totonu o le 'upega tafailagi (e tusa lava pe latou te tatalaina pea).