Fesuiaʻi i le va o kata faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia ma ata mataʻutia i luga o se komepiuta HP


O le tele o kamupani gaosi komepiuta na faʻaaoga lata mai nei ia latou oloa tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia i foliga o se GPU faʻapipiʻi ma tuʻufaʻatasia. O Hewlett-Packard e le o se faʻasalalauga, ae o lona faʻataʻitaʻiga i le foliga o le Intel processor ma AMD faʻataʻitaʻiga na mafua ai faafitauli i le taʻaloga o taʻaloga ma talosaga. O le asō tatou te fia talanoa e uiga i le fesuiaiga o faʻamalosi ata i totonu o se pusa i luga o le komepiuta HP.

Suʻe ata i le komepiuta HP

I le tulaga lautele, o le fesuiaiga i le va o le teuina o le malosi ma le GPU mamana mo le komepiuta o lenei kamupani e toetoe lava a ese mai le faiga lava lea e tasi mo masini mai isi gaosi oloa, ae o loo i ai ni numera ona o foliga o Intel ma AMD. O se tasi o nei foliga o le tekinolosi o le suiga tele i le va o kata vitio, lea o loʻo tusia i le avetaavale faʻasolosolo sikolasipi. O le igoa o tekinolosi e tautala mo ia lava: e sui le komepiuta i le va o le GPU e fuafua i le taumafaina o le eletise. Ala, o lenei tekinolosi e le faʻamaina atoatoa, ma o nisi taimi e le lelei le galue. O le mea e lelei ai, na saunia e le au atinaʻe se filifiliga faapena, ma tuu ai le avanoa e faʻaleleia ai le pepa vitio manaʻomia.

Aʻo le i amataina gaioiga, ia mautinoa ua faʻapipiʻi le avetaavale lata mai mo le ata vili. Afai e faʻaaogaina se taimi e leʻi leva, siaki le tusi lesona i le fesoʻotaʻiga i lalo.

Lesona: Faʻaleleia o avetaavale i luga o se pepa ata AMD

Ia mautinoa foi e fesootai le uaea eletise i le komepiuta, ma o le mamanu o le fuafuaga ua faatulagaina i "Galuega Maualuga".

A maeʻa lena mea, e mafai ona e alu sao i le nofoaga.

Metotia 1: Puleaina le avetaavale kata vitio

O le auala muamua e avanoa e sui ai i le va o GPU o le faʻapipiʻiina lea o se talaaga mo se talosaga e ala i se avetaʻavale kata vitio.

  1. Faʻasatau saʻo i le avanoa avanoa "Papamaa" ma filifili mea "AMD Radeon Settings".
  2. A maeʻa le aoga, alu i le lisi "Faiga".

    Ma le isi, alu i le vaega "Faʻataʻifuina o ata".
  3. I le itu saʻo o le faamalama ei ai se faamau "Talosaga Taofia", kiliki i luga. O le a amataina se lisi mataʻutia e tatau ona e faʻaogaina "Faʻapipiʻiina Faʻataʻitaʻiga Talosaga".
  4. O le fetuunaiga fetuutuunai mo faʻamatalaga e tatala. Faaaoga le faamau "Vaʻai".
  5. O le a faʻaalia se pusa talanoa. "Saili"lea e tatau ona e faʻamaonia ai le faila faila o le polokalama poʻo le taʻaloga, lea e tatau ona galue i se kata vitio lelei.
  6. A maeʻa ona faʻaopopo se tala fou, kiliki i luga ma filifili le filifiliga "Galuega Maualuga".
  7. Faʻataunuʻu - o le taimi nei o le a faʻaaogaina le polokalama filifilia e ala i se kata faʻamaonia tulaga ese. Afai e te manaʻo i le polokalama e tamoʻe i se GPU e teu ai le mana, filifili le filifiliga "Faasaoina o le malosi".

O le ala sili lea ona talitonuina mo fofo faʻaonapo nei, o lea matou te fautuaina e faʻaaogaina e avea ma autu autu.

Metotia 2: Faʻatulagaga o faiga faʻavae (Windows 10, itulau 1803 ma mulimuli ane)

Afai o loʻo faʻaaoga e lau HP komepiuta le Windows 10 fausia 1803 ma fou, o loʻo i ai se filifiliga sili atu ona faigofie e faʻaaogaina ai lenei mea po o lena talosaga ma se kata faʻamaonia tulaga ese. Fai mea nei:

  1. Alu i "Papamaa", faapipii le fetuu i luga o le avanoa avanoa ma le kiliki i luga. O le lisi autu o loʻo i ai lea e te filifilia ai le filifiliga "Ata Mata".
  2. I totonu "Filifiliga ata" alu i le tab "Faʻaalia"pe afai e leʻi tupu fua lenei mea. Tusi i luga o le lisi o filifiliga i le vaega. "Faateleina Faʻaalia"lalo ifo o fea le sootaga "Faʻatulagaina Ata"ma kiliki i luga.
  3. Muamua, i le lisi o le matūua, seti le mea "Vasega masani" ma faʻaaoga le ki "Iloiloga".

    O le a faʻaalia se faamalama "Saili" - faʻaaoga e filifili ai le faila faila o le taaloga poʻo le polokalama e manaʻomia.

  4. A maeʻa ona faʻaalia le tusi i le lisi, kiliki le ki. "Filifiliga" lalo ifo.

    Le isi, tusi i le lisi lea e te filifilia "Galuega Maualuga" ma lolomiina "Faasaoina".

Mai le taimi nei, o le talosaga o le a tamomoe ma se GPU maualuga.

Faaiuga

O kiliva kiliva i luga o le komepiuta a HP e sili atu le faigata nai lo masini mai isi gaosiga, ae mafai ona faia e ala mai i faiga fou a le Windows, poʻo le faʻatulagaina o se talaaga i le vaʻaia o taʻavale GPU.