E faʻafefea ona faʻamafanafanaina le vevela o Windows

Windows 7, 8, ma i le taimi nei o le vevela a le Windows 10 e faigofie ai le olaga mo i latou e manatuaina ma faʻaaogaina e faʻaaoga ai. Mo au, o le sili ona faʻaaogaina o Win + E, Win + R, ma le faʻasalaga o Windows 8.1 - Win + X (Win o lona uiga o le ki ma le logo a le Windows, ma i le tele o faʻamatalaga latou te tusia e leai se mea taua). Ae ui i lea, atonu e manaʻo se tasi e faʻamaʻave le vevela o Windows, ma o lenei tusi lesona o le a ou faʻaalia ai pe faapefea ona faia lenei mea.

Muamua, e uiga i le auala e faigofie ai ona faʻamalosi le ki o le komepiuta i luga o le komepiuta ina ia le tali atu i le tigā (o le mea lea o le a tape uma ai le vevela ma lona auai), ona faʻataʻitaʻia ai lea o vaega taʻitasi taʻitasi lea o loʻo i ai Win. O mea uma o loʻo faʻamatalaina i lalo e tatau ona galulue i le Windows 7, 8 ma le 8.1, faʻapea foi i le Windows 10. Vaʻavaʻi: Faʻafefea ona faʻaogaina le Windows i luga ole komepiuta po o komepiuta.

Faʻamā le ki o le Windows e faʻaaoga ai le Faʻatonu Resitara

Ina ia mafai ona faʻamaonia le ki Windows i luga o le komepiuta o se komepiuta po o le komepiuta, taʻavale le faatonu resitala. O le auala sili ona vave e faia ai lenei mea (ao lilo le ki vevela) o le taʻalo lea i le Win + R, ma mulimuli ane o le a faʻaalia ai le Matala Mata. Matou te ulu atu i ai faʻatonutonu ma lolomi Ulufale.

  1. I totonu o le resitala, tatala le vaega (o le igoa lea o le pusa i le tauagavale) HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Aiaiga Explorer (Afai e leai se pusa Explorer i Aiaiga, ona kiliki ai lea o Polokalama ma le kilikiina o le kuki, filifili "Foafoaga le vaega" ma faaigoa ia Explorer).
  2. I le vaega o le Vaega o loʻo faʻamafaʻaloina, kiliki i luga i le itu taumatau o le nusipepa resitala, filifili le "Foafoaga" - "NUMERA DWORD 32 bits" ma faaigoa NoWinKeys.
  3. Faʻasala faalua i luga, faatulaga le tau i le 1.

A maeʻa lena mea e mafai ona e tapunia le faatonu o le resitala ma toe faʻafou le komepiuta. Mo le tagata o loʻo faʻaaoga nei, o le komepiuta Windows ma faʻapitoa uma o loʻo fesoʻotaʻi ma lea mea o le a le aoga.

Faʻasala ia 'aveʻamea taʻitasi a Windows

Afai e te manaʻomia le faʻamaloina o fuʻa faapitoa i le faʻaaogaina o le kiina o le Windows, e mafai foi ona e faia lenei mea i le Ofisa Resitala, i le HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Advanced section

O le alu i lenei vaega, kiliki-i totonu o le eria ma laina, filifili "New" - "Faatalanoaga o le uamea e mafai ona faʻaalu" ma faaigoa o DisabledHotkeys.

Faalua faalua i luga o lenei parakalafa ma i totonu o le tulaga tau aoga ulufale i mataitusi ia o le vevela o ki o le a le atoatoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te ulufale atu i EL, o le au manumalo Win + E (faʻalauiloa Explorer) ma Win + L (Lisi puipui) o le a taofia le galue.

Kiliki le OK, tapuni le faatonu o le resitala ma toe amata le komepiuta mo suiga e aoga. I le lumanaʻi, afai e te manaʻomia e toe faʻafoi mea uma e pei ona i ai, ia na o le tape pe suia ia faʻaiuga na e faia i le lisi o le Windows.