Ulufale le BIOS i le komepiuta Acer

Aʻo galue i luga o se komepiuta, e le o tagata uma e faʻaaogaina le tausiga o polokalame, ma o nisi oi latou e le iloa pe faapefea ona faia. Ae le faʻaaogaina faʻaletonu poʻo le faʻaaogaina o masini komepiuta e mafai ona aʻafia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le polokalama ma faapuupuu lona ola. Seʻi o tatou vaʻaia pe faʻapefea ona faʻatino lelei nei faʻatinoga i luga o se PC o loʻo faʻaogaina le Windows 7.

Faʻatulagaga

E tele auala e faʻapipiʻi ai le polokalama, e faʻatatau i le ituaiga o le faʻapipiʻi. I le tele o tulaga, o le faʻatulagaina o le faʻatulagaina o faʻatulagaga e faʻatinoina "Faʻasalalau Faʻatonu", e ui lava o loʻo i ai auala e itiiti se vaega o le tagata e faaaogaina. E le gata i lea, o loʻo i ai mea e taʻua o telefoni feaveaʻi e le manaʻomia le faʻapipiʻi ma faʻatautaia saʻo pe a uma le kiliki i le faila faila.

O eseese algorithms mo le faʻapipiʻiina o komepiuta i komepiuta ma le Windows 7 o loʻo faʻamatala auiliiliina i lalo.

Metotia 1: "Faʻasalalau Faʻatonu"

Algorithm faʻapipiʻi polokalama faʻaaogaina Faʻamatalaga Faʻamatalaga e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le faʻatulagaina o le talosaga. Ae i le taimi lava e tasi, o le faiga lautele e foliga tutusa lava. Ma le isi, matou te mafaufau i le faʻatulagaga mo se faʻatulagaga masani o le talosaga i lenei auala i luga o se komepiuta ma le Windows 7.

  1. Muamua lava, e te manaʻomia le tamoe i le faila faila (installer) o le polokalama e te manaʻo e fai. I le avea ai o se tulafono, o faila e faʻalautele le EXE poʻo le MSI ma aofia ai upu io latou igoa "Faʻamau" poʻo "Seti". Tuʻu ese mai "Saili" poʻo se isi faila faila e ala i le faalua-kiliki i le kata i le itu tauagavale i luga o se mea.
  2. A maeʻa, i le avea ai o se tulafono, e tatalaina se faamalama o faʻamaumauga o le tausiga o tusi (UAC), pe afai e te leʻi faʻamalosi muamua. Ina ia faʻamaonia le gaioiga i luga o le lalagaina o le masini, kiliki le faamau. "Ioe".
  3. E le gata i lea, e faalagolago i le tagata e faʻatulagaina faapitoa, pe tatau ona tatala pe vave loa le faamalama o le gagana "Faʻasalalau Faʻatonu". I le mataupu muamua, e pei o se tulafono, o le gagana faʻalauiloa ua fautuaina e le mafai ona fai (pe a lagolagoina e le polokalama), ae mafai ona e filifilia seisi mai le lisi. A maeʻa filifiliga, kiliki le ki. "Lelei".
  4. Ona tatalaina lea o le faamalama fiafia. Faʻamatalaga Faʻamatalagao lona faʻauiga o le a fetaui lelei ma le gagana na filifilia i le laasaga muamua. I totonu, i le avea ai o se tulafono, e tatau lava ona e kiliki "Lisi" ("Lisi").
  5. Ona tatala lea o le faamalama o le maliega o laisene. E fautuaina e faamasani i ana tusitusiga, ina ia i ai i le lumanaʻi o le a leai se le malamalama pe a faʻaaogaina le polokalama. Afai e te malilie i faʻamatalaga ua faʻamatalaina, e tatau ona e siaki le atigipusa talafeagai (pe faʻaauau le leitio), ona kiliki lea "Lisi".
  6. I se tasi taimi i totonu "Masini" O se faamalama atonu e foliga mai o le a talosagaina ai oe e faʻapipiʻi isi mea faʻapipiʻi e le fesoʻotaʻi tonu i le oloa autu. Ma, i le avea ai o se tulafono, o le faʻaaogaina le faʻaaogaina o nei polokalama e aofia ai. O le mea lea, o le taimi lava e te oʻo ai i lenei laasaga, e taua le le siakiina o igoa o talosaga faaopoopo uma ina ia aua neʻi avega le komepiuta i le faʻapipiʻiina o masini komepiuta e le manaʻomia. I le masani ai, afai e te manaʻomia se isi polokalama faʻapitoa ma mafaufau e fetaui, ona e tatau lea ona tuʻuina se faailoga e faʻafeagai ma lona igoa. A uma ona e ulufale i tulaga talafeagai, kiliki "Lisi".
  7. I le laasaga e sosoo ai, e tatau ona e faʻamaonia le faʻamaumauga o loʻo i ai le pusa o loʻo i ai le polokalama faʻakomepiuta. I le avea ai o se tulafono, e le mafai ona fetaui ma le laasaga masani mo le faʻafeiloaia o polokalame Windows - "Polokalama Polokalama", ae o nisi taimi ei ai isi filifiliga. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e tofia soʻo se isi lava faila puʻupuʻu e faʻafeiloaʻi ai faila faila, e ui e aunoa ma se manaʻoga faapitoa tatou te le fautuaina e faia lenei mea. A maeʻa faʻasalalau le faila o le faila, kiliki "Lisi".
  8. I le laasaga e sosoo ai, o se tulafono, e tatau ona e faʻamaonia le lisi o lisi "Amata"pe o fea o le a tuʻuina ai le pepa o talosaga. E le gata i lea, e mafai ona faʻatulagaina e tuʻu le faʻamalama i luga o le komepiuta "Papamaa". O le tele o taimi e faia lenei mea e ala i le siakiina o siaki. Mo le amataina o le faʻatulagaina vave, kiliki "Faʻamau" ("Faʻamau").
  9. O lenei mea e amata ai le faʻatulagaga o le talosaga. O lona umi e faalagolago i le tele o faila e faʻapipiʻiina ma le mana o le PC, e amata mai i se vaega o le lua i se taimi uumi. E mafai ona mataʻituina le tulaga o le faʻapipiʻiina "Faʻasalalau Faʻatonu" faʻaaogaina o se faʻamatalaga mataina. O nisi taimi o faamatalaga e tuuina mai o se pasene.
  10. A maeʻa le faʻapipiʻi i totonu "Faʻasalalau Faʻatonu" O se savali faamanuiaina o loʻo faʻaalia. I le avea ai o se tulafono, e ala i le setiina o le atigipusa, e mafai ona faʻatautaia le faʻalauiloaina o le talosaga faʻapipiʻi pe'ā maeʻa le faʻamalama o loʻo i ai nei, faʻapea foi ma isi isi mea faʻamuamua. A maeʻa uma galuega talafeagai, ia alu ese mai le faamalama "Masters" lolomi "Fai" ("Faauma").
  11. I lenei faʻatulagaina o le talosaga e mafai ona mafaufauina atoa. O le a amataina pe a otometi (pe afai e te faʻamaonia tulaga talafeagai i totonu "Masini"), e ala i le kiliki i luga o lana alalaupapa poʻo le faila faila.

E taua: O luga na tuʻuina mai se faʻapitoa faʻapipiʻi algorithm "Faʻasalalau Faʻatonu", ae pe a faʻatinoina lenei faiga i lenei auala, e mafai e talosaga taʻitasi ona i ai ni ona faʻaaliga.

Metotia 2: Faʻasalaga lemu

O le faʻaosoosoina o se faʻatulagaina e fai ma faʻagasologa o le faʻaaogaina o tagata i le faʻatulagaga o le faʻatulagaga Ua lava le na o le momoeina o le fetalaiga talafeagai, faila po o le poloaiga ma e leai ni faamalama faaopoopo o le a faaalia i le faagasologa o le taualumaga. O gaioiga uma o le a faʻaalia e natia. O le mea moni, i le tele o tulaga, o le tufatufaina atu o polokalama faʻasalalau e le faʻaalia ai le i ai o sea avanoa, ae pe a faʻatinoina nisi faʻaopoopoga, e mafai e le tagata faʻapipiʻi ona fatuina tulaga talafeagai mo se faʻaogaina lemu e amata ai.

E mafai ona amata le faʻaogaina lemu e faʻaaoga ai metotia nei:

  • Folasaga o faʻamatalaga i totonu "Poloaiga Poloaiga";
  • Tusiga tusitusi i se faila i le faʻaopoopoga o le BAT;
  • Fausiaina o se mea e teu ai le tagata lava ia ma se faila faila.

E leai se algorithm e tasi mo le faʻaogaina o masini komepiuta mo ituaiga uma o polokalama. O faʻatinoga faʻapitoa e faʻalagolago i le ituaiga o packer na faʻaaoga e fatu ai le faila faʻapipiʻi. O le sili ona taʻutaʻua o latou:

  • InstallShield;
  • InnoSetup;
  • NSIS;
  • InstallAware Studio;
  • Msi.

O le mea lea, ina ia mafai ai ona faia se "faʻalogo" i le faʻatonutonuina o le faʻapipiʻi, faia i le fesoasoani a le NSIS packer, e tatau ona e faia laasaga nei.

  1. Taumafai "Poloaiga Poloaiga" e fai ma sui o le pule. Ulufale atoa i le faila faʻapipiʻi ma faaopoopo le uiga i lenei faʻaaliga / S. Mo se faʻataʻitaʻiga, pei o lenei:

    C: MovaviVideoConverterSetupF.exe / S

    Fia o le ki Ulufale.

  2. O le polokalama o le a faʻapipiʻiina e aunoa ma nisi faʻamalama. O le mea moni o le talosaga faʻapipiʻiina o le a faʻaalia e foliga vaaia o le faila talafeagai i luga o le malo malo poʻo luga o le ata "Papamaa".

    Mo se faʻapipiʻi "filemu" e ala i le faʻaogaina o le faʻapipiʻi na faʻaaogaina e faʻaaoga ai le InnoSetup wrapper, e tatau ona e faia taga tutusa, na o le uiga / S faʻaaoga uiga / SILI, ma MSI e manaʻomia le ulu autu / qn.

    Afai e te tamoe "Poloaiga Poloaiga" e le avea ma sui o le pule poʻo taualumaga o loʻo i luga o le a faia e ala i le faamalama Taumafai (lauiloa Manumalo + R), i lenei tulaga, e tatau foi ona e faʻamaonia le faʻalauiloaina o le faʻapipiʻi i le faamalama UACe pei ona faamatalaina i Metotia 1.

E pei ona taʻua muamua, o loʻo i ai foi se auala e faʻaogaina le "lemu" e faʻaaoga ai se faila ma le faʻaopoopoga o le BAT. Mo lenei mea e tatau ona e fatuina.

  1. Kiliki "Amata" ma filifili "Polokalama uma".
  2. Tatala le fafautusi "Tulaga Faataatia".
  3. Le isi, kiliki le pepa Tagalaʻau.
  4. I totonu o le atigi faʻamatalaga tusitusi, tusi le poloaiga lenei:

    amata

    Ona tuu se avanoa ma tusi le igoa atoa o le faila faila o le talosaga na manaomia, e aofia ai lona faʻaopoopoga. Toe tuʻu se avanoa ma faʻaaoga se tasi o na uiga na matou suʻesuʻeina pe a faʻaogaina le metotia ma "Laina o poloaiga".

  5. Le isi, kiliki i le lisi "File" ma filifili "Faasaoina ... ...".
  6. A vagana ai le faamalama o le a tatalaina. Faʻasaga i ai i le tusi lava lea e tasi e pei o le faʻapipiʻi. Mai le lisi pa'ū i le fanua "Pusa o Faiga" filifili se filifiliga "Faʻamaumauga uma". I totonu o le fanua "Igoa ole igoa" ulufale i le igoa tonu lea na maua e le faʻapipiʻi, toe suia le faʻaopoopoga i le BAT. Le isi, kiliki "Faasaoina".
  7. O lenei e mafai ona e tapunia Tagalaʻaue ala i le kiliki i luga o le faʻamaufaʻailoga latalata.
  8. Le isi, tatala "Saili" ma faʻafeiloaʻi i le faʻailoga lea e tu ai le faila fou na faia ma le BAT extension. Kiliki i le auala tutusa e pei o le amataina o le polokalama.
  9. A maeʻa lenei, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻatulagaina o le a faia tonu lava e pei o le taimi e faʻaaoga ai "Laina o poloaiga".

Lesona: Launching le "Poloaiga Poloaiga" i le Windows 7

Metotia 3: Faʻatulagaga Faʻatonu

O le tali o loʻo i lalo i le galuega e faʻatinoina e ala i le tuʻuina sao atu o elemene polokalama. Faʻasalaga, ia e kopi uma faila ma faila o le talosaga i le setete ua maeʻa faʻapipiʻi mai le tasi disketi i le isi e aunoa ma le faʻaaogaina o le masini.

Ae ui i lea, e tatau ona ou vave fai atu o le polokalama ua faʻapipiʻiina i lenei auala o le a le lelei le galue i taimi uma, e pei o se faʻatulagaga faʻapipiʻi, o faʻamaumauga e masani lava ona faia i totonu o le resitala, ma i le taimi faʻatulagaina saʻo, o lenei laasaga ua faaseʻe. Ioe, o le tusi resitala e mafai ona faia ma le lima, ae e manaʻomia ai le malamalama lelei i lenei vaega. E le gata i lea, e televave ma sili atu avanoa talafeagai ua faʻamatalaina e luga oi tatou.

Aveesea

Ia tatou saili nei i le auala e mafai ai ona e aveesea mea na faʻapipiʻiina talu ai nei mai le puʻupuʻu o le komepiuta. O le mea moni, e mafai ona e faʻaaogaina e ala i le tapeina o faila ma faila mai le faila, ae le o le filifiliga sili lenei, aua o le a tele le "lapisi" ma faʻamaumauga sese i totonu o le resitala o le polokalama, i le lumanai o le a aʻafia ai le OS. E le mafai ona taʻua lenei auala saʻo. Lalo o le a tatou talanoa e uiga i le sao saʻo mo le aveeseina o polokalama.

Metotia 1: Faʻaaogaina le faʻaaogaina o le polokalama

Muamua lava, seʻi o tatou vaʻai pe faʻapefea ona aveese le masini komepiuta e faʻaaoga ai lona lava tagata e faʻafaigofie. I le avea ai o se tulafono, pe a faʻapipiʻi se talosaga i totonu o lona faletupe, o le a faʻapipiʻiina foi se isi faʻapipiʻi ese ma se extension extension .exe, lea e mafai ai ona e aveesea lenei polokalama. E masani lava o le igoa o lenei mea faitino e aofia ai le faʻamatalaga "faʻaofiina".

  1. Ina ia faʻatautaia le faʻapipiʻi, kiliki i luga o lona faila faʻalua faalua i le kata i le itu tauagavale i totonu "Saili" poʻo se isi faila faila, e pei lava o le taimi e amata ai lau talosaga.

    E tele taimi e faʻapipiʻiina ai se alalaupapa e faʻalauiloa ai se faʻaaogaina i le faila o le polokalame fetaui i le lisi "Amata". E mafai ona e amataina le faʻatinoga e ala i le faaluaina o le kiliki i luga o lenei ala.

  2. A maeʻa lena, o le a tatala le faamalama o le faʻaaogaina, lea e te manaʻomia e faʻamaonia ai au taga e aveese le tusi talosaga i le kilikiina o le ala talafeagai.
  3. O le a faʻaaogaina le faʻaaogaina o taualumaga, pe a maeʻa ona aveeseina le masini mai le komepiuta PC.

Ae o lenei metotia e le fetaui mo tagata uma e faaaogaina, talu ai e tatau ona saili mo se faila e teu ai, ae faalagolago i le polokalama faapitoa, atonu e maua i lisi eseese. I le faaopoopo atu i ai, o lenei filifiliga e le faʻamaonia ai le maeʻa atoa. O nisi taimi e tele mea e totoe ma faʻamaumauga resitala.

Metotia 2: Polokalame Faapitoa

E mafai ona e faʻaaogaina ia vaivaiga o le metotia muamua pe afai e te faʻaaogaina polokalama faʻapitoa mo le faʻaleleia o polokalame ua mamanuina e aveese atoa le polokalama. O se tasi o laupepa sili ona lelei o lenei ituaiga o le Uninstall Tool. I lana faataitaiga, matou te mafaufau i le fofo o le faafitauli.

  1. Sue le Mea e Faʻaaogāina. O le lisi o tusi talosaga ua faʻapipiʻi i luga o le komepiuta o le a tatalaina. E tatau ona maua le igoa o le masini komepiuta e te manaʻo e aveese. Mo le faia o lenei saoasaoa, e mafai ona e fausia uma elemene o le faasologa ole alafapeta e ala i le kilikiina o le igoa o le koluma "Polokalama".
  2. A maua loa le polokalame manaʻomia, filifili. O faʻamatalaga i le polokalame ua filifilia o le a faʻaalia i le itu tauagavale o le faamalama. Kiliki i le mea "Aveesea".
  3. O le Uninstall Tool o le a otometi lava ona maua i luga o le komepiuta se tulaga e le faʻaaogaina le mea na filifilia, lea na talanoaina i le auala muamua, ma faʻalauiloa. I le isi, e tatau ona e faia taga ua uma ona matou taʻua i luga, mulimuli i fautuaga o loʻo faʻaalia i totonu o le faamalama o le foia.
  4. A maeʻa ona faʻauluina le polokalama, o le Uninstall Tool will scan the system for remaining objects (folders and files), faʻapea foʻi ma faʻamaumauga a le ofisa atonu na tuʻuina e le polokalama mamao.
  5. Afai e iloa mea fou pe a uma ona suʻe, o le a tatalaina se lisi. Ina ia tape mea nei, kiliki "Aveesea".
  6. A maeʻa lena, o le a faʻaaogaina uma elemene polokalama i le PC, lea o le a faʻamaonia le feʻau i le faaiuga o le faʻasalalauga i totonu o le faamalama o le Toolbar. E tatau ona e taomi le ki. "Katia".

O lenei faʻaaogaina atoatoa o le komepiuta i le faʻaaogaina o le polokalama Lelei Mea ua maeʻa. O le faʻaaogaina o lenei metotia e faʻamautinoa ai o le a leai sau toega o masini komepiuta mamao i luga o lau komepiuta, lea o le a aʻafia ai le faʻaogaina o le polokalama atoa.

Lesona: Faʻatinoga mo le vaʻaia atoatoa o polokalama mai le PC

Metotia 3: Faʻamamaina e faʻaaoga le meafaigaluega faʻapipiʻi Windows

E mafai foi ona e aveese le tusi talosaga e faaaoga ai le meafaigaluega i le Windows 7, lea e taʻua "Faʻasili se polokalama".

  1. Kiliki "Amata" ma alu e tusi "Lisi Pulea".
  2. I le tatalaina o le faamalama i le poloka "Polokalama" kiliki le mea "Faʻasili se polokalama".

    E i ai le isi filifiliga e tatala ai le faamalama manaomia. Ina ia faia lenei mea, kiliki Manumalo + R ma i totonu o le fanua o le mea faigaluega Taumafai ulufale:

    appwiz.cpl

    Le isi, kiliki le mea "Lelei".

  3. E tatalaina se atigi "Faʻasalaina pe suia se polokalama". O iinei, e pei ona i ai i le Mea e Faʻaaogaina, e tatau ona e maua le igoa o le polokalama manaʻomia. Ina ia fausia le lisi atoa i le faasologa o le pi faitau, ma faigofie ai ona e suesue, kiliki i le igoa o le koluma "Igoa".
  4. A uma ona faatulaga igoa uma i le faasologa e manaʻomia ma e maua le mea o loʻo manaʻomia, filifili ma kiliki le elemene "Aveese / Suiga".
  5. A maeʻa lena mea, o le a le amataina le faʻaleigaina o le faʻaaogaina o le talosaga, lea ua tatou masani ai i auala muamua e lua. Faia uma gaioiga talafeagai e tusa ai ma fautuaga o loʻo faʻaalia i lona faamalama, ma o le a aveesea le masini mai le komipiʻauta PC.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele auala e faʻapipiʻi ai ma faʻaaogaina le komipiuta i luga o se PC e taʻavale ai i le Windows 7. Afai mo le faʻatulagaina, o se tulafono, e le manaʻomia ona e faʻalavelave tele ma ua lava le faʻaogaina o le filifiliga sili ona faigofie "Masters", ona o le saʻo le aveeseina o talosaga, atonu e aoga tele le faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa, lea e faʻamaonia ai le faʻaaogaina atoatoa e aunoa ma le tumau pea i le ituaiga o "fagu". Ae o loʻo i ai tulaga eseese e le mafai ai ona manaʻomia ni metotia masani o le faʻapipiʻiina poʻo le aveesea o polokalama.