O le a le mea e fai pe afai e le fesoʻotaʻi le komepiuta i le TV e ala i le HDMI

Faʻapipiʻi se komepiuta i se televise faʻatasi ai ma le HDMI-atinaʻe, o nisi o tagata e faʻaaogaina le faʻaaogaina. E masani lava e leai se ata po o se lipine i luga o le TV, ma e tele mafuaaga mo lenei mea. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma le tele o faigata, mulimuli i fautuaga o loʻo i lalo.

E le fesoʻotaʻi le komepiuta i le TV e ala i le HDMI

Fesoʻotaʻiga e ala i le HDMI i lo tatou taimi, o se tasi lea e sili ona lauiloa, aua e mafai ai e oe ona tuʻuina le leo ma le ata i le lelei lelei ma le mausali e mafai ai. Ae ui i lea, pe a taumafai e paʻu se komepiuta ma se televise, e mafai e le tagata faʻaaoga ona i ai ni faʻafitauli eseese o le a tatou alualu i luma ma fesoasoani ia te oe ia malamalama ai. I lenei tusiga o le a tatou talanoa i faafitauli masani o le faʻafesoʻotaʻiina o se komepiuta i se TV e ala i le cable HDMI.

Faafitauli 1: Leai se faailo i luga o le mata, leai se ata

O lea, ua e faʻaogaina masini e ala i se telefoni HDMI, ae le o foliga mai le ata. I lenei tulaga, o gaoioiga nei e mafai:

  1. O le laasaga muamua o le siakiina o le fesoʻotaiga i luga o le televise ma le komepiuta lava ia. O le faʻapipiʻi faʻapipiʻi e tatau ona ulufale uma atu i le HDMI fesoʻotaʻiga o masini e lua.
  2. Ma le isi, siaki ia tulaga o le TV ma le komepiuta lava ia. O le numera o le fesoʻotaʻiga telefoni fesoʻotai o le HDMI o loʻo faʻaalia i le televise, ma o le ata o le faʻaaogaina o foliga o loʻo faʻamaonia i totonu "Lisi Pulea" Windows O le faagasologa o le fesoʻotaʻiina o se PC i le TV e faʻamatala auʻiliʻili i totonu o la tatou isi tusiga e mulimuli i le fesoʻotaʻiga i lalo. Matou te fautua atu ia te oe e mulimuli i fautuaga uma mai iina ma afai o le faʻafitauli fou, toe silasila i lenei tusiga.

    Faitau atili: Faʻafesoʻotaʻi le komepiuta i le TV e ala i le HDMI

  3. E mafai e le tagata fai pona komepiuta ona galue ma le kopi tuai o le avetaavale. E manaʻomia lou faʻafouina e faʻamaeʻa ai le galuega o le HDMI. O le faʻafouina o polokalama faʻapipiʻi o loʻo faʻapipiʻiina e pei o se fausiaina i totonu o Windows, ma e ala mai i polokalame faʻa-tolu. Mo faʻamatalaga i le auala e maua ai le avetaavale fou, faitau le fesoʻotaʻiga i lalo.
  4. Faitau atili: Faʻafouina le avetaavale kata i luga o Windows

Faʻafitauli 2: Le lava le leo

E masani lava, o tagata o loʻo i ai api faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai ni faafitauli i mea lelei. O le ata na lafoina i le TV e aunoa ma se leo atonu e mafua mai i le polokalama ma meafaigaluega e le talafeagai.

  1. O le fetuʻutuʻunaiga o le faʻaoga ole masini leo e ala i le manaʻomia o Windows. O lenei faagasologa o lea laasaga i lea laasaga ua faʻamatalaina i totonu oa tatou mea eseese.

    Faitau atili: Faʻafefea ona faʻalogo le leo i le TV via HDMI

    Matou te fautuaina foi le toe faafouina o le komepiuta kilika mo le masani ai o le faʻaogaina o le HDMI. E mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻatinoina o faʻataʻitaʻiga faʻaleleia tulaga avetaʻavale. I luga o laina o loʻo i lalo, o le ae maua uma tusi lesona talafeagai i lenei autu.

    Faʻamatalaga auiliili:
    Tomai sili ona lelei e faʻapipiʻi ai avetaavale
    Saili mo avetaavale e ala i ID ID
    Faʻapipiʻi avetaavale e faʻaaogaina meafaigaluega Windows

    E mafai ona faʻaaogaina e le e ona le Realtek lau kata se faʻavaega ese.

    Faitau atili: Tikia ma faʻapipiʻi avetaavale lelei mo Realtek

  2. O luga ole HDMI (ARC) e le mafai ona lagolagoina e lau masini. E ui i le mea moni o le taimi nei e toetoe lava o masini uma ua faʻapipiʻiina i tekonolosi ARC, o le faafitauli e le o se mea o le taimi ua tuanai. O le mea moni, o le taimi lava na aliali mai ai le faʻaalia o le HDMI, na ia faia le faʻaliliuina atu o ata. Afai o oe o se "laki manuia" e faʻatau ai se masini pe a faʻaogaina muamua le HDMI, o le a le mafai ona iloa le faʻaliliuina o le leo i soo se auala. I lenei tulaga, o le ae manaʻomia le suia o masini poʻo le faʻatauina o se ulu faʻapitoa.

    Aua nei galo o le uaea e le lagolagoina ai le gaosiga o leo e mafai ona avea ma tagata solitulafono. Vaʻai i le televise ma le komepiuta faʻapitoa e vaʻavaʻai pe faʻaoga le telefoni o le HDMI. Afai e leai ni faitioga i faʻafesoʻotaʻi, e tatau ona e taumafai e sui le uaea i se mea fou.

Faʻafitauli 3: Faʻalavelave fesoʻotaʻi poʻo le uaea

E pei lava o isi tekonolosi, e mafai e faipule HDMI poʻo fesoʻotaʻiga ona toilalo. Afai o metotia ua taua i luga na le aumaia ai le taunuuga manaomia:

  1. Fesootai se isi uaea. E ui lava i le faigofie o le faʻatau, o loʻo i ai ni nai faʻataʻitaʻiga ma ni nuances o le a faia ai le filifiliga saʻo. I se isi tusitusiga, matou te talanoa i nisi auiliiliga e uiga i le filifilia o se masini e maua ai se fesoʻotaʻiga i le va o se TV ma se komepiuta / PC.

    Vaʻai foi: Filifili se telefoni HDMI

  2. Taumafai se fesootaʻiga faapena ma se isi komepiuta poʻo le televise. Afai o se siaki siaki e faʻaalia ai se faafitauli i le komepiuta poʻo le televise, faʻafesoʻotaʻi se nofoaga tutotonu o tautua.

Ua matou mafaufau i ituaiga uma o faaletonu e tupu pe a fesiitai atu se ata komepiuta i se TV. Matou te faʻamoemoe na aoga tele lenei tusiga. I le tulaga e te feagai ai ma mea faʻaletonu faʻaletonu (faʻasologa o fesoʻotaʻiga), aua le toe faaleleia oe lava!