Matou te aʻoaʻoina le ID komepiuta


O le naunau ia iloa mea uma e uiga i lau komepiuta o se vaega o le tele o tagata fia iloa. E moni, o nisi taimi tatou te unaʻia e le gata i le fia iloa. O faʻamatalaga e uiga i masini, polokalama faʻatulagaina, numera telefoni, ma isi, e mafai ona aoga tele ma talafeagai mo faamoemoega eseese. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le komepiuta ID - pe faapefea ona iloa ma pe faapefea ona suia pe a manaʻomia.

Matou te aʻoaʻoina le ID PC

O le faʻamatalaga o le komepiuta o lona tuatusi MAC faaletino i luga o le upega tafailagi, poʻo le, o lana keli fesoʻotaʻiga. O lenei tuatusi e tulaga ese mo masini taʻitasi ma e mafai ona faʻaaogaina e le pule poʻo le auʻaunaga mo faamoemoega eseese - mai le mamao mamao ma le faʻamalosia o polokalame e faʻafitia ai le avanoa i le fesoʻotaiga.

O le mauaina o lau tuatusi MAC e faigofie lava. Mo lenei mea e lua auala - "Pule Sili" ma "Poloaiga Poloaiga".

Metotia 1: Pule Faʻatonu

E pei ona taʻua i luga, o le ID o le tuatusi o se masini faapitoa, o lona uiga, o le fetaulaiga fesoʻotaiga o le PC.

  1. Tatou te oi "Pule Sili". E mafai ona e mauaina mai le lisi Taumafai (Manumalo + R) faʻataina le poloaiga

    devmgmt.msc

  2. Tatala le vaega "Faʻatonuina o fesoʻotaʻiga" ma vaavaai mo le igoa o lau kata.

  3. Faalua faalua i luga o le mea e fetuunai ma, i le faamalama e tatala, alu i le lisi "Avanoa". I le lisi "Meatotino" kiliki le mea "Tuatusi o Fesootaiga" ma i le fanua "Taua" maua le MAC o le komepiuta.
  4. Afai mo nisi mafuaaga o le tau o loʻo faʻatusalia e pei o zeros poʻo le ki o loʻo i le tulaga "Misia", o le auala lenei o le a fesoasoani e fuafua le ID.

Metotia 2: "Poloaiga Tulafono"

I le faʻaogaina o le faʻasalalauga Windows, e mafai ona e faia ni gaioiga eseese ma faʻatulaga tulafono e aunoa ma le faʻaaogaina o le atigi ata.

  1. Tatala i luga "Poloaiga Poloaiga" faʻaaoga le lisi e tasi Taumafai. I totonu o le fanua "Tatala" togi

    cmd

  2. O le a tatalaina le mafanafana e te manaʻomia ai le resitalaina o le poloaiga lea ma kiliki le OK:

    ipconfig / uma

  3. O le polokalama o le a faʻaalia ai se lisi o fesoʻotaʻiga uma o fesoʻotaiga, e aofia ai ma komipiuta (sa matou vaʻaia i totonu "Pule Sili"). Mo i latou taitoatasi o le a tuuina atu a latou lava faʻamatalaga, e aofia ai le tuatusi o le tino. Matou te fiafia i le faʻafesoʻotaʻi matou te fesoʻotaʻi atu i le Initaneti. O lana MAC lea e vaaia e tagata e manaʻomia o ia.

Sui ID

Suiga o le tuatusi MAC o se komepiuta e faigofie, ae e tasi lava le ata. Afai e tuʻuina atu e lau kamupanī soʻo se auaunaga, faʻatulagaga poʻo laisene e faʻavae i le ID, e mafai ona motusia le sooga. I lenei tulaga, e tatau ona e taʻu atu ia te ia le suiga o le tuatusi.

E tele auala e suia ai tuatusi o le MAC. O le a matou talanoa e uiga i le sili ona faigofie ma faʻamaonia.

Filifiliga 1: Card Network

O le filifiliga sili lea ona manino, talu mai le suiina o se keli kesi i le komepiuta, e suia foi le ID. E faʻaaoga foi lenei mea i na masini e faʻatino ai galuega a se faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, o se Wi-Fi poʻo se modem.

Filifiliga 2: Faʻamaumauga Faʻatonu

O lenei metotia e aofia ai le suia faigofie o tau o meatotino o le masini.

  1. Tatala i luga "Pule Sili" (silasila i luga) ma maua lau fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga (kata).
  2. Ua tatou kiliki faalua, alu i le lisi "Avanoa" ma tuu le ki i le tulaga "Taua"pe afai e leai.

  3. Ma le isi, e tatau ona e tusia le tuatusi i le nofoaga talafeagai. MAC o se seti o vaega e ono o numera o le hexadecimal.

    2A-54-F8-43-6D-22

    poʻo

    2A: 54: F8: 43: 6D: 22

    E i ai foi se faʻaaliga iinei. I totonu o Windows, o loʻo i ai tapulaa i le atofaina o tuatusi "ave mai le ulu" i faʻafesoʻotaʻi. E moni, o loʻo i ai foi se togafiti e mafai ai ona vavao lenei faʻasalalauga - faʻaaoga le mamanu. E fa o latou:

    * A - ** - ** - ** - ** - **
    *2-**-**-**-**-**
    * E - ** - ** - ** - ** - **
    *6-**-**-**-**-**

    Nai lo o falemaʻi, e tatau ona e sui i le numera o le hexadecimal. O fuainumera nei mai le 0 i le 9 ma mataitusi mai le A i le F (Latina), o le aofaʻi o tagata e sefuluono.

    0123456789ABCDEF

    Ulufale le tuatusi MAC e aunoa ma se valavala, i le laina e tasi.

    2A54F8436D22

    A maeʻa ona toe faʻaleleia, o le a tuʻuina atu le faʻaiuga fou i se tagata fou.

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e faigofie lava ona maua ma suia le ID komepiuta i luga o le upega tafailagi. E taua le fai atu e aunoa ma se manaoga faanatinati e faia lenei mea e le o se mea e manaʻomia. Aua le faʻafefe i luga o le fesoʻotaiga, e le mafai ona poloka e le MAC, ma o le a lelei mea uma.