Faʻatupulaia ma teu ata i le GIF format


A maeʻa le fatuina o se animation i Photoshop, e tatau ona e teuina i se tasi o fuainumera avanoa, o le tasi Gif. O se vaega o lenei faatulagaga e faapea ua mamanuina e faaali (taʻalo) i le masini.

Afai e te fiafia i isi auala mo le faasaoina o le faʻafiafiaga, matou te fautuaina le faitauina o lenei tusiga iinei:

Lesona: Faʻapefea ona teu se vitio i Photoshop

Faiga faʻavae Gif O le faʻafiafiaga ua faʻamatalaina i se tasi o lesona talu ai, ma o le aso nei o le a tatou talanoa e uiga i auala e teu ai le faila i Gif ma tulaga faʻamaonia.

Lesona: Fausia se ata faigofie i Photoshop

Faʻasaoina GIF

Ina ia amata, toe fai le mea ma ia tilotilo i le faamalama o le faatulagaga. E tatalaina i le kilikiina o le mea. "Faʻasao mo le Initaneti" i le lisi "File".

O le faamalama e aofia ai vaega e lua: o se poloka amata

ma poloka poloka.

Uluai suʻesuʻega

O le filifilia o le numera o filifiliga matamataina e filifilia i le pito i luga o le poloka. Faʻalagolago i ou manaʻoga, e mafai ona e filifilia le tulaga e manaʻomia.

O le ata i totonu o faamalama taʻitasi, sei vagana ai le uluaʻi kopi, ua faʻapipiʻi ese. Ua faia lenei mea ina ia mafai ai ona e filifilia le filifiliga sili.

I le pito i luga pito i luga o le poloka o loʻo i ai se seti o mea faigaluega. Matou te faʻaaogaina naʻo "Lima" ma "Fuataga".

Faatasi ai ma le fesoasoani a "Lima" E mafai ona e gaoioi le ata i totonu o le faamalama ua filifilia. O le filifiliga e faia foi e lenei meafaigaluega. "Fuataga" faia le gaoioiga lava e tasi. E mafai foi ona e sosoʻo mai i fafo ma fafo i le pito i lalo o le poloka.

I lalo ifo o le faamau lea o lo o tusia "Vaʻai". E tatalaina ai le filifiliga filifilia i le mea e le faʻaaogaina ai le masini.

I le faamalama o le masini, i le faaopoopoga i se seti o tuaoi, e mafai foi ona tatou maua HTML code gif

Polokalame poloka

I totonu o lenei poloka, ua faatulaga ai le tulaga o foliga, sei o tatou mafaufau iai i auiliiliga.

  1. Lanu lanu. O lenei nofoaga e fuafua ai po o le fea lanu lanu lanu o igoa o le a faʻaaogaina i le ata i le taimi o le suʻesuʻega.

    • Faʻasalalau, ae naʻo le "fuafuaga o faʻamatalaga". Pe a faʻaaogaina, Photoshop e faia ai se laulau lanu, e taʻitaʻia e ata o loʻo i ai nei. E tusa ai ma le au atinaʻe, o lenei laulau e latalata lava i le auala e vaai ai le tagata i lanu. E sili atu - latalata i le ata muamua, o lanu e sili atu ona mafai ona mafai.
    • Filifilia O le polokalame e talitutusa ma le muamua, ae sili ona faʻaaoga lanu e saogalemu mo le upega tafaʻilagi. E taulaʻi foʻi i luga o le faʻaalia o ata e latalata i le ata muamua.
    • Fetuunai. I lenei tulaga, o le laulau e faia mai lanu e masani ona maua i le ata.
    • Limited. E aofia ai le 77 lanu, o nisi o ia mea ua suia e paʻepaʻe i foliga o se atigipusa (saito).
    • Faʻasalalau. A filifilia lenei polokalame, e mafai ona fai lau lava palota.
    • Lanu uliuli ma papae. O lenei laulau e na o le lua lanu (lanu uliuli ma le paʻepaʻe) e faʻaaoga, e faʻaaoga ai foʻi fatu.
    • I le maʻa. O iinei e eseese ai le 84 lanu o lanu uliuli.
    • MacOS ma Windows. O nei laulau e faʻaputuina i luga o faʻavae o faʻaaliga o ata i tagata suʻesuʻe e faʻaogaina nei faiga faʻaoga.

    O nisi nei o faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o fuafuaga.

    E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o mea muamua muamua e tolu e sili ona lelei le lelei. E ui lava i le mea moni e faʻapea e le mafai ona ese mai le tasi i le isi, o nei polokalame o le a ese le eseesega i ata eseese.

  2. Le tele o numera o lanu i le lanu lanu.

    Ole numera o ata i le ata e afaina ai lona mamafa, ma e tusa ai ma lea, le saoasaoa o le siiina i le masini. Le faʻaaogaina masani 128Talu ai o lenei nofoaga e toetoe lava leai se aoga i le lelei, ae faʻaitiitia le mamafa o le gif.

  3. Upega tafaʻilagi. O lenei seti o loʻo tuʻuina ai le faapalepale lea e liua ai taniva e tutusa ma se paʻu uʻamea faʻamaonia. O le mamafa o le faila e fuafua i le tau o loʻo faʻatulagaina e le pusa: o le tau e sili atu - o le faila e laʻititi. Aʻo le setiina o laupepa Uepiite aua le galo le uiga lelei.

    Faataitaiga:

  4. O le tuʻuina atu e mafai ai e oe ona faʻaliliuina le suiga i le va o lanu e ala i le faʻafefiloi o hu o loʻo i totonu o le laulau faʻamaufaʻailoga filifilia.

    O le fetuunaiga foi o le a fesoasoani, i le mea e gata ai, e faasao ai le faasologa ma le faamaoni o vaega e tasi. Pe a faʻaaogaina le sau, e faʻaopopo le mamafa o le faila.

    Faataitaiga:

  5. Malamalama. Faʻasologa Gif lagolagosua naʻo le manino atoatoa, poʻo le matua opaque pixels.

    O lenei parakalafa, e aunoa ma se fetuutuunaiga faaopoopo, e le faʻaalia laina laina, tuʻu ai pixel ladders.

    Fetuunaiga ua valaauina "Fugaina" (i nisi lomiga "Tuaoi"). E mafai ona faʻaaoga e faʻafefiloi pika o le ata ma le pito i tua o le itulau o le a tuʻu ai. Mo le sili ona lelei, filifili se lanu e fetaui ma le lanu o le laupepa.

  6. Faʻasalaga. O se tasi o nofoaga sili ona aoga mo le Upega. I lea tulaga, afai o le faila e mamafa tele, e mafai ai ona faʻaalia vave le ata i luga o le itulau, pe a utaina, faʻaleleia lona lelei.

  7. O le faaliliuina o le sRGB e fesoasoani e faatumauina ai le maualuga o uluai lanu lanu aʻo e teu.

Faʻasalalauga "Tatalaina o le manino" matua faʻaititia le uiga o le ata, ae e uiga i le parakalafa "Leiloloa" matou te talanoa i le vaega aoga o le lesona.

Mo le malamalama sili i le faagasologa o le faʻatulagaina o le faʻasaoina o gifs i Photoshop, e tatau ona e faʻatino.

Faataitai

O le sini o le faʻamoemoeina o ata mo le Initaneti o le faaitiitia lea o le mamafa o le faila ao tumau pea le lelei.

  1. A maeʻa le gaosia o ata i le lisi "File - Save for Web".
  2. Faʻailoa atu le faʻaaliga manatu "4 filifiliga".

  3. O le mea e sosoo ai e te manaʻomia se tasi o filifiliga e faia i le latalata e mafai ai i le uluai kopi. Tuu atu i le ata i le taumatau o le punavai. Ua faia lenei mea ina ia fuafua le tele o le faila i le maualuga o le lelei.

    O tulaga faʻamamaluina o loʻo i lalo:

    • Lanu lanu "Filifilia".
    • "Luga" - 265.
    • "Tatala" - "Random", 100 %.
    • Aveese le atigipusa i luma o le parakalafa "Faʻaoga", aua o le numera mulimuli o le ata o le a laʻititi lava.
    • "Lanu meli" ma "Leiloloa" - zero.

    Faatusatusa le iuga i le uluai kopi. I le pito i lalo o le faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tatou vaʻaia le tele o le gif ma lona vave saoasaoa i le saoasaoa o le Initaneti.

  4. Alu i le ata o loʻo i lalo e naʻo le faʻapipiʻiina. Sei o tatou taumafai e faʻaaogaina.
    • O le polokalame e totoe e le suia.
    • O le numera o lanu e faʻaititia i le 128.
    • Uiga "Tatala" faaitiitia i le 90%.
    • Upega tafaʻilagi aua e te paʻi, aua i lenei tulaga o le a le fesoasoani ia i tatou e faatumauina le lelei.

    O le GIF ua paʻu mai le 36.59 KB i le 26.85 KB.

  5. Talu ai ua i ai ni fatuga ma ni mea leaga laiti i le ata, o le a matou taumafai e faateleina "Leiloloa". O lenei tulaga maualuga e fuafua ai le maualuga o le faʻamaonia o faʻamaumauga i le taimi o faʻamalosi. Gif. Suiga le tau i le 8.

    Sa mafai ona matou faʻaitiitia le tele o le faila, aʻo leiloa sina mea lelei. O le Gifka ua tusa nei ma le 25.9 kilokarate.

    O le mea lea, na mafai ona matou faʻaitiitia le tele o le ata e tusa ma le 10 KB, lea e silia ma le 30%. O se taunuuga lelei lava.

  6. O isi gaioiga e faigofie lava. Tulei le ki "Faasaoina".

    Filifili se nofoaga e teu ai, tuu le igoa o le gif, ona kiliki lea o le "Faasaoina ".

    Faamolemole ia matau o loʻo i ai se mea e ono tupu ma Gif foafoa ma HTML le pepa lea o le a faʻapipiʻi ai le ma ata. Mo lenei mea e sili atu le filifilia o se pusa avanoa.

    O le iʻuga, matou te maua se itulau ma se faʻailoga i se ata.

Motugaafa: pe a faaigoaina se faila, taumafai e aua le faʻaaogaina uiga o Cyrillic, aua e le mafai e tagata uma ona suʻeina.

I lenei lesona i luga o ata faaola i le faatulagaga Gif maeʻa. I luga o lea mea, na ma maua ai le auala e faʻaaogaina ai le faila mo le faʻapipiʻiina i le Initaneti.