Faʻamatalaga faʻafuaseʻi faʻaletonu ina ua uma le faʻafou

Ina ia galue i luga o se komepiuta, o le iai o se kiore e le o se mea e manaʻomia muamua. O ana galuega uma e mafai ona faigofie ona sui le touchpad. Ae mo galuega tumau, e manaʻomia e ia se polokalama faʻapitoa. E le gata i lea, o avetaavale ua faʻapipiʻiina o le a fesoasoani ia te oe e faʻalelei lelei le paʻapa ma faʻaaoga lona gafatia i le maualuga. I lenei lesona o le a matou taʻu atu ia te oe le mea e maua ai le masini komepiuta mo le paʻu o le ASUS laptopops, ma le auala e faʻapipiʻi ai.

Filifiliga mo le faʻatauina o le avetaʻavale mo le touchpad

E tele mafuaʻaga mo le faʻapipiʻiina o avetaavale paʻapu. O sea fofo e mafai ona aoteleina e se mea sese e aliali mai pe na o le le mafaia ona mafai pe faʻamalo le paʻu lava ia.

Matou te fautua atu ia te oe ia faamasani i auala e foia ai lenei faafitauli.

Metotia 1: Upega tafaʻilagi ASUS

E pei o le mataupu i soʻo se avetaavale mo le ASUS laptopops, o le mea muamua e fai o le suʻeina lea o le masini komepiuta i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le kamupanī.

  1. Alu i le 'upega tafaʻilagi aloaia a le ASUS
  2. I luga o le itulau e tatala, vaavaai mo le nofoaga e suʻe ai. O loʻo tu i le tulimanu pito i luga o le 'upega tafaʻilagi. I lenei tulaga e tatau ona tatou ulufale i le ata o le komepiuta. Afai, o le iʻuga o le ulufale atu i le faʻataʻitaʻiga, ua maua ai matāʻupu, o le a faʻaalia iʻuga i le lisi o le matāua. Filifilia o lau komepiuta.
  3. E masani lava, o le laptopptop model o loʻo lisiina i luga o le fasi pepa e sosoo ma le touchpad.

    ma i tua o le komepiuta.

  4. Afai e tapunia fasi pepa ma e le mafai ona e faʻaaogaina igoa, e mafai ona e taomi "Windows" ma "R" luga o le komepiuta. I le faamalama e tatala, ulu i le poloaigacmdma lolomiina "Ulufale mai". O lenei mea o le a amata ai le laina o le poloaiga. E tatau ona e ulufale i le faasologa, e ala i le toe fai atu "Ulufale mai" pe a mavae ia mea taitasi.
  5. wmic baseboard get Manufacturer
    WMic baseboard e maua ai le oloa

  6. O le numera muamua o le a faʻaalia ai le igoa o le kamupanī komepiuta, ma le lona lua o le a faʻaalia lona ata.
  7. Tatou toe foʻi i le 'upega tafaʻilagi a le ASUS. O le taimi lava e te filifilia ai lau laʻasaga komepiuta mai le lisi pa'ū, o le ae mauaina oe i luga o le itulau ma se faʻamatalaga o le ata ua filifilia. I le pito i luga o le itulau o loʻo i ai le tele o vaega. O loo matou sailia se vaega ua taua "Lagolago" ma kiliki i luga.
  8. I le itulau e sosoo ai, e tatau ona e filifilia se mea-mea. "Avetaavale ma Meafaigaluega". I le avea ai o se tulafono, o ia lava na muamua. Kiliki i le igoa o le sub.
  9. I le laasaga e sosoo ai, e tatau ona e filifilia le OS OS, ma mafaufau loloto i lona loloto. I le lisi o mea e faʻavaivai ai, vaavaai mo lau masini komepiuta.
  10. I le lisi o vaega avetaʻavale o loʻo matou sailia se vaega. "Faasino Mea" ma tatala. I lenei vaega tatou te sailia se avetaʻavale. "ASUS Smart Gesture". O le polokalama lenei mo le touchpad. Ina ia sii mai le oloa ua filifilia, kiliki le pepa "Global".
  11. O le a amataina le upega tafaʻilagi. A maeʻa ona sii mai, tatala ma suʻe mea o loʻo i totonu i se pusa avanoa. Ona tatou tatala lea o le pusa lava ia ma tafe le faila i le igoa mai ai. "Seti".
  12. Afai e aliali mai se lapataiga malu puipuia, kiliki le faamau "Tamoe". O se faiga masani lea, o lea e le tatau ona e popole.
  13. Muamua lava, o le a e vaʻai i le mata faʻafeiloaʻi o le Seti Wizard. Matou te taomi le faamau "Lisi" ia faaauau.
  14. I le isi siata, filifili le faila lea o le a faʻapipiʻi ai le masini. E le gata i lea, e mafai ona e faʻamaonia tagata e faʻaogaina i ai le polokalama o le a avanoa. Ina ia faia lenei mea, siaki le laina talafeagai i lenei faamalama o le polokalama. A maeʻa nei mea uma, kiliki le faamau "Lisi".
  15. I le isi faʻasalaga o le a e vaʻaia ai se savali ua saunia mea uma e amata ai le faʻatulagaga. Matou te fetaomi atu "Lisi" mo lana amataga.
  16. A maea lena, o le a amataina le faʻatulagaina o le avetaavale. E le itiiti ifo ma le minute le umi. O se taunuuga, o le ae vaaia se faamalama ma se savali e uiga i le manuia manuia o le faagasologa. Push button "Katia" ia faamaeaina.
  17. I le iʻuga o le a e vaʻai i se talosaga e toe faʻafou le polokalama. Matou te fautuaina le faia o lenei mea mo le faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa.

Ua maeʻa lenei faʻatulagaga o le masini komepiuta mai le ASUS website. E mafai ona e mautinoa o le faʻatulagaina e masani, e mafai ona e faʻaaogaina "Lisi Pulea" poʻo "Pule Sili".

  1. Tatala le polokalama Taumafai. Ina ia faia lenei mea, tataʻi le autū autu "Manumalo + R". I le faamalama e tatala, ulu i le poloaiga "Puleaina" ma tulei "Ulufale mai".
  2. Suia le faʻaalia o elemene "Lisi Pulea" i luga "Ata laiti".
  3. I totonu "Lisi Pulea" o le ai ai se polokalama "ASUS Smart Gesture" i le tulaga o le manuia o le faʻatulagaina o le polokalama.

Le siakiina "Pule Sili" E taua mea nei.

  1. Faasolo i luga ia ki "Manumalo" ma "R", ma i totonu o le laina vaaia ua ulu atu i le poloaigadevmgmt.msc
  2. I totonu "Pule Sili" sue le lisi "Mice ma isi masini faʻaoga" ma tatala.
  3. Afai e saʻo le faapipiiina o le komepiuta mo le touchpad, ona e vaai lea i le masini i lenei lisi. "ASUS Touchpad".

Metotia 2: Meafaigaluega mo le faʻafouina o avetaavale

Sa matou talanoa e uiga i ia faleaoga i le toetoe lava o lesona uma i la matou vasega ua tuuto atu i avetaavale. O le lisi o tali sili ona lelei o loʻo tuʻuina atu i se isi lesona, lea e mafai ona e faamasaniina oe lava i le mulimuli i le sootaga.

Lesona: O polokalama sili mo le faʻatulagaina o avetaavale

I lenei tulaga, o le a tatou faʻaaogaina le Taʻavale DriverPack Solution. Matou te fautuaina e faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai le taʻavale paʻapa, talu ai o isi polokalame ua i ai faafitauli i le sailia o ia meafaigaluega.

  1. Matou te downloadina le faʻasalalauga i le initaneti o le polokalama mai le nofoaga aloaia ma faʻalauiloa.
  2. I nai minute mulimuli ane, pe a siakiina e DriverPack Solution lau polokalama, o le a e vaʻaia le matala o le polokalama. Manaomia le alu i "Tomai Faʻaalia"e ala i le kiliki i le laina fetaui i le pito i lalo.
  3. I le isi laasaga e tatau ona e siakiina "ASUS Meafaigaluega Faʻatonu". Afai e te le manaʻomia isi avetaavale, ave faʻamalo mai isi masini ma masini komepiuta.
  4. A maeʻa lena, kiliki le ki "Faʻatonu Mea Uma" i luga o le polokalama.
  5. O le iʻuga, o le a amataina le faʻatulagaina o le avetaavale. A maeʻa, o le a e vaʻai i le savali o loʻo faʻaalia i le screenshot.
  6. A maeʻa lena, e mafai ona e tapunia le DriverPack Solution, talu mai lenei taimi o le auala o le a maeʻa.

Mo nisi faʻamatalaga i le faʻapipiʻiina o le komepiuta i lenei aoga, e mafai ona e aʻoaʻo mai se mea ese.

Lesona: Faʻafefea ona faʻafouina avetaavale i luga o lau komepiuta e faʻaaoga ai le DriverPack Solution

Metotia 3: Suʻe se avetaʻavale ile ID

Na matou tuʻuina atu se lesona ese i lenei metotia. I totonu, na matou talanoa e uiga i auala e maua ai le ID ID, ma le mea e fai i ai. Ina ia aua le kopiina faamatalaga, matou te fautua atu i le faitauina o le tusiga lenei.

Lesona: Mauaina o avetaavale e le ID ID

O lenei auala o le a fesoasoani ia te oe e aumaia ai lau touchpad i le olaga. E sili ona aoga i mataupu lea e leʻi aoga ai metotia muamua mo le tasi mafuaaga poʻo le isi.

Metotia 4: Faʻatinoina o le komepiuta i le "Pule o Meafaigaluega"

Afai e musu le touchpad e galue, e mafai ona e taumafai i lenei metotia.

  1. Ua uma ona matou taʻu atu i le faaiuga o le auala muamua pe faapefea ona tatalaina "Pule Sili". Toe fai laasaga o loʻo i luga e tatala ai.
  2. Tatala le lisi "Mice ma isi masini faʻaoga". Kiliki le kuki i luga o le masini e manaʻomia. Faamolemole ia matau e aunoa ma le polokalama faʻapipiʻiina, o le a le valaʻau le masini "ASUS Touchpad". I le lisi autu o loʻo i ai, filifili le mea "Avetaʻavale Faʻafou".
  3. O le isi laasaga o le filifili lea ituaiga o sailiga. Fautuaina e faʻaoga "Suʻega aunoa". Kiliki i le laina talafeagai.
  4. O le faagasologa o le sailia o se avetaavale i lau komepiuta o le a amataina. Afai e maua, e faʻapipiʻiina e le masini le polokalama. A maeʻa lena mea o le a e vaʻaia se feau o le faagasologa ua maeʻa maeʻa.

O se tasi o auala ua matou faamatalaina o le a mautinoa lava e fesoasoani ia te oe e fiafia ai i le tele o galuega o touchpad. E mafai ona e faʻamaeʻaina i le tulaga o le fesoʻotaʻiga o le souris pe faʻamaonia tulafono faʻapitoa mo nisi o gaioiga. Afai ei ai ou faʻafitauli i le faʻaaogaina o nei metotia, tusi i le faʻamatalaga. O le a matou fesoasoani e aumai lau touchpad i le olaga.