Fausia se numera i se mana i Microsoft Excel

O le faʻatuina o se numera i le mana o se faʻataʻitaʻiga faʻatematika. E faʻaaogaina i ni faʻatulagaga eseese, e lua mo faamoemoega faʻaleaʻoaʻoga ma faʻatinoga. Excel ua iai ni mea faigaluega mo le fuafuaina o lenei tau. Sei o tatou vaai pe faʻapefea ona faʻaaogaina i tulaga eseese.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻuina se faailoga i le Microsoft Word

Faʻateleina o numera

I Excel, e tele auala e sii ai se numera i se mana i le taimi e tasi. E mafai ona faia lenei mea i le fesoasoani a se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o se galuega poʻo le faʻaaogaina o nisi, ae le o le masani, filifiliga.

Metotia 1: Fausiaina faʻaaoga le faailoga

O le auala e sili ona lauiloa ma taʻutaʻua o le faʻaleleia o le numera i Excel o le faʻaaogaina lea o le faʻataʻitaʻiga. "^" mo nei faamoemoega. O le faʻataʻitaʻiga faʻavae mo le fausiaina e faapenei:

= x ^ n

I lenei faiga x - o se numera fale lenei n - le tikeri o le fausiaina.

  1. Mo se faʻataʻitaʻiga, e siitia le numera 5 i le lona fa, matou te faia le faʻasinoala i totonu o soʻo se masini o le pepa poʻo le faʻataʻitaʻiga:

    =5^4

  2. Ina ia fuafua ma faʻaalia ona iuga ile matapiuta komipiuta, kiliki le ki. Ulufale luga o le komepiuta. E pei ona tatou iloa, i la tatou mataupu faapitoa, o le a tutusa le 625.

Afai o le fausaga o se vaega o se fua faatatau e sili atu ona faigata, ona faia lea o le taualumaga e tusa ai ma tulafono lautele o le matematika. O le, mo se faataitaiga, i le faʻataʻitaʻiga 5+4^3 o le taimi lava lea o le Excel e faʻaaogaina ai le faʻasalaga i le mana o le numera 4, ona faaopoopo ai lea.

I le faaopoopo atu i ai, faʻaaoga le tagata faʻapipiʻi "^" E mafai ona fausia e le gata o numera masani, ae o faʻamaumauga o loʻo iai i totonu o se ituaiga o pepa.

Faʻalautele mea o le cell A2 i le tikeri ono.

  1. I soo se avanoa avanoa i luga o le pepa, tusi le faaupuga:

    = A2 ^ 6

  2. Matou te taomi le faamau Ulufale. E pei ona mafai ona e vaʻaia, sa saʻo le faʻatinoga. Talu mai le numera 7 o loʻo i totonu o le cell A2, o le taunuuga o le fuafuaina o le 117649.
  3. Afai tatou te mananao e fausia i le tikeri tutusa le numera tele o fuainumera, ona le tatau ai lea ona tusi se fua faatatau mo fuainumera taʻitasi. Ua lava le tusi mo le laina muamua o le laulau. Ona e manaʻomia lava lea ona e alu i le pito i lalo taumatau o le cell ma le fua. O se faʻailoga tumu e aliali mai. Uu le faamaumatau o le kusipavale ma toso i le pito i lalo o le laulau.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o tulaga taua uma o le taimi na manaʻomia na faʻatūina i le malosiaga faʻamaonia.

O lenei metotia e faigofie ma faigofie pe a mafai, ma o le mea lea e sili ona lauiloa i tagata faʻaaoga. E faʻaaogaina i le tele o mataupu faʻatusatusaina.

Lesona: Galulue faʻatasi ma fua faʻatatau i Excel

Lesona: Faʻafefea ona faʻapitoa i Excel

Metotia 2: faʻaaoga le galuega

I Excel o loʻo i ai foi se galuega faapitoa mo le faʻatinoina o lenei faʻatusatusaga. Ua taua - DEGREE. O lona faʻailoga e faapenei:

= DEGREE (numera, tikeri)

Mafaufau i lona faaaogaina i se faataitaiga patino.

  1. Tatou kiliki i luga o le cell lea tatou te fuafua ai e faʻaalia le iuga o le faʻatusatusaga. Matou te taomi le faamau "Insert function".
  2. Tatala Wizard Function. I le lisi o mea o loʻo matou sailia mo se faamaumauga. "TUSI". A uma ona maua, filifili ma kiliki le ki "Lelei".
  3. Le matala o le matala. O lenei tagata faigaluega e lua ni finauga - numera ma le tikeri. Ma e pei o le finauga muamua e mafai ona gaoioi, le tau numera, ma le sela. O lona uiga, o faatinoga e faia i le faʻatusatusaga ma le auala muamua. Afai o le finauga muamua o le tuatusi lea o le cell, ona tuu loa lea o le pusi o le kusi i le fanua "Numera", ona kiliki ai lea i le vaega o loʻo manaʻomia o le pepa. A maeʻa lena, o le numera numera o loʻo teuina i totonu o loʻo faʻaalia i totonu o le fanua. Faʻaauau i totonu o le fanua "Faiva" O le tuatusi o le cell e mafai foi ona faʻaaogaina e fai ma finauga, ae i le faʻatinoga e seasea ona faʻaaogaina. A uma ona tusia uma faamatalaga, ina ia mafai ai ona faia le faʻatusatusaga, kiliki i luga le ki "Lelei".

I le mulimuli ai i lenei mea, o le taunuuga o le faʻatulagaga o lenei galuega tauave o loʻo faʻaalia i totonu o le nofoaga na atofa i le laasaga muamua o le faʻataʻitaʻiga.

E le gata i lea, e mafai ona taʻua le faamalama matala i le alu i le lisi "Faatulagaga". I luga o le lipine, kiliki le faamau "Matematika"i totonu o le pusa meafaigaluega "Faletusi Faʻamasinoga". I le lisi o mea e maua e tatau ona e filifilia "TUSI". A maeʻa lena, o le a faʻataʻamilo le faʻamalama o le faʻamalama o lenei galuega.

O tagata faʻapitoa e iai sina poto masani atonu e le valaʻau Wizard Function, ma ia na o le faʻaaogaina o le fua i totonu o le masini pe a uma le faʻailoga "="e tusa ai ma lona faanumera.

O lenei metotia e sili atu ona faigata nai lo le muamua. O lona faaaogaina e mafai ona tauamiotonuina pe afai e manaʻomia le faʻatinoga i totonu o tuaoi o se galuega faʻapitoa e aofia ai le tele o tagata e faʻatonutonu.

Lesona: Excel Function Wizard

Metotia 3: Faʻasalalauga e ala i aʻa

O le mea moni, o lenei metotia e le masani, ae e mafai foi ona e faʻaaoga pe afai e te manaʻomia le fausia o se numera i le malosi o le 0.5. Seʻio tatou suʻeina lenei mataupu ma se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi.

E tatau ona tatou siitia le 9 i le mana 0.5 pe, a leai, i le ½.

  1. Filifili le sela lea o le a faʻaalia ai le iuga. Kiliki le ki "Insert function".
  2. I le faamalama e tatala Pule sili saili mo se meataitasi ROOT. Filifili ma kiliki le ki. "Lelei".
  3. Le matala o le matala. Faʻatonuga faʻatasi ROOT o se fuainumera. O le faʻatinoga lava ia e faʻaalia ai le faʻaaogaina o le aʻa sikuea o le numera tusia. Ae, talu ai o le aʻa sikuea e foliga tutusa ma le siitia i le mana o le ½, ona saʻo lea o lenei filifiliga mo i matou. I totonu o le fanua "Numera" ulufale i le numera 9 ma kiliki le ki "Lelei".
  4. A maeʻa lena, o le taunuuga e fuafuaina i totonu o le masini. I lenei tulaga, e tutusa ma le 3. O lenei numera o le taunuuga o le siitia 9 i le mana 0.5.

Ae, o le mea moni, latou te faʻaaogaina lenei auala e seasea lava ona faʻatusatusaina, e faʻaogaina ai le sili atu ona lauiloa ma malamalama lelei le eseesega o faʻatusatusaga.

Lesona: Auala e fuafua ai le aʻa i Excel

Metotia 4: Tusi le Numera ma se Tasi i totonu o se Cell

O lenei metotia e le maua ai ni fuafuaga mo le fausiaina. E na o le taimi lava e te manaʻomia ai le tusia o se fuainumera ma se tikeri i totonu o le masini.

  1. Faʻatulaga le selu e tusi i le faiga o tusitusiga. Filifili. Avea i le tab "Home" luga o le mea faapipii i le poloka o meafaigaluega "Numera", kiliki i le lisi o le faasologa o le faasologa o le lisi. Kiliki i le mea "Upu".
  2. I totonu o se tasi potu, tusi le numera ma lona tikeri. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e manaʻomia ona matou tusia le tolu i le tikeri lona lua, ona matou tusia lea "32".
  3. Tuu le fetuu i totonu o se potu ma filifili naʻo le numera lona lua.
  4. Keystroke Ctrl + 1 valaau le faamalama o le faatulagaga. Faʻasaʻo se vaʻa latalata ane i le parakalafa "Ripoti". Matou te taomi le faamau "Lelei".
  5. A maeʻa nei manipula, o le numera faʻamaonia ma le tikeri o le a faʻaalia i luga o le lau.

Faʻalogo! E ui o le fuainumera o le a faʻaalia visuali i totonu o le masini i se tikeri, ae o le Excel e faʻaaogaina e pei o se tusitusiga manino, e le o se numera numera. O le mea lea, o lenei filifiliga e le mafai ona faʻaaoga mo faʻatusatusaga. Mo nei faʻamoemoega, o se faʻamaumauga faʻamaufaʻailoga tikeri e faʻaaogaina i lenei polokalame - "^".

Lesona: Auala e suia ai le telefoni i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i Excel e tele auala e mafai ai ona siitia se numera i se mana. Ina ia filifili se filifiliga faapitoa, muamua lava, e tatau ona e filifili pe o le a se mea e te manaʻomia se faʻamatalaga mo. Afai e te manaʻomia le faia o se fausaga e tusi ai se faʻaaliga i se fua faʻatatau pe na o le faʻatatauina o se tau aogā, ona sili lea ona e tusi e ala i le faailoga "^". I nisi tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina le galuega DEGREE. Afai e te manaʻomia le siitia o le numera i le mana o le 0.5, ona iai lea o se avanoa e faʻaaoga ai le galuega ROOT. Afai e manaʻo le tagata e faʻaalia le faʻaalia o le mana e aunoa ma ni faʻatautaia o gaioiga, ona oʻo lea i le faʻapipiʻiina o le a oʻo mai i le laveai.