Faʻatulagaina o lau komepiuta mo le maualuga o le faatinoga

Le aso lelei! E foliga mai o loʻo i ai ni komepiuta tutusa e lua ma le polokalama lava e tasi - o se tasi oi latou e lelei le lelei, o le lona lua "faʻagesegese" i nisi o taaloga ma faʻaoga. Aisea ua tupu ai lenei mea?

O le mea moni o le tele o taimi e mafai e le komipiuta ona faʻagesegese ona o le "le lelei" o le OS, kata vitio, faila faila, ma isi mea. O le a le mea sili ona manaia, pe afai e te suia nei tulaga, o le komepiuta i nisi tulaga e mafai ona vave galue vave.

I lenei tusiga ou te manaʻo e mafaufau i nei mamanu komipiuta o le a fesoasoani ia te oe e aʻafia ai le maualuga o le faatinoga mai ai (overclocking the processor and card video in this article will not be considered)!

O le tusiga e taulai tonu i le Windows 7, 8, 10 OS (o nisi o vaega mo le Windows XP e le o se mea e le masani ai).

O le anotusi

  • 1. Faʻasalaga auaunaga le talafeagai
  • 2. Seti faʻasologa o galuega, Aafiaga Aero
  • 3. Faatulagaina o le masini faʻapipiʻiina o Windows
  • 4. Faʻamāina ma le faʻamalosiina o le puʻupuʻu
  • 5. Faʻasalalauina o avetaʻalama katalama AMD / NVIDIA + le faʻalauiloa o le avetaʻavale
  • 6. Siaki mo siama + aveese le antivirus
  • 7. Fautuaga aoga

1. Faʻasalaga auaunaga le talafeagai

O le mea muamua ou te fautuaina e fai pe a faʻamaonia ma tue se komepiuta o le faʻaaogaina lea o auaunaga le talafeagai ma lē faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tele tagata e le faʻafouina le latou faʻasalalauga o Windows, ae toetoe o tagata uma o loʻo i ai se faʻafouina o le auaunaga. Aisea?

O le mea moni e faapea o auaunaga taʻitasi e mamafa le PC. I le auala, tutusa le auaunaga faafouina, o nisi taimi e oo lava i komepiuta ma le lelei o le faatinoga, o mamafa ina ia amata ona faigese lemu.

Ina ia faʻamaonia se tautua e le manaʻomia, e tatau ona e alu i le "komipiuta" ma filifili le "auaunaga" tafaʻi.

E mafai ona e faʻaogaina le komepiuta e ala i le komiti e pulea ai poʻo le vave faʻaaogaina o le tuufaatasiga autu WIN + X, ona filifili lea o le "komepiuta komipiuta" tab.

Windows 8 - oomi i le Win + X button tatala lenei faamalama.

Lisi i le lisi auaunaga E mafai ona e tatalaina le auaunaga manaʻomia ma faʻaaogaina.

Windows 8. Puleaina o komepiuta

O lenei auaunaga e le atoatoa (ia mafai, kiliki i le amataga o le button, ia taofi - le taofi taofi).
Le ituaiga o amataina o le auaunaga "lima" (o lona uiga, sei vagana ua e amataina le tautua, o le a le aoga).

Auaunaga e mafai ona le atoatoa (e aunoa ma ni taunuuga ogaoga):

  • Faʻamaumauga a Windows (Galuega Suʻesuʻe)
  • La faiva faila
  • IP fesoasoani fesoasoani
  • Faʻailoga lona lua
  • Lolomi Tusi (pe afai e leai sou lolomiina)
  • Sui Tagata Suʻe Suʻega
  • NetBIOS Support Module
  • Talosaga Talosaga
  • Taimi o Taimi o le Windows
  • Auaunaga Faʻatinoina o Faiga Faʻavae
  • Polokalame Auaunaga Fesoʻotaʻiga Polokalame
  • Auaunaga Lipoti a le Windows Error Reporting
  • Faʻasalaga mamao
  • Falepuipui Puipuiga

I nisi auiliiliga e uiga i auaunaga taitasi e mafai ona e faʻamalamalamaina lenei tusiga:

2. Seti faʻasologa o galuega, Aafiaga Aero

O lomiga Fou o Windows (e pei o le Windows 7, 8) e le o faʻamagaloina mea vaaia eseese, ata, leo, ma isi. "PC) E tutusa foi lenei mea i Aero - o le aafiaga lea o le manino-manino o le faamalama, lea na vaaia i Windows Vista.

Afai o tatou talanoa e uiga i le maualuga o le komepiuta, ona tatau lea ona tape nei aʻafiaga.

Faʻafefea ona sui suiga o le saoasaoa?

1) Muamua, alu i le komiti e taofiofi ma tatala le faʻaoga o le System and Security tab.

2) I le isi itu, tatala le faʻailoga "System".

3) I le koluma agavale e tatau ona avea ma faʻamaufaʻailoga "Faʻasalalau faatulagaga faʻapitoa" - alu i luga.

4) I le isi itu, alu i tafaoga faʻataʻitaʻiga (silasila i le faʻamalama i lalo).

5) I le saoasaoa o faʻatulagaga, e mafai ona e faʻaogaina uma vaaiga vaaia a le Windows - Ou te fautuaina na o le tataʻi le pusa "tuʻuina atu le lelei tele o komepiuta"Ona faʻafaologaina lea o faʻatulagaga e ala i le kiliki i luga o le" OK "button.

E faʻapefea ona faʻamalosi Aero?

O le auala pito sili ona faigofie o le filifili lea o se autu masani. Faʻafefea ona faia lenei mea - tagaʻi i lenei tusiga.

O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe e uiga i le faaletonu o le Aero e aunoa ma le suia o le autu:

3. Faatulagaina o le masini faʻapipiʻiina o Windows

O le tele o tagata e le fiafia i le saoasaoa o le liliuina o le komipiuta ma le lokaina o Windows ma polokalama uma. O le komepiuta e umi se taimi e teʻa ai, e masani lava ona o le tele o polokalama o loʻo faʻatupeina mai le amataga pe a faʻaalia le PC. Ina ia faʻaosoosoina le komipiuta, e manaʻomia ona e taofiofia nisi polokalama mai le amataga.

E faʻapefea ona fai lenei mea?

Fua numera 1

E mafai ona e faʻasaʻo le taʻavale e faʻaaoga ai le auala o le Windows lava ia.

1) Muamua e tatau ona e lolomiina se tuufaatasiga o kī WIN + R (o se tamai faamalama o le a faaali mai i le itu tauagavale o le mata) ulufale i le poloaiga msconfig (silasila i le ataata i lalo), kiliki Ulufale.

2) I le isi itu, alu i le "Laina". Iinei e mafai ona e faʻamaonia na polokalama e te le manaʻomia i taimi uma e te liliuina ai le PC.

Mo se faʻamatalaga. E matua aʻafia lava i le faatinoga o le komipiuta e aofia ai Utorrent (aemaise lava pe'ā e iai se aofaʻiga tele o faila).

Numera numera 2

E mafai ona e faʻataʻavaleina lau uta ma se numera tele o meafaigātusi tolu. Talu ai nei sa ou faʻaaogaina ai le tele o le Glary Utilites. I lenei faʻalavelave, e sili atu le faigofie nai lo le taimi (ave faʻatautaia le Windows).

1) Taumafai le faʻalavelave. I le vaega o le pulega o mea, tatala le "Amata" tafaʻi.

2) I totonu o le kamupanī faʻataʻavale e tatala, e mafai vave ona faigofie ona e faʻasaʻo nisi o talosaga. Ma o le mea pito sili ona manaia o le polokalama o loʻo tuʻuina atu ai ia te oe fuainumera o le a le talosaga ma pe fia pasene o tagata faʻaoga e momotu - faigofie tele!

I le auala, ma ina ia mafai ona aveese se tusi talosaga mai le taʻavale, e tatau ona e kiliki tasi i luga o le kesi (o lona uiga, mo le 1 le lua na e aveeseina le talosaga mai le faʻataʻavaleina).

4. Faʻamāina ma le faʻamalosiina o le puʻupuʻu

Mo se amataga, o le a le faʻataʻotoga lautele? O lenei tusiga o le a tali mai:

O le mea moni, o le polokalama fou a le NTFS (lea na sui ai le FAT32 i le tele o tagata faʻaoga PC) e le faʻapitoa. O le mea lea, e mafai ona faia faʻataunuʻuina le tele o taimi, ae e mafai foi ona aʻafia le saoasaoa o le PC.

Ae ui i lea, o le tele o taimi e mafai ona amata lemu le komepiuta ona o le faaputuputuina o se numera tele o faila lē tumau ma faila i le masini masini. E tatau ona faʻaaogaina i se taimi le aoga (mo nisi faʻamatalaga e uiga i mea e faʻaaogaina:

I lenei vaega o le tusitusiga o le a tatou fufulu le 'ele mai otaota, ona faʻataʻatia lea. I le auala, o sea taualumaga e tatau ona faʻatinoina mai lea taimi i lea taimi, o le a sili atu ona vave galue le komepiuta.

O se isi mea lelei i le Glary Utilites o se isi seti o mea e faʻaaogaina faapitoa mo le faila malo: Masini Malie Disk Cleaner.

Ina ia fufulu le disk e te manaʻomia:

1) Faʻasaʻo le aoga ma kiliki i le "Suʻe";

2) A maeʻa ona suʻeina lau polokalama, ole a talosagaina oe e le polokalama e siaki pusa mo mea e faʻaumatia, ma o mea uma e tatau ona e faia o le kiliki i le "Clear" button. O le a le tele o avanoa - o le a vave ona mataala le polokalama. Maʻeu!

Windows 8. Faʻamamaina o le puʻupuʻu.

Mo le faʻaaogaina o lenei aoga o loʻo i ai se isi faʻamau. I le auala, o le a vave ona vavao le disk, mo se faataitaiga, o loʻu 50 GB le masini faʻapipiʻi na faʻavasegaina ma faʻataunuʻuina i le 10-15 minute.

Faʻamalosi lau kesi malo.

5. Faʻasalalauina o avetaʻalama katalama AMD / NVIDIA + le faʻalauiloa o le avetaʻavale

Avetaavale i luga o se kata vitio (NVIDIA poʻo AMD (Radeon)) ei ai se aafiaga tele i taaloga komepiuta. O nisi taimi, afai e te suia le avetaavale i se tulaga fou / fou, e mafai ona siitia le faʻatinoga e 10-15%! Faatasi ai ma kata vitio o aso nei, ou te lei matauina lenei mea, ae i luga o komepiuta e 7-10 tausaga le matua, o se mea masani lava lenei ...

I soo se tulaga, aʻo leʻi faʻatautaia le avetaavale o le kata vitio, e tatau ona faʻafouina. I le lautele, ou te fautuaina le faafouina o le avetaavale mai le upega tafaʻilagi aloaia o le gaosi oloa. Ae, o le tele lava o taimi, latou te le toe faʻafouina faʻataʻitaʻiga sili atu o komepiuta / komipiuta, ma o nisi taimi e tuʻuina atu ai le lagolago mo faʻatusa e sili atu i le 2-3 tausaga. O le mea lea, ou te fautuaina le faʻaaogaina o se tasi o mea aoga mo le faʻafouina o avetaavale:

O le tagata lava ia, ou te fiafia i Slim Drivers: o le a faʻaogaina le komepiuta i komepiuta, ona ofoina atu lea o fesoʻotaʻiga e mafai ona e siiina ai faʻamatalaga mo. E sili atu le saoasaoa!

Slim Drivers - faʻafou le avetaʻavale mo 2 kiliki!

Ia, e pei o le avetaavale, ina ia mafai ai ona maualuga le faatinoga i taaloga.

1) Alu i le taʻiala o le avetaʻavale (kiliki i luga o le komepiuta, ma filifili le lisi talafeagai mai le lisi).

2) I le isi itu o faʻataʻitaʻiga, seti tulaga nei:

Nvidia

  1. Faʻaogaina o le anisotropic. E aʻafia ai le lelei o le telefoni i taaloga. O le mea lea ua fautuaina tape.
  2. V-Sync (faʻasalalauga faʻapitoa). O le tafaoga e matua afaina ai le faatinoga o le kata vitio. O lenei tulaga maualuga ua fautuaina e faateleina fps. tape.
  3. Faʻaliliuina le telefoni feaveaʻi. Tuu le mea leai.
  4. Tapulaa o le faalautele. Manaomia tape.
  5. Faʻasusu Liliu.
  6. Faʻasalaga tolu. Manaomia tape.
  7. Faʻamāsiga o tusitusiga (faʻasologa o le anisotropic). O lenei filifiliga e mafai ai e oe ona faʻaleleia le faʻatinoga e faʻaaogaina ai le suavai. Manaomia liliu.
  8. Faʻamāsiga o le tusiga (lelei). O iinei seti ai le tafaoga "maualuga galuega".
  9. Fetuunaiga o upu (suiga le lelei o le DD). Enable.
  10. Fetuunaiga o upu (silasila tolu-laina). Liliu.

AMD

  • Faʻasusu
    Auala faʻafefe: Faʻatoʻaina le faʻaaogaina o faʻaoga
    Faʻaleleia togafiti: 2x
    Filter: Standart
    Auala faʻamafanafana: Filifiliga e tele
    Faʻaaogaina o le faʻaogaina o le morpholog: Off.
  • FILTRATION TELETI
    Faʻaogaina le faʻaogaina o le faʻaogaina o mea faʻaoga
    Laasaga o le faamamaina o le anisotropic: 2x
    Gasegase filiga o le uiga: Faatinoga
    Faatulagaina o le Faatulagaina o le Mataʻutia: On
  • FUAFUAGA TAU TAGATA
    Faatali mo le faafouina o le laupapa: Tatala i taimi uma.
    OpenLG Triple Buffering: Off
  • Tessilia
    Tessellation mode: Faʻamalosia AMD
    Tulaga maualuga o le tessellation: Faʻatupulaia AMD

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i faatulagaga o kata vitio, tagaʻii tusiga:

  • AMD,
  • Nvidia.

6. Siaki mo siama + aveese le antivirus

Virus ma antiviruses e aʻafia ai le faʻaaogaina o komepiuta. E le gata i lea, o le vaega lona lua e sili atu nai lo le muamua ... O le mea lea, i totonu o lenei vaega o le tusitusiga (ma matou togi le maualuga o le faatinoga o le komepiuta) O le a ou fautuaina le aveeseina o le antivirus ma le le faaaogaina.

Faailoga O le taua o lenei vaega e le o le faʻalauteleina o le aveeseina o le antivirus ma le faʻaaoga. Ae, pe afai o le fesili o le maualuga o le faʻatinoga o loʻo faʻatupulaia - o le mea lea o le antivirus o le polokalame lea ei ai sona aafiaga taua. Ma aiseā e manaʻomia ai e se tagata se antivirus (lea o le a faʻaaogaina le polokalama) pe afai na te siakiina le komepiuta 1-2 taimi, ona taʻalo filemu ai lea i taaloga, e le sau se mea ma e le toe faʻaopoopoina ...

Ae ui i lea, e te le manaʻomia le faatea ese o le antivirus. E sili atu ona aoga le mulimulitaʻia o le tele o tulafono faʻapitoa:

  • faʻavasega lau komepiuta i taimi uma mo faʻamalosi e ala i le faʻaogaina o le telefoni feaveaʻi (siaki i le initaneti; DrWEB Cureit) (lomiga feaveaʻi - polokalama e le manaʻomia ona faʻapipiʻi, amata, siakia le komepiuta ma tapuni);
  • E tatau ona siakiina muamua ia faila faila mo siama aʻo le i lafoaʻi (e faʻaaoga i mea uma vagana ai musika, tifaga ma ata);
  • siaki ma faafou le Windows OS (aemaise lava tulaga taua ma faʻamatalaga);
  • taofiofi le pule faataga o le faʻapipiʻiina o masini ma faʻamalosi masini (mo lenei mea e mafai ona e faʻaogaina ai le nusipepa o le OS, o se faʻataʻitaʻiga o nei tulaga:
  • pe a faʻapipiʻi polokalama, patches, add-ons - ia siaki ma le totoʻa ia atigipusa ma e le malie i le faʻaaogaina o se polokalama e le masani ai. O le tele lava o taimi, e faʻapipiʻi ai faʻalapotopotoga faʻalauiloa ma le polokalame;
  • faia kopi kopi o pepa faila taua.

E filifilia e tagata uma se paleni: pe o le saoasaoa o le komepiuta - poo lona saogalemu ma le malupuipuia. I le taimi lava e tasi, ina ia ausia le maualuga i mea uma e lua e le talafeagai ... I le auala, e le o se tasi mea e tasi e maua mai ai ni faʻamaoniga, aemaise lava talu mai le tele o faʻamatalaga tau maketi o loʻo faʻapipiʻi i le tele o sailiga ma faʻaopoopoga i le taimi nei ua mafua ai le tele o faafitauli. Vavevave, i le auala latou te le iloa.

7. Fautuaga aoga

I lenei vaega, ou te fia faamamafa nisi o filifiliga e le faʻaaogaina mo le faʻaleleia o le komepiuta. Ma o lea ...

1) Faʻamasinoga o le Mana

E tele tagata e faʻaogaina / tape le komepiuta i itula uma, o le isi. Muamua, o komepiuta komepiuta uma e faia se avega pei o le tele o itula o galuega. O le mea lea, afai e te fuafua e galue i luga o se komepiuta i le afa itula poʻo le itula, e sili atu le tuʻuina i le moe (e uiga i le moe ma le moe).

I le auala, o se tulaga e sili ona manaia o le faʻaupu. Aiseā o taimi uma lava e te liliuina ai le komepiuta mai le maasiasi, sau i polokalama tutusa, aua e mafai ona e faʻasaoina uma talosaga ma galue ai i luga o lau kesi? I le lautele, afai e te tapeina le komepiuta e ala i le "sulufaʻi", e mafai ona faʻavavevave lona alu / alu!

Faʻamatalaga o loʻo i le: Faʻasalalau Faʻatonu System ma le Puipuiga / Malosiaga

2) Toe faʻafou le komepiuta

Mai lea taimi i lea taimi, aemaise lava pe a amata ona galue le komipiuta e le o se mea e nofo ai - toe faʻafou. A e toe amataina le RAM, o le a tapunia polokalame, ma e mafai ona e amataina se sauniga fou e aunoa ma ni mea sese.

3) Faʻatinoga faʻavavevave e vavevave ma faʻaleleia le faʻatinoina o PC

O le fesoʻotaʻiga o loʻo i ai le tele o polokalama ma mea faigaluega e faʻavave ai le komepiuta. O le tele oi latou o loʻo faʻasalalau "faʻaogaina", faatasi ai ma, i se faaopoopoga, ua faʻapipiʻi ai faʻalapotopotoga faʻalauiloa.

Ae ui i lea, o loʻo i ai mea masani masani e mafai ona vave faʻavaveina ai se komepiuta. Na ou tusia e uiga ia i latou i lenei tusiga: (tagai p.8, i le faaiuga o le tusiga).

4) Faʻamāina le komepiuta mai le pefu

E taua le faʻalogo i le vevela o le komepiuta komepiuta, puʻe vaivai. Afai o le vevela e maualuga atu masani, atonu e tele le pefu i totonu o le mataupu. E tatau ona fufulu mama le komepiuta mai le pefu (sili atu i taimi e lua ile tausaga). Ma o le a sili atu le saoasaoa ma o le a le mafai ona faʻaalu.

Fufulu le komepiuta mai le pefu:

Taumalama CPU:

5) Faʻamaʻaina le resitala ma lona faʻataunuʻu

I loʻu manatu, e le masani ona manaʻomia le faʻamamaina o le lesitala i le tele o taimi ma e le faʻaopoopoina le saoasaoa (pei ona tatou fai atu, faʻamalo "faila pisa"). Ae ui i lea, afai e te leʻi faʻamamaina le resitala o tusi sese mo se taimi umi, ou te fautuaina e faitau le tusiga lenei:

PS

Ua ou maua uma lava. I lenei tusiga, tatou te aafia ai i le tele o auala e faanatinati ai le PC ma faateleina lana faatinoga e aunoa ma le faatauina mai ma sui mea. Matou te leʻi paʻi atu i le autu o le tapunia o se masini komepiuta poʻo se ata vitio - ae o lenei autu, muamua, e faigata; ma lona lua, e le o mautinoa - e mafai ona e faʻamalo le PC.

O mea lelei uma!