Seti SSD mo le Windows 10

Seʻi o tatou talanoa e uiga i le faʻapipiʻiina o le SSD mo le Windows 10. O le a amata faigofie lava: i le tele o tulaga, e le manaʻomia se faʻaopoopoina ma le faʻamautuina o masini eletise mo le OS fou. E le gata i lea, e tusa ai ma le aufaigaluega lagolago a le Microsoft, o taumafaiga tutoatasi i le iloiloga e mafai ona afaina ai le faagaoioiga o le polokalama ma le lava. E na o le tulaga lava, mo i latou e oʻo mai faʻafuasei: O le a le SSD ma o a ona lelei.

Ae ui i lea, o nisi o nuances e tatau ona amanaia, ma i le taimi lava lea e faʻamalamalama ai mea e faʻapitoa i le SSD e galue ai i le Windows 10, ma o le a tatou talanoa i ai. O le vaega mulimuli o le tusiga e aofia ai foi faʻamatalaga o se natura lautele (pe aoga), e faatatau i le faagaoioia o taʻavale-malo i le tulaga o meafaigaluega ma e talafeagai i isi ituaiga OS.

I le taimi lava na maeʻa ai le faʻasalaga o le Windows 10, o le tele o faʻamatalaga mo le faʻaleleia o SSD i luga o le Initaneti, o le tele o kopi o tusi lesona mo lomiga muamua o le OS, e aunoa ma le amanaʻiaina (ma, e foliga mai, taumafai e malamalama i ai) suiga ua aliali mai: mo se faʻataʻitaʻiga, WinSAT e manaʻomia le faʻatautaia ina ia mafai ai e le faigamalo ona fuafua le SSD pe faʻamalo le faʻamalosi faʻamalosi (faʻaaogaina) e ala i le le mafai ona mafai ona i ai masini i le Windows 10.

Windows 10 faʻafitauli le faʻapitoa mo SSDs

O le telefoni feaveaʻi, e le o se mea talafeagai le amataina i soo se auala.

Ma o le taimi lenei e uiga i le auala e faʻafefea ai e le Windows 10 le SSD pe a iloa.

  1. E le faʻaaogaina le faʻasalaga (sili atu i lenei mea mulimuli ane).
  2. E le faʻaaoga le ReadyBoot feature.
  3. Faʻaaoga le Superfetch / Prefetch - o se mea ua suia talu mai aso o le Windows 7 ma e le manaʻomia ai se faʻapipiʻi mo SSD i le Windows 10.
  4. Faʻateleina le mana o se avega malo-malo.
  5. O le TRIM e mafai e ala i le le maua o SSDs.

O mea e tumau pea e le suia i tulaga le lelei ma mafua ai feeseeseaiga e uiga i le manaomia ona fetuunai pe a galulue ma le SSD: faila faila, puipuiga o le polokalama (toefuatai mea ma faila o talafaamaumau), faʻamaumauga faamaumauga mo le SSD ma faʻamalo le faʻamaumauga o faamaumauga, e uiga i lenei - faʻasalaga.

Puipuiga ma le faʻamalosia o SSD i le Windows 10

O le toʻatele ua maitauina e le mafai e le aunoa ona faʻatautaia le faʻamautuina (i lomiga muamua o le OS - defragmentation) mo le SSD i le Windows 10 ma o se tasi na faanatinati e faʻamaeʻaina, o se tasi e suesue mea o loʻo tutupu i le taimi o le faagasologa.

O le mea lautele, o le Windows 10 e le faʻamalosia ai le SSD, ae faʻamaeʻaina e ala i le faʻamamaina o le poloka i le TRIM (poʻo le, Retrim), e le afaina, ma e aoga foi mo taʻavale-malo. Faʻasalaga, siaki pe a faailoa mai e le Windows 10 lau taavale e avea ma SSD ma pe a fai e liliu le TRIM.

O nisi ua tusia ni tala uumi i le auala e galue ai le SSD i le Windows 10. O le a ou sii maia se vaega o sea ituaiga tusitusiga (na o le mea e sili ona taua mo le malamalama o vaega) mai ia Scott Hanselman:

Sa ou fiafia loloto ma talanoa atu i le au atinae atinae o loo galulue i luga o le faatinoga o le masini i Windows, ma o lenei pou na tusia i le atoatoa e tusa ai ma le mea moni na latou taliina le fesili.

O le faʻamalosi o le faʻamalosi (i le Windows 10) e faʻamavaeina ai le SSD i le masina pe a mafai ona faʻatagaina le masini ata (puipuiga o le polokalama). O lenei mea e mafua ona o le aʻafiaga o le vaevaega SSD i luga o le faʻatinoga. O loʻo i ai se manatu sese e le o se faafitauli mo SSD - pe afai o le SSD e sili ona vaevaeina, e mafai ona e maua se tikeri maualuga pe a le mafai e le metadata ona fai ma sui o faila o faila, o le a oʻo atu ai i ni mea sese pe a taumafai e tusi pe faʻaleleia le tele o le faila. E le gata i lea, o le tele o fasi faila o faila o lona uiga o le faʻaaogaina o se aofaiga tele o metadata e faitau / tusitusi ai se faila, lea e tau atu i le leiloa o le faatinoga.

Ae mo le Ripoti, o lenei poloaiga e fuafua e taufetuli ma e manaʻomia ona o le auala o loʻo faʻatinoina ai le tulafono TRIM i faiga faila. O le faʻatonuga o loʻo faʻataunuʻuina faʻatasi i le faiga o faila. A faʻaumatia se faila pe o se nofoaga e faʻasaʻolotoina i se isi auala, e tuʻuina atu e le faila faila se talosaga mo TRIM i le siʻosiʻu. Ona o tapulaa i luga o le mamafa o le uta, o lenei lautetele e mafai ona ausia le numera aupito maualuga o talosaga TRIM, faatasi ai ma le taunuuga o le a le amanaiaina mulimuli ane. E le gata i lea, o le faʻamautuina o le faʻamalositinoina e le aunoa o le taʻavaleina o Ripoti e faʻamamā ai poloka.

E aotele ai:

  • E faʻaaogaina le faʻamalosi pe afai o le puipuiga o le polokalame (mea e toe faʻaleleia ai, talafaasolopito o faila e faʻaaoga VSS) e mafai.
  • Le faʻaaogaina o le vaʻaia e faʻaogaina ai poloka le faʻaaogaina i luga o SSDs e leʻi makaina ao tamoe TRIM.
  • O le faʻamalosi mo le SSD e mafai ona talafeagai ma faʻaaogaina aunoa pe'ā tatau. I lenei tulaga (o lenei mea mai se isi punaoa) mo taʻavale-setete, o se isi faʻafetaiaʻiga algorithm e faʻaaoga pe a faʻatusatusa i le HDD.

Ae peitaʻi, afai e te manaʻo, e mafai ona e tapeina le SSD defragmentation i le Windows 10.

O a foliga e faʻagata mo SSD ma pe manaʻomia

Soo se tasi na mafaufau e uiga i le setiina o SSD mo Windows, e iai ni fautuaga e fesoʻotaʻi ma le faʻamalosia o SuperFetch ma Prefetch, faʻafefeina le faila faila poʻo le tuʻuina atu i se isi taʻavale, faʻasalaina le puipuiga o le polokalama, faʻasalalau ma le faʻasinoina o mea o le avega, faʻafeiloaʻi o faila, faila lē tumau ma isi faila i isi avetaʻavale , faʻaaogaina le vaitusi tusitusi.

O nisi o nei fautuaga na sau mai le Windows XP ma le 7 ma e le faʻaaogaina i le Windows 10 ma le Windows 8 ma le SSDs (disabling SuperFetch, tusi caching). O le tele o nei fautuaga e mafai moni lava ona faʻaititia le aofaʻi o faʻamaumauga tusitusia i le disk (ma le SSD e iai le tapulaa i luga o le aofaʻi o faʻamaumauga na tusia i luga o lona soifuaga atoa), lea e taʻitaʻia ai i le faʻasologa o lona soifuaga. Ae: e ala i le leai o se faʻatinoga, faigofie pe a galue i le faiga, ma i nisi tulaga i le toilalo.

O le mea lea ou te matauina e tusa lava pe o le SSD o le a laʻititi ifo nai lo le HDD, e foliga mai o le tau o le tau o le malosi o le faʻataʻitaʻiga (faʻataʻaloga, galuega, Initaneti) i se OS faʻaonapo nei ma le gafatia faʻapitoa (mo le leiloa faʻatinoga ma le faalauteleina o le soifua tautua o le tausia lea o le 10-15 pasene o avanoa ile SSD free ma o se tasi lenei o fautuaga e talafeagai ma moni) o le a sili atu le umi nai lo le mea e te manaʻomia (o lona uiga, o le a suia i le iʻuga i se taimi sili atu ma le malosi). I le faʻamalamalamaga i lalo - o laʻu SSD, o le vaitaimi faʻaaoga o se tausaga. Faʻalogo i le koluma "Aofaʻi faʻamaumauga", o le tusi saisai e 300 Tb.

Ma o le taimi nei o manatu e uiga i auala eseese e faʻamautinoa ai le faʻatinoina o le SSD i le Windows 10 ma le talafeagai o le latou faʻaogaina. Ou te toe maitauina: o nei faatulagaga e mafai ona siʻitia ai le ola auaunaga, ae le faʻaleleia le faʻatinoga.

Faʻamatalaga: o lenei metotia sili, e pei o le faʻapipiʻiina o polokalama i luga o le HDD ma le SSD, o le a ou le mafaufau, talu mai lena taimi e le o manino pe aisea na faʻatauina ai se taʻavale malo-e le mo le vave faʻalauiloaina ma le faʻaogaina o nei polokalame?

Faʻamā le faila faila

O le fautuaga sili ona taatele o le faʻamalo lea o le faila faila (manatuaina mamanu) o Windows pe faʻafeiloaʻi atu i se isi pulou. O le filifiliga lona lua o le a mafua ai le pa'ū o le faʻatinoga, ona o le vave anapogi SSD ma le RAM, o le a faʻaaogaina le tele o le HDD.

O le filifiliga muamua (faʻaaogaina o le faila faila) e matua feteenai lava. O le mea moni, o masini komipiuta e 8 GB po o le sili atu o le RAM i le tele o galuega e mafai ona galulue faatasi ma le failaina o faila faila (ae o nisi polokalama e le mafai ona amataina pe maua ni mea leaga pe a galue, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le oloa a le Adobe). ).

I le taimi lava e tasi, e tatau ai ona amanaia e faapea i Windows o le faila faila e faʻaaogaina i se auala e mafai ai ona maua i sina mea itiiti, e fuafua i le tele o le RAM avanoa. E tusa ai ma faʻamatalaga aloaia a Microsoft, o le fua o le faitau i tusitusiga mo le faila faila i le masani ai o le 40: 1, o le. O se numera taua o galuega tusitusi e le tupu.

E tatau foi ona e faaopoopo atu o SSD kamupani e pei o Intel ma Samsung o loo fautuaina le tuua o le faila faila i luga. Ma se isi faʻamatalaga: o nisi o suʻega (lua tausaga ua mavae, e ui) e faʻaalia ai le le mafai ona faʻaaogaina le faila o le faila mo le lē fua mai, ole SSD taugofie e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻatupulaia oa latou faatinoga. Vaʻai Faʻafefea ona faʻamaonia le faila faila faila a Windows, pe afai e te faʻafuaseʻi filifili e taumafai.

Taofia le Faʻamasinoga

O le isi mea e sosoo ai e le mafai ona faʻaaogaina, o loʻo faʻaaogaina foi mo le faʻatautaia vave o le polokalama a le Windows 10. O le faila file hiberfil.sys e tusia i le disk pe a tape le komipiuta po o le komepiuta (pe tuʻu i totonu o le sulufaʻi) ma faʻaaogaina mo le faʻatautaia vave o le tele o gigabytes o le teuina tutusa ma le aofaiga o le RAM i luga o le komepiuta).

Mo le faʻaaogaina o le komepiuta, faʻalavelave pe a faʻaaoga (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafuaseʻi ona liliu i se taimi pe'ā uma le tapuni o le komepiuta) atonu e le talafeagai ma faʻalavelave (le manaʻomia ona tape ma tape le komepiuta) ma faʻaitiitia le ola (ola vave ma le faʻamalologa sei vagana ai le pu pe a faatusatusa i le masani ona aofia ai).

Mo se PC, o le faʻaleagaina o le falemai atonu e talafeagai pe afai e te manaʻo e faʻaititia le aofaʻi o faʻamaumauga o loʻo faamaumauina i le SSD, ae tuʻuina atu e te le manaʻomia le faʻaaogaina o le faletalimalo. E i ai foi se auala e alu ese ai se puʻavae, ae faʻaumatia le faʻamaʻiina i le faʻaitiitia o le tele o le hiberfil.sys faila faalua. E sili atu i lenei mea: Hibernation of Windows 10.

Puipuiga o mea

O le otometi na fausiaina ai le autu o le Windows 10 toefuatai, faapea foi le Talafaasolopito o faila pe a liliu le galuega tutusa, ua tusia lelei i le disk. I le tulaga o le SSD, o nisi e fautuaina le tapeina o le puipuiga o le polokalama.

O nisi oi latou e aofia ai le Samsung, lea e fautuaina e faia i lona Samsung Magician aoga ma i le tusi aloaia SSD aloaia. E taʻu mai ai e mafai e le faʻamaumauga ona faʻapogai se tele o faʻasologa o faʻasalalauga ma faʻatinoga, e ui o le mea moni, o le puipuiga o le tino e na o le taimi lava e faia ai suiga i le tino ma aʻo le i ai le komepiuta.

Intel e le fautuaina lenei mea mo ona SSDs. E pei lava ona le fautuaina e Microsoft le tapeina o le puipuiga o le masini. Ma ou te le manao i ai: o se numera taua o le au faitau o lenei 'upega tafaʻilagi e mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻafitauli faʻapitoa i le tele o taimi pe'āfai latou te faʻaogaina le puipuiga o le Windows 10.

Aoao atili e uiga i le gafatia, faʻavaivaia, ma le siakiina o le tulaga o le puipuiga o mea i totonu o le Windows 10 Recovery Points.

Faʻaliliuina faila ma faila i isi faʻasologa o le HDD

O se tasi o filifiliga na fuafuaina mo le faʻaleleia o le faʻatinoina o le SSD o le fesiitaiga o faila ma faila faila, faila lē tumau ma isi vaega i se faila malosi masani. E pei ona iai i mataupu talu ai, e mafai ona faʻaitiitia le aofaʻi o faʻamaumauga faʻamaumauga ao faʻatasi loa le faʻaitiitia o le faʻatinoga (pe a faʻafeiloaʻi faila le tumau ma le teuina o le cache) pe faigofie pe a faʻaaoga (mo se faʻataʻitaʻiga, fatuina ata o ata mai le faʻaaogaina o foliga ua faʻafeiloaʻi i le HDD).

E ui i lea, afai ei ai se eseesega o le HDD i totonu o le polokalama, atonu o se mea taua le teuina o faila puluvaga mataʻutia (ata tifaga, musika, nisi o punaoa, archives) e te le manaʻomia le avanoa i luga, ona faasao avanoa lea ile SSD ma faʻalautele le taimi auaunaga.

Superfetch ma Prefetch, faʻauigaina mea e aofia ai le initaneti, faʻapipiʻiina o faamaumauga, ma le faʻamamaina o le mea e teu ai

O loʻo i ai nisi faʻafesoʻotaʻi ma nei galuega, o tufuga eseese e tuʻuina atu fautuaga eseese, lea, ou te manatu, e tatau ona maua i luga o luga o luga o uepisaite aloaia.

E tusa ai ma le Microsoft, Superfetch ma Prefetch ua faʻaaoga lelei mo le SSD, o galuega na latou suia ma eseese galuega i le Windows 10 (ma i le Windows 8) pe a faʻaaogaina taʻavale malo. Ae ua talitonu Samsung e le o faaaogaina e le SSD-masini lenei mea. Vaʻai Faʻafefea ona faʻafefe Superfetch.

E tusa ai ma faʻamaumauga faʻamaumauga faʻamau i le lautele, o fautuaga e faʻaitiʻitia i le "faatagaga e mafai", ae o le faʻamamaina o le pusa faʻapitoa e eseese. E oʻo lava i totonu o le faʻavae o le tasi gaosi oloa: Ua fautuaina e Samsung Magician le faʻalavelaveina o le mea e teu ai le cache pa puipui, ma i luga o la latou upega tafaʻilagi aloaia o loʻo fai mai e uiga i lenei mea e fautuaina e faʻaauau pea.

Ia, e uiga i le faasinoupuina o igoa o mea o loʻo i totonu o disks ma le 'auʻaunaga sailiili, ou te le iloa le mea e tusi. O le sailiga i le Windows o se mea sili ona aoga ma aoga e galue ai, ae ui i lea, e oʻo lava i le Windows 10, i le mea e iloa ai le mea suʻesuʻe, toetoe lava leai se tasi e faʻaaoga, e le masani ai, saili mea e tatau ai i le lisi amata ma le tele o laupepa. I le tulaga o le faʻamoemoeina o le SSD, faʻasalaga o le faasino igoa o mea e teu i le masini e le sili ona aoga - o le sili atu lea o le faʻatinoina o le faʻatinoga nai lo le tusitusi.

Taiala lautele o le sili ona lelei o le taotoga o SSD i Windows

E oo mai lava i lenei itu, o le tele lava o le leai o se aoga o le OSD manual i le Windows 10. Ae ui i lea, o loo i ai ni nuances tutusa e faatatau i ituaiga uma o taʻavale malo-malo ma OS:

  • Ina ia faʻaleleia le faʻatinoga ma le auaunaga o le SSD, e aoga le i ai pe a ma le 10-15 pasene avanoa avanoa i ai. O lenei mea e mafua ona o mea e sili ona taua o le teuina o faʻamatalaga i luga o taʻavale-malo. O kamupani uma lava (Samsung, Intel, OCZ, ma isi) mo le faʻatulagaina o le SSD o loʻo i ai le filifiliga o le vavaeina o lenei nofoaga "Over Provisioning". Pe a faʻaaogaina le galuega, o se paʻu natia natia ua faia i luga o le pu, lea e naʻo le mautinoa o avanoa avanoa i le tele o le tele.
  • Ia mautinoa o loʻo i ai lau SSD i le mode AHCI. I le mode IDE, o nisi o galuega e aafia ai le faʻatinoga ma le tumau e le galue. Vaʻai Faʻafefea ona mafai ai le AHCI mode i le Windows 10. E mafai ona e vaʻaia le tulaga o le taʻavale i le taimi nei i le masini masini.
  • E le taua, ae: pe a faʻapipiʻi se SSD i luga o se PC, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi i SATA 3 6 Gb / s ports e le faʻaaogaina tupe meataalo lona tolu. I luga o le tele o masi, o loʻo i ai pusa SATA o le kesi (Intel poʻo le AMD) ma isi faʻaopoopoga i luga o le isi itu. Fesootai lelei i le muamua. O faʻamatalaga e uiga i le fea o pitonuʻu o le "tagatanuu" e mafai ona maua i totonu o pepa i le laupapa, e tusa ai ma le numera (saini i luga o le laupapa) o latou muamua ma masani ona eseese i lanu.
  • O nisi taimi e tilotilo i luga o le upega tafaʻilagi o le gaosi oloa o lau taavale pe faʻaaoga se polokalama faʻapitoa e siaki ai le faʻafouina SSD. I nisi o tulaga, fou firmware (mo le sili atu) e aafia ai le faagaoioiga o le taavale.

Masalo, mo le taimi nei. O le taunuuga atoa o le tusiga: o le faia o soo se mea i se malo malo-malo i le Windows 10, i se tulaga aoao, e le manaomia seiloga e matua manaʻomia. Afai na o le faʻatau mai o se SSD, atonu o le a e fiafia i ai ma faʻaaogaina faʻaaogaina auala e faʻafeiloaʻi ai le Windows mai le HDD i le SSD. Ae ui i lea, sili atu ona talafeagai i lenei mataupu, i loʻu manatu, o le a avea ma se mea mama o le faʻatulagaga o le polokalama.