Fausia se ata tusi i PowerPoint

E le lava, e toaitiiti tagata e iloa auala e faʻaaogaina ai uiga o le PowerPoint e fatuina ai se faʻamatalaga lelei. Ma e oʻo lava i le itiiti ifo e mafai ona mafaufau i le auala e mafai ai ona faʻaoga uma le talosaga atoa i le faʻamoemoe faʻavae. O se tasi o faʻataʻitaʻiga o lenei mea o le fatuina o le animation i le PowerPoint.

O le taua o le taualumaga

O le mea lautele, o le taimi muamua pe a mafaʻatasi se manatu, o le toʻatele o tagata e sili atu pe itiiti foi le poto masani e mafai ona mafaufau i le uiga tonu o le faagasologa. I le mea uma, i le mea moni, ua mamanuina le PowerPoint e fatu ai se ata faasolo - o se faatinoga e aofia ai itulau sosoo ma faamatalaga. Afai e te tuʻuina atu ata e pei o laupapa, ona faʻatulagaina lea o se saoasaoa patino, o le ae mauaina se mea e pei o se tifaga.

I le lautele, o le faagasologa atoa e mafai ona vaevaeina i ni sitepu se fitu.

Vaega 1: Sauniuniga Mea

E fetaui lelei lava, ao lei amataina le galuega o le ae manaomia le saunia o le lisi atoa o mea aoga o le a aoga pe a fatuina se tifaga. E aofia ai mea nei:

  • Ata o mea taua uma. E tatau ona latou i ai i le PNG, talu ai e itiiti lava le mataupu i le faʻalavelave pe a faʻapipiʻi le animation. E mafai foi ona aofia ai le animation GIF.
  • Faʻafanua o elemene eletise ma talaʻaga. E le afaina le faatulagaga, seivagana o le ata mo le talaaga e tatau ona lelei.
  • Faila leo ma musika.

O le auai o nei mea uma i le faʻatumuina o le faʻatagaga e mafai ai ona e faʻalelei le faia o le kati.

Vaega 2: Faia o le ata ma le talaaga

O lea e tatau ona e fatuina se ata. O le laasaga muamua o le faʻamamaʻaina o le avanoa faigaluega e ala i le aveeseina o vaega uma mo mea e aofia ai.

  1. Ina ia faia lenei mea, i luga o le ata muamua i le lisi i le itu tauagavale e te manaʻomia e kiliki-kiliki ma filifili i le lisi "Tapenaga".
  2. I le lisi amata matou te manaʻomia le filifiliga "Faʻamatalaga Matagofie".

O lenei e mafai ona e fatuina ni numera o itulau - o le a latou i ai uma i lenei mamanu, ma o le a matua leai lava. Ae aua le faanatinati, o le a faigata ai le galuega ma le talaaga.

A maeʻa lena mea, e tatau ona e vaʻavaʻai i le ala e tufatufaina ai le talaʻaga. O le a sili atu ona faigofie pe afai e mafai e le tagata faʻaaoga ona fuafua muamua po o le a le tele o slide o le a ia manaʻomia mo teuteuga taitasi. E sili atu nai lo lenei mea e mafai ona faia pe afai o le a faʻaalia uma gaioiga agai i le talaaga o se tulaga e tasi.

  1. E tatau ona e kiliki-i luga o le kesi i le nofoaga autu o galuega. I le lisi o pop-up menu, e tatau ona e filifilia le mea sili ona lata mai - Faʻamatalaga Faʻamatalaga.
  2. O le eria o loʻo iai faʻamaumauga o loʻo i luga o le itu taumatau. A oʻo ina leai se mea, o le a na o le tasi le faʻailoga - "Faatumu". Lenei e tatau ona e filifilia le meataitasi "Tusiaina po o ata".
  3. O le faatonu mo le galue ma le filifiliga filifilia o le a maua i lalo. Leomi le ki "File", o le tagata faʻaaoga o le a tatalaina se mea e teu ai mea e mafai ai ona ia maua ma faʻaaoga le ata talafeagai e pei o se teuteuga o tala.
  4. O iinei e mafai foi ona e faʻaoga nisi faʻaopoopoga i le ata.

O lea la o ata taʻitasi uma o le a faia pe a maeʻa ona maua le tala filifilia. Afai e tatau ona sui le vaaiga, e tatau ona faia i le auala lava e tasi.

Vaega 3: Faʻatoʻaina ma Faʻailoga

O lenei ua oʻo i le taimi e amata ai le pito sili ona umi ma pito sili ona tiga - e tatau ona e tuʻuina ma faʻaleleia faila o le aufaasālalau o le a avea ma fatuga o le ata tifaga.

  1. E mafai ona e faʻapipiʻi ata i ni auala se lua.
    • O le faigofie lava o le na o le faʻaliliu atu o le ata na manaʻomia i le paʻu mai le faʻataʻitaʻiga o le faletusi punaoa.
    • O lona lua o le alu i le lisi. "Faaofi" ma filifili "Totoina". O se faʻasalalau faʻatautaia e tatala, o fea e mafai ai ona e maua ma filifili le ata na manaʻomia.
  2. Afai e faaopoopo mea faitino e avea foi ma mea o loʻo i lalo (faʻataʻitaʻiga, fale), ona manaʻomia lea ona suia le mea e ave i ai le faamuamua - kiliki i luga-saʻo ma filifili "I tua atu".
  3. E tatau ona faʻapipiʻi tonu ia elemene ina ia le lelei le feeseeseaʻi, pe a iai i le tasi faʻavaa le fale i le itu tauagavale, ma le isi - i le taumatau. Afai o le itulau o loʻo i ai se tele o numera o mea faʻapitoa, e sili atu ona faigofie le kopiina o le ata ma toe faapipii. Ina ia faia lenei mea, filifili i le lisi i le itu tauagavale ma kopi faatasi ma le autu autu "Ctrl" + "C"ona faapipii lea "Ctrl" + "V". E mafai foi ona e kiliki i totonu o le lisi i luga o le lisi i le itu ma le kulimi taumatau ma filifili le filifiliga "Faʻasologa faʻasolosolo".
  4. E tutusa foi le faaaogaina i ata gaoioi lea o le a suia ai o latou tulaga i luga o le ata. Afai e te fuafua e vaʻaia se tagata i se mea, ona oʻo lea i le isi ata e tatau ona i ai i le tulaga talafeagai.

I le taimi nei, e tatau ona e faia le faʻatinoina o aafiaga faʻalauiloa.

Faitau atili: Faʻaopoopoina o le Animation i le PowerPoint

  1. Meafaigaluega mo le galulue faatasi ma animations o loo i totonu o le lisi. "Taaloga".
  2. I totonu o le eria o le igoa e tasi e mafai ona e vaʻai i le laina ma ituaiga o animation. A e kiliki i le fetau fetaui, e mafai ona e faʻalauteleina le lisi, ma maua foi i le pito i lalo le avanoa e tatala ai le lisi atoa o ituaiga uma i vaega.
  3. O lenei metotia e talafeagai pe afai e na o le tasi lava le aafiaga. Ina ia ufiufi ituaiga eseese e te manaʻomia e kiliki "Faaopoopo le ata".
  4. E tatau ona e filifili pe o le a le ituaiga animation e talafeagai mo tulaga patino.
    • "Faʻatasi" lelei mo le faʻaofiina i totonu o le faʻavaa o tagata ma mea faitino, faʻapea foʻi ma tusitusiga.
    • "Tuʻua" i se isi itu, o le a fesoasoani e aveese tagata mai le faʻavaa.
    • "Auala o Felauaiga" o le a fesoasoani e fausia se ata vaaia o le feʻaveaʻiina o ata i luga o le mata. E sili le faʻaaogaina o na taga i ata tutusa i le faatulagaga o le GIF, lea o le a mafai ai e oe ona maua le maualuga o mea moni o mea o loʻo tupu.

      E le gata i lea, e tatau ona fai mai i se tulaga taua, e mafai ona fetuʻunaʻi le mea faʻatagata e avea ma mea ola. Ua lava le aveese o le faavaa tatau tatau mai le gif, ona fetuunai saʻo lea o le faatinoga. "Ulufale" ma "Out", e mafai ona ausia le masuasua le lelei o se ata faʻatagata i totonu o se mea malosi.

    • "Faʻamalamalama" e mafai ona sau sina mea itiiti. Aotelega mo le faʻalauteleina o mea faitino. O le mea e sili ona aoga i ai iinei o le "Sisi"lea e aoga mo talatalanoaga o talatalanoaga. E lelei tele le faʻaogaina o lenei aafiaga faʻatasi ma "Auala e gaoioi ai"lea o le a osofia ai le gaioiga.
  5. E tatau ona maitauina i le faagasologa atonu e talafeagai le fetuunaʻi o mea o loʻo i totonu o ata taʻitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e tatau ona e suia le ala o le feaveaiina o le ata i se nofoaga faapitoa, ona i ai lea i le isi siata e tatau ona i ai iina lenei mea. E saʻo lelei lenei.

Afai o tufatufa uma o meaola mo elemene uma o tufatufaina atu, e mafai ona e alu i le umi o le galuega - i le faʻapipiʻi. Ae e sili ona lelei le saunia o se leo muamua.

Vaega 4: Faʻalogoina o le leo

Faʻapipiʻiina o le leo tatau ma musika talafeagai o le a mafai ai e oe ona faʻatele atili le fetuʻunaʻi o le gaioiga mo le taimi.

Faitau atili: Faʻafefea ona tuʻuina le leo i le PowerPoint.

  1. Afai o le ai ai se musika talafaʻasolopito, ona tatau lea ona faʻapipiʻi i luga o le paʻu, amata i le tasi e tatau ona taʻalo ai. O le mea moni, e tatau ona e faia tulaga talafeagai - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalo le toe faafoi le toe foʻi pe afai e leai se mea e manaʻomia.
  2. Mo se faʻaleleia atili o le tuai aʻo leʻi toe taʻalo, e tatau ona e alu i le lisi "Taaloga" ma kiliki ii "Vaega o meaola".
  3. O le itu o le lisi o le a tatalaina e galue ma aʻafiaga. E pei ona mafai ona e iloa, o le a paʻu foi leo i lalo. A e kiliki i latou taʻitasi i le kī saʻo o le kio, e mafai ona e filifili "Uiga o Aafiaga".
  4. O le a tatalaina se faamalama teuteu faapitoa. O iinei e mafai ona e faʻataʻitaʻia ai le tafaoga talafeagai uma i le taimi o le toe foʻi, pe afai e le faatagaina e le meafaigaluega laupepa masani, lea e mafai ai ona naʻo le faʻaaogaina tusi poʻo le faʻamalosia vave.

I le lava faamalama "Vaega o meaola" E mafai ona e faʻaopoopoina le faasologa o le faʻauluina o le musika, ae sili atu i le mea o loʻo i lalo.

Vaega 5: Faʻatulagaga

O le faʻatulagaga o se mea matautia ma e manaʻomia ai le sili atu le saʻo ma le faʻatusatusaina o le faʻatusatusaga. O le laina pito i lalo o le fuafua lea i le taimi ma faasolosolo faasolosolo maliega uma ina ia maua ai gaioiga talafeagai.

  1. Muamua, e tatau ona e aveese le igoa o le faʻaagaga mai aafiaga uma. "Kiliki". E mafai ona faia lenei mea i le eria "Taimi o Taimi Palota" i le lisi "Taaloga". Mo lenei mea ei ai se mea "Amata". E tatau ona e filifili pe o le a le mea e tupu muamua pe a faʻaalia le ata, ma filifili se tasi o filifiliga e lua - pe "Ina ua mavae le taimi muamua"a le "Faatasi ai ma le taimi muamua". I tulaga uma e lua, pe a amata le pa, e amata le gaioiga. E masani lava lenei tulaga mo le uluai aafiaga i le lisi, o le tau o le tau e tatau ona atofaina e fuafua i le faasologa ma e tusa ai ma le a le mataupu e tatau ona faia le taotoga.
  2. Lona lua, e tatau ona e seti le umi o le gaioiga ma le tuai ae leʻi amataina. Ina ia mafai ona faia se vaitaimi faapitoa i le va o gaioiga, e aoga le setiina o le mea "Tuai". "Umi" fuafua pe faapefea ona vave ona aʻafia le aʻafiaga.
  3. Tolu, e tatau ona e toe faasino i ai "Vaega o gaioiga"e ala i le kiliki i luga o le ki lava i le fanua "Taaloga Taimi"pe a na tapunia muamua.
    • O le mea lea e tatau ai ona toe fetuutuunai uma taga i le faasologa o le poloaiga e manaʻomia, pe a fai o le tagata muamua na tuʻuina mea uma e le ogatasi. Ina ia suia le faasologa e te manaʻomia e toso mai ai mea, suia o latou nofoaga.
    • O iinei e tatau ona e tosoina ma faʻapipiʻi ai faʻamatalaga leo, lea e mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, fuaitau o mataʻitusi. E talafeagai le tuʻuina o leo i nofoaga saʻo pe a uma ni ituaiga o aʻafiaga. A maeʻa lena, e tatau ona e kiliki i luga o faila taitasi i le lisi ma le kulimi saʻo ma le toe faʻamaonia le mea na faia - pe "Ina ua mavae le taimi muamua"a le "Faatasi ai ma le taimi muamua". O le filifiliga muamua e talafeagai mo le tuʻuina atu o se faailo i le maeʻa ai o se faʻamatalaga faapitoa, ma le lona lua - na o lana lava leo.
  4. A maeʻa fesili ole tulaga, e mafai ona e toe foʻi i le faʻafiafiaga. E mafai ona e kiliki i filifiliga taʻitasi ma le kuki saʻo ma filifili "Uiga o Aafiaga".
  5. I le faamalama e tatala, e mafai ona e faia ni auiliiliga auiliili mo amioga o le amio e faatatau i isi, seti se faatuai, ma isi. E taua tele lenei mea mo, mo se faʻataʻitaʻiga, o le gaioiga, ina ia tutusa le umi ma le leo o loʻo faia ni laasaga.

O le iʻuga, e tatau ona faʻamautinoa o loʻo faia faʻataʻitaʻiga taʻitasi, i le taimi sao ma e manaʻomia le taimi manaomia. E taua foi le taofiofia o le leo i le leo ina ia tutusa lelei mea uma ma natura. Afai o lenei mea o le a faʻalavelave ai, o loʻo i ai pea le filifiliga e lafoai atoa le leo o loʻo galue, ma tuʻu le musika talafaʻasolopito.

Vaega 6: Faʻasalalau le taimi faʻapipiʻi

Ua sili atu le faigata. Ole taimi nei e tatau ona e fetuutuunai le umi o le faʻaalia o ata taʻitasi.

  1. Ina ia faia lenei mea, alu i le lisi "Suiga".
  2. I le pito i tua o le meafaigaluega o le a avea ma vaega "Taimi o Taimi Palota". O iinei e mafai ona e fetuunai le umi o le faaaliga. Manaomia le tusitusi "I le tuanai ai" ma fetuunai le taimi.
  3. O le mea moni, e tatau ona filifilia le taimi i luga o le faavae o le aofaʻiga o taimi uma o loʻo tutupu, aafiaga lelei, ma isi. A maeʻa fuafuaga uma, e tatau ona maeʻa le faʻavaa, tuʻuina atu i se mea fou.

I se tulaga lautele, o le faagasologa e umi, aemaise lava pe a umi le ata. Ae faʻatasi ai ma le tomai talafeagai, e mafai ona e fetuunai vave mea uma.

Vaega 7: Faʻaliliuga i le Faʻamatalaga Vitio

E totoe na o le faaliliu nei mea uma i se ata vitio.

Faitau atili: Faʻafefea ona faaliliu se PowerPoint i le vitio

O le iuga o le a avea ma se faila faila lea o le a tupu ai se mea i luga o faʻavaa taʻitasi, o vaaiga o le a suia e le tasi le isi, ma isi.

Filifiliga

E i ai ni nai filifiliga mo le faia o tifaga i PowerPoint, e tatau ona taʻua puupuu.

Faʻafanua taʻavale faʻapitoa

Afai e te le mautonu tele, e mafai ona e faia se vitio i luga o se ata se tasi. O se fiafiaga lenei, ae atonu e manaʻomia e se tasi. O eseesega i le faagasologa e pei ona taʻua i lalo:

  • E leai se mea e tatau ona faʻatulaga ai le talaaga e pei ona faamatalaina i luga. E sili atu le tuʻuina o se ata faʻaloloa i luga o le lau i le pito i tua. O lenei mea o le a faʻaaogaina ai le animation e suia ai le tasi talaaga i le isi.
  • E sili ona lelei le tuʻuina o elemene i tua atu o le itulau, faʻaopoopo ma aumai i fafo pe a talafeagai e faʻaaoga le aʻafiaga "Auala o Felauaiga". O le mea moni, afai e te fatuina se lisi o taga na filifilia i luga o le tasi slide, o le a matua oʻooʻo lava, ma o le faafitauli ogaoga o le a le fenumiai i nei mea uma.
  • E le gata i lea, o le faʻalavelave e faʻapupula ai le taufaasese o nei mea uma - o auala o loʻo feʻaveaʻi, o le faʻasalalauga mo aafiaga faʻalauiloa, ma isi. Afai o le ata e matua umi (ia le itiiti ifo i le 20 minute), o le a matua tumu le itulau i faʻamatalaga faʻapitoa. Galue i ia tulaga e faigata.

Amioga moni

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le mea ua taʻua "Amio Lelei". E tatau i luga o kata taʻitasi ona faʻapipiʻi pea ia ata ina ia faʻavavevave suiga o laupepa, e maua mai le ata mai nei ata-ata fesuisuiaʻi, e pei ona faia i le faʻafiafiaga. O lenei mea o le a manaʻomia ai le tele o galuega mamafa i ata, ae o le a le mafai ai ona e faʻafefeteina aʻafiaga.

O le isi faafitauli o le tatau lea ona e faʻalauteleina faila faila i luga o ni fasi pepa, ma tusi sao uma. E faigata, ma o le a sili atu ona lelei le faia pe a uma ona liliu mai e ala i le sili atu i luga o le vitio.

Vaʻai foi: Polokalama mo le faʻatalanoaina o ata

Faaiuga

I se tulaga lelei, e mafai ona e fatuina ata taʻalo talafeagai ma se fasi fanua, lelei lelei ma le lamolemole galuega. Ae ui i lea, e tele polokalame faʻapitoa faʻapitoa mo lenei. O lea, afai e te maua le paʻu o le faia o tifaga iinei, ona mafai lea ona e agai i luga i ni faʻalavelave faʻalavelave.