Faʻafefea ona faia se faʻamalama o faʻamaumauga faʻasalalau ma faʻasolu i le Windows 10

O le sikolasipi o se ata o mea o loʻo tupu i le mata o le masini i le taimi nei. E mafai ona e faʻasaoina le ata o faʻaalia i luga o le lauulu e pei o tulaga masani o le Windows 10, ma faʻatasi ai ma le fesoasoani o talosaga a isi.

O le anotusi

  • Faʻapipiʻi faʻamaonia i auala masani
    • Kopi i le laupapa
      • Faʻafefea ona maua se faʻamalama mai le kilipa laupapa
    • Faʻasalafa vave matala
    • Faʻasaʻo saʻo le ata i le komepiuta
      • Vitio: auala e faʻapipiʻi saʻo ai le faʻamalama i le Windows 10 PC manatua
    • Fausia se ata e faʻaaoga ai le polokalame "Scissors"
      • Vitio: auala e fatuina ai se faʻamalama i le Windows 10 faʻaaogaina o le polokalame "Scissors"
    • Ave ata e faʻaaoga ai le "Taaloga taʻavale"
  • Fausiaina o faʻamalama e faʻaaoga ai polokalame faʻa-tolu
    • Snip faatonu
    • Gyazo
      • Vitio: auala e faʻaoga ai le polokalama Gyazo
    • Malamalama
      • Vitio: auala e faʻaaoga ai le polokalame Lila

Faʻapipiʻi faʻamaonia i auala masani

I le Windows 10, e tele auala e faia ai se sikikipifi e aunoa ma ni polokalama faʻa-tolu.

Kopi i le laupapa

O le teuina o le lauliga uma e faia i se ki e tasi - Print Screen (Prt Sc, Prnt Scr). O le tele o taimi e tu ai i le itu taumatau o le kesi, e mafai ona tuʻufaʻatasia ma se isi faamau, mo se faataitaiga, o le a taʻua o le Prt Sc SysRq. Afai e te lolomiina lenei ki, o le a alu atu le sikili i le laupapa.

Faasolo i le lolomiina o le Ripoti o le Ripoti e ave se sikiata o le mata atoa.

I le tulaga e tatau ona e maua se ata o se tasi o faamalama o loo galue, ae le o le atoaga o le ata, i le taimi lava e tasi e lolomi le ki Alt + Prt Sc.

Amata i le fale 1703, o se ata na faʻaalia mai i le Windows 10 lea e mafai ai e oe i le taimi lava lea ona ave se ata Win + Shift + S o se vaega faʻasalalau le saʻo o le mata. O le sikolasipi e alu foi i le laupapa laupapa.

E ala i le lolomiina o Win + Shift + S, e mafai ona e faia se ata o se vaega o le mata.

Faʻafefea ona maua se faʻamalama mai le kilipa laupapa

Ina ua uma ona ave le ata e faaaoga ai se tasi o metotia o loo i luga, sa faasaoina se ata i le mafaufau i le laupapa. Ina ia iloa, e tatau ona e faia le gaoioiga "Pasita" i totonu o soʻo se polokalame e lagolagoina ai le faʻaofiina o ata.

Kiliki le faaputuga "Pasene" e faʻaali ai se ata kilipa i luga o le tapoleni.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te manaʻomia le teuina o se ata i le komepiuta, e sili ona lelei le faʻaoga Paʻu. Tatala ma kiliki i le "Insert" button. A maeʻa lena, o le ata o le a kopiina i le tapoleni, ae o le a le mou atu mai le pa puipui seivagana ua suia i se ata fou poʻo se tusitusiga.

E mafai ona e faʻaofi se ata mai le kilipa laupapa i totonu o se pepa o le Upu poo totonu o se talanoaga faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga lautele pe afai e te manaʻo e auina atu i se tasi. E mafai ona e faia lenei mea i le Ctrl + V atoa, lea e faʻaaoga ai le "Pasita".

Faʻasalafa vave matala

Afai e te manaʻomia le vave lafoina o le meli e ala ile meli i se isi tagata e faaaogaina, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le Win + H. autu. A e lolomiina ma filifili le vaega o loʻo manaʻomia, o le a ofoina atu e le polokalama se lisi o polokalame avanoa ma auala e mafai ona e faʻasoa ai le ata sikola.

Faaaoga le fusuaga a le Win + H e vave auina atu se faʻamalama.

Faʻasaʻo saʻo le ata i le komepiuta

Ina ia faasaoina le faʻamalama i auala o loʻo i luga, e te manaʻomia:

  1. Kopi ata i luga o le laupapa.
  2. Pasia i totonu o le Paʻu poʻo se isi polokalama.
  3. Faasao i le komepiuta komepiuta.

Ae e mafai ona sili atu le vave ona e faia i le umia o Win + Prt Sc. O le ata o le a faʻapolopoloina i le .png format i se faletupe o loʻo i tafatafa o le ala: C: Images Faʻamatalaga.

O le ata sikola ua gaosia ua teuina i totonu o le Faʻamatalaga Faʻapipiʻi.

Vitio: auala e faʻapipiʻi saʻo ai le faʻamalama i le Windows 10 PC manatua

Fausia se ata e faʻaaoga ai le polokalame "Scissors"

I le Windows 10, o le Scissors application o loo i ai i le le mafai, lea e mafai ai ona e faia ma faasaʻo se faʻamalama i totonu o se tamai faamalama:

  1. Saili i totonu o le Faʻamatalaga o le lisiina o lisi.

    Tatala le polokalama "Scissors"

  2. Iloilo le lisi o filifiliga mo le fatuina o se sikolasipi. E mafai ona e filifilia po o le fea vaega o le mata po o le fea foi faamalama e teu ai, seti le tuai ma faia ni auiliiliga auiliili e ala i le kiliki i luga o le "Paʻu" button.

    Faʻaaogā se faʻamalama e faʻaaoga ai le polokalame "Scissors"

  3. Faʻamata le faʻamalama i le faamalama o le polokalama: e mafai ona e tusia, solo ese tele, filifili ni vaega. O le iuga iuga e mafai ona faʻasaoina i soʻo se pusa i luga o lau komepiuta, kopiina i luga o le laupapa, pe auina atu ile imeli.

    Faʻataʻitaʻia le faʻamalama i le polokalama "Scissors"

Vitio: auala e fatuina ai se faʻamalama i le Windows 10 faʻaaogaina o le polokalame "Scissors"

Ave ata e faʻaaoga ai le "Taaloga taʻavale"

O le "Taaloga Taaloga" o loʻo faʻatulagaina e faʻamau ai tala: ata vitio o mea o loʻo tutupu i luga o le mata, ata puʻe, masini komepiuta, ma isi. O se tasi o galuega o se faʻamalamalamaga o le mata na faia e ala i le kilikiina o le ata i foliga o se mea pueata.

E amata le laulau i le fesoasoani mai o le Win + G. A uma ona tapunia le tuufaatasiga, o le a faʻaalia se faamalama i le pito i lalo o le mata, lea e te manaʻomia e faʻamaonia ai o oe i le taʻaloga i le taimi nei. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e fanaina le lau i soo se taimi, e tusa lava pe e te nofo i totonu o se tusitala o tala poʻo se masini.

E mafai ona faia le mata e ala i le faʻaaogaina o le "Taaloga taʻavale"

Ae ia maitauina o le "Lotu Taʻitaʻitua" e le galue i luga o nisi kata vitio ma e faʻalagolago i tulaga o le Xbox application.

Fausiaina o faʻamalama e faʻaaoga ai polokalame faʻa-tolu

Afai e le fetaui oe i luga o auala mo oe mo soʻo se mafuaaga, faʻaaoga mea aoga faʻapitoa e maua ai se faʻamatalaga manino ma le tele o galuega.

Ina ia ave se faʻamalama i polokalame o loʻo faamatalaina i lalo, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Taofi i lalo le faamau i luga o le komepiuta ua tofia i le polokalama polokalama.
  2. Faʻasolo le faʻailoga o loʻo aliali i luga o le mata i le tele o le manaʻo.

    Filifili se eria ma se rectangle ma faʻasaʻo se faʻamalama.

  3. Faasaoina le filifiliga.

Snip faatonu

O se polokalame lona tolu lea e atiaʻe e Microsoft. E mafai ona e maua mai le saʻolotoga mai le upega tafaʻilagi aloaia a le kamupani. O le Snip Editor o loʻo i ai tulaga uma na faʻaalia muamua i le Scissors application: fatuina o se sikolasipi o se ata atoa po o sona vaega, faʻasologa faʻasologa o le ata na puʻeina ma teu i le komepiuta komipiuta, lipine laupapa, poʻo le lafoina.

Pau lava le faʻafitauli o le Snip Editor o le le lava lea o le faʻasalalau Rusia.

Ae o loʻo i ai ni foliga fou: o le faʻaleleia o le leo ma le faia o se faʻamalama e faʻaaogaina ai le Lolomiina o le Kelo, lea sa faʻasaʻo ese muamua mo le faʻaogaina o le faʻamalama i le kilipa laupapa. E oʻo lava i se faʻasinomaga faʻaonaponei faʻaonaponei e mafai ona taʻu atu i itu lelei, ma le leai o le gagana Rusia i mea le lelei. Ae o le puleaina o le polokalama e le moni, o le mea lea e tatau ona lava fetalaiga faa-Peretania.

Gyazo

Gyazo o se polokalame lona tolu lea e mafai ai e oe ona fatufatu ma faʻasalalau screenshots ma se tasi o ki autu. A maeʻa le filifilia o le mea e manaʻomia e mafai ai ona e faaopoopo i ai tusitusiga, faʻamatalaga ma le keli. O le vaega ua filifilia e mafai ona siitia e tusa lava pe ua e valiina se mea i luga o le sikolasipi. O galuega uma, ituaiga eseese o le faasaoina ma le faasaʻoina o se sikolasipi o loʻo i ai i le polokalama.

Gyazo e ave sikupuni ma lafo i latou i le teuina o le ao.

Vitio: auala e faʻaoga ai le polokalama Gyazo

Malamalama

O le atinaʻeina ole laʻititi e aofia ai galuega uma e tatau ai: teuina, teuteuina ma suia le faʻafanua. O le polokalama e mafai ai e le tagata faʻaaoga ona faʻapipiʻi le ki vevela e fatu ai se faʻamalamalamaga, ma faʻapea foi ona fausia ni faʻapotopotoga mo le vave faasaoina ma le teuteuina o le faila.

Lighshot e mafai ai e le tagata faʻaaoga ona faʻapipiʻi le vevela mo le fausiaina o mataʻitusi

Vitio: auala e faʻaaoga ai le polokalame Lila

E mafai ona e uuina se ata o mea o loʻo tupu i luga o le lauulu faʻatasi ai ma polokalama faʻatautaia ma polokalama faʻa-tolu. O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona vave o le kopiina lea o le ata manaomia ile papapa laupapa ma le kopi o le Print Screen. Afai e tele taimi e te uia ai screenshots, ona sili atu lea i le faʻatinoina o se polokalame faʻa-tolu-tolu ma le lautele o le faʻatinoga ma le gafatia.