Pinout 4-Pin Computer Cleooler

O fusi komepiuta e fa pine na o mai e sui sui e 3-Pine, i le faasologa, latou te faaopoopoina le fa fa o le telefoni mo le isi pulega, lea o le a tatou talanoaina i lalo. I le taimi nei, o ia ituaiga masini e sili ona taatele ma i luga o mamanu e sili atu ona faʻapipiʻi faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa mo le faʻaogaina o le 4-Pin. Sei o tatou iloiloina auiliiliga o le eletise eletise e iloilo.

Vaʻai foi: Filifili se tagata e faʻaleleia mo le gaosiga

Pinout 4-Pin Computer Cleooler

O Pinout e taua foi o se pinoutū, ma o lenei faagasologa e aofia ai le faʻamatalaga o fesootaiga taitasi o le eletise eletise. O le 4-Pin cooler e le ese tele mai le 3-PIN, ae o ona lava uiga. E mafai ona e faamasani i le tino o le lona lua i se isi tusitusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi i le sootaga lea.

Vaʻai foi: Pinout 3-Pin Cooler

4-Pin Cooler Circuit

E pei ona tatau ona i ai se masini faapena, o le tagata o loʻo fesiligia o loʻo i ai se eletise eletise. O se tasi o filifiliga lautele o loʻo tuʻuina atu i le ata oi lalo. O sea faʻataʻitaʻiga atonu e manaʻomia pe a toe faʻaleleia pe faʻatautaia le auala fesoʻotaʻi ma aoga i tagata e masani lelei i le fausaga o le televise. E le gata i lea, o laina uma e fa ua faailogaina i tusi i le ata, o lea e le tatau ona i ai ni faafitauli i le faitauina o le matagaluega.

Pinout fesootaiga

Afai ua uma ona e faitauina la matou isi tusiga i luga o le 3-Pin Knockout o se komepiuta komipiuta, e mafai ona e iloa lena mea uliuli lanu e faʻaalia eleele, o lona uiga, leai se fesootaiga, samasama ma lanumeamata i ai le popole 12 ma le 7 volts faasologa. O lea e tatau ona e mafaufau i le fa fa.

Blue o le faʻafesoʻotaʻiga o le pule ma e nafa ma le fetuunaiga o suiga o laulaʻau. E taʻua foi o le PWM-faʻafesoʻotaʻi, poʻo le PWM (faʻasologa o le lautele). O le PWM o se faʻaaogaina o le mana o le mamafa lea e faʻatinoina e ala i le faʻaaogaina o elemene eseese lautele. A aunoa ma le PWM, o le tagata o le a faʻaauau ona sui i le maualuga o le malosiaga - 12 volts. Afai e suia e le polokalame le saoasaoa o le rotation, o le a faʻafeiloaʻi lava le faʻalelei. O fualaʻau e fafagaina i le faʻatautaia fesoʻotaʻiga ma se maualuga tele, e le suia, na o le taimi e faʻaalu e le tagata o loʻo i ai i suiga o le faamalama. O le mea lea, i totonu o le auiliiliga o meafaigaluega ua tusia le tele o lona saoasaoa. O le tau maualalo e masani lava ona fesoʻotaʻi i le taimi aupito maualalo o pulupili, o lona uiga, pe a toesea, e mafai ona faʻagasolo lemu le laumei pe a fai e saunia lenei mea e le faiga o loʻo galue ai.

Ae mo le saoasaoa o le saoasaoa o le faasolosolo e ala i le suiga i le fesili, e lua filifiliga. Muamua e tupu i le fesoasoani a se multicontroller o loʻo i luga o le laupapa. E faitau faʻamaumauga mai le masini eletise (pe a tatou mafaufau i le mea e faʻaleleia ai le gaosiga), ona fuafua ai lea o le tulaga sili ona lelei o le taʻavale. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻia lenei faiga faʻamalosi e ala i le BIOS.

Tagai foi:
Faʻateleina le saoasaoa o le tagata e toʻafilemu i le faagasologa
Faʻafefea ona faʻaitiitia le saoasaoa o le tagata e toʻafilemu i luga o le gaosiga

O le auala lona lua o le faʻasaʻoina lea o le pule i masini komepiuta, ma o le a avea lenei polokalama ma polokalama mai le gaosi oloa o le motherboard, poʻo le polokalama faʻapitoa, pei o le SpeedFan.

Vaʻai foi: Polokalama mo le puleaina o tagata e faʻaleleia le tino

O le fesoʻotaʻiga a le PWM i luga o le laupapa e mafai ona pulea ai le saoasaoa o le rotation e oʻo lava i le 2 poʻo le 3-pin coolers, naʻo latou manaʻomia ona faaleleia atili. O tagata faʻapitoa e malamalama o le a ave le eletise e avea o se faʻataʻitaʻiga ma, e aunoa ma le tele o tupe faʻaalu, faʻamaeʻaina le talafeagai ina ia mautinoa le tuʻuina atu o pulusese e ala i lenei fesoʻotaʻiga.

Fesoʻotaʻi le 4-Pin Cooler i le Motu

E le o taimi uma lava se tina matua e fa ia pine i lalo o le PWR_FAN, o le mea lea e tatau ai ona nonofo le au faipisinisi o le 4-Pine e aunoa ma le faʻatulagaina o le faasologa o le taʻavale, talu ai e leai se fesoʻotaʻiga lona fa o le PWM, o lona uiga e leai se mea e alu ai. O le faʻapipiʻiina o se tagata e mālūlūlūlū e faigofie tele, e naʻo lou manaʻomia e suʻe pine i luga o le komiti.

Vaʻai foʻi: Faʻafesoʻotaʻi le PWR_FAN i le laupapa

Ae mo le faʻapipiʻiina o ia lava poʻo le faʻaitiitia o le tagata e mālūlūina, o se mea faʻapitoa i luga o la matou 'upega tafaʻilagi' ua tuuto atu i nei autu. Matou te fautua atu ia e faitauina pe afai o le ae faʻaaogaina le komepiuta.

Faitau atili: Faʻapipiʻiina ma aveʻesea le CPU cool cool

Matou te leʻi amata amataina le galuega o le fesoʻotaʻiga faʻasaga, talu ai o le a leai se uiga o faamatalaga mo le aufaʻatasi. Na matou faʻapitoaina lona taua i le faiga lautele, ma faʻataunuʻuina foi le auiliiliga o isi auala uma.

Tagai foi:
Fesoʻotaʻiga papaʻa Pinout
Lubricate le tagata e toʻafilemu i luga o le masini