Faʻafefea ona faʻaopoopo se polokalama i le lisi autu o le Windows

O lenei taʻiala i le auala e faʻaopoopo ai le faʻalauiloaina o soʻo se polokalama i le lisi autu. Ou te le iloa pe o le a aoga ia te oe, ae i le mea e mafai ai, pe afai e te le manao e faapipii lau laulau i ni auala pupuu ma masani ona e taufetuli i le polokalama lava e tasi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatala se api, ou te faʻaogaina laasaga nei: Ou te kiliki i le kuki saʻo, filifili le "Foafoaga" - "Tusi pepa", ona tatala ai lea. E ui lava, e mafai ona e faʻaopopo i le lalagaina o le api i le laasaga muamua o lenei lisi ma faʻavave le faagasologa. Vaʻai foi: E faʻapefea ona toe faʻafoʻi le Paefaʻaluga Pulea i le lisi o le faʻasologa o le Windows 10 Start button, Faʻafefea ona faʻaopoopo mea i le "Tatala ma le" lisi.

Faʻaopoopo polokalame i le lisi o tala o le komepiuta

Ina ia faaopoopo polokalame i le lisi o loʻo faʻaalia e ala i le kilikiina saʻo ile luga o le komepiuta, matou te manaʻomia se faatonu o le resitala, e mafai ona e amata i le kilikiina o kī Windows + R, ona e manaʻomia lea e te ulufale faʻatonutonu i le faamalama "Taʻu" ma kiliki "Ok".

I le Ofisa Resitala Editor, tatala le lala lenei:HKEY_CLASSES_ROOT Directory Background shell

Faʻasani-lelei i le pusa Shell ma filifili le "Foafoaga" - "Vaega" ma tuʻuina atu i ai se igoa, i loʻu tulaga - "notepad".

A maeʻa lena, i le itu saʻo o le faʻamaumauga a le resitala, faʻa-kiliki-lua i luga o le "Default" parameter ma ulufale le igoa o lenei polokalama i le "Tulaga", pei o le a faʻaalia i le lisi autu.

Laasaga e sosoo ai, kiliki-i luga o le vaega na foafoaina (notepad) ma, toe, filifili "Foafoaga" - "Vaega". Taʻu le vaega "poloaiga" (i nai tusi laiti).

Ma le laasaga mulimuli: faʻalua-kiliki i le "Default" parameter ma ulufale i le auala i le polokalama e te manaʻo e tamoe, i upusii.

O le mea uma lava, i le taimi lava lena (ma o nisi taimi pe a uma le toe faʻafouina o le komepiuta) i le lisi autu o loʻo i ai se mea fou o le a faʻaalia i luga o le komepiuta, e faʻatagaina oe e faʻavave le faʻaaogaina o le talosaga.

E mafai ona e faʻaopoopoina le tele o polokalame e te manaʻo ai i le lisi autu, faʻalauiloaina i laina talafeagai ma tutusa. O nei mea uma o loʻo galue i faiga faʻaogaina Windows 7, 8 ma le Windows 8.1.