Faʻafefea ona faʻafefe faʻaleleia i le Windows 8.1 ma le Windows 8

Afai na e faatauina se komepiuta po o se komepiuta i le Windows 8 pe na o le faʻapipiʻiina o lenei Os i luga o lau komepiuta, i se taimi vave pe mulimuli ane (pe afai e te leʻi tapeina uma faʻamatalaga) o le a e vaʻavaʻai i se faʻamatalaga o le faleoloa e talosagaina oe e maua le Windows 8.1 mo le saʻolotoga, talia oe e mafai ai ona e faʻaleleia i se fou lomiga. O le a le mea e fai pe afai e te le manaʻo e toe faʻaleleia, ae e le manaʻomia foi le teenaina o faʻafouga masani?

O ananafi na ou maua ai se tusi ma se talosaga e tusi e uiga i le auala e faʻagata ai le faʻaleleia i le Windows 8.1, ma faʻaumatia foi le savali "Get Windows 8.1 mo le leai o se totogi." O le autu e lelei, e le gata i lea, e pei ona faaalia i le auʻiliʻiliga, e tele tagata faʻaoga e fiafia i ai, aua na filifili e tusia lenei faʻatonuga. Le tusiga E mafai foi ona aoga le faʻaaogaina o faʻamatalaga Windows.

Faʻamālō le Windows 8.1 Faʻafouina Faʻaaogaina le Faʻatonu a le Lotu Faʻavae

O le auala muamua, i loʻu manatu, o le faigofie ma aupito sili ona faigofie, ae le o lomiga uma o Windows o lo oi ai se faatonu o le faigamalo i le lotoifale, o lea afai o ia oe Windows 8 mo le gagana e tasi, vaai i le auala lenei.

  1. Ina ia amataina le faatonu o le faigamalo i le lotoifale, kiliki le kī Win + R (Win o se ki ma le ata o le Windows, pe masani ona latou fesili) ma lolomi i le matala o le "Run" gpeditmsc ona lolomi lea o le Ulufale.
  2. Filifili le Faʻasinomaga Faʻamatalaga - Faʻataʻitaʻiga Faʻapitoa - Faʻatonu - Fale teu oloa.
  3. Faalua-kiliki i le mea i le itu taumatau "Taofi le ofo faafouga i le lomiga fou o Windows" ma i le faamalama e aliali mai, filifili le "Enable".

A uma ona e kiliki le Talosaga, o le a le toe taumafai le faʻafouina o le Windows 8.1, ma o le ae le iloa se valaaulia e asiasi i le faleoloa Windows.

I le faatonu resitala

O le auala lona lua e moni lava pei o loʻo faʻamatalaina i luga, ae faʻaulu le faʻamatalaga i le Windows 8.1 e faʻaaoga ai le faatonu resitala, lea e mafai ona e amata i le kilikiina o le Win + R i luga o le piano ma le taina faʻatonutonu.

I le Ofisa Resitala Editor, tatala le HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Policies Microsoft key ma fatuina i luga o le subkey WindowsStore.

A maeʻa lena, filifili le palota fou faatoa fatuina, kiliki i luga i le itu taumatau o le nusipepa resitala ma fatuina se tau o le DWORD ma le igoa DisableOSUpgrade ma seti lona taua ile 1.

O le mea uma lava, e mafai ona e tapunia le faatonu o le resitala, o le a le toe popole oe i le faʻafouina.

O le isi auala e tape ai le Windows 8.1 update notification in Registry Editor

O lenei metotia e faʻaaoga ai foi le faatonu resitala, ma e mafai ona fesoasoani pe a le fesoasoani le lomiga muamua:

  1. Amata le faatonu resitala e pei ona faʻamatala muamua.
  2. Tatala le HKEY_LOCAL_MACHINE System Setup UpgradeNotification section
  3. Suia le tau o le UpgradeA avanoa e leai se tasi mai le tasi i le zero.

Afai e le oi ai se vaega ma se parakalafa, e mafai ona e fatuina oe lava ia i le auala lava lea e pei ona i ai muamua.

Afai i le lumanaʻi e manaʻomia ona e faʻamaeʻa suiga o loʻo faʻamatalaina i totonu o lenei taʻiala, ona faʻaogaina lea o le faʻaogaina o mea faigaluega ma o le a mafai e le polokalama ona faʻafouina ia lava i le lomiga fou.