Faʻatulagaina o le Initaneti Zyxel Keenetic Giga II


O le Zyxel Keenetic Giga II Internet Centre o se masini multifunctional lea e mafai ai ona e fausia se fale poʻo se ofisa o le ofisa i luga o le initaneti ma le Wi-Fi avanoa. I le faaopoopo atu i galuega faavae, o loʻo i ai le tele o faʻaopoopoga mea e sili atu i tala atu o le telefoni masani, lea e faʻafiafiaina ai lenei masini mo tagata sili ona faigata. Ina ia iloa lelei nei foliga i le mea e gata ai, e tatau ona lelei le fetuunaiga o le rota. O lenei mea o le a talanoaina atili.

Faʻatulagaina o laina autu o le Initaneti

Aʻo leʻi amataina le seti, e tatau ona e saunia le alalaupapa mo le muamua mana i luga. O lenei aʻoaʻoga e faʻataʻitaʻiina mo masini uma o lenei ituaiga. E tatau ona filifili le nofoaga o le a maua ai le uila, faʻaaogaina, faʻafesoʻotaʻi antenna ma faʻafesoʻotaʻi i se PC poʻo se komepiuta, ma faʻafesoʻotaʻi le kele mai le mea e tuʻuina atu i le WAN. I le tulaga o le faʻaaogaina o le 3G poʻo le 4G fesootaiga fesoʻotaʻiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se modem USB i se tasi o fesoʻotaʻiga avanoa. Ona mafai loa lea ona e faʻaopoopoina le telefoni.

Faʻafesoʻotaʻi i le Zyxel Keenetic Giga II initaneti

Ina ia fesoʻotaʻi i le initaneti, e leai ni togafiti faʻapitoa e manaʻomia. Lava:

  1. Faʻamau le masini ma faʻasolo i le pusa o le tuatusi192.168.1.1
  2. Ulufale mai le igoa ole igoapulema le upu faila1234i le faamalama faʻamaoni.

A uma ona faia nei laasaga, o le taimi muamua e te faʻafesoʻotaʻi ai, o le a tatalaina le matala lenei:

O le isi laʻasaga o le faʻavae o le a faʻalagolago i le fea o filifiliga e lua e filifilia e le tagata filifilia i lenei faamalama.

NDMS - Faʻatonuina o le Initaneti

O se tasi o foliga o oloa o le ata o le Keenetic o le latou faagaioiga o loʻo faia i lalo o le pule a le e le na o le microprogram, ae o le polokalama faʻaogaina atoa - NDMS. O lona auai lea e liliu ai nei masini mai le aufaʻasalalau i totonu o nofoaga autu i le Initaneti. O le mea lea, e taua tele le tausia o le firmware o lau telefoni e oʻo mai i le aso.

OS NDMS ua fausia i luga o se ituaiga faʻapitoa. E aofia ai vaega ia e mafai ona faʻaopopo pe aveesea i le faitalia a le tagata faʻaaoga. E mafai ona e vaʻaia le lisi o loʻo faʻapipiʻi ma avanoa e faʻapipiʻi vaega i le initaneti i le vaega "Faiga" luga o le lisi "Vaega" (poʻo le faʻamau "Faʻafouina", o le nofoaga e aʻafia i le OS OS).

E ala i le ticking le vaega talafeagai (pe ala i le le siakiina) ma kiliki i le ki "Faaaoga", e mafai ona e faʻapipiʻi pe aveese. Ae ui i lea, e tatau ona faia ma le faʻaeteete lelei lenei mea, ina ia le faʻafuasei ona aveese le mea e tatau ai mo le faʻaogaina masani o le masini. O ia vaega e masani ona faailogaina "Taua" poʻo "Taua".

O le i ai o se faʻaoga faʻapitoa e faʻaogaina ai le faʻavaeina o mea faʻapitoa Keenetic e sili ona faigofie. O le mea lea, faʻalagolago i mea e fiafia i ai le tagata, o le 'upega tafaʻilagi o le alalaupapa e ono eseese uma vaega ma faʻamau (sei vagana ai mea masani). I lou malamalama ai i lenei taua taua mo oe lava, e mafai ona e agai atu i le faʻatulagaga saʻo o le uila.

Faʻamatalaga vave

Mo i latou o loʻo faʻaaogaina latou te le mananao e vavalalata loloto i mea faʻapitoa o le faʻatulagaga, o le Zyxel Keenetic Giga II e maua ai le mafai e faʻavae laina autu o le masini i ni nai kiliki. Ae i le taimi lava e tasi, e tatau lava ona e vaʻavaʻai i totonu o le konekarate ma le tagata e tuʻuina atu ma sailiili auiliiliga talafeagai e uiga i lau fesoʻotaʻiga. Ina ia amataina le seti vave o le uila, e tatau ona kiliki i le fetaui tutusa i le faamalama o le faatulagaga, lea e aliali mai pe a uma le faatagaga i le initaneti o le masini.

Ma le isi, o mea nei o le a tupu:

  1. O le a faʻapitoa le siakiina o le fesoʻotaʻiga ma le 'auʻaunaga ma faʻapipiʻi lona ituaiga, pe a maeʻa ona faʻaosofia le tagata e ulufale i faʻamatalaga mo faʻatagaga (pe a fai o le ituaiga fesoʻotaʻiga e maua ai lenei).

    E ala i le tusia o faʻamatalaga talafeagai, e mafai ona e alu i le isi laasaga e ala i le kiliki i luga "Lisi" poʻo "Skip"pe afai e faʻaogaina le fesoʻotaʻiga e aunoa ma le pasia o le igoa o le tagata ma le upu faila
  2. A maeʻa ona faʻatulagaina le faʻasologa mo le faatagaga, o le a ofoina mai e le router le faʻafouina o vaega faʻavae. O se laasaga taua lea e le mafai ona lafoaia.
  3. A maeʻa le kilikiina o le ki "Toe faafou" o le a otometi lava ona sailia mo faʻafouga ma faʻapipiʻi.
    A maea ona tuʻuina atu faʻamatalaga, o le a toe faʻaleleia le router.
  4. O le toe faʻaleleia, o le a faʻaalia e le uila le faʻamalama mulimuli, i le mea e faʻaalia ai le faʻaogaina o le masini faʻatulagaina.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻatulagaga masini e tupu vave lava. Afai e manaʻomia e le tagata faʻapitoa galuega faaopoopo o le Initaneti, e mafai ona ia faʻaauau i le lima e ala i le kilikiina o le ki "Faʻasalalau Faʻasinomaga".

Lisi tusi

Fans o le sosoʻo i totonu o laina o le Initaneti mo latou lava e le tatau ona faʻaaogaina le faʻatulagaga vave o le alatele. E mafai ona vave ulufale atu i le masini komepiuta masini komepiuta e ala i le kiliki i luga o le fetaui tutusa i le mataitusi muamua.
Ona e tatau lea:

  1. Suia le palakalafa pule e fesoʻotaʻi ai i le 'upega tafaʻilagi o le Nofoaga Tutotonu o Initaneti. Aua e te le amanaiaina lenei talosaga, ona o le saogalemu o le lumanai o le faʻaaogaina o lau fesoʻotaiga e faalagolago i ai.
  2. I totonu o le mata o mata mata mataala e tatala ai, alu i luga o le Initaneti i luga ole kiliki i luga o le ata i le pito i lalo o le itulau.

A maeʻa lena, e mafai ona e amata fatuina se atinaʻe mo le fesoʻotaʻi i le Initaneti. Ina ia faia lenei mea, filifili le ituaiga ituaiga fesoʻotaʻiga (e tusa ai ma le konekarate ma le tagata e tuʻuina atu) ma kiliki le ki Faʻaopoopo Atinaʻe.

Ona e manaʻomia lea ona faʻatulagaina le mea e tatau ai mo le fesoʻotaʻi atu i le Initaneti:

  • Afai e faia le fesoʻotaʻiga e ala i le DHCP e aunoa ma le faʻaogaina o le initaneti ma le upega tafaʻilagi (IPoE tab) - ia faʻamaonia po o le a le telefoni e fesoʻotaʻi atu i ai le uaea. I se faaopoopoga, siaki ia manatu e aofia ai lenei atinaʻe ma faatagaina le mauaina o se IP ile DHCP, faʻapea foʻi ma le faʻaalia o lenei mea o se fesoʻotaʻiga tuusao i le Initaneti.
  • Afai e faʻaaogā e le 'auʻaunaga se pusa PPPoE, mo se faʻataʻitaʻiga, Rostelecom, poʻo Dom.ru, faʻamaonia le igoa ole igoa ma le upega tafailautusi, filifili le atinaʻe e faʻaogaina ai le fesoʻotaʻiga, ma tusi ai siaki ma mafai ai ona faʻafesoʻotaʻi i le Initaneti.
  • I le tulaga o le faʻaaogaina o le L2TP poʻo le PPTP, i le faʻaopoopoga i faʻamaufaʻailogaina o loʻo taʻua i luga, e tatau foi ona e ulufale i le tuatusi o le server VPN o loʻo faʻaaogaina e le 'auʻaunaga.

A maeʻa ona faia ia mea, e tatau ona e kiliki i le ki. "Faaaoga", o le a maua e le router ni faʻafouga fou ma o le a mafai ona faʻafesoʻotaʻi i le Initaneti. E fautuaina foi i mataupu uma e faatumu le fanua "Faamatalaga"lea e te manaʻomia e sau ai ma se igoa mo lenei atinaʻe. O le uʻamea telefoni e mafai ai ona faʻavaeina ma faʻaaogaina nisi fesoʻotaʻiga, ma mafai ai ona faigofie ona iloagofie. O fesoʻotaʻiga uma e fausia o le a faʻaalia i totonu o le lisi i luga o le faʻamaufaʻailoga talafeagai i le lisi o mea o le Initaneti.

Mai lenei submenu, pe a talafeagai ai, e mafai ona e faigofie ona fetuutuunai le faʻatulagaina o le fesoʻotaʻiga na faia.

Fesootai i le 3G / 4G network

O le iai o ports USB e mafai ai ona faʻafesoʻotaʻi le Zyxel Keenetic Giga II i fesoʻotaʻiga 3G / 4G. E sili ona aoga lenei mea pe afai o le masini e fuafuaina e faʻaaogaina i nuʻu i tua poʻo le atunuu, pe a leai se initaneti fesoʻotaʻi. Pau lava le tulaga mo le faia o se fesoʻotaʻiga o le i ai o le faʻatautaia o le telefoni feaveaʻi, faʻapea foʻi ma vaega ole NDMS talafeagai. O le mea moni o lenei mea e faʻaalia mai i le i ai o se faʻamau. 3G / 4G i le vaega "Initaneti" fesoʻotaʻiga i luga o le initaneti o le uila.

Afai e le o iai lenei lisi, e tatau ona faʻapipiʻi vaega manaʻomia.

O le polokalama o le NDMS e lagolagoina le 150 faʻataʻitaʻiga o modems USB, o le mea lea o faafitauli e fesoʻotaʻi ai e seasea tutupu. E lava le na o le faʻafesoʻotaʻi le modem i le alalaupapa ina ia faʻamautuina le fesoʻotaʻiga, talu ai ona o ona faʻaiʻuga autu e masani lava ona uma ona faʻamau i totonu o le masini firmware. A maeʻa le faʻaogaina o le modem e tatau ona i ai i le lisi o fesoʻotaʻiga i le tab 3G / 4G ma i le faasologa lautele o fesoʻotaʻiga i luga o le muamua laupepa o le vaega "Initaneti". Afai e tatau ai, e mafai ona suia faʻamaufaʻailoga e ala i le kilikiina o le igoa o le fesoʻotaʻiga ma faʻatumu i vaega talafeagai.

Ae ui i lea, o le faʻatinoga o loʻo faaalia ai e manaʻomia le faʻaaogaina o le fesoʻotaʻiga i le tagata faʻatautaia.

Faʻatulagaina o le Faʻatulagaina o Faʻatasi

O se tasi o mea lelei o le Zyxel Keenetic Giga II o le mafai lea ona faʻaaoga fesoʻotaʻiga telefoni i fesoʻotaʻiga eseese i le taimi e tasi. I lenei tulaga, o se tasi o fesoʻotaʻiga e faʻaaogaina o le autu autu, ae o isi e toe faʻafouina. O lenei tulaga e matua faigofie lava pe a iai se fesoʻotaʻiga le maluelue ma kamupani. Ina ia faʻaaogaina, ua lava lea e tuʻu ai le faamuamua o fesoʻotaʻiga i le lisi "Sootaga" vaega "Initaneti". Ina ia faia lenei mea, ia tusia numera numera i le fanua "Faamuamua" lisi ma kiliki "Faasaoina Mea e Faamuamua".

O le maualuga maualuga o lona uiga o le maualuga maualuga. O le mea lea, mai le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i le sikolasipi, e mulimuli mai o le autu o le fesoʻotaiga fesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga, lea e maualuga lona 700. I le tulaga o se sootaga leiloloa, o le a faʻaputuina e le router se fesoʻotaʻiga i le 3G i luga o le modem USB. Ae i le taimi lava e tasi, o le a taumafai pea lava pea e toe faʻafoisia le fesoʻotaʻiga autu, ma o le taimi lava e mafai ai, o le a toe suia ai. E mafai ona faia se paaga mai fesoʻotaʻiga 3G e tasi mai le tele o kamupanī, faʻapea foʻi ma le faʻatulagaina o mea e faamuamua mo le tolu pe sili atu fesoʻotaʻiga.

Suʻe le tau eletise

Ona o le faaletonu, o le Zyxel Keenetic Giga II ua i ai se sootaga Wi-Fi ua uma ona fatuina, lea ua atoatoa ona galue. O le igoa o le upega tafailagi ma lana upega tafailautusi e mafai ona vaʻavaʻai i luga o se mea faapipii o loʻo i luga o le masini. O le mea lea, i le tele o tulaga, o le setiina o se laina eletise e faʻaititia i le suia o nei laina e lua. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  1. Ulufale i le laina eletise laina eletise i le kiliki i luga o le ata talafeagai i lalo o le itulau.
  2. Alu i le tab "Point Fesoasoani" ma seti se igoa fou mo lau fesoʻotaʻiga, tulaga malupuipuia ma le upu faila e faʻafesoʻotaʻi ai.

A maeʻa ona faʻasaoina tulaga, o le a amata ona faʻaaogaina le fesoʻotaʻiga i laina fou. Ua lava mo le tele o tagata faaaoga.

I le faaiuga, ou te fia faamamafa atu o le tusitusiga na ufiufi ai le autu na o mea taua i le faatuina o Zyxel Keenetic Giga II. Ae ui i lea, o le polokalama a le NDMS e maua ai e le tagata le tele o mea faaopoopo mo le faʻaaogaina o le masini. O le faʻamatalaga o nei mea taʻitasi ua tatau ai se mea ese.