Aisea e le fesoʻotaʻi ai le komepiuta i le Wi-Fi

O le tele lava, o le tusitusiga i totonu o le PowerPoint e mafai ona uiga tele e le gata i tulaga o ona anotusi, ae faʻapea foi i le uiga o le mamanu. I le uma, o le faʻataʻitaʻiga e le tutusa mo le ata o le ata ma faila o le aufaasālalau. O lea e mafai ai ona e toʻafilemu e suia ai le lanu o le tusiga e fatu ai se ata tutusa lelei.

Suiga lanu i PowerPoint

O le PowerPoint o loʻo i ai le tele o filifiliga mo le galue i faʻamatalaga tusitusia. E mafai foi ona toe teuteuina i le tele o auala.

Metotia 1: Metotia Tumau

Faʻasalalauga masani faʻapipiʻi ma meafaigaluega na fausia.

  1. O le galue tatou te manaʻomia le laupepa autu o le polokalama, lea e taʻua "Aiga".
  2. Aʻo le i toe galue, filifili le fasipepa o manaʻoga o loʻo manaʻomia i totonu o le ulutala poʻo le mea e aofia ai.
  3. O iinei i le eria "Font" o loʻo i ai se faʻamau e fai ma sui o le tusi "A" faʻamalosi. E masani lava lanu mumu.
  4. O le kiliki i luga o le paʻu lava ia o le a valivali ai le mea filifilia i le lanu ua faʻamaonia - i lenei tulaga, mumu.
  5. Ina ia tatalaina nisi auiliiliga auiliili, kiliki i le aū e sosoo ma le ki.
  6. O se faʻailoga e tatalaina ai mea e mafai ona e maua ai nisi filifiliga.
    • Eria "Laʻu Autu" e ofoina atu se seti o ata faʻalelei, faʻapea foʻi ma filifiliga e faʻaaoga i le mamanu o lenei autu.
    • "Isi lanu" tatala se faamalama faapitoa.

      O iinei e mafai ona e faia se filifiliga sili atu maaleale o le paolo o loʻo manaʻomia.

    • "Pipette" e mafai ai e oe ona filifili le mea e manaʻomia i luga o le kata, o le lanu o le a ave mo le faʻataʻitaʻiga. E talafeagai lenei mea e fai ai le lanu i le tasi le leo ma soʻo se elemene o le paʻu - ata, mea teuteu ma isi.
  7. A e filifilia se lanu, o le suiga e otometi ona faʻaaoga i le tusiga.

O le auala e faigofie ma lelei mo le faʻamalamalamaina o vaega taua o tusitusiga.

Metotia 2: Faaaogaina o Faataitaiga

O lenei metotia e sili atu ona fetaui mo mataupu pe a tatau ai ona faia ni vaega patino o tusitusiga ile eseese paʻepuʻe e le o ni faʻamau. O le mea moni, e mafai ona e faia ma le lima lenei mea e faʻaaoga ai le auala muamua, ae i lenei tulaga o le a vave ona oʻo mai.

  1. Manaomia le alu i le lisi "Vaʻai".
  2. O le ki lenei "Ata Faataʻitaʻi". E tatau ona kiliki.
  3. O lenei mea o le a ave ai le tagata faʻaaoga i le vaega mo le galue ai ma faʻataʻitaʻiga. O iinei e tatau ona e alu i le lisi "Aiga". I le taimi nei, e mafai ona e vaʻavaʻai i le tulaga masani ma masani ai mai metotia muamua metotia mo le faatulagaina o tusitusiga. O le mea lava lea e tasi mo le lanu.
  4. Filifili elemene o mea e manaʻo i ai i vaega o loʻo i ai poʻo ulutala ma avatu ia i latou le lanu e manaʻomia. Mo lenei mea, o mamanu uma nei ma i latou na e faia e oe lava ia o le a talafeagai.
  5. I le faaiuga o le galuega, e tatau ona e tuʻuina atu lau laiga o lou igoa ina ia mafai ona ese mai le isi. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le ki Faaigoa.
  6. O lenei e mafai ona e tapunia lenei faiga e ala i le kilikiina o le ki "Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga".
  7. O le faʻataʻitaʻiga na faia i lenei auala e mafai ona faʻaaogaina i soo se faʻataʻitaʻi. E manaʻomia e leai se faʻamatalaga i luga. O lenei mea e faʻaaogaina e pei o nei - kiliki i luga-saʻo i luga o le paʻu o loʻo manaʻomia i le lisi sao ma filifili "Tapenaga" i totonu o le lisi faʻailoga.
  8. O le lisi o avanoa o le a tatalaina. Faatasi ai ma na mea, e tatau ona e sailia sau oe lava. O vaega o faʻamaumauga e makaina pe a faʻaalia le mamanu o le ai ai le lanu tutusa e pei o le taimi e fatu ai le laulau.

O lenei auala e mafai ai e oe ona saunia se laasaga e sui ai le lanu o le ituaiga lava o poloka i luga o ata eseese.

Metotia 3: Faʻaofi i le faʻasologa muamua

Afai mo nisi mafuaaga e le suia le lanu i totonu o le PowerPoint, e mafai ona e faapipiiina mai se isi punaoa.

  1. Ina ia faia lenei mea, alu, mo se faʻataʻitaʻiga, i le Word Word. O le ae manaomia le tusiaina o le mea e manaʻomia ma suia lona lanu faʻapea foʻi i le ata.
  2. Lesona: Faʻafefea ona suia lanu lanu i MS Word.

  3. O lea e tatau ona e kopiina lenei vaega e ala i le kī saʻo o le kusi, pe faʻaaoga le kulupu autu "Ctrl" + "C".
  4. I le nofoaga tonu ua i ai i le PowerPoint o le ae manaʻomia le faʻapipiʻiina o lenei fasi pepa e faʻaaoga ai le kata saʻo. I le pito i luga o le lisi o pop-up o le ai ai ni ata se 4 mo le faʻapipiʻi o le filifiliga. Tatou te manaʻomia le filifiliga lona lua - "Faasaoina le Faʻasalaga muamua".
  5. O le a faʻapipiʻiina le fuafuaga, faʻaauau le lanu, seti ma le lapoa ua uma ona seti. Atonu e manaʻomia oe e toe fetuutuunai vaega mulimuli e lua.

O lenei metotia e fetaui lelei mo mataupu e masani ona suia ai le lanu i le ata e taofia ai soʻo se faafitauli.

Metotia 4: Faʻataʻatia WordArt

O le tusiga o loʻo i totonu o le faʻaaliga e le gata i totonu o ulutala ma mea e aofia ai. E mafai ona i ai i le foliga o se mea faitino e igoa WordArt.

  1. E mafai ona e faʻaopoopoina se vaega faapena e ala i le lisi "Faaofi".
  2. O iinei i le eria "Upu" ei ai se faamau "Faʻaopoopo WordArt"o loʻo faʻaalia ai se tusi sosoʻo "A".
  3. O le kiliki o le a tatalaina ai se lisi o filifiliga mai le tele o filifiliga. O iinei, o ituaiga uma o tusitusiga e eseese e le gata i le lanu, ae faapena foi i le ituaiga ma aafiaga.
  4. A maeʻa filifilia, o le a faʻaalia i le ogatotonu o le faʻataʻitaʻiga le vaega o loʻo i totonu. E mafai ona suitulaga i isi faʻalapotopotoga - mo se faʻataʻitaʻiga, o se nofoaga mo le ulutala o le paʻu.
  5. E i ai meafaigaluega eseese e sui ai lanu - o loʻo i totonu o se lisi fou. "Faatulaga" i le eria "Lotu WordArt".
    • "Faatumu" o le tusitusiga tonu na te fuafuaina le lanu lava ia mo le faʻamatalaga o faʻamatalaga.
    • Faʻamatalaga o Upu e mafai ai e oe ona filifili se paolo e faʻapipiʻi mataitusi.
    • "Effects Iloa" o le a faʻatagaina oe e faʻaopoopo ni mea faʻapitoa faʻapitoa - mo se faʻataʻitaʻiga, ata.
  6. O suiga uma e faʻaaogaina aunoa.

O lenei metotia e mafai ai e oe ona fatuina ni mea mataʻina ma ulutala ma se vaaiga uiga ese.

Metotia 5: Faʻasaʻo

O lenei metotia e mafai ai ona e faʻavasegaina le lanu o le tusiga e sili atu i le lalolagi nai lo le taimi e faʻaaoga ai mamanu.

  1. I le lisi "Fuafuaga" O autu autu e tuʻuina atu.
  2. Afai latou te suia, e le gata o suiga o ata faasolo e sui, ae faapea foi le faatulagaina o upu. O lenei manatu e aofia ai le lanu, ma le vai papatisoga, ma mea uma.
  3. O le suia o faʻamatalaga o autu e mafai ai foi ona e suia le tusiga, e ui lava e le faigofie e pei o le faia ma le lima. Ae afai e te eli loloto, e mafai ona e maua mea tatou te manaʻomia. O le a manaʻomia ai se nofoaga "Filifiliga".
  4. O iinei e tatau ona e kiliki i le ki e faʻalautele ai le lisi mo le lelei-faʻalogo i le autu.
  5. I le lisi o pop-up, e tatau ona tatou filifilia le mea muamua. "Luga", ma o iinei e te manaʻomia le sili ona maualalo - "Faʻavasega lanu".
  6. O le a tatalaina se lisi faʻapitoa e faʻasaʻo le lanu lanu o vaega taʻitasi i le autu. O le filifiliga muamua lava iinei - "Tusitusiga / Faʻamatalaga - Pogisa 1" - e faʻatagaina oe e filifili se lanu mo faʻamatalaga tusitusia.
  7. A uma ona filifili, kiliki le faamau. "Faasaoina".
  8. O le suiga o le a tutupu vave i ata uma.

O lenei metotia e fetaui lelei lava mo le fatuina o se ata o le ata faataitai, pe mo le faatulagaina o se fatu i le taimi lava e tasi i totonu o le pepa.

Faaiuga

I le faaiuga, e taua le faaopoopo atu e taua le mafai ona fetaui ma lanu i le uiga o le ata lava ia, ma ia faʻaopoopoina foi i isi fofo. Afai o le vaega o le a vavaeeseina mata o tagata, ona le mafai lea ona e faatali mo se mea manaia o le maimoaina.