Faʻafefea ona tatalaina le faʻamafanafanaga i le Yandex Browser

O le BIOS e leʻi tele ni suiga faʻatusatusa i ona uluai fesuiaiga, ae mo le faʻaaogaina o se PC, o nisi taimi e manaʻomia ai le faʻafouina o lenei vaega autu. I luga o komepiuta ma komepiuta (e aofia ai i latou mai HP) o le faʻafouina o le faagasologa e leai ni uiga patino.

Faʻamatalaga faʻapitoa

O le faʻafouina o le BIOS i luga o se komepiuta mai le HP e sili atu le faigata nai lo le komepiuta mai isi gaosiga, talu ai e le o fausia se faʻaaogaina faapitoa i totonu o le BIOS, pe a amata mai se masini komepiuta USB flash, o le a amataina le faʻafouina o le faʻalauiloa. O le mea lea, o le a faʻaaogaina e le tagata faʻaoga aʻoaʻoga faʻapitoa poʻo le faʻafouina e faʻaaoga ai se polokalama ua fuafuaina faapitoa mo Windows.

O le filifiliga lona lua e sili atu ona faigofie, ae afai e le amataina le OS pe ae faʻaaoga le komepiuta, e tatau ona e lafoai. E faʻapea foʻi, pe a leai se fesoʻotaʻiga i luga o le Initaneti pe leai foi.

Vaega 1: Sauniuniga

O lenei laasaga e aofia ai le mauaina o faʻamatalaga talafeagai i luga o le komepiuta ma le siiina o faila mo le faʻafouina. Naʻo le faʻaaliga o le mea moni e faʻapea, i le faʻaopopo i faʻamaumauga e pei o le igoa atoa o le komepiuta komepiuta ma le version BIOS o loʻo iai nei, e tatau foi ona e iloa le numera telefoni faapitoa e tuʻuina atu i oloa HP taʻitasi. E mafai ona e mauaina i totonu o pepa faʻamaumauga mo lau komepiuta.

Afai e leiloa pepa i le komepiuta, ona e taumafai lea e suʻe le numera i tua o le mataupu. E masani lava e tu i tafatafa o le tusiga "Fua o le oloa" ma / poo "Numera o le laina". I luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le HP, pe a sailia le faʻafouina o BIOS, e mafai ona e faʻaogaina le faʻamatalaga i le mea e maua ai numera o le telefoni. I luga foi o laupepa faaneionapo mai lenei kamupanī, e mafai ona e faʻaogaina ala pupuu Fn + Esc poʻo Ctrl + Alt S. A maeʻa lena, e tatau ona faʻaalia se faamalama ma faʻamatalaga masani e uiga i le oloa. Vaavaai mo manoa ma igoa nei. "Numera o oloa", "Fua o le oloa" ma "Numera o le laina".

O isi uiga e mafai ona maua i le faʻaaogaina o metotia masani a Windows ma le polokalama tʻatolu. I lenei tulaga, o le a sili atu le faigofie ona faʻaoga le polokalama AIDA64. E totogi, ae o loʻo i ai se vaitaimi e le faʻaalia. O le masini komepiuta e tele le tele o galuega mo le matamataina o faʻamatalaga e uiga i se PC ma le faia o suʻega eseese o lana galuega. O le atigilima e faigofie ma faaliliuina i le gagana Rusia. O le faʻatonuga mo lenei polokalama e foliga faapenei:

  1. A maeʻa le faʻalauiloaina, tatala le faamalama autu, mai le mea e te manaʻomia e te alu i ai "Komiti Faatino o Pulega". E mafai foi ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o le lisi o faasologa i luga o le itu tauagavale o le faamalama.
  2. E faapena foʻi ona alu "BIOS".
  3. Suʻe laina "Kamupani BIOS" ma "BIOS Version". O le tetee ia i latou o le a maua ai faʻamatalaga e uiga i le faʻamatalaga lata mai nei. E tatau ona faʻaolaina, e pei ona ono manaʻomia e fatuina ai se kopi faʻafuaseʻi, lea e manaʻomia mo le toe foʻi.
  4. Mai iinei e mafai ona e sii mai le lomiga fou e ala i fesoʻotaʻiga tuusao. O loʻo i totonu o le laina "Faʻafouina BIOS". Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e sii maia le kopi fou, ae e le fautuaina e fai lenei mea, ona o loʻo i ai se tulaga lamatia e sii mai ai se lomiga e le talafeagai mo lau masini ma / poʻo se faʻamatalaga e le talafeagai. E sili ona lelei le faʻaaogaina o mea uma mai le 'upega tafaʻilagi aloaia aloaia a le kamupanī, e faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua mai le polokalama.
  5. O lenei e tatau ona e iloa le igoa atoa o lou tina. Ina ia faia lenei mea, alu i "Komiti Faatino o Pulega", e ala i le faʻatusatusa i le laasaga lona lua, saili le laina iina "Komiti Faatino o Pulega"lea e masani ona tusia ai le igoa atoa o le laupapa. Atonu e manaʻomia lona igoa e suʻe ai i le nofoaga aloaia.
  6. I luga foi o le upega tafaʻilagi aloaia, ua fautuaina HP e suʻe le igoa atoa o lau gaioiga, e ono manaʻomia foʻi pe a suʻesuʻe. Ina ia faia lenei mea, alu i le lisi "PPU" ma maua se laina iina "PPU # 1". O le igoa atoa o le processor e tatau ona tusia iinei. Faasao i se mea.

A oʻo mai faʻamatalaga uma mai le upega tafaʻilagi aloaia a HP. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. I luga o le upega tafaʻilagi, alu i "Polokalame ma avetaavale". O lenei mea o loʻo i totonu o se tasi o menoa pito i luga.
  2. I le faamalama o fea e talosagaina ai oe e faʻamaonia le numera o le oloa, ia e ulufale i ai.
  3. O le isi laasaga o le filifili lea o le faiga faʻaogaina o loʻo faʻaoga ai lau komepiuta. Faasolo le faamau "Auina atu". O nisi taimi o le 'upega tafaʻilagi e otometi lava ona fuafuaina poʻo OS o loʻo i luga o le komepiuta, i le fea itu e misi lenei laasaga.
  4. O lenei o le a toe faʻafoʻi atu oe i se itulau e mafai ona e maua ai uma faʻamatalaga avanoa mo lau masini. Afai e te leʻi mauaina se faʻamaufaʻailoga poʻo se mea "BIOS", e foliga mai, ua maeʻa ona faʻapipiʻi le tele o faʻamatalaga lata mai i luga o le komepiuta ma i le taimi e le o manaʻomia ai lona faʻamatalaga. Nai lo le lomiga fou BIOS, o le mea lea ua faʻapipiʻiina nei ma / pe ua leva foi ona le i oʻo mai, ma o le uiga foi o lenei mea e le manaʻomia ona faʻafouina lau komepiuta.
  5. A oe na e aumaia le lomiga aupito lata mai, ona faatoa e siiina lea o le teutusi i ai e ala i le kiliki i luga o le ki talafeagai. Afai e faaopoopo atu i lenei lomiga o loʻo i ai lau mea o loʻo i ai nei, ona e siiina lea o se mea o le pau.

E fautuaina foi e faitau le iloiloga mo le version BIOS ua sii mai e ala i le kilikiina o le sootaga i le igoa lava e tasi. E tatau ona tusia faʻatasi ma tina papa ma tagata e gaosi mea e fetaui. Afai o le lisi o le fetaui e iai lau CPU ma motherboard, ona mafai lea ona e sau ma le saogalemu.

Faʻalagolago i le fea ituaiga o faʻamafanafanaga e te filifilia, atonu e te manaʻomia mea nei:

  • Faʻapipiʻi faʻasalalau ua faʻapipiʻiina i FAT32. I le avea ai o se vaʻavale, e fautuaina e faʻaaoga se masini faʻapipiʻi USB poʻo le CD / DVD;
  • O se faila faʻapipiʻi BIOS faapitoa o le a faʻaalia le faʻafouga mai lalo o le Windows.

Vaega 2: Malamalama

O le susuluina o le auala masani mo HP e foliga laitiiti lava nai lo le komepiuta mai isi tagata gaosiga, talu ai e masani lava ona i ai se aoga faapitoa e tuufaatasia i totonu o le BIOS, lea e amata ai le faafouga pe a oso mai i faila BIOS.

E le i ai le HP, o lea e tatau ai i le tagata faʻapipiʻi ona fatuina masini faʻapitoa faʻapipiʻi ma galue e tusa ai ma faʻatonuga. I luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le kamupani, pe a e downloadina faila a BIOS, o se faʻaaogaga faʻapitoa e sii mai faatasi ma i latou e fesoasoani e saunia le kiliva kiliva USB mo le faʻafouina.

O isi taʻiala o le a mafai ai e oe ona fatuina le ata sao mo le toe faʻafouina mai le faʻasaga masani:

  1. I le siiina o faila, saili SP (numera version) .exe. Faʻamolemole.
  2. O le a tatala se faamalama fiafia e te kiliki ai "Lisi". I le isi laasaga e tatau ona e faitauina faʻamatalaga o le maliliega, faailoga le meataitasi "Ou te taliaina tuutuuga i totonu o le maliega o laisene" ma lolomiina "Lisi".
  3. O le taimi nei o le a tatala le aoga lava, o le mea lea o le ai ai muamua o se faamalama ma faamatalaga faavae. Faʻasalaʻi i le ki. "Lisi".
  4. O le a sosoo ai e talosagaina oe e filifili le faʻamatalaga fou. I lenei tulaga, e tatau ona e faia se kiliva afi, o lea ia maka le meataitasi ma se faailoga "Fausia le Toe Faʻaleleia o le USB flash drive". Ina ia alu i le isi laasaga, tataʻi "Lisi".
  5. Lenei e tatau ona e filifilia le ala o faasalalauga i mea e te manao ai e susunuina le ata. E masani lava e tasi. Filifili ma kiliki "Lisi".
  6. Faatali seia oʻo i le faaiuga o le faʻamaumauga ma tapuni le aoga.

O lenei e mafai ona e alu tuusaʻo i le faʻafouga:

  1. Toe amata le komipiuta ma ulufale i le BIOS e aunoa ma le aveeseina o le aufaasālalau. Le ulufale, e mafai ona e faʻaaogaina ia ki mai F2 agai i luga U12 poʻo Aveese (o le ki tonu lava e faalagolago i le faʻataʻitaʻiga faapitoa).
  2. I totonu o le BIOS o le a na o le pau lava le mea e te manaʻomia e faʻamuamua ai le faʻavae o le komepiuta. Ona o le le mafai, e afua mai i le puʻupuʻu, ma e tatau ona e faia se taʻavale mai au faʻasalalauga. A maeʻa ona e faia lenei mea, teu suiga ma alu ese mai le BIOS.
  3. Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi se seevae mai se taavale afi

  4. O lenei o le komepiuta o le a faʻaulu mai le taavale afi ma fesili atu ia te oe le mea e fai i ai, filifili le mea "Puleaina o le faʻamalosia".
  5. O se aoga e foliga mai o se faila masani e tatalaina. I le faamalama autu, o le a ofoina atu ia te oe ni avanoa se tolu mo faatinoga, filifili "Faʻafouina BIOS".
  6. I lenei laasaga, e tatau ona e filifilia le mea "Filifili le Image BIOS e Faaaoga ai", o le lomiga mo le faʻafouina.
  7. A maeʻa lena mea, o le ae ulufale atu i se ituaiga o faila faila, o fea e te manaʻomia ai oe e alu i le pusa ma se tasi o igoa - "BIOSUpdate", "Taimi Nei", "Fou", "Muamua". I ni lomiga fou o le aoga, e masani lava ona faaseʻe lenei mea, talu ai ua uma ona ofoina atu ia te oe se filifiliga o faila talafeagai.
  8. Filifili nei le faila i le faʻaopoopoga Bin. Faʻamaonia lau filifiliga e ala i le faʻaulu "Faaaoga".
  9. O le aoga o le a amataina se siaki faapitoa, a maeʻa lea o le a amata ai le faiga o le faʻasalalauga lava ia. O nei mea uma e le sili atu i le 10 minute, a maeʻa ona ia logoina oe i le tulaga o le faʻatinoga ma o le a ofoina atu e toe faʻafou. Faʻafouina BIOS.

Metotia 2: Faʻafou mai Windows

O le faʻaleleia e ala i le faʻaogaina o le polokalama e fautuaina e le PC kamupanī lava ia, talu ai e na o ni nai kiliki lava e maua ai, ma i tulaga o le lelei e le maualalo i le faia i le masani masani. O mea uma e te manaʻomia e sii mai faʻatasi ma faila o faʻamaumauga, o le mea lea e leai se mea e manaʻomia e le tagata faʻaoga i se mea ma vaʻavaʻai mai se faʻaaogaga faʻapitoa.

Faatonuga mo le faʻafouina o le BIOS i luga o le komepiuta HP mai lalo o Windows e pei ona taua i lalo:

  1. Faatasi ai ma faila na siiina mai le ofisa aloaia, saili le faila SP (numera version) .exe ma tamoe.
  2. O le faʻapipiʻi e tatalaina, o fea e te manaʻomia e taʻalo ai i totonu o le faamalama ma faʻamatalaga faʻamatalaga e ala i le kiliki "Lisi", faitau ma talia le maliega laisene (tusi le pusa "Ou te taliaina tuutuuga i totonu o le maliega o laisene").
  3. O le ai ai se isi faamalama ma faamatalaga lautele. Tusi i le kiliki "Lisi".
  4. O lenei o le a aveina oe i se faamalama i se mea e te manaʻomia e filifili ai nisi gaioiga mo le polokalama. I lenei tulaga, maka le mea "Faʻafou" ma lolomiina "Lisi".
  5. O le a toe faʻaalia se faʻamatalaga faʻatasi ma faʻamatalaga lautele, lea e na o le pau lava le mea e te manaʻomia e taomi ai le ki e amata ai le taualumaga. "Amata".
  6. A maeʻa ni nai minute, o le a faʻafouina le BIOS, ma toe amata le komipiuta.

I le taimi o le faafouina e ala i le Windows, e ono ese le amio a le komepiuta, mo se faataitaiga, toe faʻalauiloa, liliu ma tape le lau ma / poʻo le pito i lalo o faailoga eseese. E tusa ai ma le gaosiga o na ituaiga o mea - o le mea masani lea, o lea aua le faalavelaveina i soo se auala ma le faʻafouina. A leai, o le ae le galue i le komepiuta.

Faʻafouina le BIOS i le komepiuta HP e faigofie. Afai e masani ona amata lau os, e mafai ona e faia ma le saogalemu lenei faiga saʻo mai ia mea, ae manaʻomia le faʻafesoʻotaʻiina o se komepiuta i se masini e aunoa ma le faalavelave.