Ua leiloloa le taimi i le komepiuta - o le a le mea e fai?

Afai o taimi uma lava e te tape ai pe toe toe faʻaaogaina lau komepiuta, e te le maua le taimi ma le aso (faʻapea foi ma le BIOS setting), i lenei tusi lesona o le ae maua ai mafuaʻaga talafeagai o lenei faafitauli ma auala e faasaʻo ai le tulaga. O le faafitauli lava ia e masani lava, aemaise pe afai ei ai sau komepiuta tuai, ae atonu o le a iai i luga o le PC faatoa faʻatau.

O le tele o taimi, o le taimi e toe faʻaleleia pe a maeʻa le malosi o le malosi, pe afai o se batini o loʻo nofo i luga o le motherboard, peitaʻi e le na o le pau lea o filifiliga, ma o le a ou taumafai e taʻu atu i tagata uma ou te iloa.

Afai o le taimi ma le aso e toe faʻavae ona o se paʻu oti

O mamanu o komepiuta ma komepiuta feaveaʻi e faʻapipiʻiina i ai se maa, o loʻo nafa ma le faʻasaoina o le BIOS, faʻapea foʻi ma le uati, tusa lava pe ua tape le PC. I le aluga o taimi, e mafai ona nofo i lalo, aemaise lava pe afai e le fesootai le komipiuta i le mana mo se taimi umi.

O le mea moni lava o le tulaga na faʻamatalaina, o le mafuaaga sili lea e mafua ai le leiloloa o le taimi. O le a le mea e fai i lenei mataupu? Ua lava le sui o le maa. O le faia o lenei mea o le a e manaʻomia:

  1. Tatala le komepiuta komipiuta ma aveese le taʻavale tuai (fai uma i luga o le PC). I le avea ai o se tulafono, o lo o umia e le latini: na o le tulei i lalo ma o le a "paʻu ese" le pati.
  2. Faʻamau se masini fou ma toe faʻaleleia le komepiuta, ia mautinoa o loʻo fesoʻotaʻi lelei mea uma. (Fautuaina o le Battery i lalo)
  3. Liliu le komepiuta ma alu i totonu o le BIOS, seti le taimi ma le aso (e fautuaina i le taimi lava e suia ai le suiga, ae le talafeagai).

E masani lava o nei laasaga e lava mo le taimi e le toe faʻatuina. Ae o le batū lava ia, 3-volt, CR2032 e faʻaaoga toetoe lava i soo se mea, lea e faʻatau atu i soo se faleoloa pe a faʻapea o loʻo i ai sea ituaiga o oloa. I le taimi lava e tasi, e masani ona tuʻuina atu i ni faʻaliliuga se lua: taugofie, silia ma le 20 ruʻu ma sili atu ma le selau pe sili atu, lithium. Ou te fautuaina e ave le lua.

Afai o le sui o le paʻa e leʻi foia le faafitauli

Afai e tusa lava pe a uma ona sui le paʻa, o le a faʻaauau pea ona sosolo le taimi, e pei o muamua, ona manino ai lea, e le oi ai le faafitauli. O nisi nei o mafuaʻaga talafeagai e mafua ai le toe faʻavaeina o faatulagaga a le BIOS, taimi ma aso:

  • O le faaletonu o le laupapa, ia e mafai ona aliali mai ma le taimi o le taʻavalega (pe, pe afai o se komipiuta fou lenei, e muamua), faʻafesoʻotaʻi le tautua poʻo le sui o le laupapa e fesoasoani. Mo se komepiuta fou - apili i lalo o le tusi saisai.
  • Faʻaaogaina lafoaʻi - o le pefu ma vaega feʻaveaʻi (tagata e faʻaleleia meaʻai), o mea le lelei e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaaogaina o otaota, lea e mafua ai foi ona toe faʻatulaga se CMOS (BIOS).
  • I nisi tulaga, e fesoasoani i le faafouina o le BIOS o le motherboard, ma, e tusa lava pe le o maua le lomiga fou, toe toe faʻaaogaina le mea tuai e mafai ona fesoasoani. I le taimi lava lena ou te lapatai atu ai ia te oe: afai e te faafouina le BIOS, ia manatua o lenei faiga e ono lamatia ai ma faia pe afai e te iloa tonu pe faapefea ona faia.
  • E mafai foi ona fesoasoani i le toe faʻaaogaina o le CMOS e faʻaaoga ai se tagata faʻaupu i luga o le laupapa (e avea o se tulafono, o loʻo tu i autafa o le batini ma ei ai se saini e fesootaʻi ma upu CMOS, CLEAR poʻo RESET). Ma o le mafuaʻaga o le paʻu o le taimi e ono avea ma se tagata agavale i le tulaga o le "toe faʻamau".

Masalo o auala nei ma mafuaʻaga ua ou iloa mo lenei faafitauli komipiuta. Afai e te iloa faaopoopo, o le a ou fiafia i le faʻamatalaga.