Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi ni siaki se lua i se komepiuta

Afai e te manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi o siaki e lua i se komepiuta poʻo se mataala lona lua i se komepiuta, e masani lava e le faigata ona fai lenei mea, sei vagana ai ni mea e le masani ai (pe a iai sau PC ma se faʻatalanoaga viliva vasi ma se tasi mea mataʻitipi).

I totonu o lenei tusi lesona - auiliiliga e uiga i le faʻaogaina o ni siaki se lua i se komepiuta ma le Windows 10, 8 ma le Windows 7, faʻatuina a latou galuega ma ni faʻaaliga talafeagai e mafai ona e feagai pe a fesoʻotaʻi. Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se TV i se komipiuta, E faapefea ona faʻafesoʻotaʻi se komepiuta i se TV.

Faʻafesoʻotaʻi se mataʻitu lona lua i se kata vitio

Ina ia mafai ona faʻafesoʻotaʻi ni siaki se lua i se komepiuta, e te manaʻomia se kata vitio e sili atu ma le tasi le gaioiga mo le faʻafesoʻotaʻi o se mataʻituina, ma o nei mea uma lava o NVIDIA ma AMD ata faʻaalia nei. I le tulaga o le komepiuta, e toetoe lava o taimi uma latou te maua ai le HDMI, VGA poʻo, lata mai nei, fesoʻotaʻiga Thunderbolt 3 mo le faʻafesoʻotaʻi o se mataʻitua fafo.

I lenei tulaga, o le a tatau ona i ai le kata vitio e avea ma mea e lagolago e lau mata e ulufale ai, o isi mea e ono manaʻomia. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e lua au siaki tuai e na o se VGA ulufale, ma i luga o se kata vitio o se seti o HDMI, DisplayPort ma le DVI, o le ae manaʻomia ni fetuunaiga talafeagai (e ui atonu o le suia o le mataʻata o le a sili atu le fofo).

Manatua: e tusa ai ma aʻu faʻamatalaga, o nisi o tagata faʻapitoa e le iloa e sili atu le tele o mea e gaosia e le latou matagaluega nai lo le faʻaaogaina. E tusa lava pe fesoʻotaʻi lau masini e ala i le VGA poʻo le DVI, ia maitauina atonu e iai isi mea e fesoasoani ai ile tua o le mea e mafai ona faʻaaogaina, o le a le mea e tatau ai ona e faʻatau le laʻau talafeagai.

O le mea muamua, o le uluai galuega o le faʻafesoʻotaʻi faʻaleleia o ni tagata se lua e faʻaogaina ai masini vili vitio avanoa ma mataʻituina mea e faatino. E sili atu ona lelei le faia o lenei mea pe a tape le komepiuta, ae e talafeagai foi ona liliu ese mai le fesoʻotaʻiga eletise.

Afai e le mafai ona faia se fesoʻotaʻiga (leai ni meafaigaluega, mea e fai, mea faʻapipiʻi, uaea), e aoga le mafaufau i filifiliga mo le mauaina o se ata vitio poʻo le mataituina lelei mo la tatou galuega ma se seti talafeagai o mea e fai.

Faʻasalalau le galuega a leoleo e toʻalua i luga o se komepiuta ma le Windows 10, 8 ma le Windows 7

A maeʻa ona faʻaogaina le komepiuta ma le lua siaki e fesoʻotaʻi atu i ai, latou te, pe a uma ona faʻatauina, e masani lava ona fuafuaina e le masini le masini. Ae ui i lea, atonu e foliga mai pe ae muamua ave le ata o le a leʻo luga o le mataʻituina lea e faʻaalia i le masani.

A maeʻa le faʻamuamua, e tumau pea le na o le fetuutuunai le lua mataʻituina mataʻituina, aʻo lagolagoina e Windows auala nei:

  1. Faʻasologa o ata - o le ata lava e tasi o loʻo faʻaalia i luga o mataʻitipi uma e lua. I lenei tulaga, afai o esega a le tino o siaki e eseese, atonu o le a iai faafitauli i foliga o le faanununuina o le ata i luga o se tasi oi latou, talu ai ona o le faiga o le a faatulaga ai le tali tutusa mo le toe faia o le lau mo le vaavaaia (ma o le a le mafai ona suia lenei mea).
  2. Faʻaauau ata i luga o se tasi o siaki.
  3. Faʻalautele lau - pe a filifilia lenei filifiliga o le lua siaki, o le Windows desktop "faʻalautele" i ni sikuea se lua, ioe. i luga o le mataala lona lua o le faaauauina o le ofisa.

Faʻatulagaina o metotia faʻaleleia o loʻo faʻatino i totonu o faʻamaufaʻailoga o le mata o le Windows:

  • I le Windows 10 ma le 8, e mafai ona e taʻalo i le Win + P (Latin P) ki e filifili ai le tulaga mataʻituina. Afai e te filifilia le "Faʻalautele", atonu o le 'upega tafaʻilagi' ua faʻalauteleina i le itu sese. " I lenei tulaga, alu i le Seti - System - Screen, filifili le mataʻituina o loʻo i le itu tauagavale ma siaki le atigipusa o loʻo faaulutalaina "Seti e avea ma faʻamatalaga muamua".
  • I le Windows 7 (e mafai foi ona faia i le Windows 8) alu i le faatulagaga o le fofo o le laupapa o le komisi ma i le fanua "Faʻaaliga tele" faʻapipiʻi le faiga o loʻo manaʻomia. Afai e te filifili "Faʻasaʻo nei sikuea", atonu e ono aliali mai o vaega o le 'upega tafaʻilagi e "fenumiai" i nofoaga. I lenei tulaga, filifili le mataʻituina o loʻo i le itu tauagavale i totonu o faʻamatalaga faʻaali ma i lalo lalo o le "Seti e pei o le faʻaali le faʻaali".

I tulaga uma lava, afai ei ai ni faʻafitauli i le manino o le ata, ia mautinoa o loʻo i ai i le siaki taʻitasi le seti o le fofo o le screen (see Faʻafefea ona sui le folasia o le screen 10 o le Windows 10, Faʻafefea ona sui le fofo o le screen i le Windows 7 ma le 8).

Faamatalaga faaopoopo

I le faaiuga, e tele nisi vaega faaopoopo e mafai ona aoga pe a faʻaogaina ni tagata se toʻalua pe na o ni faʻamatalaga.

  • O nisi o fusi ata (aemaise lava, Intel) o se vaega o avetaavale ei ai a latou lava tafaoga mo le fetuunaiga o le faagaoioiga o le tele o siaki.
  • I totonu o le "Faʻasolo atu le puipui" filifiliga, o le faletua e avanoa i luga o ni siaki se lua i le taimi lava lea e tasi i Windows. I lomiga muamua, e mafai ona faʻaaogaina nei i le fesoasoani a polokalama faʻaletolu.
  • Afai e iai sau faʻatautaia o le Thunderbolt 3 i luga o se komepiuta po o luga o se PC ma se vitio faʻatasi, e mafai ona e faʻaaogaina e faʻafesoʻotaʻi ai siaki tele: e ui e le tele naua siaki i luga o le faʻatau (ae o le a vave ona maua ma e mafai ona faʻafesoʻotaʻi i latou "i le faasologa" i le isi), ae o loʻo i ai masini faʻapipiʻi masini e fesoʻotaʻi atu i le Thunderbolt 3 (i le tulaga o le USB-C) ma le tele o mea e mataʻituina ai (i luga o le Dell Thunderbolt Dock image, na fuafuaina mo le laptops Dell, ae le fetaui ma i latou).
  • Afai o lau galuega o le faia lea o se ata i luga o ni siaki se lua, ma e na o le tasi lava le mataʻituina o le mataʻitusi (vitio ua tuufaatasia) i luga o le komepiuta, e mafai ona e maua se tau e le taugata (splitter) mo lenei faamoemoe. Tau lava saili se VGA, DVI poʻo le HDMI, e faʻalagolago i le avanoa avanoa.

O lenei, ou te manatu, e mafai ona maeʻa. Afai o loʻo i ai pea fesili, o se mea e le manino pe leai foi - tuu faʻamatalaga (pe a mafai, auiliiliga), o le a ou taumafai e fesoasoani.