Auala e amio ai i fesoʻotaʻiga vavave faʻaneionapo ina ia aua le nofo i le toe faʻaleleia

E faʻapefea ona le nofo i le toe faʻaleleia? O le asō, ua avea lenei fesili ma mea e talafeagai mo le tele o tagata e faʻaogaina fesoʻotaiga vavave faʻaneionapo e le gata i le lolomiina o latou lava ia, fua o ipu ma ata ma pusi. O i latou e tali lelei i mea o loʻo tutupu i faiga faʻapolokiki, tamaoaiga ma le soifuaga lautele e tatau ona saunia mo le mea moni e tatau ona latou tali mo le tulaga o loʻo faʻaalia i luga oa latou itulau.

O le anotusi

  • Na amata uma
    • O a mea faʻatau ma e fiafia e mafai ona e mauaina
    • O le amataina o mataupu e mafai ona faʻaaogaina i fesoʻotaʻiga lautele uma
  • Auala e fiafia ai
    • Auala e fuafua ai o laʻu itulau lenei
    • O le a le mea e fai pe afai ua uma ona oʻo atu ia te oe le 'aufaigaluega
    • Faʻamasinoga
    • E mafai ona faamaonia lona mama
  • E i ai laʻu itulau VK: tape pe alu

Na amata uma

Ua faateleina le taumafai o Rusia mo faigata. I le fitu tausaga ua tuanaʻi, o le fuainumera o talitonuga maumaututu ua faateleina tolu. O faʻamatalaga moni na amata ona maua mai tusitala, meli ma ata, faʻasologa o faʻamatalaga a isi tagata ma e fiafia foi i fesoʻotaʻiga lautele.

I le amataga o Aokuso, na faʻalavelave ai tagata faʻapitoa i le Initaneti i talafou o le faamasinoga a le tamaititi Barnaul Maria Motuznaya. O le teineitiiti 23-tausaga le matua ua tuuaia ona o le le fiafia ma le taufaaleaga i lagona o tagata talitonu mo le lolomiina o ata malie i luga o lana itulau i le VKontakte.

Mo le toatele i le atunuu, o le mataupu a Motuznaya o se faaaliga. Muamua lava, na mafua ona o le faʻafiafiaina o le au faʻaumatia, e mafai ai ona tatou oi le faamasinoga. Lona lua, o le tapulaa pito i maualuga mo le faʻasao e matua ogaoga, ma e 5 tausaga i le falepuipui. Lona tolu, o se faʻamatalaga e uiga i le "extremism" i luga o le itulau o se tagata i luga o le upega tafaʻilagi lautele e mafai ona failaina e tagata ese uma. I le mataupu ia Maria, o nei tamaiti e toalua o Barnaul o loo suesueina tulafono tau solitulafono.

Maria Motuznaya ua molia i le le fiafia ma taufaifai lagona o tagata talitonu mo le lolomiina o ata malie i VK

I le fonotaga muamua, na teena e le ua molia le aioi atu, ae na ia faaopoopo mai e le i faalagolago i se tuusaunoa. O le fonotaga na faasilasilaina se malologa seia oo i le aso 15 Aokuso. O le taimi lena o le a manino ai le ituaiga o tupe maua o le mataupu o le "repost" o le a faia ma pe o le a mulimuli mai i latou i se taimi lata mai.

O a mea faʻatau ma e fiafia e mafai ona e mauaina

Ua fai mai tagata faʻapolofesa o aia tatau a le tagata e faapea o mea faʻatauvaʻa mai mea e le solia ai le tulafono, e masani lava ona faʻamaonia se laina e matua manifinifi lava. O se ata o Vyacheslav Tikhonov mai le "17 Taimi o le Tautotogo" i le ata o Stirlitz ma le faa-Siamani, ma e oo lava foi i se swastika - pe mataga pe leai?

O le poto masani o le a fesoasoani e iloa ai le "osofaʻiga" mai le "lē faʻafefe"

O le siakiina o le lisi o matāʻupu matamata i luga o le 'upega tafaʻilagi a le Matagaluega o Faamasinoga, o le a le maua e tagata faʻapitoa, ma o la latou lisi e lautele tele - i aso nei e sili atu i le 4,000 suafa o ata tifaga, pese, polosiua ma ata. E le gata i lea, o le database e faʻafouina pea, ae o se mea e mafai ona ulu atu i lenei lisi pe a uma le mea moni.

O le mea moni, o mea na tuʻuina i le vaega o le "extremist" e masani ona muamua muamua i se suʻega faʻatautaia. O tusiga ma ata e iloiloina e tagata tomai faapitoa e mafai ona mautinoa mautinoa: pe o latou, mo se faataitaiga, e faatiga i lagona faalelotu o se tasi pe leai foi.

O le mafuaʻaga mo le amataina o le mataupu o faʻamatalaga mai tagatanuʻu mataala poʻo iuga o le mataituina o loʻo faʻatinoina e le au leoleo tulafono.

E tusa ai ma le "extremists" mai le Initaneti, e lua mataupu o le Faasologa o Solitulafono ua aloaia - o le 280 ma le 282nd. E tusa ai ma le muamua oi latou (mo faʻasalalauga lautele mo gaoioiga matuitui) o le faasalaga o le a sili atu ona ogaoga. Faʻasalaina faʻamataʻu:

  • e oo i le 5 tausaga i le falepuipui;
  • galuega a le malo mo le vaitaimi tutusa;
  • toesea le aia tatau e umia ai nisi tulaga mo le tolu tausaga.

I lalo o le tusitusiga lona lua (i luga o le faaosofia o le inoino ma le feitagaʻi, faʻalumaina o le mamalu o le tagata), e mafai e le ua molia ona maua:

  • se sala tupe i le aofaiga e 300,000 i le 500,000 rubles;
  • le tuʻuina atu i le 'auʻaunaga i le lotoifale mo se vaitaimi o le 1 i le 4 tausaga, faʻatasi ai ma le taimi mulimuli ane faʻatapulaʻaina mo le umia o nisi tulaga;
  • nofosala i le falepuipui mai le 2 i le 5 tausaga.

Mo le faʻasalaga e mafai ona e maua se faasalaga mamafa mai se sala tupe i se vaitaimi o le falepuipui

O le faasalaga pito sili ona ogaoga ua saunia mo le faatulagaina o se tagata lautele. O le faasalaga pito i maualuga mo sea ituaiga amioga e oʻo atu i le 6 tausaga i le falepuipui ma se sala tupe e 600,000 rubles.

E le gata i lea, oi latou e molia i le faʻasaga i luga o le Initaneti e mafai ona faʻasalaina i lalo o le Mataupu 148 (i le auala, Maria Motuznaya e pasia, i le ala). O le solia lea o le aia tatau i le saolotoga o le mafaufau ma tapuaiga, lea e aofia ai faasalaga e fa:

  • se sala tupe e 300,000 rubles;
  • auaunaga i nuu ma afioaga seia oo i le 240 itula;
  • auaunaga a le afioaga e oʻo atu i le tausaga;
  • taʻitasi le falepuipui.

Faataitaiga e faaalia ai o le toatele ua molia i luga o mataupu "extremists" e maua ai faasalaga le tumau. E le gata i lea, ua filifili le faamasinoga:

  • e uiga i le faʻaumatiaga o le "pepa faʻa-solitulafono" (o se komepiuta ma se kiopi komepiuta, e pei o le mataupu a le Ekaterinburg tagata Ekaterina Vologzheninova);
  • i luga o le faʻaofiina o lē ua molia i totonu o le tusi resitala faapitoa a Rosfinmonitoring (o lenei suiga mo i latou e punitia ai soʻo se faagaoioiga o teugatupe, e aofia ai faiga faʻaeletoroni);
  • i luga o le faʻapipiʻiina o le vaavaaiga faʻapitoa o le pulega.

O le amataina o mataupu e mafai ona faʻaaogaina i fesoʻotaʻiga lautele uma

E tusa ai ma faʻamaumauga a le faamasinoga, o le tele o taimi i luga o le faʻailoga o loʻo faʻaaogaina e le aufaipisinisi VKontakte. I le 2017, na latou mauaina ai fuaiupu e 138. E ui na faʻamaonia e tagata e toʻalua tagata i le Facebook, LiveJournal ma YouTube. E tolu isi na molia i faʻamatalaga na lolomiina i luga o faʻasalalau faʻasalalauga i le initaneti I le tausaga na teʻa nei, e leʻi paʻi atu tagata faʻamaonia Telegram i faʻasalaga i le taimi muamua - o le mataupu muamua mo se faʻasalalauga i totonu o lenei fesoʻotaʻiga na amataina ia Ianuari 2018.

E mafai ona tatou manatu o le gauai faapitoa i tagata e faaaogaina le "Vkontakte" o loo faamatalaina manino: e le gata o le telefoni feaveai a le atunuu, ae o le meatotino a le kamupani Rusia Mail.ru Group. Ma o ia, mo mafuaaga manino, e sili atu ona naunau e faʻasoa faʻamatalaga e uiga i ona tagata faʻaoga nai lo fafo Twitter ma Facebook.

O le mea moni, o Mail.ru na mafai ona tetee i le faiga o mataupu tau soligatulafono "mo mea e fiafia i ai" ma na taumafai foi e valaau mo se faʻamaoniga mo tagata uma e faʻaaogaina. Ae le suia lenei tulaga.

Auala e fiafia ai

Muamua, o tagata sailiili ua iloa ma le tusiga. O le lolomiina o se tusitusiga e solia ai le tulafono poo se ata e pau i lalo o le Mataupu 282 o le Code Criminal e faatatau i le faaosofia o le inoino ma le feitagai. Ae ui i lea, oi latou na masalomia le faia o se solitulafono "ogaoga" ua leva ona faateleina le palota i lalo o isi mataupu o le Faasologa o Solitulafono. O lenei mea ua molimauina e fuainumera o le 2017: mai le 657 tagata na molia mo le osofaia, 461 tagata na pasia le 282.
E mafai ona e faʻasalaina se tagata mo se solitulafono tau pulega. O le tausaga ua mavae, e 1,846 tagata na maua se "tusi pulega" mo le tufatufa atu o mea taugata ma le isi tagata 1,665 tagata mo faamaoniga moni o le faʻaalia o faʻasaina faasaina.

E uiga i le mataupu tau solitulafono, na aʻoaʻoina e se tagata mai se faʻaliga tusitusia. I nisi tulaga, o faʻamatalaga e uiga i lenei mea e tuʻuina atu e telefoni. E ui lava e tupu foi le taimi e sau vave ai tagata sailiili ma se suʻega - pei o le tulaga o Maria Motuznaya.

Auala e fuafua ai o laʻu itulau lenei

E mafai ona sau se tagata i se igoa taufaasese poo se igoa taufaasese, ae o le a ia tali pea mo ana upu ma manatu na lomia i luga o le upega tafaʻilagi. Faʻataʻoti le tusitala moni - o le galuega o tautua faapitoa. Ma o le fesoasoani a le upega tafaʻilagi i lenei mea o lona tiute lea. O le mea lea, o fesoʻotaiga vavave faʻasoa e uiga i:

  • o le a le taimi na faia ai se asiasiga i le itulau e lafo ai faʻamatalaga faasaina;
  • po o le a le masini masini na maua mai;
  • lea i le taimi lena na faʻatulagaina ai le faʻafanua.

E tusa lava pe ua faamauina le tagata faʻaoga i lalo o se igoa sese, ae o le a nafa lava ma mea e lomia i lona itulau

I le tautoulu o le 2017, na talanoaina ai le mataupu o le tausimai o Olga Pokhodun, o le na tuuaia i le faatupuina o le inoino mo le lolomiina o se tuufaatasiga o memes. Ma o le teineitiiti e le o faasaoina pe na ia tuuina ata i lalo o se igoa sese, pe o le mea moni na ia tapunia le album ma se ata mai tagata ese (e ui na ia faia ina ua uma ona matauina e le pulega o le tulafono lona itulau).

O le a le mea e fai pe afai ua uma ona oʻo atu ia te oe le 'aufaigaluega

O le mea sili ona taua i le taimi muamua o le sailia lea o se loia lelei. E manaʻomia e ala i le taunuu mai o le au faipisinisi o lana numera telefoni ua saunia. E faapena foi, o le a avea ma mataupu i le mataupu o le faafuasei ona taofia. Aʻo lei oʻo mai se lōia, e tatau i le masalomia ona musu e molimau - e tusa ai ma le Mataupu 51 o le Faʻavae, lea e maua ai sea aia tatau. E le gata i lea, o le aiga masalomia e tatau foi ona aloese mai molimau, aua ua latou maua foi le aia e taofi ai.

O le lōia o le a fuafua se laasaga puipuia. E masani ona aofia ai se isi suʻega o mea e maua e tagata tutoatasi tutoatasi. E ui lava e le o taimi uma e galue ai: e masani ona teena e le faamasinoga le faia o isi suʻesuʻega ma faʻapipiʻi i le mataupu ua maea ona faia se suʻega fou.

Faʻamasinoga

I totonu o le faamasinoga, e tatau i le itu a leoleo ona faamaonia le i ai o le faamoemoe leaga o le masalosalo pe a tuu le mea e faalavelave ai. Ma ia faʻamaonia i ia tulaga, e masani lava e le faigata. O finauga e lagolagoina ai le i ai o ia mea o faʻamatalaga a le pule i luga o le meli, isi pou i luga o le itulau, ma e oʻo lava i mea e fiafia i ai.

E tatau i le ua molia ona taumafai e faamaonia le itu faafeagai. Ia faigata ...

E mafai ona faamaonia lona mama

E moni lava. E ui o le pasene o faʻasaolotoga i Rusia e maualalo. E na o le 0.2%. E toetoe lava o mataupu uma, o le mataupu na amataina ma oʻo atu i le faamasinoga ua maeʻa i se faʻasalaga taʻusalaina.

I le avea ai o se faʻamaoniga, e mafai ona faaopoopo se kopi o le itulau i le mataupu, e tusa lava pe faʻaumatia le mea moni.

E i ai laʻu itulau VK: tape pe alu

E aoga le tapeina o le itulau o mea na mafai ona avea ma mea e sili atu i luga o pepa na lafoina muamua? Atonu o le ioe. A itiiti o le a sili atu mo lou lava filemu o le mafaufau. E ui o lenei mea e le faʻamaonia ai, ao le i soloia e le tagata le itulau, o sui o ofisa o le tulafono e leai se taimi e suesue ai ma le naunautaiga, ma o mataupu e lei iloiloina e tagata tomai faapitoa. Naʻo le maeʻa o nei taualumaga e amataina se mataupu tau solitulafono, faʻafetai i le tagata e iloa le manatu faapitoa o pulega i lona tagata tauagafau ma lana tala.

I le auala, o se kopi o le itulau na faia e le 'auʻaunaga e faʻapipiʻiina i le mataupu o se faʻamaoniga. O le a faʻaaogaina i le faamasinoga, e tusa lava pe faʻaumatia le itulau moni.

E faʻapefea ona faʻaalia le tulaga ma le faʻasalaga mo mea fiafia ma le toe faʻaleleia o le a manino pe a maeʻa le faaiuga a le Barnaul. E pei ona filifili le faamasinoga, o lea la, atonu o le a. Mo le faasalaga "i se tulaga atoatoa" sosoo ai ma mataupu fou o lenei ituaiga.

I le tulaga o le faʻasaolotoina poʻo se faʻamalosia malosi, i se isi itu, o le a mafai ona moemiti i faʻafefeteina mo tagata faʻaoga. E ui lava, i soo se tulaga, o tala talu ai nei o loʻo tautala mai i se mea e tasi: e sili atu le faʻaeteete atili i faʻamasinoga i luga o le initaneti ma lomiga.

Ma ia aua nei galo o tagata uma ei ai ni tagata taufaasese o ē e fiafia tele i lona olaga i fegalegaleaiga lautele ma o loo tulimatai atu i le taimi o le a ia faia ai se laasaga sese ...