Faʻafefea ona aveese faʻasalalauga mai le 'upega tafailagi

O faʻasalalauga e faʻaalia i luga o luga o uepisaite e mafai ona avea ma faʻasesega tele mai le matamataina o anotusi, ma o nisi taimi e faʻalavelave ai i le masani masani o punaoa a le initaneti ma le masini lava ia. I le taimi nei o loʻo i ai ni fofo e fesoasoani e faʻasaʻo ai faʻalauiloa faʻalauiloa.

E uiga i le faasalalauga i totonu o nofoaga

I aso nei, o faʻasalalauga e mafai ona maua i le toetoe o nofoaga uma i ni nai tuusaunoaga. E masani lava, afai e naunau le pule o le initaneti i lona faʻaleleia ma faʻaaogaina le faʻaaogaina, o le a faʻasalalau faʻasalalauga ina ia le faʻalavelave i le aoaoina o le autu autu. O faʻasalalauga i luga o nei 'upega tafaʻilagi e le aofia ai mea e teʻi ai. O nei faʻasalalauga e tuʻuina e tagata e ana le tupe e maua ai tupe mai i faʻamatalaga, lea e mulimuli ane alu i le faʻaleleia o le upega tafaʻilagi. O faʻataʻitaʻiga o nei 'upega tafaʻilagi o le Facebook, vasega, Vkontakte, ma isi.

O loʻo i ai foʻi punaoa o mea faʻapitoa e tumu i faʻasalalauga eseese e faʻalavelave ai le gauai o le tagata. E mafai ona latou faia ni mea matautia, talu ai o iina e mafai ona e puʻe se siama.

O le tele lava o taimi, e maua ai le faʻatautaia e faʻatau i se mea taufaasese se komepiuta, maua ai le puleaina o le masini, ma faʻapipiʻi ana faʻaopoopoga e faʻaalia ai faʻasalalauga i luga o saite uma i le Initaneti, e tusa lava pe leai se fesoʻotaʻiga i le upega tafailagi.

Afai e tatala lau itulau i luga o le upega tafaʻilagi mo se taimi umi, atonu e le o lona uiga o loʻo i ai se faʻamaʻi siama i totonu o le masini. Atonu e tupu lenei mea mo isi mafuaaga. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ai ona e vaʻavaʻai i le tusiga o loʻo faʻamatalaina auiliili ai lenei faafitauli

Faʻamatalaga: O le a le mea e fai pe afai e utaina itulau mo se taimi umi i le masini

Metotia 1: Faʻasaʻo le AdBlock

Maua le AdBlock mo le leai o se totogi

O se taʻutaʻua taʻutaʻua o faʻasalalauga e talafeagai ma toetoe o mea uma o loʻo maua i le taimi nei. E tufatufaina atoa ma le leai o se totogi ma poloka ai faʻalauiloa uma na faʻatuina e le pule o le initaneti. Peitai, o nisi o saite atonu e le lelei le sao ona o lenei faʻaopoopoga, ae o ni tuusaunoaga seesea.

O iinei e mafai ai ona e vaʻaia pe faʻapefea ona faʻapipiʻi AdBlock i ia taʻalo iloga e pei o Google Chrome, Mozila Firefox, Opera, Yandex Browser.

Metotia 2: Aveese Malware Adware

O le faʻafefe i luga o se komepiuta e masani lava ona iloa e polokalama o antivirus e pei o se mea leaga, o lea e mafai ai ona aveeseina ma le saogalemu pe tuʻu i totonu "Puipuia" i le taimi muamua.

O le faʻatinoina o lea polokalama, o le faʻapipiʻiina lea o faʻaopoopoga faapitoa i se 'upega tafaʻilagi po o faila faila e amata ai ona faʻaalia faʻasalalauga faʻasalalau. E mafai foʻi ona faʻaalia faʻamatalaga pe ae galue i se komepiuta e aunoa ma le Initaneti.

E tusa lava pe sili atu pe itiiti ifo foi le polokalama masani o antivirus, mo se faataitaiga, o le Windows Defender, lea e le manuia i komepiuta uma e faagaoioia Windows, e talafeagai mo le sailia o le taufaasese. Afai ei ai sau eseʻese eseʻese, ona mafai lea ona e faʻaaogaina, ae o le a iloiloina le faʻataʻitaʻiga i le faʻataʻitaʻiga a le Puipuiga, talu ai o le tali aupito taugofie.

O faʻasaga taʻitasi i lea laasaga e pei ona taua i lalo:

  1. Tatala le Puipuia Windows e faʻaaoga ai le faʻatalama tioata tioata "Taskbar" ma le taina o le igoa talafeagai i le paʻaiga o suʻesuʻega, pe afai o loʻo e faʻaaogaina le Windows 10. Afai e faʻapipiʻi komepiuta i luga o lau komepiuta, ona muamua lea ona e tatalaina "Lisi Pulea", ma ua uma ona maua le manoa saili ma ulufale i le igoa.
  2. A tatalaina (pe a lelei mea uma) e tatau ona i ai se atinaʻe lanumeamata. Afai e moli pe mumu, o lona uiga ua maua e le antivirus se mea pe a silasila i tua. Faaaoga le faamau "Mama komipiuta".
  3. Afai i le laasaga lona lua o le atinaʻe e lanu meamata pe ua e faʻamamaina le polokalama, ona e tamomoe lava lea i se faʻataʻitaʻiga atoatoa. Mo lenei i totonu o le poloka "Filifiliga Faʻamaonia" siaki le pusa "Atoatoa" ma kiliki "Siaki nei".
  4. Faatali mo le faʻataʻitaʻiga ina ia maeʻa. E masani lava o se siaki atoa e ave ni nai itula. I lona maeʻa, tape uma mea taufaʻailoaina e faʻaaoga ai le ki o le igoa tutusa.
  5. Toe amata lau komepiuta ma vaʻai pe ua mou atu faʻalapotopotoga i le masini.

E le gata i lea, e mafai ona e faʻaogaina le polokalama i se polokalama faʻapitoa e maua ma aveesea le polokalama faʻapitoa faʻamatalaga. O ia polokalame e le manaʻomia le faʻapipiʻiina ma, atonu, ina ia mafai ona aveese faʻamalosi mai se komepiuta, o le a sili atu le taulimaina o antiviruses.

Faitau atili: Siakiina o lau komipiuta mo siama e aunoa ma se antivirus

E mafai ona e faʻaogaina auaunaga faʻapitoa i luga o le initaneti e iai tutusa galuega faʻatino, ae e le manaʻomia le sau i luga i se komepiuta. Ae ui i lea, o le tulaga autu i lenei tulaga o le i ai o se sootaga i le initaneti.

Faitau atili: Suʻega i le Initaneti o le faiga, faila ma sootaga i faʻamaʻi

Metotia 3: Aveese add-ons / extensions e le manaʻomia

Afai e foliga mai o lau komepiuta na matuai afaina i se siama, ae o le suʻesuʻeina ma le aveesea o siama e leʻi maua ai ni taunuuga, o lona uiga atonu o le siama na faʻapipiʻiina isi faʻaopoopoga / faʻaopoopoga tolu i totonu o le masini e le amanaiaina o se taufaʻatau.

I lenei tulaga, o le a na o le pau lava le mea e te manaʻomia e faʻaaoga ai nisi mea faʻaopoopo. Mafaufau i le faʻagasologa i le faʻataʻitaʻiga a le Yandex Browser:

  1. Kiliki i luga o le ata o paʻu e tolu i le tulimanu pito i luga taumatau ma filifili le mea i totonu o le lisi autu. "Faʻaopoopoga".
  2. Faʻasalalau i le lisi o faʻaopoopoga faʻaopoopo. O i latou e te leʻi faʻapipiʻiina, faʻamaonia e ala i le kiliki i luga o se komi faapitoa e faʻafeagai ma le igoa. Pe tapeina i latou i le faʻaaogaina o le sootaga "Aveesea".

Metotia 4: Faʻateʻaina le faʻasalaga faʻasalalau i totonu o le masini

O nisi taimi e mafai e le masini faʻapitoa ona tatala ma faʻaalia se nofoaga faʻapitoa poʻo se fuʻa. E tupu lenei mea e tusa lava pe faʻapipiʻi le lima e le tagata faʻaoga uma tafa ma le masini. I le faaopoopo atu i le mea moni o le faʻaaogaina o mea e faʻalavelave ai i le masani ai o le komepiuta, e mafai ona latou mamafa tele le faʻaogaina o le polokalama, lea e oʻo atu ai i ni faafitauli sili atu i le komepiuta i le lumanaʻi. O lenei amioga e masani ona faaosofia ai ni mea taua. Ua i ai nei se tusiga i luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le a fesoasoani e saili mafuaʻaga mo le faʻalauiloaina o faʻamatalaga faʻasalalauga i totonu o le masini ma fesoasoani i le foia o lenei faafitauli.

Faitau atili: Aisea e faʻamavaeina ai le masini

Metotia 5: Ua taofia le taʻavale o le masini

E masani lava, e le taofia e le adware le faʻalauiloaina o le masini, ae o loʻo i ai tuusaunoaga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a feteenaʻi le polokalama faasalalauga ma nisi elemene o le polokalama. E mafai ona aveese lenei faafitauli pe afai e te faatea ese lenei polokalama, e faaaoga ai se tasi o metotia o loo i luga, ae le mafai ona fesoasoani i taimi uma. E iai a matou tusiga i luga o le 'upega tafaʻilagi, lea e tusia ai pe faapefea ona galue i lenei tulaga faapitoa.

Faitau atili: Faʻasalalau Suʻesuʻega o le Upega Tafaʻilagi

E mafai ona e taofiofia faʻaletonu i luga ole saite i ni nai kiliki e ala ile siiina o se faʻaopoopoga faapitoa. Afai e le fesoasoani lenei mea, ona e manaʻomia lea e siaki lau komepiuta ma le masini mo faʻamalosi ma / poʻo faʻaopoopoga lona tolu.