Liliu le komepiuta i luga o le fesoʻotaiga

E i ai tulaga e manaʻomia ai ona toe faʻaoga le komepiuta. O lenei faiga e faʻatinoina e faʻaaoga ai le Initaneti ma e manaʻomia ai le faʻatulagaina o masini, avetaavale ma masini komepiuta. O le a matou faʻamatalaina auʻiliʻiliga e uiga i le amataina o se PC i luga o le fesoʻotaiga e ala i le polokalame tautaua aloaʻia a TeamViewer. Sei o tatou vavave i le faasologa atoa o faatinoga.

Liliu le komepiuta i luga o le fesoʻotaiga

O le BIOS o loʻo i ai se meafaigaluega faʻapitoa Wake-on-LAN, o le faʻamalosia lea e mafai ai e oe ona taʻavale lau PC i luga o le Initaneti e ala i le auina atu o se faʻamatalaga patino o le savali. O le fesoʻotaʻiga autu i lenei faagasologa o le TeamViewer e taʻua i luga. Lalo i le ata e mafai ona e maua se faʻamatalaga puupuu o le komepiuta ala mai algorithm.

Manaoga mo le Fafagu

O loʻo i ai le tele o manaʻoga e tatau ona mulimulitaia ina ia mafai ai ona faʻalauiloaina se PC i le faʻaaogaina o Wake-on-LAN. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga:

  1. E fesoʻotaʻi le masini i lima.
  2. O le kiliva fesoʻotaʻiga i luga o le Wake-on-LAN i luga o le laupapa.
  3. E fesoʻotaʻi le masini i le Initaneti e ala ile LAN cable.
  4. O le PC ua tuʻuina i le moe, faʻamaluluina pe ua tapeina pe a maeʻa "Amata" - "Taofi".

Afai ua ausia uma nei mea manaomia, e tatau ona faatinoina lelei le taotoga pe a taumafai e liliu le komepiuta. Sei o tatou iloiloina le faagasologa o le faatulagaina o masini talafeagai ma le masini komepiuta.

Laasaga 1: Faʻatoaga le Wake-on-LAN

Muamua lava, e te manaʻomia le faʻamalosia o lenei galuega e ala i le BIOS. Aʻo leʻi amataina lenei faagasologa, ia toe mautinoa o loʻo faʻapipiʻi le mea faigaluega i luga o le keli kesi. Sueina o le faʻamatalaga e mafai ona i luga o le upega tafaʻilagi a le tagata gaosi oloa poʻo i totonu o le tusi meafaigaluega. Ma le isi, fai mea nei:

  1. Ulufale le BIOS i soʻo se auala faigofie.
  2. Faitau atili: Faʻafefea ona e ulu atu i le BIOS i luga o se komepiuta

  3. Saili se vaega iina "Mana" poʻo "Pule Pule". O igoa o le vaega e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i le kamupanī o le BIOS.
  4. Enable Wake-on-LAN e ala i le setiina o le mea taua i le "Faʻamaonia".
  5. Toe faʻafou le PC, pe a uma ona faʻafeiloaʻi suiga.

Laasaga 2: Faʻatonu le Card Network

O lea e tatau ona e amataina le Windows ma faʻaopoopo le fetaulaiga fesoʻotaʻi. E leai se mea faigata i lenei mea; e faia mea uma i ni nai minute:

Faamolemole ia matau o le suia o tulaga o le ae manaomia ai aia tatau a le pule. O faʻamatalaga auiliili mo le mauaina o ia mea e mafai ona maua i la tatou tusiga i le fesoʻotaʻiga i lalo.

Faitau atili: Faʻafefea ona maua aia tatau i le Windows 7

  1. Tatala i luga "Amata" ma filifili "Lisi Pulea".
  2. Suʻe se vaega "Pule Sili" ma tamoe.
  3. Faalautele le laulau "Faʻatonuina o fesoʻotaʻiga"kiliki i luga o le laina ma le igoa o le kata na faʻaaogaina ma alu i ai "Meatotino".
  4. Tusi i le lisi "Pule Pule" ma faʻagaoioia le pusa "Talia lenei masini e aumai le komepiuta mai le tulaga o le faʻamaoni". Afai e le atoatoa lenei filifiliga, ia faʻaalia muamua "Faataga le masini e tape ai le mana".

Laasaga 3: Faʻatonu TeamViewer

Laasaga mulimuli o le faʻatuina lea o le TeamViewer polokalama. A o le i ai lena, e tatau ona e faʻapipiʻi le masini komepiuta ma fatuina lau tala i totonu. E faigofie lava lenei mea. O le a e mauaina uma faʻamatalaga auiliili i totonu o la matou isi tusiga. A maea le lesitala, e tatau ona e faia mea nei:

Faitau atili: E faʻapipiʻi le TeamViewer

  1. Tatala le lisi faʻailoga "Avanoa" ma alu i "Filifiliga".
  2. Kiliki i le vaega "Autu" ma kiliki "Sooga i tala". O nisi taimi o le a manaʻomia ai lou ulufale i lau imeli ma lou faʻamatalaga faʻamatalaga e fesoʻotaʻi atu i lau teugatupe.
  3. I totonu o le vaega e tasi i tafatafa o le itu "Avanoa i luga" kiliki "Fetuunaiga".
  4. O se faamalama fou o le a tatalaina le mea e te manaʻomia e tuu ai se togi latalata ane "O isi TeamViewer talosaga i luga o le 'upega tafaʻilagi tutusa', faʻamaonia le ID o le masini lea o le a lafoina ai le faailo e kiliki ai, kiliki "Faaopoopo" ma faʻafefe suiga.

Vaʻai foi: Fesoʻotaʻi i se isi komepiuta e ala i TeamViewer

A maeʻa faʻamafanafanaga uma, matou te fautuaina le suʻeina o masini e faʻamautinoa ai o loʻo galue lelei uma galuega. O ia ituaiga gaioiga o le a fesoasoani e aloese mai faʻafitauli i le lumanaʻi.

I le taimi nei, e tatau lava ona e tuʻuina atu le komepiuta i soʻo se auala faʻaleleia lagolago, siaki le initaneti ma alu i le TeamViewer mai le masini faʻapitoa i totonu o le faatulagaga. I le lisi "Komepiuta ma Fesootaiga" sue le masini e te manaʻo e ala ma kiliki "Fafagu".

Vaʻai foi: Auala e faʻaaoga ai TeamViewer

I luga, ua tatou laasaga i lea laasaga ma lea laasaga le faagasologa o le setiina o se komepiuta mo lona toe ala mai i luga o le Initoneti. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea faigata i lenei mea; e naʻo lou manaʻo e mulimuli i faatonuga ma siaki le manaʻoga mo le PC ia toe faʻafesoʻotaʻi lelei. Matou te faʻamoemoe na fesoasoani a matou tusiga ia te oe ia malamalama i lenei autu ma o lea ua e lafoaina lau masini i luga o le upega tafailagi.