Matou siakiina le faagasologa mo le faatinoga

O le faʻataʻitaʻiga o faʻatinoga o loʻo faʻatinoina e faʻaaogaina ai polokalama faʻapitoa. E fautuaina ina ia faʻatinoina ia le itiiti ifo ma le tasi i nai masina uma ina ia mafai ai ona iloa ma faʻaleleia se faafitauli talafeagai i le taimi muamua. Aʻo leʻi faʻamalosi le gaosiga, e fautuaina foi e suʻeina mo le gaioiga ma faia se suʻega mo le faʻaoʻoina.

Aoaoga ma fautuaga

Ae e te leʻi faia se suʻega o le faʻamautuina o le polokalama, ia mautinoa o mea uma e sili atu pe itiiti le sao. O faʻamaoniga i le faʻatinoga o faʻatinoga o le gaioiga:

  • O le masani e masani ona tautau, o lona uiga, e le tali atu i gaoioiga a tagata (e manaʻomia le toe faʻaleleia). I lenei tulaga, tofotofo i lou lava tulaga lamatia;
  • E sili atu i le 70 tikeri le maualuga o le faagaoioia o le CPU;
  • Afai e te maitauina i le taimi o le suʻega o le gaioiga poʻo se isi vaega e matua vevela lava, ona e le toe faia lea o suʻega seia oʻo ina toe foʻi atu le faʻalauiloa o le vevela.

O le suʻega o le faʻatinoga o le PPU ua fautuaina e faʻaaoga ai le tele o polokalame ina ia mafai ai ona maua le taunuʻuga saʻo. I le va o suʻega e fautuaina e fai ni malologa puupuu o le 5-10 minute (faʻatatau i le faʻatinoina o le polokalama).

E amata, e fautuaina e siaki le uta o le CPU i totonu Task Manager. Faʻaauau e pei ona taua i lalo:

  1. Tatala i luga Task Manager faʻaaogaina o le autu autu Ctrl + Shift + Esc. Afai o ia te oe Windows 7 ma mulimuli ane, faʻaaoga le faʻatasi Ctrl + Alt + Delona amata ai lea o se lisi faapitoa ile mea e te manaʻomia e filifili ai Task Manager.
  2. O le faamalama autu o le a faʻaalia ai le uta i luga o le PPU, lea o loʻo tuʻuina atu e ala i faʻatinoga ma faʻataʻitaʻiga.
  3. E sili atu faʻamatalaga auiliiliga e uiga i galuega ma faʻatinoga o le faagasologa e mafai ona mauaina e ala i le alu i le lisi "Galuega Faatino"i le pito i luga o le faamalama.

Laasaga 1: Suʻe le vevela

Aʻo le i faia le suʻega i suʻega eseese, e tatau ona suʻeina ona faitauga vevela. E mafai ona e faia faapenei:

  • Faaaogaina o le BIOS. O le ae maua le faʻamatalaga sili ona saʻo i luga o le vevela o le pusa. Na pau lava le toe faafoi o lenei filifiliga, o le komepiuta o loʻo i ai i se tulaga le aoga, o lona uiga, e le o mamafa i soo se mea, o lea e faigata ai ona vaʻai le auala e suia ai le vevela i luga atu o luga;
  • Faatasi ai ma le fesoasoani a polokalama a isi vaega. O ia ituaiga o masini e fesoasoani e fuafua le suiga i le vevela vevela o le CPU i lalo o avega eseese. Na o le pau lava le mea e faʻaaogaina ai lenei metotia e tatau ona faʻapipiʻiina polokalama faʻaopoopo ma o nisi polokalame atonu e leʻo faʻaalia le vevela.

I le fesuiaiga lona lua, e mafai foi ona faia se suʻega o le suʻega mo le faʻaoʻoina, lea e taua foi pe a faia se suʻega faʻamaonia o le faatinoga.

Lesona:

Auala e fuafua ai le vevela o le gaosiga
E faʻapefea ona fai se suʻega o le suʻega mo le vevela

Laasaga 2: Iloiloga Faatinoga

O lenei suʻega e talafeagai ina ia mafai ai ona siaki le gaioioiga o loʻo iai nei pe suia i totonu (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma le faʻamalosi). Faʻatautaia ma le fesoasoani o polokalama faʻapitoa. Aʻo leʻi amataina oe suʻega, ua fautuaina e faʻamautinoa o le vevela o le pusa o le gaosiga o loʻo i totonu o tapulaa talafeagai (e le silia le 70 tikeri).

Lesona: E faʻapefea ona siaki le faʻatinoga o gaioiga

Laasaga 3: Siaki Tausi

E mafai ona e siakiina le faʻamautuina o le gaosiga ma le fesoasoani a le tele o polokalama. Mafaufau e galulue faʻatasi ma i latou taʻitasi i nisi auiliiliga.

AIDA64

AIDA64 o se polokalama mamana mo le suʻeina ma le suʻeina o mea uma komipiuta. Ua tufatufaina atu le polokalame mo se totogifuapauina, ae o loo i ai se vaitaimi o le faamasinoga, lea e maua ai avanoa i vaega uma o lenei polokalama mo se taimi faatapulaa. O le faaliliuga Rusia o loʻo i ai i soo se mea (sei vagana ai le faʻaaogaina o faamalama).

O le faʻatonuga mo le faʻatinoga o se siakiga o faʻatinoga e pei ona taʻua i lalo:

  1. I le faamalama autu, alu i "Auaunaga"i le pito i luga. Mai le lisi o le pa'ū, filifili "Suʻega faʻamautuina o le tino".
  2. I le faamalama e tatala, ia mautinoa e lafo le pusa "Faʻamalosi le PPU" (o loʻo i le pito i luga o le faamalama). Afai e te manaʻo e vaʻaia le auala e galulue ai le PPU ma isi vaega, ona tusi lea o mea e manaʻomia. Mo se suega atoa o le polokalama, filifili mea uma.
  3. Ina ia amata le suega, kiliki "Amata". O le suʻega e mafai ona tumau i le umi e te manaʻo ai, ae fautuaina i le va o le 15 i le 30 minute.
  4. Ia mautinoa e vaʻai i faʻamatalaga o kalafi (aemaise lava pe a faʻaalia le vevela). Afai e silia i le 70 tikeri ma faaauau pea ona tulaʻi, e fautuaina e taofi le suʻega. Afai i le taimi o le suʻega o loʻo faʻapipiʻiina le tino, toe faʻaaogaina, poʻo le polokalama e le mafai ona faʻamaonia le suʻega, ona iai lea o faafitauli ogaoga.
  5. Afai e te iloa o le suʻega ua uma ona lava le taimi, ona kiliki lea o le ki "Taofi". Faatusatusa le maualuga ma lalo o kalafa i le tasi ma le isi (vevela ma le mamafa). Afai e te maua se mea e pei o lenei: laʻititi maualalo (e oʻo i le 25%) - vevela e oo i le 50 tikeri; avega mamafa (25% -70%) - vevela e oʻo i le 60 tikeri; maualuga luga (mai le 70%) ma le vevela i lalo ifo o le 70 tikeri o lona uiga o mea uma lava e lelei lelei.

Sisoft sandra

SiSoft Sandra o se polokalame e tele ni suʻega i lona tulaga, e lua e faamaonia ai le faʻatinoina o le faagasologa ma siaki lona tulaga o faʻatinoga. O le masini komepiuta ua faaliliuina atoa i le gagana Rusia ma tufatufa atu i se vaega ole saoloto, e leai. O le kopi sili ona itiiti o le polokalama e leai se totogi, ae o ona gafatia e matua faʻasalalau.

Sii SiSoft Sandra mai le ofisa aloaia

O suʻega aupito sili ona lelei i le tuʻuina atu o le soifua maloloina o le soifua maloloina o le "Suʻega faʻasologa o faʻasologa o faʻasologa o fuataga" ma "Faʻataʻitaʻiga faasaienitisi".

Faatonuga mo le faʻatinoga o le suʻega e faʻaaoga ai lenei polokalama i le faʻataʻitaʻiga "Suʻega faʻasologa o faʻasologa o faʻasologa o fuataga" foliga faapenei:

  1. Tatala le CSoft ma alu i le lisi "Suʻega Tusitusia". O iina i le vaega "Faagasologa" filifili "Suʻega faʻasologa o faʻasologa o faʻasologa o fuataga".
  2. Afai o loʻo e faʻaaogaina lenei polokalame mo le taimi muamua, aʻo leʻi amataina le suʻega e ono i ai se faamalama e talosagaina oe e lesitala oloa. E mafai lava ona e le amanaiaina ma tapuni.
  3. Ina ia amata le suega, kiliki le ata "Toe faafou"i le pito i lalo o le faamalama.
  4. O suʻega e mafai ona faia i le umi e te manaʻo ai, ae fautuaina i le itulagi o 15-30 minute. Afai ei ai ni ogaoga ogaoga i totonu o le polokalama, faʻatumu le suʻega.
  5. Ina ia tuua le suʻega, kiliki le moli mumu mumu. Iloilo le faasologa. O le maualuga o le faailoga, o le sili atu lea o le faagasologa.

Occt

OverClock Checking Tool o se polokalama faʻapolofesa mo le suʻeina o le masini komepiuta. E leai se totogi o le polokalama ma ei ai se faʻamatalaga Rusia. O le mea moni, o loʻo taulaʻi atu i suʻega faʻatinoga, e le o le faʻamautuina, o lea o le ae fiafia i le tasi le suʻega.

Tikiake OverClock Checking Tool mai le ofisa aloaia

Mafaufau i faatonuga mo le suʻeina o le Test Overclock Checking Tool:

  1. I le faamalama autu o le polokalama, alu i le lisi "PPU: OCCT"lea e tatau ona e faia ai tulaga mo le suʻega.
  2. E fautuaina e filifili le ituaiga o suʻega. "Aunoa"aua afai e galo ia te oe le suega, o le a faʻaaogaina e le tino pe a uma le taimi atofaina. I totonu "Le iʻu" mode, e na o le faʻaaogaina lava e mafai ai.
  3. Seti le aofaʻi o le taimi o suʻega (fautuaina e le silia le 30 minute). O vaitaimi o le le toaga e fautuaina e tuu i lalo le 2 minute i le amataga ma le faaiuga.
  4. Le isi, filifili le faʻataʻitaʻiga (e faalagolago i le gafatia o lau gaioiga) - x32 poʻo le x64.
  5. I le faiga faataitai, seti faʻamaumauga. Faʻatasi ai ma se seti lapoa, toetoe lava o faʻamaoniga uma o le CPU ua aveesea. Mo le faʻatinoga masani o le suʻega a le tagata e suʻeina le seti seti o le a faʻafefea
  6. Tuu le mea mulimuli i le "Aunoa".
  7. Kiliki le ata lanumeamata e amata ai. "ON". E faʻamaeʻa suʻega i luga o le mumu moli "OFF".
  8. Iloilo ata i le faamalama "Mataituina". O iina, e mafai ona e siaki suiga i le CPU, mamafa, taimi, ma voltage. Afai e sili atu le maualuga o le vevela i tulaga sili ona lelei, faʻauma le suʻega.

E le faigata le faʻatinoina o le faʻatinoina o faʻatinoga, ae mo lenei mea e tatau ona e faʻapipiʻiina polokalama faʻapitoa. E taua foi le manatua o tulafono o le lapataiga e le i faalēaogāina.