Saili Iʻu Faila 11

A o galue ai faʻatasi ma pepa i se faʻaumauga o le text editor MS Word e masani lava ona i ai le filifilia o tusitusiga. Atonu o lenei mea uma lava o le pepa aloaia poʻo ona vaega taʻitasi. O le tele lava o tagata e faia lenei mea i le kiore, na o le aveeseina o le pala mai le amataga o le pepa poo le fasipepa o tusitusiga i lona iuga, lea e le faigofie i taimi uma.

E le o tagata uma e iloa o gaoioiga tutusa e mafai ona faia e faʻaaoga ai pupuu kesi pe na o ni nai kiliki kiliki (moni). I le tele o tulaga, e sili atu ona faigofie, ma vave lava.

Lesona: Maea i luga o le Upu

O lenei tusiga o le a talanoaina pe faapefea ona vave filifilia se parakalafa poʻo se vaega o tusitusiga i totonu o se pepa o le Upu.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laina mumu i le Upu

Filifiliga vave i le kiore

Afai e te manaʻo e faʻamafaʻailoga se upu i se pepa, e le tatau ona kiliki i le kosi i le itu taumatau i lona amataga, toso le palau i le pito o le upu, ona faʻasaʻo lea pe a faʻamaonia. Ina ia filifili se upu se tasi i totonu o le pepa, kiliki i luga i le faamaumatau agavale.

Mo le mea lava e tasi, ia filifili se parakalafa atoa o tusitusiga ma le kiore, e tatau ona e kiliki i le itu taumatau o le kuki i luga o soo se upu (pe amio, avanoa) i totonu.

Afai e tatau ona e filifilia ni parakalafa, pe a uma ona e filifilia le muamua, taofi lalo le ki "FMT" ma faʻaauau pea ona filifili parakalafa i kiliki paʻi tolu.

Manatua: Afai e te le filifilia le parakalafa atoa, ae naʻo se vaega, ia e faia i le faiga tuai - e ala i le kilikiina o le faamaumatau i le itu agavale i le amataga o le fasi pepa ma faʻatuʻu atu i le pito.

Filifiliga vave e faʻaaoga ai ki

Afai e te faitau i la matou tusiga e uiga i faʻasalalauga vevela i totonu o le MS Word, atonu e te iloa o le tele o mataupu e faʻaaogaina ai, e mafai ona sili atu le faigofie ona galue faʻatasi ma pepa. Faatasi ai ma le filifilia o fuaitau, o le tulaga e talitutusa - nai lo le kilikiina ma le tosoina o le kiore, e mafai lava ona e lolomiina ni nai ki i luga o le komepiuta.

Filifili le parakalafa mai le amataga e oo i le faaiuga

1. Seti le pala i le amataga o le palakalafa e te manaʻo e te filifilia.

2. Tiliki ia ki "FMTL + LELEI + LELEI ATU".

3. O le parakalafa o le a faamamafaina mai luga i lalo.

Filifili le palakalafa mai le pito i luga

1. Faatulaga le fetuu i le faaiuga o le parakalafa e te manao e filifili.

2. Tiliki ia ki "FMT + SHIFT + UP ARROW".

3. O le parakalafa o le a faamamafaina i le pito i lalo.

Lesona: Faʻafefea ona suia le Upu i le va o parakalafa

Isi auala puupuu mo le filifilia vave o le filifiliina o tusitusiga

I le faaopoopo atu i le saoasaoa o parakalafa, o le a fesoasoani alalaupapa o le keyboard ia te oe e te vave filifilia nisi isi vaega o tusitusiga, mai le uiga i le pepa atoa. Aʻo le i filifilia le vaega talafeagai o le tusitusiga, faʻatulaga le taufaʻailoga i le itu tauagavale poʻo le taumatau o lena elemene poʻo se vaega o le mau e te manaʻo e te filifilia.

Manatua: O le fea nofoaga (tauagavale po o le taumatau) e tatau ona i ai le fetuu ao lei filifilia le tusitusiga e faalagolago i le itu e te manao e filifili ai - mai le amataga seia oo i le faaiuga pe mai le faaiuga i le amataga.

"TAIMI + LEFT / TAUʻU LELEI" - filifilia o le tagata e toʻatasi i le tauagavale / taumatau;

"FMT + LELEI + LEFT / TAUMĀ TAULEI" - filifilia o le tasi upu tauagavale / taumatau;

Keystroke "FALE" sosoo ai ma le amataina "TAIMI + MUAMUA" - filifilia o se laina mai le amataga e oʻo i le iuga;

Keystroke "MUAMUA" sosoo ai ma le amataina "TAIMI + AIGA" laina filifilia mai le faaiuga i le amataga;

Keystroke "MUAMUA" sosoo ai ma le amataina "FESOʻAI + LELEI ATU" - filifiliga o le tasi laina i lalo;

Faʻasalalauga "FALE" sosoo ai ma le amataina "FESOʻEʻI IʻUʻUʻU" - filifiliga o le tasi laina i luga:

"FMTL + SHIFT + HOME" - filifilia o le pepa aloaia mai le faaiuga i le amataga;

"FMT + LELEI + MUAMUA" - filifilia o le pepa aloaia mai le amataga e oo i le iuga;

"ALT + CTRL + SHIFT + PAGE DOWN / PAGE UP" - filifilia o le faamalama mai le amataga e oo i le faaiuga / mai le faaiuga i le amataga (e tatau ona tuu le faailo i le amataga po o le faaiuga o le fasipepa, e faalagolago i le fea itu e te filifilia, pito i lalo (PAGE DOWN) po o lalo (PAGE UP));

"FMTL + A" - filifilia o mea uma o le pepa.

Lesona: E faʻafefea ona faʻaaogaina le mea mulimuli i le Upu

O iinei, e moni, ma mea uma, o lenei ua e iloa le auala e filifili ai se parakalafa poʻo soʻo se isi vaega o le tusitusiga i le Upu. E le gata i lea, faafetai ia tatou faatonuga faigofie, e mafai ona sili atu le vave ona faia nai lo le tele o tagata faaaoga.