Tusia ata i le Microsoft Word

E tele taimi e faʻatau ai se masini faʻaaogaina o le tele o fesili ma atugaluga. E aofia ai foʻi le filifiliga a se komepiuta. I le faʻatauina o masini faʻaaoga muamua, e mafai ona e faʻapolopolo se aofaiga tele o tupe, ae e manaʻomia lou faʻaeteete ma le faʻaeteete i le faʻatinoina o le faʻatupega. O le isi, tatou te mafaufau i ni nai vaega autu e tatau ona gauai i ai pe a filifilia se komepiuta faʻaaogaina.

Siaki le komepiuta pe a faʻatau

E le o tagata faʻatau uma latou te mananao e faasese tagata e ala i le natia ma le faʻaeteete o faaletonu uma oa latou masini, ae e tatau ona e suʻeina le oloa i le taimi nei ao lei tuuina atu se tupe. I lenei tusiga o le a matou talanoaina mea taua e tatau ona e matua gauai atu i ai pe a filifilia se masini ua uma ona faʻaaogaina.

Faʻaaliga

Aʻo leʻi amataina le masini, muamua lava e tatau ona suʻesuʻe ona foliga. Vaavaai i le mataupu mo tupe meataalo, vaʻa, magia ma isi faʻalavelave tutusa. O le tele o taimi, o le i ai o ia soliga e faʻamaonia ai na paʻu le pona feaveaʻi pe paʻu i se mea. A oe siakiina le masini, o le ae le maua se taimi e teu ai ma siaki ma le totoʻa vaega uma mo ni faaletonu, o lea afai e te vaʻai manino i le faaleagaina o le tino, ona sili atu lea ona e le faatauina lenei masini.

Faʻaauau le faʻatulagaina

O se laasaga tāua o le faʻaaogaina o le komepiuta. Afai o le OS OS sa manuia ma vave tele, ona faʻaateleina lea o le tele o avanoa e maua ai se mea lelei.

Aua le faʻatau se komepiuta faʻaaogaina e aunoa ma le Windows poʻo se isi OS faʻapipiʻiina i luga. I lenei tulaga, o le ae le matauina le le lelei o le maloleti, o le i ai o pixu ua maliliu poʻo isi mea leaga. Aua e te talitonu i ni finauga a le tagata faʻatau, ae manaʻomia se OS faʻapipiʻi.

Matrix

A maea le faʻaleleia lelei o le faʻatupeina o le masini komepiuta, e tatau i le komepiuta ona galue laitiiti e aunoa ma ni mamafa mamafa. E tusa ma le sefulu minute le umi. A o faagasolo lea taimi, e mafai ona e siaki le numera mo le i ai o pixiti mate poʻo isi faaletonu. O le a sili atu ona faigofie le matauina o na sese pe afai e te talosagaina se fesoasoani mai polokalama faapitoa. I la matou tusiga i luga o le sootaga oi lalo o le ae maua ai se lisi o sui pito sili ona lelei o ia polokalama. Faʻaaoga soʻo se polokalama talafeagai e siaki ai le mata.

Faitau atili: Polokalame mo le siakiina o le mata

Hard drive

O le faʻatonuina lelei o le puʻupuʻu e faʻamoemoe lelei lava - e ala i le leo pe a faʻaaogaina faila. E mafai e oe, mo se faʻataʻitaʻiga, ona ave se faʻailoga i le tele o faila ma faʻagasolo atu i se isi vaeluaga o le disk. Afai i le taimi o le faʻatinoga o lenei faiga, o le HDD o loʻo faʻamalosi pe kiliki, o le ae manaʻomia le siakiina i polokalama faʻapitoa, e pei o Vitoria, ina ia mafai ai ona fuafuaina lona faatinoga.

Download Victoria

Faitau atili e uiga i lenei mea ia tatou tusiga i laina o loʻo i lalo:
E faʻapefea ona siaki le faʻatinoina o le malosi o le fai
Lisi Faigata Checker Chemise

Kata vitio ma le polokalama

I le Windows operating system, soʻo se tagata e faaaogaina, faatasi ai ma le tele o taumafaiga, e mafai ona suia le igoa o vaega taʻitasi e faʻapipiʻiina i le komepiuta. O sea faiga taufaasese e mafai ai e oe ona taitaisese tagata e le o iloa le aufaatau ma tuʻuina atu se masini i lalo ifo o foliga o se faʻataʻitaʻiga sili atu le malosi. O suiga e faia i le OS lava ia ma i le BIOS, o lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le komepiuta lona tolu e siaki ai le moni o mea uma. Mo faʻamoemoega mautinoa, e sili atu le faʻaaogaina o ni polokalame faʻapitoa i le taimi e tasi ma tuʻu i luga o lau kiliva flash USB.

O se lisi atoa o polokalama mo le fuafuaina o le uʻamea o le komepiuta e mafai ona maua i le tusiga i le sootaga i lalo. O polokalama uma lava e maua ai le tele o meafaigaluega ma galuega, ma o le a malamalama foi le tagata e leai se poto masani.

Faitau atili: Polokalame mo le fuafuaina o mea komepiuta

Faamafanafana vaega

I totonu o se komepiuta, e sili atu ona faigata le faʻatinoina o se mea lelei lelei nai lo se komipiuta komepiuta, e oʻo lava i le faʻaaogaina atoatoa o mea e faʻaleleia ai le tino ma le lelei o le gaosiga faʻamalolo, o nisi faʻataʻitaʻiga e sili atu i le tulaga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le vave faʻalavelave faʻafuaseʻi. Matou te fautuaina e faʻaaoga se tasi o auala faigofie e siaki ai le vevela o se kata vitio ma le polokalama. O faʻamatalaga auiliili e mafai ona maua i totonu oa matou tusiga i laina o loʻo i lalo.

Faʻamatalaga auiliili:
Mataitu le vevela o le kata vitio
E faʻapefea ona iloa le vevela o le CPU

Suʻega o faʻatinoga

Faʻatauina o se komepiuta mo faafiafiaga, e manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi ona vave iloa lana faatinoga i lana taaloga e sili ona fiafia i ai. Afai na mafai ona e faʻatalanoa ma le faʻatau e muamua ona faʻapipiʻi ni nai taʻavale i luga o le masini poʻo le aumaia o mea uma e tatau ai mo suʻega, ona lava lea e faʻatautaia ai soʻo se polokalama e mataʻituina ai le FPS ma punaoa i totonu o taaloga. E i ai ni nai sui o ia polokalama. Filifili soʻo se polokalame talafeagai ma suʻeina.

Vaʻai foi: Polokalama mo le faʻaalia o le FPS i taaloga

Afai e leai se avanoa e amata ai le taaloga ma taitaia le suega i le taimi moni, ona matou fautuaina lea e faʻaaoga polokalame faapitoa mo le suʻeina o kata vitio. Latou te faia suʻesuʻega faʻapitoa, pe a uma ona latou faʻaalia le iuga o le faʻatinoga. Faʻamata faʻatasi ma sui uma o ia masini komepiuta i le tusiga i le fesoʻotaʻiga i lalo.

Faitau atili: Polokalame mo le suʻeina o kata vitio

Batiri

I le taimi o le suʻega o le komepiuta, e le ono mafai ona faʻamaʻaʻa atoa lona pusa, o lea e tatau ai ona e fai atu i le tagata faatau e tuu i lalo lona tau i le fa sefulu pasene i le taimi muamua ina ia mafai ai ona e iloiloina lona faatinoga ma ona ofu. O le mea moni, e mafai ona e iloa le taimi ma faʻatali seia maeʻa, ae e le manaʻomia mo se taimi umi. E sili atu ona faigofie le saunia muamua o le polokalame AIDA64. I le lisi "Tuuina atu o malosiaga" O le a maua uma faʻamatalaga talafeagai ile pauna.

Vaʻai foi: Faʻaaogaina le polokalama AIDA64

Keyboard

Ua lava lava le tatalaina o se tusitala o tala e siaki ai le faagaoioiga o le komepiuta komepiuta, ae e le faigofie i taimi uma ona fai lenei mea. Matou te fautuaina oe e faʻalogo i le tele o fesoʻotaʻiga i luga o le initaneti lea e mafai ai e oe ona faʻavavevave ma faafaigofieina le faʻamaoniga i le tele e mafai ai. I luga o le faʻamau i lalo o le ae maua ai faʻamatalaga auiliili mo le faʻaaogaina o nisi o auʻaunaga e suʻe ai le keyboard.

Faitau atili: Siaki le initaneti i le initaneti

Ports, touchpad, mea faaopoopo

E tumau pea le tulaga mo le laiti - siaki uma fesoʻotaʻiga o loʻo i ai nei i luga o le faatinoga, fai tutusa ma le touchpad ma isi galuega. O le tele o komepiuta na fausia i totonu o Bluetooth, Wi-fi ma se webcam. Aua nei galo e siaki i latou i soo se auala faigofie. I le faaopoopo atu i ai, e fautuaina e aumai oe pulou ma se masini faaleotele leo pe afai e te manaʻomia le siakiina o fesoʻotaʻiga o la latou fesoʻotaʻiga.

Tagai foi:
Fausiaina o le touchpad i luga o se komepiuta
Faʻafefea ona sui le Wi-Fi
E faʻapefea ona siaki le kamera i se komepiuta

O le asō ua matou talanoa auʻiliʻili e uiga i mea autu e manaʻomia ona taulai atu i ai pe a filifilia se komepiuta ua uma ona faʻaaogaina. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i lenei faagasologa e leai se mea e faigata, e lava le naʻo le suʻesuʻeina lelei o mea sili ona taua ma ia le misia nisi faʻamatalaga patino e natia ai le faaletonu o le masini.